Budapest–Brüsszel – Az uniós politikusainknak már valóság, ami nekünk álom: az európai bér. A képviselőknek 8020 eurót (2,43 millió forint) fizet a parlament, ami nettó 6250 euró (1,9 millió forint). Így a nettó bér évi 22,8 millió forint, csakhogy még ezt is kiegészíthetik. Aki ugyanis brüsszeli vagy strasbourgi parlamentben megjelenik, bizottsági ülésen vesz részt, esetleg szolgálati útra megy, úgy 304 euró (92 ezer forint) napidíjra is jogosult. Minthogy az elmúlt egy évben 50 parlamenti ülésnap volt, így a szorgalmasabb képviselő hasonló mennyiségű egyéb szolgálati nappal számolva újabb havi 767 ezer forint, vagyis évi 9,2 milliós külön pénzhez juthat, ami a fizetéssel együtt már évi 32 millió.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Qrvára megérdemlik! Itt egy ember meg éljen meg 47.000,- Ft-ból ! Ja és kaphat még egy kecskét is.
Mobil123
Qrvára megérdemlik! Itt egy ember meg éljen meg 47.000,- Ft-ból ! Ja és kaphat még egy kecskét is.
perfekt
Aggódom értük--nincsenek ezek átverve??
Grafix69
Szegények a nagy tolongás Dajcs Tompika is már bisztos milliomos munka nélkül.
szandokan
@Grafix69: Ne irigyeld tőlük, mégis csak
szandokan
@Grafix69: Ne irigyeld tőlük, vagy menj te is képviselőnek. Mondjuk az igaz, hogy annyit nem dolgoznak, mint akár én is, ennek ellenére én csak valamivel több, mint a felét keresem meg ennek a pénznek, de nem sajnálom tőlük. Engem kétszáz ember szeret, őket meg több millió utálja.
Don Quijote
@szandokan: jaj csak nem az entero urat tisztelhetjük ismét!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.