Az atlatszo.hu számolt be arról, hogy Bús Balázs már 1 éve összeférhetetlenül lehet a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke.

Bús Balázs egyszerre jelentette be a lemondását és állt bele Szabó Tímeába

Óbuda korábbi kormánypárti polgármesterét, aki 2019 óta csak önkormányzati képviselő a kerületben, Kásler Miklós miniszter 2021. január 1-től a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökének nevezte ki. Ez azonban az önkormányzati törvény alapján szerintünk összeférhetetlen, mert ellentétes a Mötv. 36. § (1) bekezdés a) pontjával: az NKA alelnökség kormánytag kinevezése útján létrejött tisztség, amit ez a szabály tilt

- írta a lap.

Bús Balázs közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lap cikke alapján a jogászok is megvizsgálták az összeférhetetlenség kérdését.

Ennek alapján a mai nappal lemondok az önkormányzati tisztségeimről (kerületi képviselő és fővárosi bizottsági tag) megszüntetve az összeférhetetlenséget

- írta bejegyzésében. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is Óbudáért fog dolgozni és reméli április után is "folytatni tudják azt a munkát, ami két éve megszakadt Óbudán".

Szabó Tímea kedd reggel közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyhez azt írta:

Úgy tűnik, a bukott fideszes volt óbudai polgármester, Bús Balázs egy éve tölt be összeférhetetlen pozíciókat és veszi fel törvénytelenül a milliós havi fizetéseket.

A videó itt tekinthető meg:

Bús Balázs ugyanazon bejegyzésében reagált:

Szabó Tímea az Atlatszo.hu mai cikke kapcsán ismét velem foglalkozik és támad.

Megszoktam, hisz két éve a közpénzből fenntartott Óbuda újságban kéthetente gyűlöletkeltő cikkeket ír és állít hazugságokat rólam, és az elmúlt önkormányzati tevékenységről.

Teszi ezt úgy, hogy tudja, nem reagálhatok rá, hisz az Óbuda újságból a dk-s polgármester (aki magát viccesen mindenki polgármesterének nevezi) kitiltott.

Teszi ezt úgy Szabó Tímea, hogy hazugságaiért nem lehet perelni, hisz mentelmi joga mögé (és persze az általa gyalázott fideszes parlamenti többség mögé) bújva gyáva a hazugságiért a bíróság elé állni.

Szabó Tímea foglalkozik a fizetéseimmel is.

Tájékoztatom – de a vagyonnyilatkozataimban is szerepel, ahonnan kinézték a jövedelmeimet – hogy óbudai tiszteletdíjamat kerületi civileknek utaltam át (többek között: Jövőbarát Alapítvány, Elveszett Állatok Alapítvány, Margit kórház). Tájékoztatom, hogy ezt a jövőben is meg fogom tenni, függetlenül attól, hogy az összeférhetetlenséget megszüntetve, képviselőségemről lemondok. Bízom benne, hogy képviselőasszony is támogat óbudai civileket a tiszteletdíjából.

Teszi ezt az a Szabó Tímea, akiről nem tudni, hogy járt-e a Harvardra, ahogy állítja. Bizonyítékot erről senki nem látott. Bangóné esetében a pártja tudta, mit kell tenni.

- olvasható a bejegyzésben.

Szabó Tímea egy későbbi bejegyzésében azt is kifejtette, hogy szerinte Bús Balázsnak "a pénz és a minél magasabb pozíció volt a fontos".  Szomorúnak tartja, hogy  "Bús, aki a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként indul Óbuda-Békásmegyer körzetében az áprilisi választáson, nem a zsíros kormánypozíciójáról, hanem a helyi emberek képviseletéről mond le". 

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: atlatszo.hu, Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Balázs, Balázs már megint hülye vagy, ráadásul gátlástalanul hazudsz!
"nem tudni, hogy járt-e a Harvardra, ahogy állítja." -írod. Nos a dolog úgy áll, hogy lehet tudni; nem járt, de ezt senki sem állította!! =))
Ami pedig az összeférhetetlenséget illeti azért a kineveződnek kellenen felelni, s neked meg visszafizetni a pénzt! =))
Nessy
Amikor a polgármesterünk volt, én tiszteltem. Nem vagdalkozott, kulturáltan viselkedett, nem volt goromba, és nagyképú nem mint az elődje, aki most Orbán "tanácsadójaként" hazugoz le mindenkit, aki nem ért egyet a főnökével. Igaz, Tarlós et. az előző rendszerben is megtalálta a helyét az IKV élén!, aztán ismét "jó útra tért"..Nem tudom mi történt Bús Balázzsal, mióta lemaradt a választáson. Más ember lett.
lusta
Mikor a visszamenőleges 98%-os adót bevzették, a kutyát sem érdekelte, hogy azt a pénzt már réges rég elköltötték az emberek.
A jogtalanul felvett pénzt az önkormányzat igenis követelje vissza.
ómió
Ez a CIA Timi jól meghazudta nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.