Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta csütörtökön Brüsszelben újságíróknak, hogy a hét végéig megoldják a felsőoktatási reform ügyét.

A kormányfőt erről magyar újságírók kérdezték, amikor megérkezett az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek péntekig tartó tanácskozására.

"Erős hetünk van. Hétfőn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-, távfűtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is" - válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy üzen-e valamit a tüntető diákoknak.

Orbán üzent: hétvégére megoldják a diákok ügyét

Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár marad-e a posztján.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Gondolom, valahogy úgy fog sikerülni, mint a két héten belüli rend! :-S
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Akkor húzzatok bele, mert már csütörtök van.
lópicigáspár
Gondolom, valahogy úgy fog sikerülni, mint a két héten belüli rend! :-S
leszúrt rittberger
Cinikus barom. (Tudom, hogy ezt minden nap beírom valahova, de az a helyzet, hogy mindig adja magát.)
adsl70
mint a választások utánni a kolbászos kerités :o ha nem lennék ilyen optimista bizony olyanokat vizionálnék: hogy akinek van idelye minuszban tüntetni annak " ingyen " suliért legyen idelye közmunkát végezni ... :) mondom nem vagyok paranoid csak látom ott fent valakik eldöntenek valamit és míndig vannak jó káderek akik végre is hajtják.
köhögő bolha
Viktor! Te még önmagadhoz képest is kevés vagy!
silber13
Megoldjátok... Meg! Megint hazudozol, miként mindig. Girnyó szófosótok már végérvényes döntést sajtótájékoztatott, míg a gúnyos pofával a kamerába vigyorgó felszentelt esztergályos-plébánosod a "nincs még döntés, tanulmányokat idéztek a firkászok" idióta szövegét lökte. Legalább tanulnátok meg az egyforma hazudozás művészetét, ha kell bentlakásos tanfolyamokon. Mondjuk Grazban.
adsl70
megoldják én olvastam fére nem a gondot esetleg a gatya övet lazitják azaz megoldják :o
orogordog
E baszt@tok mindent, ez már csak a süket szöveg. Meg csináltad az apád f@szát, jövőre vonjátok ki az adó kedvezményt végleg, akkor amit emeltek még a szinten tartásra sem elég.
Viktor!
Saját tuti havi fixedről mikor mondasz le?
anemone
Kiszivárgott: Orbán a felsőoktatási reformot a kréta-, a szivacs-, illetve a radírgumigyártó cégek enyhemértékű, egyszeri megadóztatásával fogja megoldani. Ismét egy csalafinta huszárvágás, egész Ázsia és az Antillák állva tapsolnak az ENSZ-ben!!!
Hellcat
Megoldjátok a nagy lófaszt azt oldottatok meg eddig...A sav az oldhatna már téged meg a haverjaidat viszont.
GeoCravker
Mondjuk hatalmi szóval betiltják a gyülekezést...
sasi1115
@Hellcat: Akkor oldódna a probléma igazán...
Kutyafüle
Ezt mondod Brüsszelben! Itthon mit mondasz majd? Apropó: melyik hétfőre lesz megoldás?
Mobil123
Hát a jó munkához idő kell, a szarhoz meg még több, de nektek a fosshoz b@szd meg elég félóra is.
atomixer
kövezzetek meg, de én akkor sem értem miért kell képezni zimány linda féle diplomásokat. tapasztalatbol mondom, hogy az én érettségiző osztályombol akik az egyetemet/főiskolát választották azért mentek oda mert nem volt más tervük. akik pedig lediplomáztak ( médiaismeretekböl és egyéb elfekvő szakokon) mind külföldre mentek mosogatni és onnan szidják az országot, hogy itt mennyire nem értékelik a diplomásokat. tény hogy vannak emberek akik azt az utat választják, hogy egyetem és komolyan is gondolják. nem mellesleg szakember hiány van itthon, és (nagyon) sok fiatal választja a továbbtanulást mert büdös neki a munka. azt pedig már csak tényleg zárojelben jegyzem meg hogy a mi Viktorunk fia is az ELTÉ-n tanul jogot, és persze államilag támogatott szakon van.
musicnummer1
Aha...Brüsszelben ezt mondtuk !!! Ismerös ez a duma !!!
Igazság, hogy befosott Viktorka, van is mitöl félni !!! A diáksereg nagy
hatalom mindenhol a világon...Ö már mondta azt is Brüsszelben, hogy ne arra figyeljenek, hogy mit mond, hanem mit cselekszik !!!Akkor sem hittek neki !!!
moiszikf
Rohamdroid,vipera,paprikaspray,vízágyú,könnygázgránát,gumilövedék! Lássuk,mit tudnak a decemberi ifjak !?
musicnummer1
Mint anno Olajszökitö Sanyi bácsi...2 hét alatt közbiztonságot teremtünk...Viktor jön, " manag-ment !!!( menedzsment)
entero
@leszúrt rittberger: Az a helyzet, hogy kevés a szókincsed...:-))
kkalman
Nem oldanak meg ezek a hétvégére semmit. Még a gatyamadzagot se tudják ilyen rövid idő alatt megoldani, hogy ne legyen fostos a gatya.
Megoldás = megszorítás (Fidesz-magyar szótár), mert máshoz nem értenek. Urukat és parancsolójukat félelemnek hívják, Orbán a diákok közé sem mert elmenni, mikor hívták, de a többi sem mer kiállni a tüntetők elé, elmondani, hogy egészen pontosan mik is az elképzeléseik.
Ja, hogy elképzeléseik sincsenek. Ez a legnagyobb baj. A Gyurcsány kormányra is azt mondtam, hogy csak ötletelnek elképzelés nélkül, Orbánék ebben is túltesznek elődjeiken.
musicnummer1
Két éve vannak hatalmon forradalmárék, mi volt az eddigi legnagyobb hazugságuk?
Összes szavazat: 10041 :: 2012-04-24. 11:28
"Elszámoltatunk"
2274 / 22,6%
"Senki sem kerülhet az utcára"
672 / 6,6%
"Két hét alatt rendet teszünk"
3259 / 32,4%
"Gazdasági szabadságharcot indítunk"
620 / 6,1%
"Hároméves adócsökkentési programmal kezdjük a gazdaság élénkítését, adónemeket szüntetünk meg"
2177 / 21,6%
Egyéb
203 / 2%
Most miért kell szívózni, azt akarjátok, hogy visszajöjjenek a komcsik?!
836 / 8,3%

További részletek: kuruc.info/q/0/#ixzz1tex5BWXW
sport50
ja megoldják!kirúgják a vezetőket,beteszik az ő embereiket,gyorsan hoznak olyan törvényt,hogy nem vonulhatnak utcára,hazudnak valamit megint,lehet válogatni a módszereik közül!!!nem válaszolt arra amit kérdeztek tőle,ennyire öntelt,még vigyorog is ha kell,ha nem!!!
Don Quijote
@atomixer: nyilván való hogy vannak akik csak lébecolnak az egyetemeken, ez nem is kérdés.Az sem hogy ennek kiküszöbölésére kellene a tandíj. De az nem megy hogy százezreket kelljen fizetni szorgalmas ám ugyanakkor nehéz körülmények között élő fiataloknak. Tessék a tanulmányi eredményhez kötni a tandíjat, és mondjuk az fizessen sarcot aki csak a levegőt szívja el. Barátom fia egész nyáron dolgozott hogy szeptembertől a családnak kicsit könnyebb legyen, pedig tandíjat nem fizet.
Ott az albérlet az étkezés az utazás, könyvek, stb,stb. éppen elég teher egy kiskeresetű családnak. Megint csak oda lyukadunk hogy tessék tisztességes bért adni!!!
nahát
@sport50: na igen arra nem gondolsz hogy miért csinálják, mert a volt kormány embereivel van tele az összes közintézmény!
overdose
Úgyan már itthon volt és nem mert kiállni a diákoknak! szégyen de a csaló Semjént megtudja védeni ! fújjj!
coyote3
Ma reggel néztem a Start-ot. Valami szerencsétlen Magyar hírlapos újságíró próbálta védeni a a felsőoktatási reformot. Nos ő is pont olyan szánnivaló volt az igyekezetével, mint itt többen...
bretagne
Sajnos, nem fogja megoldani a problémát. Ahogy a hallgatók mondták, nem kötnek kompromisszumot. Nem tudom, ezt megértette-e. És miért nem ment oda a meghívásra az egyetemre? Bokros Lajos annak idején kiállt. Ja, hogy ahhoz bátorság is kell!
human
A hétvégére megoldódik? Hát az olyan is lesz.
Egyébként ki az a kóma, aki árnyként követi OV-t minden hova? A személyi ápoló?
RAMBO
Ez egy hatnapos munkahét, szerintem szombatra kész lesz a világbéke is.
diktátor
A 2008-as cociális népszavazásra buzdító, cociális szöveg, cociálisan jól képzett, cociális népnek, terelésügyileg jól megaszondva:

"...fizetős lesz az egészségügy és az oktatás is..."

"...újra fennáll a veszélye annak, hogy befogják vezetni az egyetemekre és a főiskolára a tandíjat...!

"...ma odajutott Magyarország, hogy a tandíj miatt a továbbtanulás lényegében pénzkérdéssé vált.
Akinek van pénze az továbbtanul, akinek nincs pénze - hiába van esze - nem jut el az egyetemig. ... egy-egy család számára a tandíj végzetes akadályt jelent, leküzdhetetlen akadályt jelent.."
".. az egész ország saját maga ellen dolgozik amikor a tehetséges emberek elől elzárja a továbbtanulásnak a lehetőségét."

"...AZ EGÉSZ ORSZÁG SAJÁT MAGA ELLEN DOLGOZIK, amikor a tehetséges emberek elől elzárja a továbbtanulásnak a lehetőségét..."

"...AZ EGÉSZ ORSZÁG, SAJÁT MAGA ELLEN DOLGOZIK..." !!!

"...ORSZÁG, SAJÁT MAGA ELLEN..."

www.youtube.com/watch?v=7soUi0Ce2ck
human
@nahát: "a volt kormány embereivel van tele az összes közintézmény"
Erről milyen felmérés készült? Főleg mikor mindenhol FIDESZ-es polgármester van.
Arról én is tudnék mesélni, hogy intézmény éléről milyen módon távolított el vezetőt és tett helyére párttagot a FIDESZ. Aztán kiderült, hogy alkalmatlan és kapkodtak egy új vezető után. Aztán találtak egy újabb vezetőt, aki be sem járt dolgozni, így tőle is megszabadultak. Majd újabb párttag került a helyére, no az sincs már meg.
Én nem mondom, hogy a többi kormány nem csinált ilyet, de ilyen mértékben, aljassággal és nyilvánvalóan szakmaiatlan módon senki nem csinálta.
vukkocska
Szerintem meg csak hétvégére egy kis pihenőt akart magának, biztos van valami focimeccs. Majd hétfőn megerősíti az eddigieket.
adsl70
@diktátor: Most is sokan elsiklanak egy apro dolgon, nem csak az egyetemi a drága!!! Én is járok egy 1.5képzésre és induló 90.000/félév most 120.000ft/félév + ezévben 80.000ft a vizsga de jövőre a minimálbér miatt akár nőhet is. Nem fősuli ez egy mezei OKJ (52) !! munkáltató nem segít semmit , még a vizsgára szabadnapot sem, de ha nem frissited a szakmai szintedet akkor elküldenek... Nincs diák sem mert nem iskola rendszerű! Akkor miért is drága egy emelt képzés? Őszintén ne köpjetek le, de ha egy mezei OKJ ami kell a munkádhoz évi 180.000 --> 240.000ft akkor mennyi legyen egy diploma ???
leszúrt rittberger
@entero: Meg mindig jobb, mint a te hozzaszolasaid, amik mindig oda lyukadnak ki, hogy sajat magad hatbaveregeted, hogy mennyire sikeres vagy :) Gyerekkorodban biztos gyakran kikozositettek, vagy nem kaptal eleg elismerest, azert jarsz ide onfenyezni a forumra :)
diktátor
@adsl70: "akkor mennyi legyen egy diploma ???" Az első legyen tandíjmentes.
Hellcat
@human: Hagyd szegényt...le van maradva 3 évvel...még mindig a "Kend a szocikra" lemez pörög nála.
entero
@leszúrt rittberger: Na igen, tényleg hátba veregetem magamat néha, elég hosszúra nyúlik a kezem...Amúgy meg nagyon jó volt a gyerekkorom, soha nem közösítettek ki, csak mindig egyedül játszottam...:-))
almosd
A mostani oktatási törvények amit bevezettek, újak ! akkor miért mondja Orban hogy új reformot vezetnek be az oktatásba?,hihetőbb lenne ha azt mondaná hogy elkúrtuk és változtatunk,minden héten nem lehet reformot végrehajtani ,Brüsszelből mire haza ér már mást fog mondani?,eddig ez a megszokott forgatókönyv .
yazo64
@entero: Jól megaszontad nemrég a véleményed a mai nap msn.hu-n is a nemzeti dohánybolttal kapcsolatban is, csak az nem tűnt fel hogy 5-6ooo munkahely szűnik meg megint...
Egyébként meg nem mindegy ki ver hátba:)
adsl70
@diktátor: Ezt mondom én is legyen az első ingyenes. Viszont az se igazságos, ha szakmán belül mert valakik változtatják a kompetenciát, frissiteni kell az legyen elérhető áron ha nem is ingyenes.
nahát
@human: egyszerű, fordíitott logika, nem kell lecserélni ha fideszes , a polgármesterek szavazáson választják nem kinevezettek
@Hellcat: és is "szeretlek"
diktátor
@adsl70: Az OKJ tanfolyamok foglalkoztatást és pénzmozgást generálnak, ez jó a politikának "élénkül a gazdaság" ezért ezen nem fognak változtatni.
Akiket kényszeríteni tudnak egy kis OKJ-s befizetésre azoknak le kell nyelniük a békát. Sajnos ez van.
Obuda
@almosd: gondolod beismerik egyáltalán hogy valamit elb@sztak???
almosd
@Obuda: biztos hogy nem,de ha egy kicsit az emberibb arcát mutatná sok embert vissza tudna csalogatni a táborába .
silber13
Nem világos, melyik hétvégéről beszélt. De lehet, már el is felejtette, vagy csodálkozik, hogy miféle mondatokat kennek rá, mert, hogy ő olyat soha, sose, senkinek, meg egyáltalán..
.@almosd: Az a lehetetlennel lenna határos. Könnyebb művelet egy kerek szobában sarokba piszkolni. Másfelől meg az emberi arcát említed. Na az sajna nincs, kiváltképp nincs saját hazája népével szemben.
almosd
@silber13:az arcáról tudnék közzelebit is mondani...
silber13
@almosd: A messzenéző, jövöt látó tekintetére, gondoktól barázdált homlokára, avagy nemes profiljára tecc gondúlni? :-)))))
almosd
@silber13: a tekintetére és az arcára gondoltam,40cm-röl!
kukac50
Orbán úgy hazudik mint a vízfolyás! December elején bejelentették,hogy 10 ezer pár száz diák tanulhat ingyen. Most azt állítja nincs miről dönteni mert még nem döntötték el a keret számot. A bírók nyugdíjazásánál is így volt.amire Brüsszelből jött a levél,hogy törvénytelen vissza vonták a bírókra vonatkozó törvényeket,és mosolyogva azt mondta,hogy nincs is ilyen törvény. Orbán elmebetegségre utalóan viselkedik!
Vagy a saját Népét nézi ilyen hűjének,vagy pszichiátriai kezelésre szorul,mert ez már koros állapotra utal.
sport50
azt sem tudja,ki mit mondott össze-vissza beszél,mindegyik embere mást mondott,és még ők nem értik miért van a tüntetés!!!???nooooormális???
overdose
Hazug disznó az ő kölykeinek könnyü hiszen több milliárd a családvagyona!
hajduferenc52
ez a mondat ,milyen nagy stilü beképzeltséget rejt magában. mint ha azt mondta volna hogy ugyan már uraim ez nekem egy semmiség ...a nyugat felé tett beképzelt nyilatkozat.
silber13
Már mondtam párszor, most ismét mondom, ennek az agyamentnek fixa ideája, hogy nem csak, a spanyolviaszt találta fel, hanem magukat a spanyolokat is.
human
A híradóban láttátok a nyilatkozatát. "Az egyik gyerekem egyetemista és a másik is szeretne majd egyetemre járni." Szimpátiát akart kelteni, mintha az ő gyerekének is nehezítést jelentene az új keretszám. Demagóg duma. Sem anyagilag, sem kapcsolatai miatt nincs veszélyben a gyermekeinek jövője. Az egész forrongás a diákok részéről az átlag és az alatt keresők gyermekinek jövője miatt van.
Azoknak akik szerint nem kell annyi egyetemista. A foglalkoztatás mértéke az felső fokú végzettségűeknél nagyobb mint a szakmunkásoknál vagy a szakképzetleneknél.
Mivel jelenlegi oktatás és gazdaságpolitika helyességéről meg vannak győződve, hisznek benne, ezért nem lehet őket jobb belátásra bírni. Csak a kormányváltás marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.