Az „évszázad esküvője” már eleve rossz csillagzat alatt született Erről árulkodik az a könyv, amely a trónörökös novemberi 70. születésnapja előtt jelenik meg, és amelyből a Daily Mail közölt részleteket. Károly herceg valóságos lelki beteg volt az esküvő előtt, legszívesebben felmondta volna a jegyességet, de annak ellenére, hogy tudta: ő és a nála 12 évvel fiatalabb arisztokrata lány nem illenek össze, úgy érezte, hogy nincs ereje ezt megtenni. Egy ilyen lépés „földindulást okozott volna” a királyságban – vélekedett.

Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Évtizedekkel később megszólal a másik fél is. Érdekes, hogy ahogy Károlyban,úgy Dianában is élt ez a kétség ő is le akarta fújni az esküvőt, mert kiderült számára hogy Károlynak viszonya van Camillával. Dianát két nővére beszélte le a jegyesség felbontásáról, Károlyt Fülöp herceg. Családtagjaik is tehettek tehát a herceg és a hercegnő boldogtalanságáról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Évtizedekkel később megszólal a másik fél is. Érdekes, hogy ahogy Károlyban,úgy Dianában is élt ez a kétség ő is le akarta fújni az esküvőt, mert kiderült számára hogy Károlynak viszonya van Camillával. Dianát két nővére beszélte le a jegyesség felbontásáról, Károlyt Fülöp herceg. Családtagjaik is tehettek tehát a herceg és a hercegnő boldogtalanságáról.
Dr plágium
Engem bosszant, hogy évtizedekkel később is csöpögtetik ezeket a híreket. Diana meghalt, hagyhatnák már békében nyugodni.
Ami jó dolog, hogy a gyerekeik szerelmi házasságot kötöttek :)
Néhány év múlva róluk is mondanak majd mindenfélét.
Commenter
@Dr plágium: Tökéletesen egyetértek. Diana nem tud már védekezni, Károly pedig megérdemli a késői boldogságot. A gyerekeik pedig úgy tünik boldogok házasságot kötöttek.Volt mindegyikük életében fájdalom is elég, nem kellene ezt boncolgatni.
Eriksson
Károly hercegnek suhanc kora óta Camilla volt a lelki, szellemi társa, akivel mindig mindenben megértették egymást. Evidens lett volna ha vele házasodik össze.
De ugye királyéknál ez nem így működik. A jövendőbeli arát a királynő válassza, a család, a dinasztia szempontjait, hagyományait tartva szem előtt.
Örök keserűség volt emiatt Károlyban, s azt is tudható, hogy végig csalta Dianát Camillával, aki szintén boldogtalan házasságban élt.
Azonban a lényeg megvalósult. Megszületett két trónörökös. Királyi és főúri vérből. Dianára tovább nem is volt szükség.
Amikor aztán a hercegné meghalt, hivatalossá tették örök szerelmüket. Életük innentől sem lett regényes álom. Egyfelől az udvari intrikák, másfelől pedig ők is sokat változtak a közben eltelt évtizedek alatt. De azért elvannak, még ha Camilla hercegné valószínűleg nem is lesz királyné, ami elsőszámú ambíciója volt.
Commenter
@Eriksson: igazat adok abban amit írtál. A "királynő választja" (vagy az éppen hatalmon levő uralkodó) így működött. Angliában a hagyomány Vilmossal és Harryval szakadt meg.
Más, haladóbb szellemű monarchiákban pl: Hollandia, Svédország ez már rég nem így volt/van, a trónörökösök polgári származásúakkal kötöttek házasságot, akár külföldi polgárral is.
lusta
@Commenter: Nem szakadt meg. Továbbra is jóvá kell hagynia, mint a születendő trónörökös neve is a hagyományok alapján kerül kiválasztásra, ezért semmilyen Dzsenifer, meg Márió nem lehet.
Commenter
@lusta: bocs ez igaz. Részben szakadt meg, hiszen Camillát mint elvált asszonyt Károly még nem vehette el, Harry Meghant már igen. De úgy van ahogy írod, jóvá is kell hagynia az adott személyt. A nevet illetően ha a születéskor kapott név nem elég történelmi akkor trónra lépéskor megváltoztatják (ld. mint II Erzsébet apja esetén is ő Albertből lett (VI.) György...
Eriksson
@Commenter: A trónutódlás egyelőre meg van oldva, főúri vérből. Aztán meg lesz, ahogy lesz. Lehet, hogy apai ágon megy tovább az öröklődés, mint például az oszmán szultánoknál. Az anya legtöbbször rabszolga volt.
Ennek is meg van a maga előnye, vérfrissítés okán. A nyugati monarchiák egymás közötti házassága nemegyszer degeneráltságot okoz.
Commenter
@Eriksson: A nyugati monarchiák egymás közötti házassága nemegyszer degeneráltságot okoz. A keleti ex monarchiáké is. Olga nagyhercegnő azért nem kért Károly román trónörökösből mert az degenerált volt. De a legismertebb réges-régi példa Don Carlos II. Fülöp spanyol király fia.
Eriksson
@Commenter: Végre felnyílott a szemük, hogy hasznosabb ha a hercegek civil nőkkel házasodnak.
Bár úgy tudom a vérfrissítés a Windsoroknál is megtörtént, Diana ugyanis zsidó lány volt.
Commenter
@Eriksson: eddig sehol nem olvastam azt, számomra új info hogy a Spencer családban zsidó lett volna. De nem lehetetlen.Inkább azt hiszem valami ősrégi rokonsági fok sokadíziglen volt, ahogy Katalin és Vilmos is 16. fokú unokatestvérek.
Eriksson
@Commenter: Spencer gróf zsidó nőt vett feleségül. S mint tudjuk a zsidóság anyai ágon öröklődik.
Commenter
@Eriksson: Frances Roche zsidó lett volna?
Commenter
@Eriksson: ez az állítás nem igaz, egy honlap szerint hanem történelem hamisítás, de ezen már nem fogunk összeveszni: :)
falsificationofhistory.co.uk/false-history/princess-diana-was-jewish/
Eriksson
@Commenter: Úgy tudom. Mondjuk a név árulkodó.
Eriksson
@Commenter: Hát nem, mivel ez nekünk teljesen mindegy.
Commenter
Ez a pletyka onnan ered a fenti honlap szerint, hogy Diana anyjának viszonya volt James Goldsmith üzletemberrel, Jemima Khan (most már újra Goldsmith) apjával.
Commenter
@Eriksson: nem él már a történet szereplői közül senki sem. Ezt a plyetykát csak DNS vizsgálattal lehetne igazolni.
Eriksson
@Commenter: Ezen nem fogunk összeveszni.
Az általad belinkelt cikk utolsó két bekezdésének a gugli fordítása:

"A zsidó eredeti és jelenlegi meghatározása olyan ember, akinek az anyja zsidó. A judaizmus áthalad a matriarchális vonalakon. William herceg anyja, Diana hercegnő, volt zsidó anyja (Frances Ruth Burke Roche), és valószínűleg volt egy zsidó apja is, aki William és Harry hercegeket is zsidóként tenné.

A zsidó szent könyv a Tóra, megtiltja egy zsidó férfinak, hogy feleségül vegyen egy pogány nőt, különben a gyermekeit a nőnek nem tekintik zsidónak. Érdekes módon Vilmos herceg hitték zsidónak is, ami azt jelenti, hogy nem csak Kate és William, a jövendő király és királyné, zsidók, hanem minden utóda is."
Eriksson
@Commenter: Szerintem az érintettek pontosan tudják, hogy mi a helyzet. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.