Pedig a csíramálé tényleg nagyon egészséges. Nemcsak az új hajtásokban rejlő tengernyi vitamin és ásványi anyag miatt, hanem jelentős keményítőtartalma okán is, ami a sütés során cukorrá alakul, így igazán egészséges édességet nyerünk (nyerhetnénk). A háború utáni nagy cukorhiányban nagyszüleink fő édességforrása volt a gabonamagvakból előállított cukor, és a málé néha életet mentett, amikor leromlott állapotú beteget kellett roborálni az élelmiszerhiány idején.

Forrás: borsa.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.