A Fidesz szóvivője szerint nem egy parlamenti bizottság, hanem az ügyészség a megfelelő hely Horváth András volt adóellenőr állításainak kivizsgálására.

Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt mondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt alkalmazottja súlyos bűncselekményekkel gyanúsít embereket, cégeket, így az ügynek nem egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt van a helye, hanem az ügyészségen.

A szóvivő szerint a parlamenti testületben egyébként is napi politikai célokra akarják felhasználni az ügyet.

Hozzátette továbbá, hogy Horváth András nem sérthet adótitkot, így ha részt is venne egy országgyűlési bizottság ülésén, ott csak általánosságokban beszélhetne.

A számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottsága szerdán hallgatta volna meg Horváth Andrást, aki szerint nagyobb hazai cégek és multinacionális vállalatok több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt azonban az albizottság ülése nem volt határozatképes. A volt adóellenőr így csak a testület ellenzéki tagjaival folytatott megbeszélést, ami után azt mondta: a Fidesz-frakció már 2011-ben foglalkozott az adócsalások ügyével.

A Népszabadság keddi számában azt írta, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség Horváth András feljelentése alapján.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Majd Polt Péter ki fogja vizsgálni pártatlanul, becsületesen ahogy szokta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
@Don Quijote: nem véletlen, hogy Horváth csak a 2011-től történtekről pakolt ki, a maszopnak nem érdeke, hogy az az előtti dolgok kiderüljenek. Mióta áfa-t fizetünk azóta van csalás is, mindenki tudja , azt is hogy nem csak az élelmiszeriparban, hanem az egész gazdaság extraprofitja az áfacsalásra épül. Csak nem lehet vagy nehéz bizonyítani. Az, hogy a maszop bizottságot akar egyértelműen azt jelzi hogy csak a Horváth féle "ügyel" akarnak foglalkozni! Egy ügyészségi nyomozás során sokkal durvább dolgok derülhetnének ki, más cégekről is! Az meg nem mellékes, hogy a bizottságnak semmilyen nyomozati jogköre nincs, sőt nincs szankció sem a meghallgatás visszautasítására sem! Színjáték az egész, a politikusok akarják irányítani a "tényfeltárást"!
coni
A rendőrség azt nem tudta kinyomozni ki rendelte a Bajai videót. Pedig ott nem magasan képzett adócsalókkal kellett megbirkózni, hanem kb. 4 elemit végzett kisebbséggel, akik 2x nem tudták ugyanúgy elmesélni a sztorit.
Mivel 2 éve folyik a kivizsgálás 3 kiemelt és feltehetőleg érintett adózóval szemben, kicsit igyekezhetnének, hogy ne bizonytalanítsák el a szavazókat.
Desischado
Nem voltak jelen, hát én nem is számítottam másra a fityisztől! Selmeczi asszony igen gyengus dumával állt ki, ezeknek nem érdekük az igazság megismertetése! Pláne nem a közvélemény számára! az sem lepne meg, ha tényleg titkosítanák az aktákat! De én is úgy gondolom, akad itt bőven eltussolnivaló a rendszerváltás óta eltelt évek hozamáról! Még a végén megtudnánk, hogyan gazdagodtak meg! Ha rajtuk múlik, tudatlanul halunk meg! Én még azért szeretném megtudni a teljes igazságot, mielőtt kivisznek a temetőbe! Ha mégis eltussolják, halálom után visszajövök, és kisérteni fogom az egész rohadt bandát!
kukac50
Azt tesznek az ügyészségen amit a fityisz mond. Nem történt semmi!
DR Eric CARTMEN
Elsőként a fideszes Kocsis Máté érdemelte ki a "nap gyökere" címet a Magyar Gyökérhatározó frissen indult rovatában: "Frissen alapított díjunk első „büszke” tulajdonosa Kocsis Máté, a 8. kerület metroszexuális polgármestere, akinek bár annyi esze van, mint egy befőttesüvegnyi szárított szöcskének, mégis olyan arrogáns, mint Bochkor Gábor és egy pornóbajuszos texasi kamionsofőr együttvéve. Kocsis Máté a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésén váratlanul levetette a napirendről az ezermilliárdos áfacsalással kapcsolatos meghallgatások ügyét. Az ülésen több dossziényi bizonyítékkal a hóna alatt megjelent Horváth András, a NAV egykori munkatársa, ám Kocsisnak köszönhetően még csak szót sem kapott, így anélkül ment haza, hogy a direkt emiatt összehívott bizottság egyáltalán napirendre tűzte volna az ügyet." "A piszlicsáré kérdésekben máskor oly vehemens Fidesz most sunyít és az adócsaló maffiát védi."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.