Joe Biden amerikai elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök több hónap után végre meg tudott egyezni a 31,4 ezer milliárd dolláros adósságplafon felfüggesztéséről. Ezzel elkerülhető az amerikai kormány csődje.

Joe Bidennek sikerült megállapodni, így elkerülhető az amerikai kormánycsőd

A megállapodás nélkül az amerikai kormány már június 1-én képtelen lett volna teljesíteni kötelezettségeit. A megállapodás bejelentése nem volt valami ünnepélyes, ami jól tükrözi a korábbi tárgyalások hangulatát – írja a Reuters nyomán a Telex.

„Nemrég beszéltem telefonon az elnökkel. Miután hónapokig vesztegette az időt, és nem volt hajlandó tárgyalni, most egy olyan elvi megállapodásra jutottunk, ami méltó az amerikai néphez” – számolt be Twitter-bejegyzésében Kevin McCarthy.

Joe Biden fontos előrelépésnek nevezte a megállapodást. Úgy fogalmazott: „A mostani megállapodás egy kompromisszum, ami azt jelenti, hogy nem mindenki kapja meg, amit akart.”

A megállapodás értelmében 2025 januárjáig függesztenék fel az adósságplafont, emellett a 2024-es és a 2025-ös költségvetésben korlátoznák a kiadásokat, visszavonnák a fel nem használt Covid-alapokat, a rászorulóknak szóló élelmiszersegélyezési programoknál pedig plusz követelményeket vezetnének be – írja a Telex.

Forrás: Telex

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 12:17 ♣ Nyugodj meg fussa. Az orosz GDP kb. a spanyollal azonos, az olaszoké pedig az orosz kétszerese, és akkor a többi nyugati államokról meg nem is beszéltünk.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...bár gondolom van némi fogalmad a gdp-ről azért biztosra állítom hogy halvány lila fingod sincs mi az...és hol mennyi...úgyhogy ne igen villogj az ilyesmikkel.
verőce21
Messze van még az usa kormány csődje...!
~150%-os GDP hiány nem a világ...! Szerintem lesz az még 230%-os is...! :)
Csizmás Kond
@verőce21: ...a kormány már rég csődben van, csak még toldozzák -foldozzák ahogy tudják...
Ditrich
De a lényeg hogy sikerült elkerülnie az államcsődöt! Orbánra kiváncsi leszek...
ómió
Nafene! A "haladók" ott is a csődre "hajaznak"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

G.w.M-re lecsapott a rendőrség
Szórakozás - 2023. September 28., 08:45
G.w.M-re lecsapott a rendőrség