Egy német akadémikus szerint a humor sem más, mint az agresszió egyik formája, ilyenformán pedig a másokat megnevettető emberek minden bizonnyal azt hiszik, hogy hallgatóságuknál magasabban állnak a társadalmi ranglétrán.

Forrás: betegszoba.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
juliaschadt
A humor ,mint aggresszió, a cikkben nyilatkozó kutatóorvos véleményével egyetértek.
juliaschadt
Az utolsó mondattal pedig kiváltképpen.
marlin
Mármint a német akadémikus "írja meg tünetei"!!
Igaza csak addig van, hogy a vicc, a humor - természeténél fogva - mindig karikíroz valakit, valakinek a rovására csattan a poén.
Egyebekben pedig "akadémiai szinten állítom", hogy aki érti a viccet az mindent ért; aki meg nem éri, az mindenre képes!! (legalább is mifelénk!! ) :-)))
menasagh
Hát nem is tudom...szerintem friss diplomás.
A humor a valóságra való játékos rávezetés. A mondás szerint is "minden viccnek fele való", mert a vicc, a humor a valóságból merített példa.
Azt írja: "A nők, pl. egészen az 1960-as évekig csak ritka esetekben nevettethettek meg másokat, hiszen általánosságban ehhez nem tekintették partnernek őket a férfiak."...ennek semmi köze az agresszióhoz, inkább az emberi jogokat sértette.
Egy másik: "a ranglétrán magasabban állók számára megengedettebb, hogy másokat megnevettessenek, de ugyanígy az is, hogy agresszívabban viselkedjenek" ...a nevettetés nem a ranglétra fokainak számától függ, hanem a rátermettség, hajlam, ész kombinációjának az összhangjától.
É ami a legcsúnyább, "A nővérek is gyakran mesélnek vicceket betegekről,..." ... a betegség ritka esetben lehet vicctéma, aki ezt gyakorolja az műveletlen.
Hát ennyit az agresszióról.
zsuzsu
Nem tudom az akadémikus milyen kórházban járt ,én még soha nem találkoztam olyan nővérrel aki bármilyen betegségen, betegen viccelődne.
grti7336
@marlin. A 11.05-ös hozzászólásod telitalálat.
nanena
Holnap pedig megjelenik egy cikk angol tudósok tollából az ellenkezőjét állítva. Ez is egyféle humor.
juliaschadt
@marlin: "akadémiai szinten" xarom le amit állit, nem friss diplomásként, és véleményemet pedig minden hireszelés ellenében nem fogom nem viccnek tekinteni!!! - ja és a föld nem is forog!!-forgatják!! DDD
juliaschadt
friss hir!!! a cikkirót ,azonnal kirúgták állásából, mert tud.szereztek a prop-es hsz-sokról / és azt a hirt azonnal titkositották , de sikerült becsempészni cerencére.
Diamont Frost
@juliaschadt
Szerintem pedig, aki nem érti a viccet..... az egyéb aljasságokra is képes..:)
Diamont Frost
@marlin
Bocsi, most olvastalak, nem szándékoztalak plagizálni :))
marlin
@juliaschadt: Kicsit "büdi", de engem igazol!!

@Renrol: Semmi gond, sőt. . . !! :-)))
juliaschadt
@marlin: utánnanyállaztam az akadémikusnő Helga Kotthof Freiburg .,persze attól még Ön érezze magát igazolva.tisztelettel egy nem akadémikus, hozzászólócska. most jobb remélem, amit eddig sem értett nem is fogja sem Ön sem más., /szabad vélemény nyilvánitani a cikkről, azután pedig megteve a hszlókról is. semmi gond, ettől még ugyanolyan boldog vok, mint voltam. Köszönöm az okfejtését általa is több lettem, csak az Ön hangnemében válaszoltam. További szép napot kivánok Önnek és szeretteinek juli
juliaschadt
@Renrol: "egyéb aljasságokra is képes....)) kedvellek én is !!
menasagh
@juliaschadt: Hol van cerencse....:) és ez is csak egy humoros piszkálódás....:)
gcsabi
Csoda, hogy a németekról azt tartják nincsen humorérzékük?
Szerintem meg minden amit az ember tesz vagy mond valahol kapcsolódik az agresszióhoz, errö szól az evolúció.
gondolkodo
@gcsabi: A német kutatónő jó humorral rendelkezik, lehet, ebből származó agresszivitása miatt lett akadémikus?
Humorizálni két dologról lehet:
- aminek van igazságtartalma, vagy
- amit szeretünk.
Lehet, németben nem ismerik a "kínjában röhög" kifejezést? Kinevetve a gondot, a bajt, már félig le is kűzdöttük.
Diamont Frost
@juliaschadt
:))
Bocsi, nem sértésnek szántam......-anno - valahol olvastam egy könyv elején, és mivel megtetszett, megjegyeztem. Most aktuálisnak gondoltam, de nem Neked, ill. nem személyednek szántam. Bocsánat, ha ez jött le:)

juliaschadt
@Renrol: egyáltalán nem vettem sértésnek,de jólesik, hogy irtál ,köcce:))
marlin
Helga Kotthoff (csak simán két effel, Freiburgból, az meg egy kisváros) szerint ez történelmi példákkal is illusztrálható:
" A nők, pl. egészen az 1960-as évekig csak ritka esetekben nevettethettek meg másokat, hiszen általánosságban ehhez nem tekintették partnernek őket a férfiak.”
Sőt, a német kutatónő(?) szerint a komédia, a szatíra műfajai is azt bizonyítják, a humor az agresszív viselkedésformákhoz tartozik, hiszen ezek alapja soha sem a kedvességben vagy az elfogadó magatartásban gyökerezik!

Na ebből is az látszik a legjobban hogy a mi Helgánk egy szeretethiányos, feminista liba!!
qxy
Ez butaság én értem a viccet szeretem is ja kint élek náluk,minden nap a rádiót hallgatom.még munka közben is egész nap megy.Ezek nem tudnak humorizálni nem tudnak viccet mesélni.Magyarokhoz képest, óvodás szinten vannak A német úgy van mint a rendőr háromszor nevet egy viccen.először amikor meghallja ,másodszor amikor elmeséli,harmadszor amikor megérti.
gesa
Imádom a viccet, a jó poént, az élcelődést is, mert mindenre meg van a még jobb válasz amitől élesedik az elme. úgy érzem ez után a cikk után, hogy én egy irtózatosan agresszív nő vagyok! Majd a bíróságon ha úgy hozza a helyzet, hivatkozom erre a cikkre, (mivel a származásomra nem utalhatok) és kész a felmentésem. Köszönöm Helga Kotthoff!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.