Közösségi oldalán üzent.

Én hiszek abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel... hogy a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk... hogy a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek!

- írja Facebook-oldalán Istenes Bence.

A népszerű műsorvezető posztja természetesen alaposan megosztotta követőit, sokan dicsérték azért, mert vállalja véleményét, de olyanok is akadtak, akik továbbra is a kormány álláspontját harsogják, miszerint

az anya nő, az apa férfi.

Mondjuk, Bence ezt nem is vitatta, csak arra mutatott rá, hogy nem feltétlenül ördögtől való, ha egy gyereknek két apukája vagy anyukája van.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Pegero: Te a fidesz ringyoja vagy, naponta basznak seggbe, elvezed iis es meg büszke vagy ra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
@Pegero: Te a fidesz ringyoja vagy, naponta basznak seggbe, elvezed iis es meg büszke vagy ra!
Nyírfa
Amit Bence mond, azt csak intelligens emberek értik.
Nessy
@Nyírfa: Néha elgondolkozik az ember, hogy miért, mitől lesz valaki ennyi gyűlölettel tele, hogy tudja e, amiről beszél, egyidős az emberiséggel? Voltak évszázadok, amikor ez nem volt probléma. Voltak, amikor hol Isten, hol más nevében ítéltek halálra embereket, volt, amikor ez nem volt téma. És most a sötét középkor kezd ismét feltámadni. Szerencse, hogy jelenleg törvény tiltja a halál büntetést.
Nyírfa
@Nessy: Sok ember örülne, ha bosszút állhatna legalább azzal, hogy tudja, halál vár valakire, akit elítél valamilyen cselekedete vagy csupán a származása, életszemlélete miatt. Sőt, ünnepelnének, ha a tereken megjelennének a nyilvános akasztások, lefejezések. Mert ez is az ember része. Nem a léleké, hanem a szorongó, halálfélelemtől gyötrődő, mindig az életben maradásért küzdő emberé. Csak ezt az ősemberi félelmet, amitől csak akkor szabadulunk meg, ha elérjük a fejlődésünk megfelelő szintjét, olyan tudattartalmakkal fedtük le az évezredek során mint érvényesülés, társadalmi megfelelés, hazafiasság, kötelesség, verseny. Nem véletlen, hogy a halál kapujából visszaforduló betegek egész életszemlélete megváltozik, ők már tudják, hogy a félelem nem az élet valósága, hanem csak az ember egy ismeret- és tapasztalathiányos tudatállapota.
Nessy
@Nyírfa: Ez tény! Amikor hosszabban "időzik valaki odaát" , és vissza hozzák, más ember lesz! Életempárján tapasztaltam. Lehet hogy az igazság tényleg odaát van?
A nyilvános kivégzésekre remek lenne a lebetonozott Kossuth tér. Remek máglyákat lehetne rakni. A többiről nem is beszélve. Morbid vagyok, de egyik másik commentből ítélve, biztos lenne nem kevés néző.
Nyírfa
@Nessy: Igen, a Kossuth tér kiváló hely lenne, Nagy Imre figyelő tekintete sem zavarna már senkit, nem lógnának bele a látványba a fák ágai. Tartok tőle, jobban megtelne, mint egy-egy ellenzéki tüntetés alkalmával.
Az az odaát egy nagyon izgalmas téma. A szüleimnek olyan meglátásaik voltak az elmenetelük előtt, amik egyértelműen utaltak az odaát létezésére. Igaz, ők nem onnan jöttek vissza, csak, mintha egy nyitott kapu előtt álltak volna, és látnák, hogy a kapun túl mi zajlik. Én abszolút hiszek a párhuzamos létezésben, az in- és reinkarnációban, vagyis, hogy soha nincs vége, csak mindig más az előadás, a szerepek. :)
Nessy
@Nyírfa: Életempárja nem beszélt róla, de visszavonulóbb lett, és néha mintha nem ezen bolygón lett volna. Fél éve volt hátra. Én még fiatal voltam és rövid idő alatt "hoztak vissza", de állítólag más lettem. Tény, hogy nem tudok gyűlölni, sem haragot tartani, és több lett bennem az empátia, tolerancia. Huszonhárom évig éltem anyósommal, komolyabb tányér csörgés nélkül. Igaz, ehhez ő is kellett! :-)))
Nyírfa
@Nessy: Azt hittem, nekem volt a legjobb anyósom a világon, de örömmel osztozok ezen a címen. :)
Nem tudom, milyen voltál, de nekem tetszik az, amilyen lettél. De, ahogy anyósodról írtad, hogy a békességhez ő is kellett, a változásodhoz meg Te. :)
Jó megközelítés ez a " mintha nem ezen a bolygón lett volna ". Pontosan így viselkedtek a szüleim, de édesapám annyira észnél volt, hogy el is mondta, miket tapasztalt. Emlékszem a rácsodálkozására, és, hogy mennyire megnyugodott. Meg is könnyítette a búcsút, nem kellett szerepet játszani.
DR PRÉDlKÁTOR
No, Bence akkor már férjhez is mehetsz valamelyik cölöphöz, ha már nem veszed feleségül a gyerekeid anyját...
Csizmás Kond
...ide jut a világ amikor ilyen bencikék adják az irányt...
Az szülő az aki szül, aki nevel az nevelő...minden benne van a nevében.
ómió
Hát, ha a betegség "színes", akkor feltétlen...!
r2d2
De miért kell predesztinálni, hogy D.D. hogyan fog reagálni?!
sokanvagyunk
@Nyírfa: (00:10) Én meg a világ legjobb veje voltam mindaddig, míg el nem hagytam az anyósom lányát. :)
Nessy
@Csizmás Kond: Azután azt hogy nevezed, aki elhagyja, bántalmazza a gyerekeit, házastársát? Vagy az elvált ősök többedik házasságában "feleslegessé vált" gyermekeknek mit mesélsz? A nevelő otthonban felnövő gyermekek nem hiszem, hogy áldó imában emlegetik a felmenőiket. De most hadd maradjanak csak ott, nehogy már egy élettársi kapcsolatban éfő férfi és nő örökbefogadja! Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi "család "fogalmába pl. már az apa - anya idős szülei nem férnek bele.
jesz
anyád pichája! milyen bemelegített felnőtt lesz abból a szerencsétlen gyerekből? Lassan megérjük, hogy több defektes buzi, lesz mint migráncs

Amúgy kijalófasz ez a pasi?
Csizmás Kond
@Nessy: Az elhagyás és a bántalmazás két különböző dolog, legtöbb elvállás a házastársak félrelépéséből adódik és ilyenkor bántalmazásokká is szokott fajulni a dolog. Ha azt akartad ezzel kifejezni hogy a ferdepárok nem bántalmazzák egymást nagyon mellé fogtál sőt az úgynevezett elhagyásban ők viszik a prímet.
Sok otthonban felnőtt gyerekeknek élnek a szülei de nem képesek a gyereknevelésre mert vagy részegesek vagy unkakerülők vagy annyira elfogadhatatlan életet élnek hogy képtelenek még magukról is gondoskodni. Persze sok gyereknek rendes családja volt de a szülei elhalása miatt kerültek otthonba viszont ha úgy vesszük, hogy a gyereknek is van joga akkor előbb azt kéne megkérdezni, hogy akare ferde párnak a neveltje lenni...mert ha azt egy gyerek eldöntheti hogy ő fiue vagy lány akkor ezt se más döntse el helyette.
Én nem tartom helyesnek hogy a ferde hajlamúak gyereket neveljenek hivatalosan ugyanis minden dolognak következményei is vannak és azt nem lehet elkerülni, szóval nem érdekel kinek tetszik vagy kinek nem nekem nem tetszik.
A házassággal kapcsolatban is a normálistól mindig az akaratgyengék távolodnak el...élnek összeállva stb mert aki tiszteli a törvényességet az be is tartja és nem a megkerülhető egyszerűségért harcol.
Nyírfa
@sokanvagyunk: 10.30

Gondolom, a lánya elhagyása után már nem Te voltál az exanyósod kedvence. :)
Az én expáromat kevésbé kultiválta a szülői ház, mert nem óhajtott részt venni a kis hatalmi játékokban.
Én pedig a páromat választottam minden alkalommal, amikor kísérletet tettek a bevonására. És képzeld el, hogy én még viszonylag nagy szabadságban nőttem fel! :))
Nyírfa
@jesz: Esetleg elfogadó. Az fatális tévedés, hogy az egynemű párok által nevelt gyermekek útja egyenesen vezet a homoszexualitásba. Az azonos neműek egymás iránti szeretete általában gazdag érzelemvilággal, széles látókörrel, fejlett empatikus készséggel jár együtt, az elfogadás, az együttérzés természetes a számukra, így azt tudják nyújtani a gyermek számára, ami az önismeret, az önkiteljesedés, önmegvalósítás alapja. Ne féltsd ezeket a gyerekeket, nem tekintek követendő mintának az őket nevelő párost a szexuális fejlődésük során, ellenben felkészültebbek a szerelem fogadására, értékelésére. E tekintetben sokkal ritkábban fordul elő köztük az éretlenül létesített kapcsolat.
Tapasztalatom szerint éppen azok az emberek küzdenek a látens homoszexualitás problémájával, akik a legnagyobb felháborodással állnak ki ellene.
tudode
Ungár Péter Édesanyja elmondhatná, hogy hogyan alakult a fia élete, aki nyíltan elmondta idenditását, még pedig
.
----- Ungár Péter: meleg vagyok 19-04-26
www.youtube.com/watch?v=ZdR_1xNYjgQ
--------------------------------------
.
Ezek a fidesznyákok még az élő fába is belekötve, még akkor is, ha azt sem tudják, hogy miről pofagolnak!
Nessy
@Nyírfa: Édesanyám haláláig Életempárja volt számára a "vők gyöngye." Csak neki lehetett igaza. Bár ő is elmondta, hogy nincs még egy anyós, aki le akarja beszélni a jövendő vejét a lányáról. De ő elfogadott a rossz ketyegőmmel, a nem biztos, hogy lehet gyermeke kilátással . És 53 évet adott együtt a Jó Isten, és egy gyermeket. Öcsém nagyon eltávolodott anyánktól, pedig ő volt mindig a kis kedvenc.
Nyírfa
@Nessy: Ha jól értem, nem abban a szellemben nevelkedtél, ami ideális a gyermek számára. Örülök, hogy az élet téged igazolt.
A szüleim értékelték a férjemet, de nem szerették. A sógoromért voltak oda, aki általuk új családot talált, és ezt messzemenően , egy életen keresztül hálával viszonozta. Ha valami nem tetszett neki, a végsőkig nyelt, az önérvényesítést csak kerülő utakon tudta kiélni. Anyám istenítette, apám becsülte a jófiúságáért, de azt az értéket, amit én láttam benne, s ami elveszni tűnt, azt sem a testvérem, sem a szüleim nem akarták tudomásul venni.
Az én férjem nem szükséget csinált a szeretetből, hanem az adni és elfogadni elvet próbálta élni, és, elmondhatom, hogy mára nagy utat tett meg ezen a téren. Azt láttam benne fiatalon , amivé mára lett.
Ugyan elváltunk, de ma is a barátom, a szó legnemesebb értelmében.
division
@Nyírfa: A magam részéről nem engedném hogy az egyneműek gyereket fogadhassanak örökbe. Azt is nehezen fogadnám, ha mondjuk a saját gyerekem közül bármelyik is a saját nemükhöz vonzódna. Ezzel mindenki így van szülőként is, te sem tudhatod miként reagáltál volna arra, ha bármelyik gyereked letért volna a normális útról. Persze, könnyű azt kijelenteni, hogy á, engem nem zavarna, ha az ember nem szembesült vele családon belül soha. Ennek az egésznek részemről semmi köze a politikához. Egy gyereknek apára, anyára, és sok szeretetre van szüksége, de így együtt, ebben a formában.
Málna
@division: Nem mondom, hogy kimondottan örülnék neki, de nekem nem okozna problémát elfogadni a gyerekem másságát. És azt sem igazán értem, miért ne fogadhatnának örökbe azonos nemű párok. Vagy egyedülállók. Azt felfogom, hogy nem ez az ideális, dehát az örökbefogadható gyerekeknek már eleve nem ideális az életkezdésük. Azt vallom, amit Istenes, hogy a szeretet a legfontosabb. Még mindig sokkal jobb, ha két nő vagy két férfi szereti azt a gyereket, mintha senki sem.
division
@Málna: Sokan vannak így vele, köztük egy ismerősöm is, aki lazán azt mondta anno, hogy ha az ő gyereke lenne majd más, nem zavarná, ugyanúgy szeretné. Nos, más lett, és azóta sem beszélnek.
Málna
@division: Az én környezetemben is van hasonló. Szörnyű, amikor a szülői szeretnek feltételei vannak...
csak úgy....
lehet,hogy ez a sok buzi egy isteni akarat? iszonyatosan túlszaporodott a föld..
division
@Málna: Az lehet, de nem hiszem, hogy bárki szívesen látná a saját fiát egy másik férfival kézen fogva sétálni, netalán csókolózni. Még ha el is fogadja az ember, belül marja a lelkét.
Nyírfa
@division: Nem jelentheted ki általánosítva, hogy ezzel mindenki így van szülőként. Talán sajnálnám, hogy nem lehet vér szerinti unokám, de, éppen azért, mert a gyermekeim boldogsága a szülői értékmérőm, szó nélkül elfogadnám, és ölelném azt a kisgyereket, akit örökbe fogadnának. Illetve, itthon, egyelőre, nem.
Tekintve, hogy valóban csak elvi alapon nyilatkozom, senkit nem ítélek el azért, ha ellenérzéseket táplál, csak én látom az egynemű párokban azokat a lehetőségeket, amelyek többet adnak a gyermek személyiségéhez, mint sok hetero család.
A nevelőintézetekről most nem ejtek szót, azok többnyire hazavágják a gyerekeket. A Fóti gyermekvárost, az egyetlen jó példát felszámolta a fidesz.
division
@Horizont: Jaj, drága Horizont, hagyjuk azt az időszakot amikor te még fiatal voltál:-)))))))))
Gondolom látod ahhoz képest mi megy a mai rothadó világban.
division
@Nyírfa: Ezért írtam azt fentebb, hogy apa, anya, szerető család. Nálunk ez van, a gyerekeim boldogok, számíthatnak ránk bármikor ha gondjuk van, stb. Szóval tény, a szeretet nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, de a gyerekek zöme furcsállaná azt, hogy két apja vagy anyja van. Talán az a legszörnyűbb ebben az egészben, hogy aki a másneműekhez vonzódik, az nem is tehet róla, és nem is tud tenni ellene (ahogy a pedofilok sem, de az már egy más műfaj).
Nyírfa
@division: A szeretet az egyetlen, ami élhetővé teszi az életet. Ha szeretve vagy, szabad vagy, önállóságot tanulsz, az életet a maga sokszínűségében fogadod el, mindenekelőtt saját magadat. Írtad, hogy félelmekkel küszködsz, annak oka van.

Elképzeltem, hogy gyermek vagyok, és két anya nevel. Rajta kapom őket, hogy megsimogatják egymást , ha találkoznak a lakásban, csókot váltanak, csak éppen egy lehelős puszit. Aztán egyszer megkérdezem tőlük, ez nekik miért jó, hol van az apukám, mert az óvodában mindenkinek van, és melyikük szült engem, ki vagyok egyáltalán. És akkor az egyikük az ölébe vesz, és elmondja az igazságot. Hogy nem tudják, kik a vér szerinti szüleim, és, hogy ők egymást szeretik úgy, mint egy férfi és egy nő, ami ugyanolyan csodálatos, mint amikor egy kislánynak egy kisfiútól kezd dobogni a szíve.
Miközben végig a szemembe néz, elmeséli, hogy az anyaság számukra mindennél értékesebb, és ezért családot akartak alapítani, így eldöntötték, hogy felnevelnek egy kisgyermeket, aki szülők nélkül maradt. És, hogy nem is választhattak volna mást, mint engem, mert , amikor megláttak, tudták, hogy ez a kislány lesz az ő szemük fénye. Biztat, hogy mindig kérdezzek, ha valamit tudni akarok, de most menjünk vacsizni, és közben találjam ki, hogy mit meséljen, amikor a betakar a paplanommal.
Természetesen tele vagyok kérdéssel, de megnyugtat, hogy kérdezhetek, és válaszokat kapok.

Az őszinteség, időben és mindig megfelelően adagolva lehetőséget ad arra, hogy a gyerek ne sérüljön, akár apa-anya családban él, akár más formában. A gyerekek okosak, mélyen éreznek, ezzel visszaélni szigorúan tilos!
division
@Horizont: Az kétségtelen, hogy a nevelőotthonoknál csak minden jobb lehet. Aki egyedülálló sok esetben szintén nehezen tudná megoldani a gyereknevelést, főleg ha netalán rokona sincs. Más a helyzet persze ha meghal az egyik szülő (vagy mégsem?). Fene tudja. Ami biztos, hogy az a legjobb, ha egy gyerek előtt ott van az apa és az anya minta legalább addig, amíg önálló nem lesz. A nevelési minta meg persze hogy sokat számít, de sajnos a mai gyerekek zöme ebből semmit nem lát otthon, ők pedig képesek befolyásolni a többi normális gyereket is valamennyire, akik meg nem akarnak kilógni feltétlen a sorból, mert akkor kiközösítik őket. Hülye világ lett, ez az ami biztos.
division
@Nyírfa: Amit elmeséltél az nagyon szép, de inkább amolyan tündérmese ez inkább mint a valóság. Az én félelmeim azok inkább természetesek, mert szerintem a haláltól a legtöbb ember fél, ki jobban, ki kevésbé.
namihami
Szegény Kúrónóra, szrnyű lehet ezt az életet elviselni. Jönnek, csak jönnek és beléd kötnek. Pedig te csak a fingot fújod kerekre és máris bántanak. Ezek nem tudják, hogy te képviseled az igaz keresztény magyar nő mintapéldányát? És még fehér is meg hetero is vagy mellé.
Nyírfa
@division: Nálunk mindig nagy volt a forgalom. Szerettem, ha jöttek a fiaimhoz az iskolatársak, haverok, barátok.
Volt, hogy annyi zsíros kenyeret kentem, hogy végül már ránézni sem tudtam. A nagyszobában folyt a játék, hogy elférjenek, kicentiztem a lépéslehetőségeket a legodarabok és kisautók között, és, ha leültem olvasni, végül csak tartottam a kezemben a könyvet, mert ők voltak az igazi élmény.
Nálunk nem voltak tányércsapdosós veszekedések, viszont rengeteget nevettünk, mindig készen álltunk a beszélgetésre, és azt látták a fiúk, hogy meg van rakva a lakás könyvvel, ami nemcsak díszként porolódik a polcokon.
Tündérmese? Nekem már kiskoromban megvolt az elképzelésem arról, milyen anya leszek, hogyan akarok élni, és , hála az égnek, annyira nem is bújtam ki a bőrömből. Szeretek ölelni, dicsérni, de, mint említettem, kritikus vagyok, tehát, soha nem bólintottam helyeslően arra, amivel nem értettem egyet. Csakhogy mi mindent meg is beszéltünk. Az alap, hogy a gyereknek válaszolni kell, őszintén.
Nyírfa
@division: Ha valaki azt mondaná neked, hogy a halál csak egy illúzió mint az élet is?
Valahol azt írtad, hogy személyesen ismered Jakab Istvánékat, tehát a spirituális gondolkodás nem új a számodra.
division
@Nyírfa: Na én ilyet tuti nem írtam, a netről tudom ki az a Jakab István, annyi nekem elég is volt. Meg is kérlek, hogy semmiféle természetgyógyászati dologba, spirituális marhaságokba ne menjünk bele, ugye nem nagy kérés? Szerintem te Jakab professzorral kevered most ezt össze, aki virológus Pécsen, mivel őt ismerem, tesóm meg sógornőm is ott dolgoznak.
Nyírfa
@division: Igen, akkor a pécsi virológussal keverem, bocs'! Jakab István is doktor, és egy ideig együtt dolgoztak Török Szilveszter professzorral, akit viszont én ismertem az Életreformerek kapcsán.
Ennyi. :)
division
@Nyírfa: Oké, de tegyük azért hozzá, Jakab István nem doktor, max. csak annyira mint Gödény:-)
Gyurka80
Ez a Bence méltatlan a nevéhez, váltson nevet (vagy nemet)!
vacsi
Mi az, hogy egynemű szülő? Az anya nő, az apa férfi - ez két nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.