NeeOn érdekes jelenségre lett figyelmes, mert még mindig fogyaszt Danone-termékeket. Az Activia joghurtital megújult csomagolásán "-30% cukor" feliratra lett figyelmes, ami stabil indikátora a kamuzásnak. Rövid kutatómunkával kiderült, hogy valójában 2,5x annyi cukor került a szuperegészséges joghurtba, mint amennyi korábban volt. Mi ez, ha nem szándékos megtévesztés? Május végén a szokásos joghurtomért (Activia joghurtital) indultam a sarki boltba. Íz, ár, minőség szempontból oké volt, és még abban a hitben is ringathattam magam, hogy egészséges is (jobban, mint a tegnap posztolt lombikmarha). A tudatos vásárló olvashatta a csomagoláson, hogy 0% hozzáadott cukorral készült, így 100 g termék 3,7 g cukortartalommal bírt. A polcon lévő dobozokkal valami nem stimmelt, rajtuk bazi nagy „-30% cukor” felirat... Megújult a termék?! Ez nem szokott jót jelenteni, elég csak a pilótakeksz mennyiségének optimalizálására gondolni. Jaja, ennyire nem lehet egyszerű, van apróbetű és csillagos rész is, akárcsak egy okosan fogalmazott lízingszerződésben. [...] Bővebben!

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macsi
hát igen.. a Danone már csak ilyen...
Sede
kapitalista szemét ez is.
a fene se tudja, hogy valójában miket etetnek meg velünk.
első a profit - mint tudjuk.
qxy
Aljasok. Nem tudom ki hiszi el de leírom.
a 70 es évek végén amikor a Danone akart forgalmazni egy két termék volt csak és kérdezték a kóstolóktól, mit javítana még . akkor mondtam hogy kellene a tetejére egy másik doboz, amibe műzli , aszalt gyümölcs, vagy csoki darabkák vannak és aki akarja, ő keverheti bele . Ki nevettek. a főmérnök azt mondta , " Nem kivitelezhető" ( lehet hogy csak azért mert egy hentes ötlete volt? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.