A NER-es influenszerből lett producer látszólag nehezen viseli, hogy szembesítették a hatmilliárd forint közpénzből készült Petőfi-film tartalmi sületlenségeivel, és a ténnyel, hogy nem futotta a büdzséből valakire, aki esetleg tudja is, hogy mi és hogyan történt annak idején.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Fülöpkének igaza van, ha nem is úgy

Rákay Philip kioktatta a Széchenyi-díjas történészt: „A filmes nem történész, a történész pedig nem filmes, ennyire egyszerű ez”

A NER-es influenszerből lett „filmes szakember” kioktatta az „együgyű szakbarbárokat”, hogy „egy kétórás film írásakor, készítésekor millió egyéb szempontot is figyelembe kell vennünk, s bizony élnünk kell a történetmesélés folyamán a sűrítés, a leegyszerűsítés vagy épp a felnagyítás filmnyelvi eszközeivel”!
Nem is beszélve arról, hogy mindennek egy propaganda film esetén milyen jelentősége van! =))
balos
@RonaGyuri: Nem is értem,hogy az ilyen kultúrhák,miért nem kapnak szobrot már életükben?Persze vannak tippjeim,hogy már elkészült,de még keresik a helyét a csúti építette mauzoleu-muzeumban!A demeter lesz a fényesítője(szaranyból)lesz!A nemzethy % levonása miatt!
RonaGyuri
Na és mi van a film-történészekkel

Fülöpke, alias Rákay Philip kioktatott egy Széchenyi-díjas történészt: „A filmes nem történész, a történész pedig nem filmes, ennyire egyszerű ez”

Maga a film nem sokat ér, de a körülötte keltett hacacáré? Még az is lehet, hogy talán megérte az árát.
A legérdekesebb reakciók a propaganda-értékét fírtatják, köztük olyan ami szerint? „Az elmúlt 170 évben szinte nem volt olyan korszak, amely ne próbálta volna meg kihasználni Petőfit”.
Ma reggel a képernyőmre került egy cikk a port.hu „8 említésre érdemes magyar propagandafilm” címmel. Ami nem többez sem kevesebbet állít, minthogy Radványi ikonikus filmje „Valahol Európában (1947)” is az volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.