A volt miniszterelnök nem biztos benne, hogy felismerte őt alkalmi utasa. Felvettem egy stoppost. Beült hátulra. Nem tudom, megismert-e. De húsz perc után ütötte-vágta a kormányt. Ismerősök, családtagok sokaságának példáit mesélte. Ezek azt akarják, hogy dögöljünk meg – idézi Gyurcsány Ferenc a Facebookon. A bejegyzés szerint hasztalan próbálta megnyugtatni utasát, az Orbán-kabinetet szidó stoppos ettől csak még idegesebb lett. Gyűlik a harag. De ez így nem old meg semmit – vonta le a következtetést a volt kormányfő.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Szánalmas-e? "Majd az utókor eldönti!" [Gíró-Szász]
Minden esetre szokatlan, mert ma már nem "divat" stopposnak megállni.
Mi a nem szánalmas?
- Hajléktalanszállóra látogatni a magánhadserege nélkül. (Igaz, álruhában a TEKintetesék előre küldve!);
- A pejoratív jelzőként használt romkocsmában 10 diákkal megtárgyalni a tandíj ügyét, amikor az utcán ezrével tüntetnek a tanulók ez ellen;
- Állandóan az államadósság növekedésével riogatni, arra hivatkozással nemmegszorító intézkedések folyományaként eddig nem ismert adókat bevezetni;
- Az Államadósságcsökkentő Alapba egy fillért sem befizetni, inkább a focira költeni;
- Az iskolák romosak, a gyerekek éheznek, a tanárok rosszul keresnek, de három stadion építésébe kezdeni;
- lehetne még sorolni azokat a megnyilvánulásokat, amik Turul-tojta Fősámánunk miniszterelnöki nemszánalmas nagyságát támasztják alá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@dzurinda: Azt én is megnéztem már, és valóban annyi jön ki, de szerintem nem igaz. Ha meg mégis, akkor tényleg ne sírjon itt senki hogy szegénység van.
Pisti271
@dzurinda, @entero: Én a 2013-as költségvetésből számoltam 7%-ot.
vukkocska
@nmaria: jó Neked, ha az utóbbi idők megszorításait neked nem kell érezned. S hogy mire emlékszem vagy sem, erről még nem értekeztünk. Ha valaki a másik gondolatát próbálja kitalálni, arra hivatkozni, az csak a saját gondolata lehet. Más fejével soha ne gondolkozz, mert kiadod magad :)
Pisti271
@entero:
Ez a csúcs! A vezér megmondja a frankót, nehogy mán a tényeknek higgyünk!
A szegénység oka a NER, ami a kevésből elvesz, a sokhoz hozzátesz, növelve a társadalmi különbségeket és feszültséget.
Valamikor itt kialakultak bizonyos jövedelmi viszonyok. Mikor az új adórendszert bevezették, (a kezdetektől fogva többkulcsos volt) a béreket bruttósították.
A többszázezres (ma már milliós) fizetések azért lettek annyik, mert bele volt kalkulálva,
hogy azt majd 30, 40% adó fogja terhelni. Az igzságos, elvárt viszonyokat a nettó tükrözte. Az alacsony jövedelmet (minimálbér) nem terhele adó. Most egységes 16%.
Nagy hangon kijelentik, hogy a minimálbért megemelték. (tulajdonképpen bruttósították)
Mi történt? A minimálbéres nettója nem változott, de a munkáltatónak többe kerül.
Gyakorlatilag kiróttak vele egy adót a munkaadóknak. A magas jövedelműek is 16%
adót fizetnek, náluk marad a régi, magasabb kulcs és a mostani közötti különbség.
De ezt nem a magasabb teljesítményükkel érdemelték ki, hanem csak azért, mert a (nettó) jövedelmük más rendszerben lett meghatározva. Ezzel most érdemtelenül
jutnak extraprofithoz, nem mellékesen évi 500 milliárdnyi lyukat ütve a költségvetésbe.
A családi kedvezmény tovább tágítja a rést, nyilvánvaló, hogy a minimálbéres (hiába járna neki) nem tud annyi adójóvárást érvényesíteni, mint a milliomos, aki erre nem
is lenne rászorulva. A hiányt "szétterítik", ötletszerű adókkal foltozgatják, minden bizalmat eljátszva az ország iránt a befektetők szemében, az eredmény pedig recesszió.
Amikor támogatást adnak, (lásd rezsicsökkentés) az "igazságosság jegyében", azt is úgy teszik, hogy a szegénynek adnak keveset, a gazdagnak sokat.
dzurinda
@entero: "Azt én is megnéztem már, és valóban annyi jön ki, de szerintem nem igaz."

Szóval azt állítod, hogy a Fidesz meghamisította a 2012-es költségvetés számait? Mert ha nem igaz, akkor ebből ez következik :O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.