Tíz éven át rettegett a börtöntől Nagy Feró írja a Blikk.Valósággal rettegett a börtöntől Nagy Feró: ezt követte el
Forrás:Facebook

A nemzet csótánya néven ismertté lett rocker azonban nem legendás rendszerellenessége miatt tartott attól, hogy lecsukják. Persze a nagy szája és a balhés koncertek miatt is sok összetűzése volt, ám a legtöbb félszt az okozta, hogy Feró 18 évesen, a hatvanas években elhatározta, ő márpedig nem lesz katona. A zenész ilyen-olyan kamuval évekig megúszta a sorozást, majd a szerencse is a kezére játszott, ám állítja, ha kiderült volna, hogy kibújt a kötelező szolgálat alól, rövid úton sittre vágják.

Akkor nagyon komolyan vették a sorkatonai szolgálatot, senki nem úszhatta meg. Mivel tudtam, hogy én nem akarok részt venni abban a megaláztatásban, ahol nem szabad gondolkodni, csak bután követni a parancsot, mindent elkövettem, hogy ne sorozzanak be

– emlékezett vissza a Beatrice frontembere, aki persze azt is tudta, azokban az években bármikor hozhatja úgy a sors, hogy élesben bevetik a katonákat.

Joggal tartott hát attól Feró, hogy olyan dologban kellene részt vennie, amelyet minden idegszálával elutasított, így először orvosi igazolást hamisított.

Akkor a hipertónia halasztó tényező volt, így az orvosi felmérés előtt megittam egy liter kávét sóval, és úgy felment a vérnyomásom, hogy gyógyszereket kaptam és egy év halasztást. Aztán jelentkeztem technikumba, majd a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolára

– emlékezett vissza az énekes, aki itt jött csak bele igazán a trükközésbe.

Egy év után halasztgatni kezdtem, családi és egyéb okokra hivatkozva, mert így a jogviszonyom megmaradt, azaz nem vittek el. Aztán egyszer csak eljött ennek is a vége, nem lehetett többször halasztani, én pedig összeroskadtam, hogy vonulnom kell. De nem így lett. A hivatal ugyanis közben elköltözött, és mivel akkor minden papíralapon működött, az én aktám valahogy eltűnt... Bevallom, komolyan féltem, hiszen ha valahogy előkerül a papírom és kiderül, hogy évek óta bujkálok a sereg elől, akkor azonnal lecsuknak. Tíz kemény évig tartott ez a bizonytalan időszak, addig rettegtem a börtöntől.

– magyarázta Feró.

Forrás:Blikk
Címlapkép:Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
Hazudsz demens csicska!
Egy erkölcstelen perverz hulladék voltál - engedéllyel a párttól !!!
Mi vót a fedőneved, te kis geci?
Csótány elvtárs?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Feró "jó lóra" tett, amikor elénekelte az elfűrészelt óriásnak
.
------ FIDESZ - Rendszerzáró Házibuli
www.youtube.com/watch?v=R6VK_VVsBFI
.
Igazodás jobbra???
kissé felnőttem
hát ahogy . leri rólatok az akarat hiánya is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.