Máté Gábor az általa vezetett Katona József Színház ősszel kirobbant ügyéről azt mondta: „mai napig fölteszem magamnak a kérdést, hogyan történhetett ez meg”.

„Nem hiszem el, hogy ez megtörtént” – Máté Gábor a Katona József Színház DK-s kedvezményeiről

A jegyeladásokat akarták felpörgetni, ebből kreált "ügyet" a propaganda. Forrás: Youtube

Az ügy előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) tagjai kedvezményesen vásárolhattak jegyeket az előadásokra. Fegyelmi eljárás nyomán november végén egy vezető beosztású dolgozót kirúgtak, ketten figyelmeztetést kaptak.

Máté Gábor az Indexnek elmondta, szerinte a baj a színház ellentmondásos reakciója volt, valamint az, hogy kommunikációt a korábban hibázók intézték.

Kapkodás volt. Egyébként én akkor, a sajtó hozzánk intézett kérdéseiből szereztem tudomást erről az egészről. Hétvége volt, amikor a találkozási lehetőségeink korlátozottak a színházon belül. A legkellemetlenebb az volt, hogy nemhogy nem én döntöttem erről, még csak nem is tájékoztattak róla. Ez önmagában képtelen helyzet. A kommunikációs hiba úgy történt, hogy előbb válaszoltunk, minthogy megértettük volna, mi történt.

– mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a színház működésének az alapvetésében is benne van, hogy semmiféle párthoz nem tartoznak, és nem is támogatnak semmiféle pártot. Szerinte azok közül, akik a hibás döntést meghozták, legalább egy valakinek a fejében ez benne kellett volna, hogy legyen.

Máté Gábor szerint novemberben váratlanul és teljesen leállt náluk a jegyvásárlás, aminek következtében némi pánik alakult ki a szervezésen belül.

Mi elküldtük azt, amit szoktunk sokaknak, a kedvezmény lehetőségét és az előadások ismertetőjét, a párt pedig úgy kommunikálta, mintha ez egy privilegizált helyzet lenne: mennyire megéri párttagnak lenni, mert azok még ilyen ajándékokat is kapnak. Ez került aztán nyilvánosságra. De nem az történt, ahogy próbálták beállítani, hogy az eladott házak százszázalékos jegyeit szállítottuk le 70-80 százalékra, hanem a nullát emeltük fel 70-80 százalékra. Ez mindenütt így van: ha valaki meghirdeti a kedvezményeket, az azt jelenti, hogy nincs eladva a ház.

Arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében a lemondás, azt felelte, hogy gondolkodott rajta, van-e ebben jogos elvárás, de arra jutott, hogy nincs.

Nemcsak én, de a gazdasági igazgatóm se tudott a dologról. Ha másnak nem, akkor neki kellett volna tudni, és rögtön leállította volna, vagy szól nekem, és együtt állítjuk le. Nem az én felelősségem, ha valaki valamit nem mond el nekem. Mindig vannak problémák, amiket orvosolni igyekszem, amiket nem az újságból tudok meg. Ostoba dolog, mondom, a mai napig nem hiszem el, hogy ez megtörtént.

Forrás: Index
Fotó: Youtube

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Szinésznek se volt nagy szám, igazgatónak még annál is kevesebb!
Egy szinházi ember (persze a normálisabbja) inkább örül annak, ha a széksorai tele vannak! Arról nem is szólva, hogy az olcsóbban kiadott sok hely még mindig több bevétel, mint a drága jegyekkel kongó nézőtér!
Nem fideszes ez a jóember?
jancsipapa
Persze,ha ennyire nem kellettek a jegyek ,ennyire nincs igény rájuk ,ott komoly hibák ( gyenge minőségű előadások, rossz darab választás, stb...),lehetnek .Pedig egy színház működése óriási pénzbe kerül ...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:49 ◘ Amikor a fideszesek a Gyurcsány korszak lezárta után 14 évvel még mindíg Fletóra mutogatnak, akkor onnan tudni hatalmas bajban van az ország gazdasága...
twitter.com/gergo_z/status/1742908024195326158/photo/1
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:010 ◘ A román cigány gecid, pedig a fidesz tulajdona a magyar néptől ellopott közpénzmilliárdokból hülye phaszfej! Szopni fogtok b+!
terlasz
Vihar a biliben. A színház honlapján hosszú lista van azokról, akik kaphatnak ilyen kedvezményes jegyeket. Pl. MINDENKI, aki legalább 20 fő részére vásárol, ezen kívül sok intézmény (fideszes is), gazdasági szervezet jogosunt a kedvezményre.
A DK-t támadni kell minden oldalról, mert nemcsak létezik, hanem valamihez ért is.
Ez egy gyenge próbálkozás.
Nyírfa
Szeretem Máté Gábort, nagyon jó színész, rokonszenves ember. A Katona, fennállása óta az egyik legprogresszívebb színház, remélem, ez így is marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.