A honvédelmi miniszternek is jutott a fideszes elit által "szétlopott"  Magyar Falu ProgrambólÖsszesen csaknem hétmillió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Program civil szervezeteknek szétosztott pénzeiből – írja a Népszava.

Ahogyan arról már tegnap beszámoltunk, a falusi civil alap pénzeire kiírt pályázaton 2022-ben 1450 civil szervezet nyert, ezek között viszont 113 olyan akad, ami egyértelműen köthető a kormánypártokhoz valamilyen szálon.

Az alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői ugyanis mind valamilyen tisztséget töltenek be jelenleg, vagy töltöttek be a múltban a kormánypártoknál, esetleg korábban nyíltan kampányoltak helyben a fideszes jelölt mellett.

Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a lap összesítéséből. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető.

Bár Szalay-Bobrovniczky Kristófnak miniszterként kénytelen volt megválni cégeitől, azonban ez a szabályozás a civil szervezetekre nem vonatkozik, így a honvédelmi miniszter által vezetett

Némethy Bertalan alapítványra sem. Szalay-Bobrovniczky jelenleg is az egyesület kuratóriumának elnöke, vagyis papíron az ő hatáskörébe tartozik a döntés az elnyert pályázati források felhasználásáról is.

Ez 2020-ban ötmillió, 2022-ben pedig 1 895 000 forint közpénzt jelentett.

A honvédelmi miniszter alapítványában kuratóriumi tag Jármy Miklós állatorvos, ő pedig megfordult már a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságában is, elnökségi tagja a Magyar Lovas Szövetségnek, de elnöke a Magyar Sportlótenyésztők és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesületének is, miközben a Nemzeti Lovardáért Alapítványnak is a kuratóriumi tagja.

Forrás: Népszava

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy eurocentet se ennek a velejéig romlott kormánynak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
1Seknek finom csirke farhát! Míg másoknak brüsszeli alamizsna!
Tessenek választani!!
No ez volt a mézes madzag elvtikéim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...egy alapítvány,vagy szövetkezet,miért is ne kaphatna ilyet,
- esetleg vélhető,hogy előttük a bűn szó csinált magának helyet?
ómió
@Eladott Ország: "Munkamegosztásban" vagytok? Miközben Cseh efftársnőd pénzt "nyer" arra, ami ellen aláírásokat gyűjt, te a szegényén "sajnálkozol", akiket Böszme meg Libás efftárs vezéreid "teremtettek"!? És képtelen vagy őket elég "karizmatikusan a Zorbánra" hazudni?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:35 ♦ Ha az oláh cigányvajdád, beletudott volna kötni Cseh Katalinba, azt a dagadt geci már régen megtette volna. Nem mindegy hogy petrencés rúd vagy fogpiszkáló ( ha el nem b@szom) fideszes szarospofájú! A csúti geci ezermilliárdokat síbolt el , amiért értelemszerűen felelni fog, simán életfogytig a többi számtalan gazemberségeivel együtt!
ómió
@Eladott Ország: Ez "uniós ügy", idiótája! Ott pedig - ha efftársiasan nem "maradtál le" róla - már évek óta a korruptbolsi tolvaj tetübandátok a "gazda"! Vágod, szarkupac efftárs!? Az egyik bolsi rabló nem vájja ki a másik szemét szemét, csak, ha már vinnék emiatt a dutyiba! Az ellopottakat , az "ezermilliárdokat" meg, ahogy szarkupacságod is, igyekszik a "Zorbánra" hazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.