Érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot a GfM államtitkár szerint

Forrás: Nuus
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Nem igazoltan fideszes felsőosztály, herélésre felkészül.
Einstand lesz ennek a vége!
Én szóltam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nejlontacskó
Nem igazoltan fideszes felsőosztály, herélésre felkészül.
Einstand lesz ennek a vége!
Én szóltam!
Néro2
Estleg szóljatok kiflicsücsök szeny-átor asszonynak ő már megoldott 3 ezer milliárd manyup pénzt is.
Mozgatni meg csak egyféleképpen lehet vinni haza a cihába Euróra váltottan mert Qvestor lesz.
Aztán majd ha fitymáék 40 rablója visszateszik a lóvét a köz kasszába talán beszélhetünk arról mit is szeretnének mozgatni. Addig meg csak mozgassák a saját farkukat egymásba. Ereszjózsi majd megmutatja hogy kell.
Csak Norisz és senki más
A 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-vagyont már "megmozgatták"! Még mit kéne?
justhpeter
Nem tudni, hogy egy bornírt kormányzati programról szól-e vagy csak egy ostoba államtitkár jópontszerző akciója lenne.
kereső
@justhpeter: Kormányzati program- már megszületett a jogszabály, amely arra kötelezi a bankokat, hogy állampapirt lőcsöljenek az ügyfeleikre.
Néro2
@justhpeter: Mindegy. Az alom HUN-ban úgy is csak a lenyúlásról szól.
lampa laz
Tegyék vissza azt a sok ezer milliárdot amit lenyúltak tőlünk. Lehet árverezni a stadionokat, templomokat, mészárost, garancsit, szíjj, jászait, tiborczot, rühelkét, tokaji szőlőket, 60pusztát, az öreg kőbányáját, kastélyokat, kikötőket, ingatlanokat, az egész felcsútot stb, stb... Ezeknél van az összes pénzünk. Ezt mind, mind mi vettük ennek a retkes bandának.
izéke
Az én pénzemet ugyan meg nem mozgatják,pláne ha nincs :)))))
izéke
De tényleg mi jöhet még? Állampapírban kapják majd a fizetést az emberek és mindig levág belőle amennyi épp kell?
Nessy
Majd ezt is megvédi Selmeczi Gabika, mint a MANYUP milliárdokat?
justhpeter
@kereső: @Néro2: Már akire lehet lőcsölni.
Menőmanó
Csak óvatosan. A régebbi állampapírok apróbetűs részébe még bele volt írva, hogy az államot visszavásárlási kötelezettség terheli meghatározott kamatszinten.
A mostaniak apróbetüjében ez már nem szerepel. Vagyis amikor szüksége van rá az embernek, nem biztos, hogy visszaválthatja. De lehet, hogy még lejáratkor sem.
Ha nem lesz uniós pénz, márpedig nagyon úgy néz ki, akkor nem lesz mibűűű.
lampa laz
@izéke: gyerekkoromból rémlik, h volt valami békekölcsönnek nevezett pénzlenyúló technika már akkor is. Szegény anyám mindig nézte a kisorsolt számsorokat, h mennyit fizet rá az állam, mondanom sem kell, h a töredékét sem kapta vissza senki annak az összegnek amiért ezt meg kellett venniük. Úgy, h ne vízionálj ilyen, h állampapírral fizesenek, mert akkor nekünk harangoztak.
szaboria1
@lampa laz: Gyanúsan kezd hasonlítani tényleg a Békekölcsönre. Mert ha Orbánék meg buknak nem lesz miből vissza fizetni az államkötvényt az üres kassza miatt.
simmering73
"Az államtitkár az inflációval indokolta, hogy a bankoknak saját ügyfeleiket kell rábeszélniük arra, hogy ne náluk tartsák a pénzüket, hanem fektessék inkább állampapírokba. Erre kötelezi őket a kormány, ami abszurdum. Ha a bankokkal vásároltatnak állampapírokat a náluk levő lakossági megtakarításokból, és nem tudják visszafizetni a pénzt, akkor a bankok csődbe mennek, bankpánik tör ki, és katasztrofális események indulnak be. Ha viszont a lakosság magától átviszi a pénzét, és állampapírba fekteti, akkor csak simán ellopják az emberek pénzét. Ez a cél.

Ezért felhívjuk mindenki figyelmét, nehogy eszébe jusson elhinni az Orbán-rezsim hazugságait, nehogy bárki is egy tolvajok és dilettáns szélhámosok által csődbe vitt állam semmit nem érő papírjaiba fektesse a pénzét, nehogy bárki elhiggye a fedezet nélküli hazug ígéreteket a magasabb hozamokról, mert aki ezt teszi, az elveszíti a pénzét. A háborúra és a szankciókra fog hivatkozni Orbán, és hazafias kötelességnek fogja nevezni, hogy mindenki az államnak „adja” a megtakarított pénzét, amit valójában csak ellopnak tőle, és nem tehet ellene semmit."
nepszava.us/ki-akarjak-csalni-a-lakossag-megtakaritasait-mert-el-akarjak-lopni-a-lakossag-6-7-ezer-milliard-forintjat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.