Nigéria 89, Ghána 63 százalékkal növelte meg egyszer a GDP-jét, Magyarországról eltűnt kétmillió szegény, de lett még 130 ezer dolgozó egy statisztikai újratervezésnél. Az, hogy a gazdasági adatok gyűjtésének és összesítésének elméletét, valamint technikáját is fejlesztik, jó folyamat, de sokszor azt is jelenti: ki kell dobni jó néhány korábbi elemzést a gazdaságról.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Eladott Ország: csak a rend kedvéért Churchill azt mondta: "'I only believe in statistics that I doctored myself", amiben szó sincs hamisításról - ami nem mondható el a KSH-ról, mert ők konkrétan hamisítanak - ő csupán az értelmezésről/kiértékelésről beszélt!!! =))
Nessy
Ma már a statisztikák úgy készülnek, hogy fentről megkapják a számokat, mennyi legyen! Hogy a tényekhez nem sok közük van? Részletkérdés, amivel nem foglalkoznak.
RonaGyuri
@Nessy: nem csak már, a létezőben - ahol Orbánék szocializálódtak - is így ment!!! =))
Nessy
@RonaGyuri:Több évtizeden át voltam az egészségügyben kórházi, majd országos intézményi szinten elemző statisztikus. Ennyire nem is lehetett hazudni, mert az összefüggések vizsgálatánál kibukott! "Magyarázni" viszont jobban, mint régebben.Abban jó voltam, mert amíg beszélni hagytak, nem volt gondom. Ma nem lennék statisztikus! Igaz, nem is dolgoznék az egészségügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.