Négy különböző napra esik a karácsony Tiszabőn, mégis a legtöbben inkább a világvégét várják az ünnep helyett. Órákra terveznek a legtöbben, napokra előre csak ritkán, évekre pedig soha. Az életben maradásért küzdenek az ország legszegényebb településén, ahol lehet, hogy már el is érkezett a világvége.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
honeykiss
XXI.századi Magyar vadnyugat...szégyen !
csikknorisz
"kilencven százalék roma és tíz százaléknyi magyar él együtt" Ezek után ki csodálkozik?
Rézangyal
Nagyon súlyos a helyzet! Kár, hogy az illetékes elvtársak nem látják. Sírkő legyen mindegyiknek a karácsonyfája alatt!
varirmag
"– Ha senki sem dolgozik, hogyan telik mégis színes portára némelyeknek?"
" 5-ére, 8-ára, 12-ére és 16-ára esik. A segélyek, a szocpolok és a tüzelőosztás . Akkor megtelnek a kocsmák, de leginkább az illegális zugkocsmák, ahol hitelért adnak olcsó sört, kannás bort. Korábban volt pálinka is, csakhogy az egykori tsz gyümölcsöseit kivágták, ellopták, eltüzelték. Eltűntek a gát melletti akácosok, a főút százéves fasora, a léckerítések. Mindent eltüzeltek tíz kilométeres körzetben. A csatorna vasfedeleit, a művelődési ház traverzeit leszerelték, ellopták, eladták, a telefonvezetékeket átvágják a rézszálak miatt, múltkor a tévé is leállt. Az áramot meg csak úgy bekötik az oszlopról. A temető sírköveit feltörik, a vas tartóelemeket lopják ki belőlük.
Csirkét, jószágot senki sem tart, mert mind ellopják. Krumplit, tököt, babot nem ültetünk, mert elviszik. Most volt disznóvágás. Vették a hízót, nem maguk nevelték. Aztán addig őrizték éjjel-nappal, míg le nem vágták. A karácsony? Olyankor két napig lakodalmas zene szól. Harmadnapra meg elfogy a pénz."

Mit lehet erre mondani ?
sonderkommando
Én sem a Rózsadombon lakom de ehhez képest...
Drága politikusainkat ide költöztetném!
sonderkommando
Egy ilyen helyen maga az élet is világvége.
Rézangyal
@sonderkommando: Az. Egyetlen embernek sem kívánok ilyet, még akkor sem, ha cigány.
kerék
És bizony ez lesz szépen-lassan minden településsel...először a kisebb falukkal,majd a nagyobbakkal...aztán jönnek a városok.

90% cigány..a 10%-ot sajnálo, de ebből is látni, hogy a cigányok nem tudják fenntartani magukat, nélkülünk életképtelenek.
guszty
Erről az a kép jön elém, mikor a dögkeselyűk lesik az áldozatot, és könyörtelenül szétmarják. Az életösztön diktál.
jancsipapa
Ha másra nem ,arra mégiscsak jó a magyar ,hogy lopjanak tőle . Itt már átbillent az "egészséges " arány ,persze ,hogy nagy a baj.Előbb-utóbb kihal az a tíz százalék is .
foglaltnick
Akkor kezdődött a "világvége" Tiszabőn, amikor elszaporodtak az élősködők...most felzabálják a gazdatestet, aztán kirajzanak új lehetőségeket keresve, persze telekiabálják "rászistákkal" a médiát, ha nem kapják meg a "segílykét"
musicnummer1
@varirmag: Köszönjük ezt a részletes beszámolót !!! Èlethü nagyon, de ez az igazság !!!
musicnummer1
@csikknorisz: majd csak egyszer odaér a 90% magyar gárda...
nehogymá
@Horizont: ez annyira igaz ,hogy el sem hiszik.vagy nem akarják.emlékszik még valaki arra a kisfiúra aki felgyujtotta magát benzinnel¿
darwin
@musicnummer1: A magyar gárda csak oda megy ,ahol még van védeni való magyar.Itt már nincs.:(
a Pepita
@Horizont: Meg is van a véleményünk rólad. Te vagy a legtisztességesebb ember az itt fórumozók között...Az pedig, hogy már előre mentegetőztél, mutatja milyen elferdült világban élünk.Boldog Karácsonyt Neked és a kedves családodnak.
kamazuka
Nem tudom.
a szegénységben az a legmegrázóbb,hogy a semmittevés meg van magyarázva.
Van Baranyában egy kicsike település mely lakosság aránya, ehez hasonló,de ott a polgimajszter gondolt egyet,és a falu munkanélküli lakosságát fóliasátras zöldségtermesztésre ösztökélte.Onnan látják el az iskolát óvodát,és a családokat zöldséggel.Azon polgárok akik a szedd és vidd szabadságharcánál maradtak,azoknak e faluból mennie kellett.
Amit és ahogyan csinélnak,az példaértékü lehetne.
Csizmás Kond
A polgármesternek meg fogalma sincs, hogy mit kéne csinálni...gondolom a fizetését azért nem felejti el felvenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.