Nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton - jelentette ki a kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felvételről sugárzott beszélgetésben közölte, a kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket. Most összesítik, hogy hány ilyen ember van.

A miniszterelnök a trafiktendert azzal indokolta, hogy a kormány a jelenlegi 44 ezerről 5 ezerre akarta csökkenteni a cigarettát árusító üzletek számát. Ugyanis - folytatta - évente 35 ezren halnak meg dohányzás következtében, és felmérések szerint a fiatalok negyede cigarettázik, mivel ma lényegében ellenőrzés nélkül hozzájuthatnak a dohányáruhoz.

A kormányfő elmondta, hogy a népegészségügyi okokból megkezdett átalakítást a kormányzati gazdaságpolitikába illesztették; ezzel az volt a céljuk, hogy igazságosabban osszák szét a dohányértékesítésből származó profitot, hogy az multinacionális áruházláncok helyett magyar vállalkozásokhoz kerüljön. A kabinet számítása szerint az eddigi haszon nagyjából kétszerese lesz magyar kis- és közepes vállalkozásoké - közölte, megjegyezve: nemzeti szempontból az a lényeges, hogy nemzetközi cégek helyett magyaroké legyen a profit nagy része.

Orbán: megengedhetetlen, hogy trafikosok elveszítsék a megélhetésüket

Orbán Viktor azt is elmondta, minden olyan adatot nyilvánosságra hoznak, amely nem akadályozza, hogy az átalakítás július 1-jével végbemenjen. A szerződéskötések után pedig mindenki az összes adatot megismerheti - tette hozzá, megjegyezve, a koncessziós szerződések világossá teszik majd a pályázók vállalásait.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
@Nakimaga: Van egy sejtésem,hogy a tönkretett rengeteg trafikos, körmunkára lesz vezényelve csak azért,hogy "szép" maradjon a meghamisított statisztika!Mit számít orbannak az,ha éhen dögölnek!Az a fő,hogy a rokonok,seggnyalók,csókosok és az élősködő, megélhetési sleppje fényesen megélhessen mások több évtizedes munkájának gyümölcséből! A mnyp. kifosztása után, ez újabb einstand! "bravó" fideSSkdnp!! "bravo" orban,semjén!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
2 ?Azoknak " Kéregetési Igazolványt rendszeresíttetsz, te címeres ökör? Vagy " Napi Bilétát" ?
i
Nakimaga
Ezért,akik megnyerték,fel fognak ajánlani egy minimálbéres állást a volt trafikosoknak,mert a Fidesz szerint:ez a megélhetés biztosítása!
Sede
Duma, duma, duma...
Fáradni látszanak a fiúk a rengeteg hazudozás következtében.
Nauta
@Nakimaga: Van egy sejtésem,hogy a tönkretett rengeteg trafikos, körmunkára lesz vezényelve csak azért,hogy "szép" maradjon a meghamisított statisztika!Mit számít orbannak az,ha éhen dögölnek!Az a fő,hogy a rokonok,seggnyalók,csókosok és az élősködő, megélhetési sleppje fényesen megélhessen mások több évtizedes munkájának gyümölcséből! A mnyp. kifosztása után, ez újabb einstand! "bravó" fideSSkdnp!! "bravo" orban,semjén!
dömdödöm
majd árulhatnak perecet meg szotyit az új stadionokban :-(
gergely
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dömdödöm
nincs is itthon hogy beszélt ma reggel a rádióban ?
dömdödöm
vazzeg ebből kettő van Jézúúúúús mária drága úr isten irgalmazzon mindnyájunknak :-((((
dömdödöm
1 petés ikrek vazze ! :-)))) jézúúúúúúúúúúús mária szent úristeeeen !
hallgatag
@dömdödöm: Az adás felvételröl megy, igy van ideje cenzuráltatni, hogy mindent jól hazudott-e !!!
silber13
@dömdödöm: Látod, ezt nem hiszem, mert egy olyan építményben perec és tökmag árusítása bizalmi munkakör! Oda akárki nem kerülhet! Azt ki kell érdemelni!
silber13
@Nauta: Gondolod, ennyi nekik elégséges lesz?Hiszen ismered a mérhetetlen kapzsiságukat, pénz és hatalom éhségüket! Ne félj, páratlan az ő leleményességük!!
dömdödöm
@silber13: Akkor lesz a stadionban trafik :-) Úgy fog épülni hogy felhúznak egy bódét és köréépítik a stadiont . A kezdőkörben lesz a trafik :-)
dömdödöm
a bíró lesz a trafikos ,ott fog ülni bent . körpanorámás lesz hogy mindent lásson :-)
dömdödöm
fidesz közeli partjelzők narancssárga pártzászlóval (bocsi elszólás . partzászlóval )
silber13
" Megengedhetetlen , hogy a trafikosok elveszítsék a megélhetésüket..." De - hölgyeim és uraim - a puding próbája ugye az evés... Tegyünk egy próbát, ugyan a trafikosok megkajálják ezt a kotyvalékot?
vukkocska
Már azt hittem, Mátyás király önkritikát gyakorol, és visszavonja a törvényt és a pályázatot is. Hát tévedtem. El fogják veszíteni a megélhetésüket. A többi csak kamu duma. Remélem az EU addig közbelép. Csak ha megint megbüntetik hazánkat, mi fizetjük.
dr. prédikátor
Ha ennek a szemét cigus fecalicusnak csak a nevét meghallom már elfog a hányinger!!nem igaz hogy ebben az országban van még egy ilyen hernyó!!!
nyanya001
Akkor vissza kell adni nekik a megélhetési lehetőséget !
Szégyen a kormányra ami ebben az országban folyik !
coyote3
Előbb elveszi, majd sajnálkozik, hogy "elvesztették"... Gerinces lény.
honeykiss
Ezen talán előbb kellett volna gonolkodni,mielőtt ezt a katyvaszt rájuk zúdították...egyébként meg ez az aggódás túl átlátszó :((((
dr lóherre
@Nakimaga: Ez így lesz, meglátod!!! Tiszta hülyének néz ez a BALTÁS VEZÉR minket!!!
Dr. Felipe
Közmunkásként fognak dolgozni a fideSS trafikokban vagy hogy is lesz ez? Végül is felemelték a haszonrést, egy két volt trafikost minden dohánybáró oligarcha el tud tartani 47 ezer forintért és egy kecskéért.
Rohadék egy maffiabanda ez a fideSS.
bretagne
Nem igaz, legalábbis én nem hiszem el, hogy erről nem tudott, hogy családok tömegeit, és a rokkantakat kisemmizik. Most, hogy felplankolódott az egész trafikügy, eljátssza a jóságost. Szomorú ez a színjáték.
laszlobihari
Én nem értem, ha szórakozni vagy jó pofáskodni akar, miért nem a családjával teszi? Az előre gondolkodás az nem az erőssége, igaz sakkozni sem tud. Kevés ez a duma a volt trafikosoknak, nekik már végük, mehetnek valami megélhetést keresni. Normális országban előre felmérik az esetleges új tőrvények hatását és megpróbálnak valami normális tövényt hozni vagy nem piszkálnak bele a működő rendszerbe. Mini szterelnökünk most magyarázkodik (elég szánalmasan), megpróbálja a jó vezetőt a jóságos atyuskát eljátszani, inkább mondana le! nagyon nem hiszem, hogy tudja miről beszél! Soha többé ilyen vezetőt Magyarország élére! sajnos kevesen voltunk akik ellene szavaztunk 2010-ben, reménykedem ez nem így lesz 2014-ben!!!
yazo64
A jogi lehetőséget csak arra keresték hogy lehetett leosztani "legálisan" a trafikmutyit...
Nem rezsicsökkentéssel kellene villogni (aminek megint csak a fogyasztó issza meg a levét), egy megveszekedett tisztességes lépésük nem volt a 3 év alatt...
vukkocska
Nem tudom,hogy mit tanítanak a Puskás Akadémián, de szerintem ott képezik tovább a fideszeseket. Nem tudom,hogy lehet ennyire aljas bagázs. Frászt hoznak több ezer emberre,majd úgy tűnnek,mint az amerikai jóságos nagybácsi, aki megoldja a problémát. Komolyan mondom, vérlázító. Vagy előre így tervezték, ha pedig nem,mert csak a sajátjuk zsebével foglalkoztak,még aljasabbak.
kkalman
@nyanya001: Csak nekik az a szó, hogy szégyen, nem szerepel a szótárban. Ezért nem is ismerik.
kkalman
Lassan maga Orbán sem hiszi el amit mond. De akkor minek mondja?
Nauta
@Nakimaga: Én inkább azt gyanítom,hogy a közmunkát ajánlják fel a leenistandolt trafikosoknak,hogy "kiváló"legyen a statisztika!És persze a ""biztos megélhetést"" 47ezer. forintból.
Nauta
@dömdödöm: Na ja! És persze takaríthatnak a székház felgyújtó fideSS-eSS focihuligánok után összetört székeket, szétbarmolt kordonokat és más szeméthegyeket.
Nauta
@dömdödöm: Létezik rádió felvétel,ami később lejátszható!
Nauta
@kkalman: Dehogynem hiszi!És ezért hiszik el a lilaködös birkái is!
gergely
Már nem emlékszem mit írtam ide amiért töröltek...
percsi
Ez a trafiktörvényt és a többi zsebes elosztás egy hirtelen döntés, mint pl. az Andrássy úti portugál ingatlan megszerzése. Sokkal kevesebbért is leváltottak már le elnököt, most miért alszik az ellenzék és a nép?
Pálinkafőző Rézüst
Hahó figyelem! Vajon miért van az, hogy egy kötetlen, minden héten jelentkező, elnöki rádiós műsorban, egy szerintük kötetlen beszélgetésben, a nagyon nem tisztelt min.elnök PAPÍRBÓL!!! mondja el a válaszokat!!
@Nauta: szerinted hogy van ez??
Fanok, fannék, hogy is van ez??? Húúúúúúúúúú de gáz...Ja, és ott ül mindig a kommunikációs kápója, az a Havasi valami, anélkül egy centit se nyilatkozik. Vagy ő az ápoló?
Csizmás Kond
Mennyire meggyűlt a bajuk a trafikosokkal, azt vajon miért nem hangoztatják, hogy hány más kétkezi munkás veszíti el a megélhetését nap mint nap, mert spekuláns a munkáltató ?
coni
Akkor miért engedi? Még egy jogásznak sem megoldhatatlan feladat kiszámolni, ha tizedére csökkentik a dohányforgalmazó helyek számát és ezt úgy osztják el, hogy a dohánnyal sohasem foglalkozott haverok tízesével viszik el a dohányboltokat, akkor több tízezren megélhetés nélkül maradnak.
Így is történt.
Ha látványosan 3 családot könnyek között megment és maga viszi ki nekik a trafikkulcsot (természetesen az összes gyerek otthon lesz a videó felvételnél olyan Kádár Jani bácsisan), a többiek gondja megmarad.
Dr. Felipe
Először bolsevik maffia módszerekkel kiszervezik a trafikokat azok alól akik már 20 éve is trafikosok voltak és ez jelenti a megélhetést számukra. Majd a kellő felháborodás után porondra lép a mutatványos, a pávatáncos kegyelmes úr aki kegyesen megengedi a régi trafikosoknak hogy továbbra is trafikozzanak. Gondolom elvárja majd hogy a trafikosok hálaadó szentmisét tartsanak a felcsuti dómban.
Rohadék fideSS maffia.
percsi
@Csizmás Kond: Azért spekuláns a munkáltató, mert a kormány is az. Minden kell nekik, a munkáltató a dolgozó a nyugdíjas pénze. Minél több kell nekik, elveszik a parasztól a földeket, boltosoktól a megélhetést biztosító dohányárut, dolgozóktól a fizetést stb. Mire költik? És kire dolgozunk?
lajospapa
Hát bizony amihez csak nyúl minden (sz)arannyá válik!
jancsipapa
-"Nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton - jelentette ki a kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában."- Itt a nyár ,kezdődik a fűnyíró szezon .Szerintem biztos ,hogy erre gondolt .Mint a kirúgott rokkantakat, őket sem hagyják az út szélén ...
silber13
@Pálinkafőző Rézüst: Lehet, ha papír nélkül szólalna meg, rögvest belebonyolódna egy orbitális hazugságba, ami nem lenne nehéz. Mert arra nem is merek gondolni, hogy papír nélkül becsődölne, egy önálló gondolata sem létezne, a közhelyszótárat már sokszor felolvasta, elmondta, unalmas.
marlin
Már megint ez a fideszes hazudozás!!
Hány igazi (abból élő) nem fideszes trafikosnak ad az Orr bán megélhetést??
Egynek se!! Csak hazudnak róla!!
Nauta
@Pálinkafőző Rézüst: Egyszerű: Szerkesztett műsor,előre egyeztetett témakörrel. A rádiós műsorvezető csak a már előre, papíron rögzített kérdéseket /amit orban is ismert/ tehette fel, amire válaszul, kronológiai sorrendben a már előre megírt válaszokat olvassa be orbán. Az éles adásban valóban olvassa a válaszait de azt a látszatot kelti,mintha csak egy beszédvázlatot használna pedig valóban a tételes válaszokat olvassa fel.Ebből is látszik,hogy mennyire cinikus az a módszer,ahogy hüjére veszik a rádió hallgatókat.
Nauta
@Csizmás Kond: Ez egy tipikusan kétfenekű írás! Kiknek gyült meg a baja a trafikosokkal? És hogy jönnek ide a kétkezi,"spekuláns"áldozatok?
Nauta
@jancsipapa: ...mert belerúgják őket az árokba.
zsemlyene
"Megengedhetetlen!" SDe jó ember is ez az O.V.
hattorihanna
"A kabinet számítása szerint az eddigi haszon nagyjából kétszerese lesz magyar kis- és közepes vállalkozásoké",ez végül is igaz.Azt már nem említi hogy ezek a vállalkozások,csak és kizárólag mind fidesznyikes tulajdonban állnak.
Ja,rosszul mondom nyert Egyvalaki aki nem tartozik közéjük.
Tönkre vágtak újabb pár családot,és most próbálják szépíteni amit lehet.
Elég gyenge próbálkozás.
Dr plágium
Az a megengedhetetlen, hogy a "család" kapta az összes trafik jogot. Tudjuk, ez volt a cél. Hát sikerült, gratulálok. Ez egy elbaszott lépés, nem tudom hogy tudnak kimászni belőle. Azzal is a kis konccal amit utólag odavetnek néhány embernek? Na az NEM ELÉG!
bubbels
Sírtok mint a gyerekek, mi a faszért szavaztatok a Fideszre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.