Nos, valószínűleg állatvédők tömegeinek nyílik ki a bicska a lenti képsorokat látva, de legyünk őszinték, közöttük sem vega mindenki.

A disznótoros videó annak, aki még soha nem volt disznóvágáson talán meghozza a kedvét, a többiek pedig nosztalgiával figyelhetik. A ma még csak szűk körben ismert Eridu Project Band különleges videóval sokkalja a nagyérdeműt: a disznóvágásoknak nem csak a romantikáját mutatják be, hanem annak naturális oldalát is vérrel, pálinkával és mindennel, ami ezekkel jár - mindez ötletes, elektronikus és autentikus fúziós muzsikával párosul.

Olvasónknak köszönjük, hogy felhívta erre a másik videóra is a figyelmünket, ami szintén a disznóvágós hangulatot erősíti:

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almosd
Ez horror ! menjenek a vágóhídra, nagy üzemben a disznóölés kicsit más,vagy azt hiszik sokan hogy a disznóhúst termesztik a kertben.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQríkú
A szúrástól a bontásig bármely részét vállalom!
Nem szenved a jószág, mert csak :)
Általában hétkor vágok, 10.00 kor már fel van darabolva a disznó!
(No akkor jöhet az első stampedli, ami lehet úgy egy decis ...)
Ehhez elég kettő férfi (velem) kettő gyerek, aki a tüzet és a vizet kezeli.
Mi ezen nőttünk fel meg a kézi tekerős pörzsölőn...
Zsoel
@ila51: Legközelebb tartsd a szád, vagy tagadd le, hogy tudsz mosogatni. :))
Zsoel
@Silver: Ezt nem értem. Miért dobna valaki hátast a kábításnál?
Silver
@Zsoel: szinte minden évben történik baleset amit elektromos kábító okoz,volt ahol 3an is meghaltak,a disznó meg vígan élt tovább.
De volt olyanra is pléda hogy gázt használtak hogy elkábuljon a coca,sikerült is csak elfelejtették kisszellőztetni és ugy pörzsölték,nos nem volt gondjuk a bontásra mert kidurrant.
Zsoel
@Silver: Olyan a mi falunkban is volt, hogy pébégázzal kábítottak, ami pörzsöléskor, az összehúzódó tüdőből kiáramolva berobbant. Állítólag a hatvanas években, amikor a gázpalackok újonnan megjelentek, és az emberek még nem ismerték, ez egész gyakori balesetnek számított.
Zsoel
@Silver: Így már értem, mit mondasz, de én nem holmi szedett-vedett, hálózati feszültséggel működő, elégtelen érintésvédelmű kábítófogóra gondoltam. Isten ments, az tényleg balesetveszélyes. Magam is hallottam az általad mesélt esetről: házilag összetákolt kábítófogóval próbálták ledönteni az állatot, amely aztán megrázta a kezelőjét, aki halálos áramütést szenvedett; a házigazda segíteni próbált, őt is agyoncsapta az áram, aminek láttára pedig a feleség kapott végzetes szívrohamot... Hát ilyen is van, de én nem erre gondoltam. A mi hentesünk nem fogót, hanem kábítóvillát használ. Ez a következőképpen néz ki: van egy szigetelő anyagból készített házban elhelyezett, megfelelő érintésvédelmű trafó, amelyet a primer oldalon a hálózathoz kell csatlakoztatni, tehát 230 V-tal működik. A szekunder oldalon megfelelően méretezett törpefeszültség (úyg emlékszem, olyan 40-50 V) lép ki. Ezt egy kétpólusú vezetéken keresztül egy szigetelt fogantyúhoz vezetik, amelyből két hegyes fémtüske áll ki. Az orzóval a megfelelő helyzetbe húzott disznó tarkójába a hentes egy határozott, gyors mozdulattal belevágja a két fémtüskét, és rögtön be is kapcsolja a készüléket. Az állat abban a szent pillanatban összerándul, elfekszik, és úgy marad: nem rúg, nem dobálja magát, nem visít, mert minden izma megbénul, a következő másodpercben pedig a kés már vágja is át a torkát. A készülék egészen addig bekapcsolva marad, amíg a jószág teljesen ki nem szenved. Ezután kikapcsolják, és kész: a disznó teste elernyed, de úgy marad. Ez a berendezés gyors, humánus, és biztonságos, nem kell félni veszélyes áramütéstől sem esőben, sem hóban, sem szárazon, hiszen hálózati feszültség csak a zárt, érintésvédelemmel ellátott dobozban van, a disznóban nem, tehát a kábítás alatt lévő állathoz is nyugodtan hozzá lehet érni. Egyetlen hátránya van, hogy a fémtüskéket ugye belenyomják a tarjába, ami nem túl higiénikus, de ebből még sosem volt probléma, plusz a vágás előtt le is vannak fertőtlenítve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.