Így több hallgató kaphat majd diplomát. Az új Nemzeti alaptantervhez (NAT) igazítják a tanárképzést, a pedagógusok egyetemi felkészítéséből pedig törlik a „felesleges” tartalmakat, írja a Népszava. A lap szerint a múlt héten egyeztettek a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal legutóbbi ülésén a pedagógusképzés átalakításáról, a tervek szerint pedig„a pedagógushallgatók felkészítését csakis az új NAT szellemében végezhetnék az egyetemek, megalapozva az iskolai oktatás kormány által helyesnek vélt irányvonalát”.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Körzetorvosnak nem kell orvosi diploma tanerőnek elég lesz a kincses kalendárium ismerete. Ez igen Fitymák 11 éve baxtok szét mindent. Lopni meg hazudni tudtok csak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ez maga a cél,

s nem a „Risiken und Nebenwirkungen” egyike

Annak idején sokat vitatkoztunk azon, hogy az un. értelmiségi vérfrissítésnek csupán nem kellően átgondolt következménye lett-e a pedagógus társadalom lezüllesztése. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek a műveletlen paraszt-suttyónak még mindig túl polgári a pedagógus társadalom.
A Népszava számolt be róka, hogy: „A pedagógusképzés átalakítása is terítékre került a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal legutóbbi, múlt heti ülésén, a tervekből pedig az látszik, hogy a kormány két legyet akar ütni egy csapásra. Egyrészt a pedagógushallgatók felkészítését csakis az új Nemzeti alaptanterv (NAT) szellemében végezhetnék az egyetemek, megalapozva az iskolai oktatás kormány által helyesnek vélt irányvonalát. Másrészt a tanároktatás követelményeinek könnyítésével visszaszoríthatják az ezen a képzési területen tapasztalható jelentős lemorzsolódást, így több hallgató juthat el a diploma megszerzéséig.”
Eladott Ország
"Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik." És ők lennének az etalon? Akkor régen rossz neked Magyarország! Széchenyi valószínűleg nem kicsiszolódott bűnözőkre gondolt!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/135880653_1713174288887298_8673118730913140932_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=u6SaBB5oISQAX-_QV6E&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1d496f7830f0349e2b49c57ab7a7dc6b&oe=60EB3648
Eladott Ország
"Legelső a nemzet, második a család, és csak harmadsorban nézd a magad javát! Mindez pedig egy szivárvány alatt, disney figurák repkedése közepette belovagló ősmagyarokat ábrázoló kép mellett kapott helyet. Ez a nacionalizmusra nevelés elképesztően káros és a fasizmus egyik melegágya. Azzal semmi baj nincs, ha egy ember büszke a szülőföldjére, de azzal már igen is van, ha képtelen a jelenben élni és ahelyett, hogy élné a saját életét – mások véleményének elfogadása mellett -, folyamatosan azért veri a mellét, mert ő magyarnak született. Elképesztő az a rombolás, amit a Fidesz az elmúlt tíz évben véghezvitt. És itt már messze nem csak a felnőttek agymosásáról, a köztévéről, vagy a Soros-tervről van szó, hanem arról is, hogy már gyermekeink, unokáink agyát is megfertőzik mocskos ideológiájukkal. Lassan már választási lehetőséget sem hagynak azok számára, akik minőségi oktatást szeretnének gyermekeiknek és nem kérnek a kormány agymosásából. Mi lesz a felnövekvő generáció sorsa, ha fasisztákká nevelik őket? Mi lesz az ország sorsa, ha elveszik fiataljaink eszét és korlátozzák műveltségüket? Belegondolni is szörnyű abba, hogy 30 évvel a rendszerváltás után újra itt tartunk."
Eladott Ország
@sgl: ma, 06:39 ♠ Az årnyék maga az ember! Van kisugárzása! A napfény és az årnyék csodåkra képes. Az årnyékáról ismertem meg, nagyon hasonlít az årnyéka rá. Orbán: Én döntök, te döntök, ő döntök...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/131499206_3783839468327879_2312051789746847763_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=4YrzF13nQssAX-av-Um&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=abaf1dd35af6163703feb76c113aaf66&oe=60EC14F6
Orbán sem mondta azt állam én vagyok, csak törvénybe íratta. Miért ne tehetnék meg akármit! Bebetonoztam a hatalmamat elfoglaltam a sajtót, alkotmánybíróságot, ügyészséget, rendőrséget.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/145593427_254000966311819_5366668031378961752_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=LdMApV_O9tkAX-rIx8c&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e55fc66a9770b81b1fc76745ff32b403&oe=60EC57B6
Néro
Körzetorvosnak nem kell orvosi diploma tanerőnek elég lesz a kincses kalendárium ismerete. Ez igen Fitymák 11 éve baxtok szét mindent. Lopni meg hazudni tudtok csak.
Designer
Bizonyos egyetemeken már tudóst akarnak a tanárból is képezni! Főleg, amióta BsC + MsC, illetve BA + MA
Designer
@Designer: ... képzési struktúra van! Ez azt eredményezi, hogy a humán szakokon bölcsészt, a reál szakokon természettudós a kimenet! Pedig tanár kell! Illetve kellene! Már az alapképzés (3 év) elegendő ahhoz hogy tanítson a jelölt! Akár középiskolában is! Akik OKTV 1-10 helyezettjei, azokat felveszik automatikusan, mert kiváló a tudásuk, csak bent megutáltatják velük pl. a kémiát, fizikát, stb. Ezért egyetemvárosonként évente 1 kémia, fizika, stb. szakos végez, mert ennyi marad! Ez a cél?
Nessy
Hogy is van a "kiművelt emberfők" száma? Ja, azt Széchenyi mondta! Tehát elég lesz, ha a tanár elmondja az aktuális tankönyvi szöveget? Ez még 100 évvel ezelőtt is kevés lett volna! Isten ments, hogy a gyerekek értelmesebbek legyenek, mint jelen politikusaink, meg hazánk vezetői! Igaz, ott az internet. Legfeljebb ha rossz oldalon keres, majd mond orbitális szamárságokat.
Eladott Ország
@Nessy: Lassan előkerülnek a kutyabőrök, használatba kerülnek a nemesi címek, a földesurak kihirdetik az első éjszaka jogát, a papok megkövetelik az egyház jussát. Az internet helyett bevezetik a füstadót, a jobbágyok lekapják a süveget, ha a nagyságos-tekintetes-méltóságos és kegyelmes Döbrögi urak átrobognak a falun olyan terepjáróval, aminek az árából megélne az egész falu öt évig. Azok, akik léptek egyet előre, megtalálják a helyüket Bécsben, Berlinben, Londonban és még számos pontján az elnyomó nyugatnak. Ők már nem vágynak vissza, még a fokhagymás lángos sem elég vonzerő.
Azok, akik azt hiszik, hogy léptek egyet előre, de valójában helyben járnak évek óta, örülnek, mert azt remélik, hogy hamarosan ők is drága autóval járhatnak, az ő gyermekeik is tanulhatnak és ők is odaérnek végre a nem-tudják-hová. Pedig nem. Ők örökre maradnak a nyomorúságos, lehajtott fejű szolgák, akiknek a legnagyobb boldogságot és ajándékot az jelenti majd (ahogy most is), ha gratulálhatnak a drága egy miniszterelnök úrnak a marhapörkölt mellé. Desszertnek.
csak úgy....
se tanár se orvos se ápoló..., se fánk se fánk..
Eladott Ország
@sgl: ma, 07:04 ♦ Nem akarom tovább dicsérni az ellenzéket, de a fidesz után az ellenzék a legnagyobb kártevője ennek az országnak. A fidesz nem tudná a kleptokráciát üzemeltetni az 'ellenzék' hathatós asszisztenciája nélkül. Most már egyre nehezebb lesz felállni.
RonaGyuri
@Eladott Ország: 10:08 Lehet dystopia-nak szántad, de sajnos annál is rosszabb, mert nem "előkerülnek a kutyabőrök, használatba kerülnek a nemesi címek", hanem - mert közben ezerrel gyűlölik a tradicionális elitet is - csak úgy tesznek mintha ...
A birka híveik meg "Az orbáni szérűn ott zokog
Ez egész koldus-sereg." és büszkék is rá! =))
Nessy
@csak úgy...: Minek, a szaktudás bolsevik huncutság, míg a hülyeség állampolgári jog! Amivel "jogállamunkban" mindenki élhet!
namihami
A francba, már megint a telefonnak hittem. Azon 21. századi dátum volt
Az Orbán által kiküldött tacepaón pedig, ami hazánkban az egyedül hiteles, egy 15. századi dátum van.
Elő a Kásler-féle Új Magyar Tananyag nevü NAT-iskolai könyvet (azelőtt Biblia névre hallgatott) és rajta, indulhat a szellemi felzárkózás. Egyébként is, abban, ami a hazai diákságnak kell/kellhet, az utolsó betűig benne van.
Lesz mit behozni.
FL4K
Átalakítják a tanárképzést – Takaró felügyeletével…

hirklikk.hu/kozelet/atalakitjak-a-tanarkepzest-takaro-felugyeletevel/384834/

"Az átalakítás a pedagógusképzés lebutítását vetíti előre a szakemberek szerint. „Egy tanárnak nyilvánvalóan nemcsak az érettségi tananyagot kell tudnia, hanem annál jóval többet. Ha a tanuló kérdez tőle valamit, ami esetleg nem a törzsanyag része, nem mondhatja, hogy nem tudom, de ebből úgysem fogsz érettségizni” – magyarázza például Rónay Zoltán (tök hülye, 19-ig számolni tudó - csak azért 19-ig, mert az egyik lábujja hiányzik) az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatási dékánhelyettese." /HVG/

Ezek a g*ci szélsőjobbos náci orbánisták tényleg Magyarország teljes szétb*szásán ügyködnek.

Takaró Mihály előadása... teljesen elfajzott szellemi sötétségének másokra hányása:
www.youtube.com/watch?v=YobXDVaDkak

Arra kell szavazni, aki GARANTÁLJA a teljes elszámoltatást és a bűnösök bűneikhez méltó büntetést - pl. aki hazaárulást követett el, az úgy bűnhődjön, mint egy hazaáruló !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.