A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes és Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos képviseli a Magyar Nemzeti Filmalapot az idei Oscar-díj gálán február 28-án, Los Angelesben; a kormánybiztos több új hollywoodi film producerével is tárgyal lehetséges magyarországi forgatásokról.

 Havas Ágnes és Andrew G. Vajna több, az Oscar-díjhoz kapcsolódó eseményen is részt vesz Los Angelesben, többek között Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete által, a Saul fia Oscar-jelölésének tiszteletére rendezett fogadásán február 25-én – olvasható a közleményben. A dokumentum kitér arra is, hogy a Saul fia stábjával együtt Havas Ágnes és Andrew G. Vajna ott lesz a Magyarok Hollywoodban elnevezésű rendezvényen is február 27-én. Az eseményen többek közt részt vesz Michael Barker és Tom Bernard, a Sony Pictures Classics alapítói, Gene Simmons, a Kiss együttes énekese, felesége, Shannon Tweed Simmons színész és modell, Tim Dekay színész, producer, Csupó Gábor animációs rendező, producer, Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró és Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete.

A közlemény emlékeztet: a Saul fia a Filmalap eddigi legsikeresebb filmje, az idei Oscar-gála pedig magyar filmtörténeti esemény is. 1965 óta kilenc alkalommal jelöltek magyar alkotást a díjra, közülük egyedüliként Szabó István Mephisto című alkotása nyerte el a rangos elismerést.

Nemes Jeles László Saul fia című alkotásának amerikai reklámkampányát 75 ezer dollárral (mintegy 20 millió forint) támogatja a Filmalap, valamint hozzájárul a díjátadóra érkező stábtagok utazási és részvételi költségeihez. A Filmalap emellett közös Oscar-díjátadó nézést szervez Budapesten a Saul fia itthon maradó alkotói, stábtagjai és az érdeklődő filmes kollégák számára.

A közlemény kitér arra is, hogy a Saul fia operatőre, Erdély Mátyás kapta az Amerikai Operatőrök Szövetségének Spotlight kategóriájának díját, megosztva Adam Arkapaw-val, aki a Macbeth című 2015-ös filmet fényképezte. Emellett Zányi Tamást, a Saul fia hangmérnökét jelölték a mozifilmek hangvágóit elismerő 63. Golden Reel (Arany tekercs) díjra, ezt február 27-én adják át.

Nemes Jeles László alkotása az Amerikai Filmakadémia díja mellett a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards esélyese is a legjobb külföldi film kategóriájában, az elismerést február 27-én, egy nappal az Oscar-gála előtt adják át – áll a közleményben.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: Kiérni kiér. Azzal nincs gond, csak belép-e az USA-ba? És ha belép, esetleg mikor fog tudni kilépni?
Biztos, ami biztos: diplomata útlevéllel menjen, mert azzal nem lehet letartóztatni.
Bár, ha néhány évre nem jöhetne haza, azért se lenne olyan őrületesen nagy katasztrófa. Legfeljebb addig a Timcsi és b. rokonsága felélné azt a kis pénzt, amit eddig keresett (rajtunk) a Papus.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
@Horizont: Kiérni kiér. Azzal nincs gond, csak belép-e az USA-ba? És ha belép, esetleg mikor fog tudni kilépni?
Biztos, ami biztos: diplomata útlevéllel menjen, mert azzal nem lehet letartóztatni.
Bár, ha néhány évre nem jöhetne haza, azért se lenne olyan őrületesen nagy katasztrófa. Legfeljebb addig a Timcsi és b. rokonsága felélné azt a kis pénzt, amit eddig keresett (rajtunk) a Papus.
jancsipapa
@namihami: Meg persze álszakáll ,álbajusz is ajánlott
papa.49
Ha kimegy a diplomata útlevéllel, nem fogják ott, de akkor a luvnyájának kevesebb alkalma lesz a viháncolásra, pedig már alig várja hogy ott legyen, no majd kever kis altatót a hörcsög italába, oszt majd szunyókál a díványon, míg ápolják a menyecskét))))))))
levarosbukta
@Horizont: Ide a rozsdás bökőt hogy indulás előtt egy nappal szirénázó mentőautóval viszik kórházba. Ki fogad?
pbalage
@Horizont: és azt nekünk kell kifizetni?
Desischado
@levarosbukta: Én sem fogadok, mert szerintem is ez lesz. Akasszanak fel hétszer, ha nem történik vele valami, ami miatt mégsem tud kiutazni. Pedig az amerikai adóhatóság biztosan örömmel gondoskodna neki egy csinos, komfortos celláról a börtönben!
Rumcájsz
@namihami: Mikor indulni kellene, ismét körházban fog landolni a mikulás...
Szerintem ki van tiltva magánemberként,
Rumcájsz
@levarosbukta: A gondolatok találkoztak! Menet előtt kórház és Timike megy helyette. :)
RonaGyuri
Azért még ne örüljetek annyira, mert itt valami nem kóser:
A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes és Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos képviseli a Magyar Nemzeti Filmalapot az idei Oscar-díj gálán február 28-án, Los Angelesben
viszont
a TV2 Média Csoport Kft. hivatalos papírjaiban a tulajdonosai között Vajna András György szerepel!. =))
MOst akkor mi van? KI lesz ott a gálán? Aludni sem tudok a bizonytalanságtól! =))
eugen4402
Sigmund Freud élt, él, élni fog.
Egy javakorabeli férfi visszatér szülőhazájába, és ösztönösen a narancspárthoz vonzódik. Kétségek között őrlődik, mert ha "hazalátogatna" sikerei helyszínére, ott mi várna rá? Csak nem a narancssárga rabruha...?
perfekt
Na ez-az-én pedig itthonról nézem majd.Aksis rokkant kocsival megy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.