A világ legkorruptabb emberének nevezte Soros Györgyöt a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, egy könyvbemutatón.

Kocsis Máté A Nagy Terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című könyv bemutatóján szólalt fel, az eseményt a XXI. Század Intézet szervezte.

A kormánypárti politikus a kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, hogy Soros György üzletember a legkorruptabb, hiszen ő az, aki politikusokat vásárol meg saját haszna kedvéért.

"Soros György a nemzetek felszámolásán dolgozik, ami azt jelentené, hogy mindenki elveszíti az otthonát. Az üzletember végső célja a pénz, a haszon"

- vélekedett Kocsis Máté.

Megjegyezte: Soros György egyik nagy kudarca, hogy éppen a szülőföldjén, Magyarországon nem tudott jelentős eredményeket elérni.

A "Soros-vita" nem lezárt, az üzletember nyomása érezhető a politikában

- mondta.

Hangsúlyozta: demokrataként zavarja, hogy olyan szervezetek ellen kell "árnyékbokszot" folytatnia, amelyek nem indulnak a választásokon, nem rendelkeznek demokratikus legitimációval. Egyes ilyen szervezetek jelentősebb belpolitikai tevékenységet végeznek, mint sok olyan szervezet, amely indul a választásokon – emelte ki.

Kocsis Máté: Soros György a világ legkorruptabb embere

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, Soros György szervezetei nem demokratikusak. Módszere az: ha nem vagy demokrata, akkor vádold meg ellenfeleidet azzal, hogy ők nem azok – közölte.

Kocsis Máté megjegyezte: érdemes lesz vitát nyitni arról, hogy milyen mértékű lehet egy külföldről finanszírozott szervezet belpolitikai tevékenysége. Ez a kérdés nem csupán Magyarországon merül fel – fűzte hozzá.

Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója úgy vélekedett, annak, amit Soros György ért nyílt társadalom alatt, az a lényege, hogy mesterségesen le kell rombolni a javak globális mozgása előtt tornyosuló minden akadályt: az identitásokat, a tekintélyeket, a helyi érdekképviseleteket. Fel kell számolni mindazt, ami gátolja a gazdasági érdekeket, a profitot – tette hozzá.

Úgy látja, Soros György célja, hogy egyetlen tekintély maradjon érintetlen: azon szakértőké, akiket meg lehet vásárolni. Ha létrejött az atomizált társadalom, akkor "a Soros-félék" migrációval még inkább identitás, lokalitás nélkülivé akarják tenni a világot, így azt csinálhatnak vele, amit szeretnének – jelentette ki Schmidt Mária.

Azt mondta, feltétlenül érdemes még foglalkozni Soros Györggyel, mert az üzletembernek rettenetesen nagy a hatalma és a befolyása, különösen Magyarország régiójában. Soros György a világ sok pontján ugyanazt teszi, rengeteg országot döntött már romba – hangoztatta a főigazgató.

Schmidt Mária szerint az üzletember biztosan nagyon készülődik a magyar és a lengyel választásokra.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója úgy vélekedett, hogy bár a nyílt társadalom jól hangzik, valójában nagyon veszélyes eszmerendszer.

Megjegyezte, hogy az angolszász világban nem lehet akármilyen könyvet írni Soros Györgyről.

Közölte: az a kritika igaz, hogy Soros Györgyöt "kitalálták". Viszont ezt nem "a Fidesz kommunikációs gépezete" tette – hangoztatta G. Fodor Gábor, megjegyezve: kérdés, "kiket fognak még kitalálni". Egyszer majd kiderül, "kit szolgál" Soros György – jelentette ki.

A stratégiai igazgató szerint az üzletember azt nevezi korruptnak, akit "ki akar csinálni". Ellensége a stabilitásnak, "állandóan kavar" – fogalmazott.

Laudációjában Bayer Zsolt író, publicista, műsorvezető azt mondta, hogy rengeteg munka áll a könyv mögött. A kötetet olvasva az embernek az az érzése, hogy sok, korábbról már ismerős információ végre egy helyen össze van szedve – fűzte hozzá.

Amióta a könyv megjelent, "soha többé nem lehet azt mondani, hogy márpedig Soros-terv nem létezik" – hangoztatta Bayer Zsolt.

Felidézte, hogy 1945-ben adták ki Karl Popper bécsi filozófus művét a nyitott társadalomról. Soros György gondolkodásában meghatározó a popperi nyitott társadalom elmélete – közölte.

Bayer Zsolt közölte: az üzletember szándéka, hogy az ember minden fontos identitását lebontsa, így a vallási, a nemzeti és a nemi identitását is. Megjegyezte, az identitás nélküli személyek csoportja többé nem társadalom, hanem puszta tömeg, amellyel valaki azt tehet, amit akar.

A kötet bemutatja, hogy a Soros-féle "filantróp, (.) emberi jogokra vigyázó látszattevékenység" mögött mindig ugyanaz a szándék rejtőzik: a pénzszerzésé – hangoztatta Bayer Zsolt.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közölte, hogy a könyv elkészítéséhez egy éven keresztül 18 országból vettek szakirodalmat, 12 nyelven szereztek be dokumentumokat. A mintegy 400 oldalas kötet összetett tényfeltárás – mondta.

A kerekasztal-beszélgetést moderáló Békés Márton, a könyv szerkesztője, a XXI. Század Intézet igazgatója megjegyezte: Soros Györggyel kapcsolatban gyakran felmerült, hogy olyan, mintha az amerikai külügyi apparátus meghosszabbított keze lenne. Néha ráadásul fordítva látszik: olyan, mintha az ő meghosszabbított keze lenne az amerikai külügy – tette hozzá.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Gyurcsány mantra ment és megy,
Most be kell rakni a Soros mantrát.
Jön a migráns mantra Európát meg kell védeni.
A vityánk egy hős.

Aztán jön a nyugdíjasok és a családok megvétele.
Bocs nem megvétele hanem nyugdíj prémium, és szja. visszatérítés.
1600 Mrd. deviza hitelből.
Aztán újabb 4 év szabadrablás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Nem semmi csávó ez a Csokis Máté! Röhögés nélkül, fapofával eltudta mondani ezt a marhaságot.
simmering73
Mátékám ezzel a haknival felléphetnél a Mikroszkóp szinpadján.
nezelodo
Azért a hazai tanítványai sem kispályások, lassan megszorítják az öreget a korrupciós versenyben.
Horizont
Azért ezt a dicső címet inkább vezérednek adnám.
Néro
Málékám pontosítanám :Soros György a világ legkorruptabb embere végzett a második helyen nagy Orr Bán után.
ómió
Hát, nem mindet ismerjük, de Gyuri gazdi tuti a "sűrüjéből" való!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.