Trianonról miért ne lehetne egy hiteles, a valóság minden aspektusát bemutató és mindemellett szórakoztató társasjáték keretén belül ismereteket átadni? – Lenhardt Balázzsal a társasjáték készítőjével, a Kard és Korona Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. – A legújabb társasjátékuk, az Újrajátszott Trianon címet viseli. „Írjátok újra a történelmet az Újrajátszott Trianon társasjátékkal!” olvasható a játék ismertetőjében. Mi egész pontosan a játék célja? – Limpár Péter történész barátommal alkottuk meg ezt a játékot, amelyben minden apró részletre nagyon figyeltünk a történelmi hitelesség miatt. A társasjáték szinte tűpontosan rekonstruálja a száz évvel ezelőtti eseményeket. Kicsit olyan, mint egy szimuláció, amivel egy asztali társasjáték keretein belül, de lehetőségünk van a fátum átírására, a magyar nemzet legnagyobb tragédiájának megváltoztatására.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagy-Magyarország a glóbuszon, a polcokon Révai-, Pallas- és Magyar Nagylexikonok hosszú, tömött sorban. Hogy mindig kéznél legyenek a 21. század legfontosabb tényei. Csak azért vannak a lexikonok, hogy legyen mire állnia. Én látok még a képen két nagyon üres, agy nélküli fejet is! A földgömb soványabb, mint azok ott ketten külön-külön. Mint két jóllakott óvódás tesó, amikor fényképezkedés van az oviban, a kedvenc játékukkal. Szerintem billeg a szék, azért kell a lexikon! Vagy az ágy? A két idióta dagadéknak hatalmas földgömb jár. Hitlernek volt ilyen földgömbje. Látszik, hogy méterre vették a könyveket! Azokban a könyvekben, laposüvegek vannak. Csak tudnám mit remél, milyen üzenetet kíván közvetíteni?! Ezekhez a magas beosztásokhoz külön-külön le van szabályozva, hogy hány folyóméter könyvnek, könyvespolcnak kell lenni az irodájukban. Nem mintha egyet is levennének olvasás céljából. Hatvanpusztán sem azért létesítettek olyan és akkora könytárat, hogy valaki ott olvasni akarna. Ezek Pató Pál féle felkapaszkodott kommunistákból átvedlett "sunyi parasztok" akik olvasni csak a pénzt szokták. Ezt a két bunkót a Nagy-Magyarország térkép mellett fotózták, ami éppen olyan, mintha az olaszok megrajzolnák a Római Birodalom határait Bizánctól Franciaországig!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281731480_2098722176999172_7201546385120300381_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=o95amPhs_lYAX9dCxbQ&_nc_oc=AQlRDmpsz1rY-P1d-AWHphhH1wF4g1MwUjpTVZSc71h75zjz7YSf5_cLvjxzvuwjDXo&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCXK1sMntPtEeh0s_wTDl0a9PUDO7saAlr4G5_M9pFcjg&oe=639CEF7B
Eladott Ország
Gyűlölünk mindenkit. Egy a jelszónk: tartós béke. Provokatív stílus újratöltve, ez megy nekik. Kakadutól volt mit tanulni. Egymillióval kevesebb magyar lett Erdélyben az elmúlt 10 évben, de azért mi büszkén festegetjük a köveket, hisz az majd mindent megold. De jó lesz nekünk. Jó tudni, hogy ez fontos, nem az, hogy mikor hal ki a magyarság, az ex családügyi elnökasszony segedelmével. 4-szer 2/3 = akkora arc, hogy még a Holdról is látni. Jön a k*rva nagy pofon, mégpedig hamarosan. A gond az, hogy azt nem a NER, hanem mi kapjuk. Végül is a lengyel elvtársaktól kaptak már, nem is jöttek a március 15-i cöfös parádéra. Ezért kellett buszok százaival fölszállítani a birkákat Budapestre. Állítsuk meg Budapestet? Să oprim Budapesta! (románul) Magyarország nem tényező Európában, Románia meg igen.
uploads.disquscdn.com/images/305fc545080b1ae68e53b0259308f322f8654bd9c19f1eb485a17e7f0ca39631.jpg?w=800&h=426
0rbán eljuttatta az országot oda, hogy szinte minden határon túli magyar szerencséjének érezheti Trianont. Na, innentől gyorsul aztán föl a beolvadás, lásd Burgenland, Muraköz, Felvidék... 0rbán hazaárulásai példa nélkül valók a magyar történelemben. Nem véletlenül hívják nemzetvesztőnek. PPS – vásárlóerő-paritás. Na, ezt is megértük. Románia a kanyarban előzött, már 2021-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.