Még érettségije sincs, mégis az országgyűlés padsoraiban hoz fontos döntéseket Balogh József, a korábban fideszes, most független országgyűlési képviselő, aki megverte élettársát, legalábbis a nő szerint.

Az eduline.hu gyűjtötte össze azok névsorát, akik úgy lettek országgyűlési kéviselők, hogy még érettségijük sincs.

A portál összeállítása szerint Balla Gergő jobbikos képviselő gépi forgácsoló-esztergályos szakképesítést szerzett. Wittner Mária gimnáziumi tanulmányait félbehagyva gyors- és gépíróként, varrodában, majd takarítónőként dolgozott. Hirt Ferenc fideszes képviselőnek villanyszerelő szakmunkás bizonyítványa van. A fideszes Pócs János szintén szakmunkásképzőt végzett, most dinnyeexporttal foglalkozik. A jobbikos Zagyva György Gyula 1993-ban Egerben, a Bornemissza Gergely Szakképzési Intézetben végzett villanyszerelőként.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Hogyha lenne érettségije, akkor talán nem a vak komondorra fogja a dolgot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@vidi500: Az biztos!
Bizonyítja ezt a 298; 299; 300; 301 parcellákban eltemetettek igen nagy száma is...
Persze azért "Egyedül nem megy..."
Voltak számosan szorgos segítőtársai is...
vidi500
@lbs: Ez így vakvágány, elbeszélés egymás mellett. Sajnos ilyen parcellái minden hatalomnak vannak, kár tagadni. Minden emberéletért kár, egyetlen egyért is, csak itt a beszélgetés témája nem ez volt.
lbs
@X-ray: Isten őrizz!

Csak azt akartam érzékeltetni, hogy az iskolai végzettség önmagában nem elegendő.
Szükséges még a vezetői készség is amely iskolában nem tanulható, arra születni kell!

Elég a makói születésű Galamb Józsefre aki szakmunkás végzettséggel megtervezte a legendás "T Ford" gépkocsit a híres Fordson traktort és még sok más korszakos járművet, valamint a Ford gyár szilva formájú és színű logóját amely máig a Ford járművek márkajelzése, vagy Dr. Ing. Ferdinand Porschéra aki mérnöki képzettség nélkül legendás tervezővé vált - mérnöki szinten olyan mértékben hogy a bonni egytem díszdoktori címét kiérdemelte, Horváth Edére aki forgácsoló szakmunkás volt a papírjai szerint, de Győrben a RÁBA cég újraélesztésén kívül a Gróf Széehenyi István Egyetem jogelődjének a Közlekedési Távközlési Műszaki Főiskola megálmodója volt.
Azután Fröschl Gusztávra aki idomszerész végzettségű volt a papírjai szerint, de a MÁV Északi Járműjavítót olyan szintűre fejlesztette, hogy az a korszerű vasúti járművek központi javítóbázisává mi több fellegvárává válhatott(!) (A Gyurcsány_Bajnai hatalombitorlás utolsó felvonásaként ezt a 140 éves múltra és igéretes jövőre tekintő nagyüzemet is felszámolták, a hatalmas javítócsarnokok pedig szomorú torzóként 2008 óta üresen gazdátlanul tátonganak!)
És még jó pár hasonlóan rátermett szakemberre, akik különösebb papírok nélkül igen nagy dolgokat vittek véghez.
vidi500
Balogh urat nem hallottam még felszólalni a parlamentben.
vidi500
@lbs: "Csak azt akartam érzékeltetni, hogy az iskolai végzettség önmagában nem elegendő."

Ez így van. Más fórumban én is többször kifejtettem, hogy a tudás (iskolai végzettség) és az azt birtokló személy egyénisége, karaktere egymástól elválaszthatatlan, azaz mintegy kölcsönhatásban vannak egymással. A kettő egyvelege határozza meg, mire képes az adott egyén, mennyire tud eredményes lenni a megszerzett információs anyag birtokában. Véleményem szerint Tudás - Karakter, mintegy 30-70%-os arányban állnak egymással. Tehát az életben nagyobb jelentősége van a karakternek, mint valamely iskolákban elsajátított információs anyagoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.