Kiderült: a kormány olyan óriásplakátokra adott megbízást, amelyen az a felirat fog állni: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját". Ettől aztán csúnyán bepipult az internet és a jól eltalált focista és kézilabdás képeken túl is remek alkotások születtek. Íme a válogatás a legjobbakból!

repavalleszurtnyul.tumblr.com
repavalleszurtnyul.tumblr.com
Magyar Kétfarkú Kutya Párt
tejhatalom.tumblr.com
facebook.com/hircsarda
sutyerak.tumblr.com
http://zeroz3ro.tumblr.com
Cink.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Közel ezerszer többen vándoroltak ki 2010-óta, mint ahányan itt ragadtak.
Nem beérkeztek, hanem itt is maradtak.
Arról a kb. 800 ezer magyarról, aki elhagyta az országot, és a családtagokról, akik velük mentek mikor kiván megemlékezn országos akcióval a gazdasági exodus kormánya?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Közel ezerszer többen vándoroltak ki 2010-óta, mint ahányan itt ragadtak.
Nem beérkeztek, hanem itt is maradtak.
Arról a kb. 800 ezer magyarról, aki elhagyta az országot, és a családtagokról, akik velük mentek mikor kiván megemlékezn országos akcióval a gazdasági exodus kormánya?
Aki Én
Arra az idegenre, UFOra, vagy nevezzük bárhogy, aki itt akarna letelepedni, én sem vagyok kíváncsi. Ki a bánat akarna itt maradni? De ha mégis, ráadásul saját céget akar, akkor jó ha ezt is tudja:
hvg.hu/enesacegem/20150601_Nem_talalja_ki_hol_a_legproblemasabb_cege
sokanvagyunk
Lehet, hogy ezeket az óriásplakátokat is az "idegenekkel" állíttatták már fel? :)
Hellcat
www.youtube.com/watch?v=m4pmiZhdkdI

SZÁNALMAS!!! Ha ez nem gyűlölet kampány akkor semmi! És még ők szokták a "libsibolsikra" mondani, hogy gyűlölködnek.
coyote3
csípjen meg valaki! Ez a plakát tényleg igazi???
levi
Hát azt tuti nem, merthogy nincs is ...
Aki Én
Azért legyünk őszinték, a bevándorlás egy valós probléma. Persze orbán szájából és az ő stílusában érdekes egy ,,picit". Senkinek nem szerencsés, mikor egy abszolút más kultúrából, teljesen másként szocializálódott emberek százezrei települnek be. Különösen akkor, mikor ezek a kisebbségek elkezdik követelni maguknak a jogaikat, sokszor többet, kiváltságosabbat, mint ami a befogadókat illeti. Nagyon sok helyen igazi probléma ez, például a németeknél, de tabu témának számít. Azért Merkel már beszélt erről évekkel ezelőtt. Valamit egész biztos tenni kell, de egyedül ezt képtelenség bárkinek is megoldani. Arról nem beszélve, hogy ez irtózatos összeg. Hiába az EU pénze, az a mi pénzünk is. Ezt a pénzt már nem fogják senkinek odaadni például fejlesztésekre.
Viszont azt se felejtsük el, hogy ezek az emberek javarészt a halál elől menekülnek. Soha ne tudjuk meg, hogy az milyen lehet...
Ilyet nem pusztán egy jobb állásért vállalnak be:
static.origos.hu/s/img/i/1504/20150420zefirosz-2015-aprilis-20illegalis-bevandorlok.jpg?w=666&h=492

infovilag.hu/data/images/2011-06/menekultek11.jpg

www.parameter.sk/sites/default/files/article_image/__menek%C3%BCltek.jpg

uj.katolikus.hu/kepek/2006/nagy/menekultek_2012.jpg

alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfoto/hajo_0.jpg?itok=gQT6sBsm

kep.index.hu/1/0/472/4727/47272/4727214_c8c020fcb2b4a21f040e9dbe1f5b7a36_wm.jpg
Anna Mária
@Aki Én: Nem számít tabutémának a németeknél, ez óriási tévedés.
De nem eleve elutasítással, gyűlölettel, ostobán állnak a kérdéshez.
Az sem igaz, hogy a menekültek mind más kultúrában, másképp szocializálódott emberek, és az sem, hogy képtelenek lennének a beilleszkedésre. Egy szír orvosnő ugyanúgy dolgozik egy berlini kórházban, mint bárki más, a gyerekei ugyanúgy tanulnak, járnak a többiekkel kosárlabdázni, mint a német gyerekek.
Iszonyatos dolgokon mentek és mennek keresztül ezek az emberek, el sem tudjuk képzelni. Magyarországnak kutyakötelessége segíteni együtt az EU többi országával.
Aki Én
@Anna Mária: 10:35 Részben igaz amit mondasz. A németeknél még tavaly is nagy felháborodást keltett, mikor nyiltan kimondták a problémát. Majd mikor a nép is megemlítette, na akkor állt ki Merkel és beszélt róla nyíltan, visszafogottan. Sajnos a többség nem tanult ember és nagyon más kultúrából jönnek. Ahogy mi is abból mennénk hozzájuk. Óriási különbség van menekült és menekült között.
Anna Mária
@Aki Én: Természetesen óriási különbségek vannak az emberek között, miért lenne ez másképp a menekülteknél?
A külföldön élő magyarok között is óriási különbségek vannak: egy részük hamar megismeri új hazáját, barátokat szerez, dolgozik és halad előre, más részük pedig még az illető nyelvet sem képes megtanulni, azzal van elfoglalva, hogyan használhatja ki maximálisan a szociális állam nyújtotta lehetőségeket, magasabb rendűnek képzeli magát mindenki másnál, lenézi a befogadó ország lakóit, rasszista, barátai, ismerősei nincsenek, amolyan magyar gettóban él.
Aki Én
@Anna Mária: 10:55 Innen azért többnyire nem megyünk annyira más kultúrába. Akárhogy is, de európaiak vagyunk. A romák Kanadába mentek ezer számra, majd mikor hozták a formájukat, ahogy mondod kihasználták a lehetőségeket,vissza is lettek irányítva. Évtizedes törvényeket módosítottak csak miattuk. Ez tény.
Anna Mária
@Aki Én: Ugyan, hagyd a romákat. Nem azért fordították vissza, mert nem "jól" viselkedtek, hanem mert a hatóságok nem találták megalapozottnak a menedékkérelmüket. Csak Magyarországon elterjedt a nézet, hogy ja, persze, "ott sem kellettek". Akik bűncselekményeket követtek el közülük, azokat elkapták és leültették.
Arról sem szól a mese, hogy vannak olyan roma családok, akik viszont megkapták a menedékjogot Kanadában, dolgoznak, a gyerekek pedig rendesen tanulnak.
Nem módosítottak "csak miattuk" semmiféle törvényt Kanadában.
Ez mind csak magyar mese, mese, meskete, ahogy azt Magyarországon elképzelik, hogyan működik egy valódi jogállam. Hát nem úgy, mint itt.
Egy pillanatig ne gondold, hogy a nyugaton élő, beilleszkedni képtelen magyarok romák lennének. Nem, szép fehér, sokszor magasan képzett magyarok.
Anna Mária
@Aki Én: Nagyon érdekes megfigyelni egyébként, hogy a magyarok igenis, mennyire más kultúrába mennek, amikor Nyugat-Európába kerülnek.
Sokaknak rettentő problematikus a beilleszkedése, fel nem foghatják, hogy az ügyek nem kapcsolatok és korrupció, meg kiskapuk mentén intéződnek, senkit nem érdekel, ki kinek a kije meg kit ismer.
Az is gyakran nehézséget okoz számukra, hogy más bevándorlók is vannak, akiknél a magyarok semmivel nem előbbre valóak, még akkor sem, ha a többinek a bőre színe esetleg sötétebb.
Anna Mária
Érdekelne, hogy a kormány a bevándorlók ellen uszító plakátokkal azokra az EU-állampolgárokra gondol-e, akik szabadon vállalhatnak munkát az országban.
Másra nem is lehet tippelni, hiszen a menekültek nem kapnak munkavállalási engedélyt, csak akkor, ha menedékjogot kapnak. Ők pedig igen kevesen vannak, és ha nem tudják a nyelvet, vajmi kevés esélyük van munkahelyre. Szociális ellátásra pedig nem jogosultak.
Szóval mi van???
Knapp75
Nem értem, ezt a gazdasági menekült kérdést!
A romákkal az a "bajunk", hogy (állítólag) nem akarnak dolgozni. Most jönnek (?) gazdasági menekültek, akik (állítólag) itt akarnak letelepedni és dolgozni.
A munka alapú társadalomnak felállva kéne tisztelegnie ez előtt! :)

Azt ugye nem hisszük, hogy a leépített segélyezési rendszerünk és a lyukacsos szociális hálónk vonzónak tűnik?

Valójában a bevándorlók jellemzően az alacsonyabb státuszú munkahelyeken tudnak elhelyezkedni (alapvetően a végzettségük és a nyelvtudásuk, illetve annak hiánya miatt) és sok országban pont az olyan rosszabbul fizetett állásokat töltik be, ahova mondjuk eleve alig találnának hazai munkaerőt. Itt is ez lenne.

Na ez nálunk viszont tényleg gond, mivel a közmunkások országát építjük, azaz olcsó munkaerőből tényleg nincs hiány.

Elvileg inkább az fordulhat elő, hogy a sok új álláskereső hatására csökkennek a bérek ugyanabban a munkakörben. Ám Orbánék közmunka-rendszerének hála erre is kicsi az esély, mivel már annyira lenyomták a legalacsonyabb fizetéseket, hogy tényleg csak zsarolás hatására hajlandóak ennyiért dolgozni az emberek.
A valódi "gazdasági menekült" meg ha eljutott idáig, akkor tovább fog "menekülni", hogy mondjuk Németországban mosogasson havi 1200 euróért.
Anna Mária
@Knapp75: Ez sem ilyen egyszerű dolog, azok a menekültek, akik nem kapnak menekültstátuszt, nem kapnak munkavállalási engedélyt sem, se Németországban, se máshol. Sehol nem az a probléma, hogy majd jól elveszik a munkát másoktól.
Fogalma sincs Orbánnak, hogy a populizmusa milyen károkat okoz az országnak, egyszerűen halvány segédfogalma sincs. Ebből az ócska mocskolódásából, uszításából lesz a valódi baj - hamarosan meg lehet látni.
Aki Én
@Anna Mária: 11:25 Egy barátom börtönben töltött egy éjszakát USA-ban, mert a rendőrt megpróbálta megvesztegetni. Megkérdezte mennyiért engedné tovább egy szabálytalanság után.
Aki Én
@GeoCravker: Fent, a fészbukon üzent neked a kitiltott Juszuf:

József Zetz · Itt dolgozik: Munkahelyen
GEOCRAVKER-nek. Ezeknek afele már akkor elment, amikor még nem is lehetett volna a Kurcsány idejében. Ezt is hozzátehetted volna, ha ennyire jól értesült vagy.
Anna Mária
@Aki Én: No igen. Szerencséje volt, hogy nem ültették le.
Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy igenis, a magyarok egészen más kultúrából érkeznek nyugatra, és sok-sok esetben nagyon problémás a beilleszkedésük.
Gyakori probléma, hogy nem értik, vajon miért nem bírják őket, amikor nagy pofával zsidóznak meg cigányoznak, miért keletkezik körülöttük légüres tér. És hogy a főnök az ilyen megnyilvánulásaik után miért is nem veszi föl az általuk beajánlott újabb magyart.
Szomorú, és nem lesz ennek jó vége.
Aki Én
@Anna Mária: 11:09 Vitatkoznom kell.
De a túlnyomó többségét azért, mert kihasználták azt, amit eddig soha senki. Törvényeket hoztak és módosítottak emiatt. Kanadai hírek szóltak erről, de romákat szólaltattak meg itthon is a témában. Azt nem gondolhatod, hogy kanadaiak a kérésünkre kreáltak ilyen híreket. Ha rákeresel a neten, találsz ilyen híreket bőven.
Egyébként akkortájt a Kanadában menedékkérők 10 %-a magyar roma volt. A többi 90 % a világ minden tájáról. Ez durva szám.
Természetesen vannak kivételek is.
Aki Én
@Anna Mária: 11:32 orbán azt nyilatkozta, hogy ezek az emberek nem dolgoznak és elveszik a magyaroktól a munkát. Most akkor, hogy is van ez?
Anna Mária
@Aki Én: Kanada a menekültügyi törvényein nem változtatott, azok megfelelnek a menekültügyi egyezménynek továbbra is.
A menekültekkérvények elbírásálán módosított - a Magyarországról érkezők esetében felgyorsította a folyamatot - és a menedékjogok kérők szociális ellátásában történtek megszorítások.
Nem a mi dolgunk azon aggódni, hogy Kanada hogyan intézi a menekültekkel kapcsolatos dolgokat. Megoldották eddig is, meg fogják ezután is. Abban mindenki biztos lehet, hogy Kanada mindenkinek menedékjogot ad, akinek üldözésben van része.
Nekünk nem szabad - nagy cigányellenességünkben - arra hivatkozni, hogy no lám, Kanadának sem kellenek a cigányok. Nem erről van szó - el kell olvasni a kanadai hatóságok közleményeit.
Anna Mária
@Aki Én: 12:22
Ezzel mit akarsz megmutatni?
Ismert dolog, és nagyon tisztességes volt Kanadától, hogy előre szólt: el se induljanak, mert felgyorsították a menedékjog elbírálásának idejét.
Anna Mária
@Aki Én: 12:25
Én is épp ezt kérdezem, sajna nem látok bele Orbán zavaros fejébe, mégis kik ellen óhajtja a magyar népet uszítani.
De talán mindegy is.
Tény, hogy fogalma nincs, mit művel.
Aki Én
@Anna Mária: 12:38 ...vagyis feleslegesen ne menjenek kihasználni azt.
12:35 Kanadának nem a cigányok, hanem a törvényeiket kihasználó, kizárólag a segélyekért érkező, dolgozni nem akaró, sajátjaikat rabszolgaként tartó, sajátjaikkal uzsorázó külföldiek nem kellenek nekik.
Nem példálózni akarok Kanadával, hanem az igen csak más kultúráról beszéltünk. Ez is példa arra. Ennyi.
Anna Mária
@Aki Én: Nem. Ez Kanada szempontjából nem kulturális kérdés. Nem arról van szó.
Kanada felismerte, hogy a magyar romák nagy csoportjai azért érkeznek Kanadába és nyújtanak be menedékjogi kérelmet, mert a kérelmek elbírálása korábban évekig is tartott, és az alatt az idő alatt Kanada lakást és ellátást biztosított a menedékkérőknek.
Kanadát van szerencsém ismerni, szóval bocs, hogy ellentmondok, de egészen biztosan tudom, hogy a kanadaiak nem vontak le abból messzemenő következtetéseket, nem általánosítottak a cigányokkal kapcsolatban még akkor sem, ha volt köztük olyan, aki bűnöző életmódot élt. Mondtam már: őket szépen elkapták, elítélték, lecsukták, majd az ítélet letöltése után ki fogják utasítani.
De nem az ő ténykedésük az oka annak, hogy a Magyarországról érkező menedékkérők kérelmének az elbírálási idejét megrövidítették.
Kanada mindenféle más kultúrával szemben sem táplál előítéleteket, nagyon nyitott, befogadó ország, az élet ott nem olyan, mint Magyarországon.
Aki Én
@Anna Mária: De változtattak a törvényeken!
,,megszavazza a C-31-es számú javaslatot, azaz a "Kanada bevándorlási rendszerének védelmét célzó törvényt". Az eddig világszerte talán a legliberálisabbnak tartott kanadai menekültügyi rendszer ennek eredményeként teljesen megváltozhat, nem kis részben a magyarok hatására."
Kanada tisztességes, mem is ezt firtatom.
Én erről beszélek. Az első linken egy videó is van, feltétlen ajánlom:

hirhatar.com/kanadai-birosag-magyarorszagon-nincsen-szisztematikus-ciganyuldozes/

www.origo.hu/nagyvilag/20120611-bezarulnak-kanada-kapui-a-romak-elott-atalakul-a-kanadai-menekultugy.html
Anna Mária
@Aki Én: Nem értem, min vitatkozol, hiszen én is pontosan tudom, hogy bizonyos törvényeket megváltoztattak Kanadában.
Igen, Kanada tisztességes, és nem azért változtatott a törvényein, mert cigánygyűlölő lenne, hanem azért, mert védi a saját menekültügyét, azon igyekszik, hogy az erre szánt forrásait éppen a menekültek érdekében tudja felhasználni.
A Magyarországon valóban üldözést elszenvedő cigányoknak továbbra is menedéket ad és fog adni.
Anna Mária
@Aki Én: A kanadaiak még abban is nagyon tisztességesek voltak, hogy közölték, mik a törvényeik változásának okai.
Hiába mondták el világosan, Magyarországon úgy értik, ahogy akarják: hja, a büdös cigányok miatt, akik ott sem kellenek! Alakulnak, bonyolódnak a mesék, a nagy magyar mítoszok...
Aki Én
@Anna Mária: 13:15 Te írtad: ,,Kanada a menekültügyi törvényein nem változtatott"
A kanadaiak tisztességéhez nem fér kétség, nem is állítottam mást.
Anna Mária
@Aki Én: De hát a menekültügyi törvényen nem változtattak! Az maradt olyan, mint volt, továbbra is megfelel a genfi konvenciónak.
Miért nem lehet megérteni - talán másodszorra már átmegy -, hogy a menekültügyi eljárás lefolytatásáról szóló törvényeken változtattak, ami az eljárásrendet szabályozza, és nem érinti a menedékjog elbírálásának kritériumait?
Aki Én
@Anna Mária: 13:54 Ez már játék a szavakkal. Törvényt változtattak, ami érinti a bevándorlási ügyeket. Mert ugye elbírálás nélkül nincs bevándorlás, tehát ne válasszuk ketté.

Bármennyire szeretné Szandi, ha kötözködsz, nem fogunk randizni... :)
Anna Mária
@Aki Én: Nem, nem a szavakkal való játék, hanem nagyon fontos dolog.
A kanadaiak menekültügyi törvénye olyan maradt, mint volt, tehát továbbra is megfelel a genfi konvenciónak. Továbbra is mindenki menedékjogot fog kapni, aki jogosult rá. (Hadd ne véssem ide a kritériumokat.)
Kanada továbbra sem fogja kiválogatni a menekültek közül, ki tetszik neki, ki nem.
A végrehajtás szabályai változtak, ez az, amit Magyarországon nem szeretnének megérteni az emberek, mert nem fér bele a prekoncepciójukba.
Anna Mária
@Aki Én: Most látom csak, hogy te is kevered a fogalmakat: bevándorlást emlegetsz, aminek a menekültügyhöz semmi köze, sem pedig a menekültügyi szabályokhoz.
A bevándorlás egészen más tészta Kanadában is, Magyarországon is.
Óriási a kavarás ebben a témában, hagyjuk is.
Orbán is csak zavar-kavar, növeli a káoszt, mégpedig sikeresen.
Aki Én
@Anna Mária: Én még csak keverhetem, de orbánnak nem kéne. Na mindegy. A lényeg, hogy az ,,idegenekről" beszélünk, és azok befogadásáról szóló törvényeket módosítottak. Az eredeti felvetésem a másfajta kultúra volt ennek a témának a kapcsán.
De itt egy mondat a cikkből:
,,Magyarországról érkező roma menekültek áradata miatt változtattak a bevándorlási törvényeken."
vagy egy másik:
A menekültügyi rendszer nyitottsága miatt változtatták meg a "Kanada bevándorlási rendszerének védelmét célzó törvényt"
Akkor ezek szerint senki nincs képben. Vagy ebből a szempontból nem kell különválasztani a dolgot.
Tényleg hagyjuk, mert azt fogod gondolni, hogy csak kötekedem.
Anna Mária
@Aki Én: Nem hiszem, dehogy, hogy kötekednél.
Orbán nyilván tudja, miről van szó, csak elmagyarázta neki valaki a bevándorlók, a menekültek, meg a szabad munkavállalásra vonatkozó szabályokat. Bár fene tudja, amilyen idiótákkal veszi magát körül...! Ő nagyon céltudatosan keveri a szart, minél kevesebbet tud a nép, annál könnyebben elhisz bármit.
A magyar társadalomnak nincs tapasztalata sem bevándorlókkal, sem menekültekkel, még EU-állampolgárokkal sem nagyon, akik szabadon vállalhatnak munkát. Magyarországon nagyon kevés a külföldi.
Ne viccelj már: az, hogy bármelyik magyar nyelvű sajtó hogyan fogalmaz, nem bizonyíték semmire. A magyar sajtó magyaroknak ír, az újságíró nem tájékozódik rendesen, ír valamit, ami épp az eszébe jut.
Az vehető komolyan, amit maguk a kanadaiak mondanak. És ők aztán sehol nem írtak le olyat, hogy "a roma menekültek áradata miatt változtattak a bevándorlási törvényeken".
Mert ugye nem ez történt. Gondolom, az már világos, hogy a bevándorlásnak semmi köze a menekültügyhöz, amelynek a végrehajtási szabályozásában történtek változások. A több, mint három éves elbírálási időszakot csökkentették max. 45 napra.
Kanadába bevándorolni továbbra is lehetséges, teljesen függetlenül a menekültkérdéstől.
Baromi sok szó esik egyébként arról a néhány ezer romáról, aki Kanadában próbált szerencsét.
De azokról a magyar állampolgárokról szinte soha nem hallani, akik ugyan nem romák, de Nyugat-Európába járnak bűncselekményeket elkövetni, bizonyos fajta betörések Európa-szerte az ő számlájukra írhatók. Nagyon sokan vannak börtönben, nagyon sok eljárás folyik ellenük és nagyon megterhelik ezek az emberek a szociális ellátás rendszereit. Mégis érdekes módon évek óta a "kanadai romákon" megy a szájtépés.
justhpeter
Nem hiszem, hogy bármely ország bármely törvényének köze lenne ahhoz, ahogy a magyar kormány hozzá áll a bevándorlók és a menekültek kérdéséhez. Orbán vélt, vagy valós politikai érdekei mentén beszél és cselekszik. Ebben nincs szerepe sem a tisztességnek sem az erkölcsnek. A politikai érdek kulcsa pénzügyi, mi szerint az EU adjon ide minden pénzt a pénz fejében vállalandó kötelezettségek közül majd mi kimazsolázzuk a nekünk kedvezőket. Világ életében ócska lókupec gondolkodással élt, ezt viszi a politikába. Nem akar és nem tud semmilyen kooperatív rendszerben tagként beilleszkedve viselkedni. Erős hajlama van egy közösségben vezető szerepet viselni, ezt - lásd a halálbüntetés bedobását - alkalmanként az értelmetlenségig végig is viszi. Romlik az az érzéke is, hogy kevesebbszer lépjen rá a pofongombra. Nincs mit tenni, a tanácstalanságot csak növeli, hogy a miniszterelnök szemlélete a fideSS-nek megfelel. A helyzet rendezésével meg kell várni a kormány és a fideSS teljes amortizálódását. Az még kérdés, hogy az amortizálódás a fideSS végét is fogja-e jelenteni, vagy más megoldás lesz.
kkalman
A plakát nekünk szól, hogy lássuk, a vezír mindent megtesz értünk, és a munkahelyek megvédéséért.
Desischado
Gyűlöletkeltés, rombolás a lelkek rombolása, ez ennek a plakátnak a hozadéka. ezt teszi orbán és a bandája a beteg zavaros agyukkal!
micfild
@Aki Én: én régóta mondom, hogy vityka egy mondaton belül is képes ellentmondani önmagának.
ilyenkor miért nincs senki, aki visszakérdezne... hogy Tessék???
bakegya
@micfild: pszíííííííííííííít-ne zavard meg a magyarokat-végre nyugodtan csakkk a fidess-kdp maffia vezérre hallgatnak!!!
mate03
@Anna Mária:!Érdekes módon ,a vásárolt bevándorlásról,senki nem beszél! Pénzért vehet állampolgárságot bár ki!Ukrán ,Orosz ,Albán,Kínai maffiózók,nyugodtan jöhetnek,hisz megvásárolták az állampolgárságot!Tőlük nem kell tartani!? Csak az átutazó bevándorlóktól,akik úgy is tovább állnak,mert nem hülyék itt maradni!Szarból-szarba minek!?
Hellcat
@GeoCravker: Ők kint találtak munkát tudod és ezt a drága trükköző vezérünk beleszámítja a statisztikába szóval maradhatnak "kalandozni"...
stirliitz
E téren a felcsúti mágus nagyon mellényúlt, hiszen a gazdasági menekültek nem dolgozni jönnek az EU-ba. Az embercsempészeknek a haszon, a nincsteleneknek pedig az egzisztencia a fontos. Tehát ez előbbi, szervezett bűnözői kör profitál belőlük, míg Európa tartsa el őket. Ezt nem szabad engedni!!!
Vizual
Végjáték a Duna mellett. Tudjátok, ha valaki bajban van és előre menekülne, az nem megy. Olyan Orbán mint a divizadósok. Reménytelen a helyzetük, nincs aki segítsen nekik, így csak idő kérdése, hogy mikor adja fel. Mert feladja, az tuti. Addig pedig mindent lerombol mert semmi nem drága neki. Mint ahogy a magyar ember sem. Nem a mi vérünk.
GeoCravker
@stirliitz: Tudod ki gazdasági menekült? A gazdasági exodus magyar áldozatai Londonban pl. azok.
Rózsika Hatházi
Gumicsont. Mi is a helyzet,a Quaestor üggyel?
csa-csa
@Anna Mária: Teljes egyetértésem!
Egyetértek a bevándorlási gondokkal is, de ilyen alapon mi is elvesszük a helyiek munkáját, mikor pl. angol, német (vagy bárhova) honba megyünk dolgozni nem?
Anna Mária
@csa-csa: Nem. Senki nem veszi el senkinek a munkáját.
A Nyugat-Európában dolgozó magyarok sem veszik el a helyiekét.
Az egész egy ócska, populista propaganda.
csa-csa
@Anna Mária: tudjuk is sokan hogy nem egészen így van, de azt is tapasztalom, hogy elég sokan kiállnak az ellenkezője mellett.
minden esetre arra jó, hogy összeugrassza az embereket!
stirliitz
A régi nóta: '56 és a mostani magyar kivándorlás. Ezeknek semmi köze a mostani helyzethez. A kivándorolt hazai figurák sorsát majd adott esetben rendezi a fogadó állam, de ettől nem kell tartani.
És igen, az afrikai, ázsiai bevándorlók is egzisztenciális ok miatt vannak itt, ha nem így lenne, akkor mehetnének máshová is, de a gazdag Európa jobban vonzza őket.
Anna Mária
@csa-csa: Hülye, gondolkodni nem tudó emberek mindig vannak.
Ha azt hiszi a marhája, azért nincs munkája, mert elvette a menekült, akkor nincs mit tenni.
evacica
Kikérem magamnak, hogy az én pénzemből ilyen pitiáner kicsinyes szemét plakátokat csináljanak és ezt ki is rakják ország világ szeme láttára! Ez a kormány még milyen mélyre tud le menni? Már minket röhög és sajnál a világ. Így biztos nem fogják ezt az országot tisztelni, megjegyzem akik így viselkednek azok nem is érdemlik meg! Kösz kormány, hogy így lejáratod a hazánkat!
világlátó
A politikai propaganda mára már kiművelt és " művészi szintre " fejlesztett tudomány lett.
Ennek ellenére, amikor nem a profik, hanem az erőszakos de hatalommal bíró amatőrök léphetnek előre, / biztosan egymást is félrelökve a nagy igyekezetekben /, akkor ilyen förmedvények kerülnek ki a plakátműhelyekből.Sajnos ezeket már a fél világ látja.
A helyzet tragikomikus. A mai új népvándorlás érintettjei tragédiája nem összehasonlítható
a mi magyarjaink 56 -os tömeges kivándorlásához, legfeljebb a határokon átlépés technikájában. Nem tisztem, tájékozottságom sem alkalmas annak a kivándorlásnak a taglalásában. Ment az is, aki bűntelen volt a forradalom napjaiban zajló fegyveres összecsapásokban, ment az is, aki viszont nagyon is aktív részese volt a pogromokban, mert tudta, ha elfogják, oda a szabadsága. Ment az is, aki élt a lehetőséggel, vitte a nyugati életforma csillogása.Ma a koszovóiak is, de a közel keleti frontországok menekültjei is a közvetlen életveszély és a tömegvonzás okán mindenüket, hátrahagyva elindultak a biztonságosabb élet felé.A világ, élén az ENSZ-el és annak különböző szervezeteivel, az Európai Unióval , az arab világ hasonló szervezeteivel, a világvallások szervezeteivel, most tétován és - szerintem - ellenérzésekkel viseltetik.Ezt felismerve, / ami inkább ördögi mint zseniális / a mi miniszterelnökünkből csak úgy ömlik a tapintatlanság folyam./ hogy finom legyek /és a szembenállás.
Ennek közvetlen következménye mindaz, amit itt látunk. Ez minősíthetetlen. A fidesz szavazóbázis persze már eldöntötte a kérdést , válaszaival már alátámasztotta azt a döntést, amit miniszterelnökünk már amúgy is megfogalmazott. Előfordulhat, hogy kiadjuk őket szerelvény számra valakiknek, mintegy népességnyilvántartási ügyet kreálva, mint annak idején a lengyel zsidókat, akik nálunk találtak menedéket, bízva a tradicionális lengyel - magyar szolidaritásban, barátságban. " ...hullarablók lettünk... mondta egy magyar miniszterelnök öngyilkossága előtt írt levelében.
coni
Ami nincs azt nehéz elvenni. A közmunkások meg szívesen átadják a lapátot ha már a menekültek jól törik a magyar nyelvet.
hőguta
Lopni már nincs mit, munka meg csak külföldön van.
Te nem vagy nóóórmális ha idejössz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.