Érdemi költségvetési költekezés nélkül, forrásátcsoportosítással igyekszik támogatni a gazdaságot a kormány a vírusválság közepette, hogy a deficit ne szálljon el, miközben a forint esése miatt bő 1000 milliárd forinttal több EU-pályázatot hirdethet meg és valójában ez adja most a gazdaságélénkítés gerincét – rajzolódik ki egy Költségvetési Tanácsnak küldött pénzügyminisztériumi levélből és egy friss kormányhatározatból.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Akár oszthatna is, de inkább ellopni fogják

Miből „élénkít” –get a kormány

a derék portfolio.hu arról számol be, hogy: „Érdemi költségvetési költekezés nélkül, forrásátcsoportosítással igyekszik támogatni a gazdaságot a kormány a vírusválság közepette, hogy a deficit ne szálljon el, miközben a forint esése miatt bő 1000 milliárd forinttal több EU-pályázatot hirdethet meg és valójában ez adja most a gazdaságélénkítés gerincét – rajzolódik ki egy Költségvetési Tanácsnak küldött pénzügyminisztériumi levélből és egy friss kormányhatározatból.”!
A cikk egyik érdekes gondolata: „Bő 1000 milliárddal többet oszthat el, mint korábban tervezte.”, ami így túlzás. Mert valójában csak oszthatna, de inkább el fogják lopni, ezt is.
A levél egyik vezérlő gondolata azonban igencsak pikáns vallomásra sikeredett. Mint ismert folyik az ádáz vita arról, hogy adott-e/ad-e támogatást az EU? Ártunk és qurmányunk szerint nem, csak átcsoportosítások vannak!
Ennek függvényében igencsak pikáns az érvelés: „A mostani elképzelések szerint a 2020-as költségvetés összesített kiadása - a hazai költségvetési átcsoportosítások miatt - jelentősen nem nőne a védekezés és a gazdaság újraindítása miatti kormányzati döntések következtében”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.