Mihály Tamás, az Omega-együttes basszusgitárosa kiakadt Kóbor Jánosra, a frontember egy közel múltbeli interjúján. Kész perelni is.

Mihály az alábbit írta:

 Azt állítja, hogy a kilencvenes évektől már nem vettünk részt a közös munkában. Ez hazugság! Egészen 2012-ig együtt zenéltünk, erre van néhány százezer tanúm. A most megjelent négy CD-nek legalább a felét én írtam, de lehet, hogy többet is. Ez annyira durva, hogy sajnos kénytelen vagyok ügyvédhez fordulni és az előadói jogomat megvédeni, úgyhogy ebből per lesz. Ez a jogok semmibevétele, hazudozás, hitelrontás. Omega János mindent tud? Ő egy személyben?

– méltatlankodott a gitáros, aki egy „vénember szánalmas fecsegésének” tartja az énekes szavait, és nyilvános bocsánatkérést követel tőle.

Kóbor János így reagált a Borsonline-nak az üggyel kapcsolatban:

Természetesen olvastam a levelet. A viselkedésével csak lejáratja az Omegát! Nyugodt szívvel állok a per elé! Ő kijelentette, nem szeretne minden koncerten játszani, neki ez már sok, és ezt anyagilag is megengedheti magának. Szerintem a sértettség beszél belőle, mert a hajó nélküle is megy tovább.

Az énekes azt is hozzátette, szerencsésebb lenne az ügyet egymás között elintézniük. Egyébként Mihály Tamás nemrégiben megjelent könyve miatt, amelyben szerinte durva dolgokat állít az Omega tagjairól, neki is lenne miért perelnie.

Lejárató kampányt indított ellenünk. Mintha közéleti szereplésekre vágyna. Ettől függetlenül, ha felhívna, bármikor visszajöhetne. Úgy érzem, neki lenne kötelessége jelentkezni. Az ominózus CD-n pedig azok nevei szerepelnek, akik a stúdióban feljátszották a zenéket, és ezt jeleztük is. Hozott nekem kottákat előtte? Nem!

- mondta Kóbor.

Ezt megelőzően az Omega felcsúti koncertje miatt veszett össze Kóbor János és Mihály Tamás.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@mariaberta: Asszem, ez kizarolag Kobor bunkosaga, ami eppen most bujik elo... Mihalynak nem muszaj ahhoz fizikailag szerepeljen az egyuttessel, mert az is szereplesnek ill. jogvedelem ala esik, hogy O irta a szamok nagyobbik hanyadat, mint szerzotars.
Nemcsak a szinpadon zeneloknek vannak szerzoi jogaik, sot, hanem a zeneszerzoknek es a szovegiroknak is, hiszen nelkuluk mi a sz@rt produkalhatnanak a szinpadon? Es Kobor valoszinu mar kezd erosen hulyulni, ha egyszeruen elfelejtkezik errol az "aprosagrol"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Itt a háttérben ez lehet:
" Mihály Tamás az év balhéját robbantotta ki, amikor kikérte magának, hogy Orbán Viktor falujába, a háza tövébe épített stadionba szervezett bulit "
www.borsonline.hu/20150505_tovabb_daga...
KERKA
Nagyon méltatlan viselkedés ez attól az együttestől, akik valaha egy ország kedvencei voltak.
50 éve vannak az élvonalban, az ilyen nyílvános üzengetés csak lejáratja őket. Jobb lenne, ha a régi csibészek megmaradnának öreg korukra is szeretetre méltó öreg csibészeknek.
Eriksson
Mihály Tamás beleesett a maga ásta verembe, most meg fenyegetőzik. Miből gondolja, hogy térden állva fognak a többiek könyörögni neki a lojalitásáért?
Főlökött
@Eriksson: Mondjuk azért, mert a szerzeményeit, tudta és beleegyezése nélkül, feljátszották CD-re :)
Egy biztos, nem üzengetni kellene, ennyi lehúzott év után, hanem egy kiskocsmában, egy velős szenyó és pia mellett, barátilag megbeszélni.
Igaz, nem az első eset, hogy nem bírnak a vérükkel. Már a taxis eset is bizonyítja.
Barátok - haverok, amikor egymást kóstolgatják, a nagy plénum előtt, ezzel lejáratva, az eddig felépített nívót, ez a vég kezdete, vagy a kezdet vége :).
Eriksson
@Főlökött: Tökéletesen egyetértek. Egy nagy múltú közkedvelt formációhoz nem méltó ez az egymást lejárató hozzáállás.
sentinel216
Öregszenek. A jogdíjak éppen hogy csurrannak - cseppennek, minden fillért meg kell becsülni. Ha valakit kitagadunk a bandából, több jut a többieknek. Az életszínvonalnak legalább a látszatát tartani kell.
prime777
@sentinel216: "Öregszenek meg alig van pénz".
Kóbornak micsoda háza vagy házai vannak.
Nem tudom sajnálni őket.
Gondolom ez a felcsúti múltkori koncert sem hiába volt.
Mert ha van pénz semmi gond,akkor nem vállalják el.
Bár oda megy mindenki fellépni ahová akar.
Mi lehet a két koma között nem tudom.
Kár sarat dobálni nyilvánosan.Ahelyett,hogy felhívnák egymást és megbeszélnék.
Bár engem nem izgat az Omega.
Pár számát ha hallottam.Sosem érdekelt.
silber13
Mihály és Kóbor zenei tudása között nem hiszem, hogy célfotónak kéne dönteni. A CD engedély nélkül9 kiadása pedig zenész körökben súlyos bűn.
mariaberta
Na végre, kell egy kis botrány. Anélkül az élet olyan unalmas lenne.

Volt egy remek, sikeres együttes, most mi van? Egymásnak esnek. Ez a divat? Vagy mi a nyavalya van velünk? Velük? Tényleg le kell rombolni mindent ami jó volt? Szánalmas ez az egész, ami ebben az országban folyik. Itt már lassan tényleg nem lehet élni. És ezt kinek is köszönhetjük? Tudja valaki?
silber13
Azt hiszem, Kóbor egyesuralomra tör, ha lehet ezt mondani. Most kigolyózza Mihályt, az egyetlen zeneértőt, majd szép sorban következnek a többiek: Benkő helyett ott dagonyázik Gömöri, aztán Molnár következik. Debreceni még biztos pont, de meddig?
QGO
Neszólalj meg!

Miért nem lehet kijönni egy jó történetből szépen?

Kóbort: megöregedtél, meghülyültél, orbánseggnyaló lettél.
Ezen nincs mit megmagyarázni.
Néha csak megtörténnek a dolgok.
Régen szerettem az Omegát (nem téged, mert régern is csúnya voltál az elcseszett külön életet élő hajzuhatagoddal együtt), de tudod hány éve nem hallottam már a zenéteket (szép volt, jó volt,de elmúlt - VÉGE! a te történetednek).
Minimum 10 éve, de lehet, hogy több.
Van másik...
Van jobb,,,
Mindig van másik, jobb.
karma1
@mariaberta: Asszem, ez kizarolag Kobor bunkosaga, ami eppen most bujik elo... Mihalynak nem muszaj ahhoz fizikailag szerepeljen az egyuttessel, mert az is szereplesnek ill. jogvedelem ala esik, hogy O irta a szamok nagyobbik hanyadat, mint szerzotars.
Nemcsak a szinpadon zeneloknek vannak szerzoi jogaik, sot, hanem a zeneszerzoknek es a szovegiroknak is, hiszen nelkuluk mi a sz@rt produkalhatnanak a szinpadon? Es Kobor valoszinu mar kezd erosen hulyulni, ha egyszeruen elfelejtkezik errol az "aprosagrol"
mariaberta
@karma1: Igazad van, és a hülyeség ellen nincs orvosság!! De mi a fenéért kell ezt a sikeres csapatot néhány hülyének tönkrezúzni? Miért nem tud megelégedni egy vén ember azzal, hogy vénségére ATYA lett.??? Most ha kedvünk szottyan meghallgatni a régi csibészeket, arra kell gondolnunk, hogy ezek nem csibészek, hanem hülyék?
mariaberta
Bocsánat, mert nem mind hülyék...de egy valakin már nem lehet segíteni-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.