A július 6-i felvonulás kiemelt témája idén a saját magunk és mások melletti kiállás. Az Index cikke szerint ellentüntetést eddig nem jelentettek be, a rendőrség nem akarta megtiltani és olyanok csatlakoznak hozzá, mint a Google vagy éppen a Prezi.

Idén július 6-án, szombat délután lesz a Budapest Pride felvonulás. A gyülekező, ahogy az előző években, idén is a Hősök tere és az Andrássy út találkozásánál lesz.

A délután négykor induló menet végigvonul az Andrássy úton, aztán a Bajcsi-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Honvéd utca, Markó utca útvonalon mennek tovább, a végállomás pedig az V. kerületi Olimpia park, a Képviselői irodaház előtti zöld terület lesz - írja az Index.

Hanzli Péter, a Budapest Pride szóvivője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: kiemelten fontosnak tartják a szolidaritást más kisebbségi csoportokkal, a fellépést a rasszizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus ellen.

A rendőrség már áprilisban tudomásul vette, vagyis a korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nem próbálta meg a közlekedés akadályoztatására hivatkozva betiltani az idei Meleg Méltóság menetét. Bejelentett ellentüntetésről egyelőre nem tudnak.

Hétfő délután a Google, a Prezi és az espell közös sajtótájéjkoztatón jelentette be, hogy közösségi kezdeményezést indítanak a nyitottságért Magyarországon. A kezdeményező cégek közös kamionnal jelennek majd meg a Budapest Pride meneten, ide is várnak minden közösséget, akik szervezett formában velük akarnak tartani.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lbs
@Mobil123: De a jégeső csak a népűvészeti cserépedény (köcsög) fesztivál helyszínén zúduljon!
Az sem lenne baj, hagy egy-két gömbvillámmal is tarkítva lenne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@Mobil123: Így viszont nem lehet belőle "kisebbség elleni izgatás"-t kreálni!
Különben ezekkel már maga az Isten is "kirekesztő" magatartást tanúsított, amikor a kérdést Szodomában és Gomorrában termikus technológiával kezelte...
Mobil123
@lbs: Ebben igazad van, de Én csak azt akartam ezzel jelezni, hogy a népművészeti tárgy jenlentésének hétköznapi nyelven való leírás esetleg kommet törlését jelentheti ill. rosszabb esetben tiltást.:-))
Egyébként egyetértünk a többiben!
lbs
@Mobil123: Ezek szerint eljuthatunk oda, hogy a higiénikus folyadéktárolásra főleg faluhelyen használatos fazekasok által készített edény neve is tiltásra kerülhet...

Ez olyan mint - pl. étteremben politikailag korrekten - nem tudni milyen módon - kell rendelni azt az ételt, amelyet régen - normálisan - cigánypecsenyének hívtak.
Mert ha így rendeled meg kimerítetted a kisebbségek elleni izgatás alapos gyanúját ráadásul kannibalizmusra utaló felhangokkal kísérve...
Mobil123
@lbs: Basszus!!! Most csak leíratod Velem!!! Én csak a "köcsög "szóra értettem az egészet, csak körbe írva!!! A cigánypecseny meg hülyén hangzana úgy hogy pl : romapecsenye. Így már kéne a frásznak!! :-)))
lbs
@Mobil123: Meg azzal a veszéllyel is járhat, hogyha komolyan veszik a rendelést, akkor elmaradhat az esti élőzene...
(Ez egy nagyon-nagyon régi vicc poénja.)
Sajnos ma már élőzene igen kevés helyen van, pedig olyan hangulatos volt szép, napsütéses időben cigányzene aláfestéssel ebédelni egy zöld kisvendéglőben régen!
Mobil123
@lbs: Na igen a zene. Ma már csak egy szinti (midi felvétel rajta) és valaki hihetetlenül hamis szar hangon nyekereg. Azt még azt mondja a pincér " Jó étvágyat", na innetől már csak is az lehet:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.