A Parmigiano Reggiano és a Grana Padano eredetvédelemmel rendelkező sajtok több mint fele már hamisítvány - adta hírül a legnagyobb olasz agrárszövetség, a Coldiretti. Ráadásul a hamis - vagyis az Emilia Romagna régión kívül készült, a minőségi kritériumoknak nem megfelelő - érlelt sajtok fő piaca olyan fejlett országokban van, ahol sok pénzt is hajlandóak lennének megfizetni az eredetiért. Ilyen az Egyesült Államok, Ausztrália, de Dél-Amerikában és Európában is egyre több hamisítvány kerül piacra - idézte a hírt

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A csalás annyira nem meglepő,

azonban az, hogy ebben nekünk szerepünk van???

Az az igazság, hogy tapasztalván a tényt, hogy – legalább is a médiában szereplő műsorok szerint – szinte mindenbe tesznek parmezánt, gyanús kellett legyen a dolog. Mármint, hogy ennyit nem lehet Emilia Romagna-ban termelni.
Így annyira nem lepett meg, hogy „A Parmigiano Reggiano és a Grana Padano eredetvédelemmel rendelkező sajtok több mint fele már hamisítvány - adta hírül a legnagyobb olasz agrárszövetség, a Coldiretti.”!
Azonban az, hogy „Európában sem jó a helyzet: itt hasonló név alatt forgalmaznak silány hamisítványokat, a fogyasztók pedig sosem tudják meg, hogy ezek főleg Csehországból, Magyarországról, Lengyelországból, vagy a balti államokból származnak - közölte a Coldiretti.”!
Na jó ott a silány jelző, de akkor is kizárt, hogy épeszű ember magyar parmezánt elfogyassza! Legalább is a hazai méregdrága Trappistának nevezett ízetlen rágógumiból extrapolálva! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.