Fogfehérítés után a fogorvos javaslata szerint zsírszegényen kell táplálkozni, sütéshez kis mennyiségű zsiradékot lehet használni. Még szerencse, hisz a zsírok az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részét képezik. Rengeteg vitamin zsírban oldódik, így azok felszívódáshoz okvetlenül szükséges. Az egészségünk szempontjából az első és a legfontosabb dolog, - amely minden zsiradék esetében igaz, - legyünk tisztában ezeknek az alapanyagoknak füstpontjával és semmiképpen se hevítsük addig vagy tovább. Füstpontnak hívják azt a hőmérsékletet, amikor a zsiradék elkezd égni, füstölni, toxikus anyagok keletkeznek benne és ezektől az anyagoktól rákkeltő hatásúvá válik. A leggyakrabban használt zsiradékok füstpontja:
Forrás:
feherdieta.hu
Feltöltő: Horváth Violetta
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás