Napjaink egyik legellentmondásosabb gyógymódja a homeopátia. Egyesek hisznek benne, mások azt sem tudják, hogy létezik, vagy ha igen, teljesen érdektelenek vele szemben, megint mások kifejezetten tiltakoznak ellene, s örülnének, ha az „emberiséget legalább ezzel nem butítanák”. Nehéz állást foglalni, mert olyan gyógymódról van szó, melynek hatásmechanizmusa materiális módszerekkel lényegében mérhetetlen.

Forrás: ideal.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Mielőtt a sebész kése alá feküdtem, közel egy évig próbálkozott a reumatológus orvos. Bíztam benne, bár ne tettem volna! 30-40 ezer forintomba került a semmi:-(
Ezek mellé a "gyógyszerek" mellé tilos használni mentolos készítményeket. Orvosi javaslatra 1200 Ft-os fogkrémet vásároltam, természetesen nem egyszer. Másnaponként jártam homeopátiás injekciókra, ami annyit ért, mint vászontarisznyán a lakat. Drága időmet ott ültem végig az eü.központban. A sebészi beavatkozás egy nap alatt megszüntette a problémáimat. Szerintem a reumatológus nem is tudta, hogy mi a diagnózis.
gondolkodo
@Evikati: Amennyiben kezedbe kerül egy homeopátiás kéziköny a tinktúra előállításáról és egy kicsit utánaszámolsz kiderül, a higítás mértéke olyan, hogy nagyon jó eredmény, ha literenként 1÷2 molekula hatóanyag van.
Mea culpa, de én a homeopátiás gyógyítás elvével sem vagyok kibékülve. Legyen az én hibám. Ezen gyógymód alkalmazásánál igen nagy szerepe van a gyógyulásban hitnek. Akkora, hogy bármilyen placebo hasonló eredményt hoz!
Evikati
@gondolkodo: igazad van, elolvastam én, de a doktornő olyan meggyőző volt:-) Próbáltam hinni a gyógyulásban, szófogadó voltam, laseres és tűszúrásos akupunktúrás kezelést is adott, mégis zsibbadt éjszaka a karom:-(
Már én sem kezdeném el.
gondolkodo
@Evikati: A kar éjszakai zsibbadása a hosszú élet jele! Pláne, ha 143 éves koromban is zsibbadni fog!
Evikati
@gondolkodo: ez nagyon jóóóó! Csak addig ki kell bírni:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.