Meghökkentő elmélettel állt elő egy amerikai tudós, és bizonyítékokat sorakoztat fel állítása alátámasztására, miszerint az emberiség nem a Földön fejlődött ki, hanem földönkívüli fajként érkezett bolygónkra.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@szablyafűrész: @dömdödöm: Az egyik legmerészebb elgondolás az utóbbi évekből, de nem teljesen valószínűtlen. Ne felejtsük el például azt, hogy a darwini evolúciós elmélet - nos, csúnya ezt így kimondani, de - hemzseg a lyukaktól, egy toldozott-foltozott, sok esetben bizonyítékokkal alá nem támasztott elmélethalmaz. A mai napig nincs például egyértelmű magyarázat arra, hogy hogyan alakulhatott ki egy olyan komplex, a mai napig is alig-alig ismert szerv, mint az emberi agy, ami önmagában legalább annyi rejtélyt tartogat, mint az univerzum.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@JAJMÁR: "Az emberi DNS nagyon össze van rakva, akár egy szám.program, és még javításra is képes, nincs azzal semmi gond. "

Sajnos gond van a DNS-sel, ugyanis a rossz indulatú daganatra hajlamosság 70 %-ban öröklés-függő és 30 %-ban környezeti, ez alatt az életmódot is értem ! Amennyiben előny a DNS lánc önreprodukciós képessége, annyiban hátrány is ! Hét évente megújulnak a sejtek és ezek azok az alkalmak, amelyek kétes kimenetelűek, ugyanis ekkor van bő alkalom arra, hogy kontroll nélküli sejtburjánzás lesz a vége, vagy a vitalitást megőrző újra építés.

Az UV sugárzás sem új keletű, de a világegyetem más sugárzása sem, mindezek ellenére az emberi faj életképes - eddig - hisz eleve veszélyeztető környezetben jött létre.

Számomra az a logikus, hogy nem történt, vagy legalább nem oly mértékű beavatkozás az emberi faj kialakulásában, fejlődésében, amely meghatározó lehetett számunkra, mert ennek ellentmond a biológiai és környezeti hatásokkal szembeni viszonylagos védtelenségünk, továbbá az ember utódai a legelesettebbek, a legtöbb gondozásra szorulók, amely nem arra utal,hogy szuper fajt "hoztak " volna létre valahol, valakik.

A szén alapú élet is a földi kifejlődést támasztja alá.

Összegezve - amennyiben fejlettebb alieneknek köszönhetjük mai létünket - hát nem volt éppen sikeres a munkájuk a már korábban írtak szerint.
szablyafűrész
@A Tündik bündije: tegnap, 17:41

Az esetleges véletlenszerű, manipulált mutációra:

Vajon mennyivel lehet fejlettebb az az idegen faj, amelyik nem képes kontroll alatt tartani a biológiai beavatkozásait ?
A Tündik bündije
@szablyafűrész: Én arra gondoltam, hogy egyáltalán nem ilyen szándékkal jöttek ide.

Most eleresztem kicsit a fantáziámat, végül is az alap cikk is elég fantáziadús.

Tegyük fel, hogy idekeveredett valahogy egy idegen faj pár képviselője. Nem sok, csak néhány tucat, összesen még talán százan sem. Nagyon hasonlítottak az emberre, mint ahogy állítólag vannak is szinte megtévesztésig azonos idegen lények.
Nem önszántukból jöttek éppen ide. Hajótöröttek voltak, vagy menekültek valami elől. Segítségre vagy nem számíthattak, vagy nem volt már, aki segítsen. (Mondjuk egy globális katasztrófa vagy háború dúlt a bolygójukon). Tudták, hogy mivel nagyon kevesek vannak, kipusztulásra vannak ítélve, hiszen ilyen kevesen nem tudnak szaporodni, előbb-utóbb mindenki mindenkivel rokon lesz, és a gének "bedöglenek." Féltették az utódokat és a fajukat, ezért valahogy megtalálták a módját, hogy felvegyék a kapcsolatot az akkori ősemberekkel, és elkeveredtek velük. Mivel ők fejlettebbek, erősebbek, egészségesebbek voltak, a génjeik felülírták a minéket, és egy-két ezer év alatt olyan állagjavulást értünk el, amihez normál esetben tízszer annyi idő kellett volna. (Ráadásul az öregek, akik lezuhantak itt, az első újszülötteket talán még tovább is képesek voltak erősíteni pár náluk maradt gyógyszerrel).

Ez így persze leginkább egy Eric von Daniken könyv témája lehetne, de... miért ne? Ez sem rosszabb elmélet, mint a többi hasonló :-)
szablyafűrész
@A Tündik bündije: "A neandervölgyiek a homo sapiens őseivel évezredeken át éltek együtt Európában, ám másik emberi alfajhoz tartoztak, és körülbelül 30 ezer évvel ezelőtt kihaltak - idézi a The Daily Mail a Current Biology című szaklapban megjelent tanulmányt. Az emberi DNS mintegy 8 százaléka endogén, azaz velünk született retrovírusokból (ERV) áll, amelyek a nemzedékről nemzedékre szálló vírusok által itt hagyott DNS-szekvenciák. A DNS-szekvencia tartalmazza az örökletes információt, amely a szervezet működésének programját adja. Ezek az ERV nevű vírusok nem tartalmaznak a fehérjék előállítására vonatkozó instrukciós kódokat, ezért néha "DNS-szemétnek" nevezik őket."

nepszava.hu/cikk/1003613-neandervolgyi-virusokat-talaltak-a-mai-ember-dns-eben

Szóval mégis csak fércmunkát végeztek az alienek.
A Tündik bündije
@szablyafűrész: Hát na. Előfordult már - finoman szólva is - súlyos baki már emberekkel is mondjuk a génkutatás vagy az atomenergia terén, pedig előzőleg piszok magabiztosak voltak a tudós koponyák :-)))
szablyafűrész
@A Tündik bündije: Ilyen baki lehet a földönkívüli eredetről szóló polemizálás is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.