Ugyan a szakértők nem győzik kongatni a harangot koronavírus-ügyben, ami az augusztus 20-ai ünnepségeket illeti, ha mégis van olyan bátor, hogy kimerészkedjen az utcára, kifejezetten jó programokban lehet része. 

Meglepően olcsó lesz a sör az augusztus 20-ai ünnepségeken

Fotó: 123RF.com

Külön erre a napra készített Szent István napi sör, az ország tortája és kenyere, az eddigi legnagyobb szabású tűzijáték és még rengeteg program csábítja Budapestre a magyarokat augusztus 20-án – írja a Metropol alapján az Origo.hu. A lap emlékeztet, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos ünnepi tűzijáték és a Szentjobb körmenet.

– Idén azonban a szervezők kitettek magukért, és a valaha volt legnagyobb szabású ünnepségsorozattal készül Magyarország az államalapítás ünnepére: 18 helyszínen, több 100 programmal várják az érdeklődőket

– írják.

Államalapítónk tiszteletére készült a különleges Szent István Napi sör, amely a Borsodi Világos sör csapolt változata, és a jéghideg, gyöngyöző nedűt mindössze 350 forintért vásárolhatjuk meg a rendezvény alatt. Az italkínálat sokszínűségét pedig a Hilltop borászat minőségi borai, és a Mátyás Pálinkaház kétféle zamatos nedűje fogja változatosság tenni. A hivatalos Szent István Napi Bisztrókban is kedvező árakkal várják a résztvevőket:

Naturaqua természetes ásványvíz, 0,5 dl: 190 forint

Coca-cola Szent István Nap címkével, 0,5 dl: 290 forint

Márkázott szendvics (háromféle kapható): 390 forint

A Magyar Ízek Utcájára látogatók idén is megkóstolhatják a Szent István-napi Kenyérverseny győztesét, vagyis az Ország Kenyerét, a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyerét, és az Év Innovatív Kenyerét, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.

Eredeti és cukormentes változatban is megkóstolhatjuk az idei Magyarország Tortáját, amit a Habcsók Cukrászda álmodott meg pirított napraforgómag, vilmoskörte, méz és csokoládé felhasználásával. A Napraforgó fantázianevű tortát 950 forintért kóstolhatjuk meg.

Forrás: Origo.hu 

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Pennyben Arany Korsó sör 129 ft és otthon gatyára vetkezve a diófa alatt elszürcsölgetem.
namihami
Fideszsör adófizetői támogatással. Hiszen az Orbánvezér szerint is alapélelmiszer. Már csupán egy focimeccs kellene a teljes fidesznapi majálishoz. A minőség és az olcsó ár garantálja a városban a tömeghülyítő bulik után történő magyaros hányásokat.
Előre a kulturált, mélymagyar alkoholfogyasztás igazolásáboz.
Nessy
@namihami: Az alkohol élet, erő, egészség! Ja, az a tej? Az viszont egyre drágább.
teuton57
Igy volt ez mar az okori diktaturakban is: (folyekony( kenyer es cirkusz a plebsznek, igy lehet tovabb diktatorkodni. Amig valamikor marcius idusa lesz...
justhpeter
Nem kerül majd sokba, hiszen az ország fele ebből is kimarad.
RonaGyuri
hát igen sör és virsli ezek a szaros komcsi parasztkáderek úgy vélik minden a régi! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: A történelemnek az ő kerekirűl

na jó az alapötlet „panem & circenses” nem tőlük származik, ők csak átgondolták az I. század végi szatirikus költő, Juvenalis definícióját

Mottó:
„Mit kiván a magyar nemzet.”
Mint ismert Irinyi József fogalmazta meg,
de Jókai Mór fogalmazta át a nép által megérthetőre
Aztán Rákosi pajtás & tsai a munka ünnepére alkalmazták,
most a retardált dagadék műveletlen paraszt-komcsi él vele

Bár a szakértők nem győzik kongatni a harangot koronavírus-ügyben, ami az augusztus 20-ai ünnepségeket illeti, ártunk és qurmányunk arra bátorít, hogy merészkedjenek a zemberek az utcára, Sőt, úgy intézik – pénzt nem sajnálva; ne légy igazságtalan Wazze; igaz a mi pénzünk, de el is lophatták volt ezt is -, hogy:
„Államalapítónk tiszteletére készült a különleges Szent István Napi sör, amely a Borsodi Világos sör csapolt változata, és a jéghideg, gyöngyöző nedűt mindössze 350 forintért vásárolhatjuk meg a rendezvényeken”!
Nos, ami azt illeti nem teljes a déjà vu az 50-es évek „ingyen sör és virsliéhez”, mert
nem ingyen van, bár a 350 egy kitelepülésen majdnem ingyen van,
hozzáértő kőbányaiak szerint a felvonulási téren osztogatott még minőségi volt és nem a lóbányai homályos,
ami pedig a virslit illeti – mint a boltokban tapasztalhatjuk – az mostanra luxus (legalább is árban) termékké változott, s jó matyar szokás szerint az elit fogyasztja! =))
RonaGyuri
Ifj. Lomniczi: a Korona, bizánci voltának mégis meghatározó a szerepe

történészek századokon keresztül nyugati orientációról beszéltek, de az aktuális politika ezt „cáfolja”

Mottó:
pár órával korábban a cirkuszt és kenyeret emlegettem,
na maszlag az van rendesen

Az m1-n a csatorna egyik legfőbb szakértője, a CÖF üdvöskéje ünnepi hablatyot eresztett el. Legvadabb elmélete arról szólt, hogy szó sincs arról, hogy Szt. István nem nyugati típusú reformokat hozott!

Egy kis maszek; reggeli elmélkedésében – nem láttam szükségét magyarázni, de úgy tűnik kellet volna – kenyérre hivatkoztam, de sörről beszéltem. Erről az egyik portálon le lettem cs…-ve. Lehet ma már a sör folyékony kenyér elavult?
Yeromos
Már megint csak a főváros a vidéki alkeszokra nem gondolnak?
ómió
Már a 350 is olcsó? Hát, így kell idehazudni a "magyar nyomort", efftársak!?
sokanvagyunk
Fél deci víz 190 Ft? (literje 3800,-), fél deci kóla 290 Ft? (literje 5800,-) - tényleg igyál inkább alkoholt!...
amortizáltok
1953 NA ? akkor kéretik ám emlékezni nennyi is volt a sör 3,30 ajaj ANYÁM BOROGASS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.