Na és miért? Mert a Gyurcsánybajnaiék "devizahitelekbe taszították" őket. A Fidesz szerint a szocialisták ma is a bankokat mentenék, miközben a 2010-es kormányváltás óta félmillió családot sikerült megmenteni otthona elvesztésétől, és a kabinet továbbra sem fogja elengedni a bajba jutottak kezét.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese szerint a kormány három és fél éve képtelen megoldani a devizahitelesek problémáját, különösen a legnehezebb helyzetben lévőkét. Az ellenzéki politikus szerint a kormány húzza az időt és kommunikációs taktikázást folytat, amelynek célja a kormányzati felelősség elhárítása és az érdemi cselekvés elodázása.

A Fidesz sajtóirodájának közleménye szerint magyar családok ezrei rettegnek az ünnepek alatt is otthonuk elvesztésétől, mert a szocialisták kormányzásuk alatt devizahitelekbe taszították és a bankoknak teljesen kiszolgáltatták őket.

Közölték, a szocialisták a külföldi bankokkal lepaktálva megszüntették az első Orbán-kormány alatt létező olcsó otthonteremtési hiteleket és hagyták, hogy a bankok becsapják az embereket.

A Gyurcsány-Bajnai-korszak alatt száznegyvenszeresére nőtt a családok devizahitel-állománya, és közel 750 ezer család otthonára tették rá kezüket a bankok – tették hozzá.

A közlemény szerint a 2010-es kormányváltás óta félmillió családot sikerült megmenteni otthona elvesztésétől és a kormány továbbra sem fogja elengedni a bajba jutottak kezét. A bukott baloldal ezzel szemben ma is a bankok terhei miatt aggódik és a bankadót akarja csökkenteni – írták.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
"Mennyei Atyám!

Miután az elmúlt időkben kedvenc színészemet, Garas Dezsőt, kedvenc meteorológusomat, Vissy Károlyt, kedvenc humoristámat, HOFIT és kedvenc focistámat, Albert Flóriánt magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc szóvivőim Kocsis Máté, Zsigó Róbert és Selmeczi Gabriella, kedvenc politikusom Orbán Viktor - és már december vége közeledik!!! "

( ismeretlen szerző)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
A devizahitel fideszes találmány ezt senki ne felejtse el...
Kala Majka
Érdekes videók keringenek a hálózaton azokról a nyomorékokról, tolókocsival közlekedőkről és kisgyermekesekről, akiknek a kezét mégsem sikerült megfogniuk az utakon állami luxusautókkal száguldozó öndicséreteseknek.

És rengeteg hír azokról a bajbanhagyottakról, akik öngyilkosságba menekültek a kormány ilyen "védelme" elől, mielőtt kitelepítették volna őket az út szélére, füvet legelni.
A Tündik bündije
Azt azért senki ne felejtse el, hogy a devizahitel folyósításának jogi hátterét 2001-ben alkotta meg a Fidesz, Járai Zsigmond akkori MNB elnök vezényletével.
Plusz Gyurcsány Ferenc már 2005-ben is óvva intett mindenkit ettől a fajta hiteltől.
hetöndöe
Azt már minden szarházi fitymaszos elfelejtette,hogy 2010-től kezdtek el bedőlni a hitelek túlnyomó többsége a forint bedöntése és a qrmány elszegényítő politikája okán.
Pálinkafőző Rézüst
Fidesz: családok ezrei rettegnek az ünnepek alatt tőlünk! Elértük célunkat!
coyote3
Ezek még karácsonykor is hazudnak? Hol van ilyen Keresztény harrach...:)
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Félmillió család??Ezt is rákai filippinó számolta ki.
nyanya001
@hetöndöe: Többek között, amikor a két észlény beszólt,
a Rogán meg a Kósa !
Alaposan megugrott az Euró !
Hazudnak rendületlenül !
szablyafűrész
Az már egyenesen becsületsértő, hogy ennyire hülyének nézi az embereket a gengszterkormány !
A devizásokat az első mutyikormány 88/2001 ( VI: 15. ) sz. kormányrendelete - végrehajtási rendelet - szopatta le, nem a szocik !

Ki volt hatalmon 2001-ben ?

Azanyátokqrwaúristenit !
taglo
Undorító,cinikus,hazudós állatok !!! Dehát mitlehet várni ezektől a lelki TOPRONGYOKTÓL .
outsider
@nyanya001: Engedelmeddel: jav.: nem Rogán, hanem szijjarto, és ne Kósa, hanem kósa:)
Január
@nyanya001: @outsider: Szíjjártó még államcsődöt is vizionált, Orbán éppen valahol külföldön volt..., és a forintunk azóta csak gyengül...
kiskutyauto
Ideje már a lámpavasakat letisztogatni... jól hozzáférhetővé tenni...
F_Viktor
Tényleg beindult a fityesz kampány, ami eddig abból állt, hogy a megszólalók közül ki tud nagyobbat hazudni. Kíváncsi lennék e fityeszes mértékegység pontos nevére :-)
Tehát a fityesz sajtóirodája is beállt a hazugsággyártók sorába, számomra újdonságot csak a félmillió megmentett családdal okozott.

OK, az MTI-től nem várom el, hogy a mi pénzünkből finanszírozott iroda (és az alkalmazottai fizetései is ebből van!) visszakérdezzen, hogy honnan ez a szép kerek szám, de az ellenzék közül senkinek nem tűnt fel???

Ugyanis a rögzített alapú végtörlesztők száma 169 256 fő volt (1 354,4 milliárd forint értékben), amit ugye csak az igazán nem rászorultaknak segített a fityesz, ugyanis ők zsebből tudták visszafizetni hitelüket.
A rögzített árfolyamon való törlesztés keretében februárig 115 130 darab gyűjtőszámlát nyitottak.
Adjuk hozzájuk a közmunkások és a békemenetesek számát is? Akkor már közel járunk a félmillió családhoz!
Meine Ehre heisst Treue
Akkor lesz ebben az országban rend, amikor a (többek között) politikusok és a háttérben megbújó csatlósaik fognak rettegni...
nyanya001
@outsider: Köszönöm, hogy kijavítottál ám a lényegen ez mit sem változtat ! :)
szablyafűrész
"Mennyei Atyám!

Miután az elmúlt időkben kedvenc színészemet, Garas Dezsőt, kedvenc meteorológusomat, Vissy Károlyt, kedvenc humoristámat, HOFIT és kedvenc focistámat, Albert Flóriánt magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc szóvivőim Kocsis Máté, Zsigó Róbert és Selmeczi Gabriella, kedvenc politikusom Orbán Viktor - és már december vége közeledik!!! "

( ismeretlen szerző)
miazavalami
@szablyafűrész: Hátha meghallgatja imáidat! :-)
mariaberta
Úristen! Ezek még karácsonykor sem maradnak csendben? Lassan 4 éve uralkodnak és még mindig Gyurcsány-Bajnai kormánnyal takaróznak?
kkalman
@mariaberta: Mert csak ez az egy takarójuk van. Ha ez sem lenne, nem tudnának mivel takarózni, hogy saját bűneiket eltakarják.
Dr. Felipe
Családok ezrei rettegnek az ünnepek alatt hogy a fideSS mikor dönti be megint a forintot.
csikknorisz
Hülye kormánypárti reagál a hülye ellenzékinek, nagy hír, ez a cicaharc megy már húsz éve. Ennyi idő után is akadnak még, akik komolyan veszik a fidemeszpé színjátékát? Biztosan, különben kinek szánnák ezeket a semmitmondó, röhejes szardobálásokat? Publikum nélkül az se olyan érdekes.
krumpliorr
Miattatok, SZARHÁZ! HAZUDOZÓK!
A szátokból csak a szar dől, Ha az égiek meghallgatnak, akkor olyankarácsonyotok lesz fideszeseim, amilyet én kívánok!
darwin
A baj az,hogy nagyon sok laikus beszopja az ilyen hazugságokat.
Ki emlékszik már,hogy mikor,ki hozta létre a devizahitelt?Régen volt. Szijjártó és Kósa forintrontó beszólására már jobban emlékezhet,aki akar.Mert nem mindenki akar...És még sokan dugják a homokba a fejüket.
szaboria1
@A Tündik bündije: A kiflicsücsök asszonyság meg a hamis szavú szóvivők egyszer kaptak egy témát azóta mint a papagájok egyet szajkóznak.
szaboria1
Tegnap hallgattam a híreknél, hogy a bankoknak részletesen kell az árfolyam rögzítetteknek tájékoztatást adni mennyi is az annyi. Lesz is meg lepetés nem kevés, mert akkor fognak rádöbbenni 5 év múlva mi lesz velük. Van olyan ismerősöm aki azt mondta 5 év elég hosszú idő addigra hátha lesz valami.
Manhattan
Orbánék olyan "unortodox", aljas, önkényes politikát folytatnak, ami egyenesen egy bigott ortodox, a zsarolható szegényekre építő politika (éhbérért dolgoztatott szerencsétlenek kárán juttatnak jóléthez pár ezer kiváltságos csókost), ami politikát a dicstelen diktátorok már évezredek óta lejárattak!
human
225 fideszes képviselőből 152-nek (68%) volt hiteladóssága . Gondlom ők éltek a maguknak megszavazott végtörlesztéssel. 250 Ft helyett 180 forinton törleszthettek a jómadarak. Igen, magukat és a többi vagyonosabb társaikat megmentették, mert akit valóban ellehetetlenít a devizahitel annak nincsenek milliós tartalékai, amiből azonnal visszafizesse tartozását. Mivel a képviselők már rendezték adósságukat, nem is érdekli őket, hogy mennyire romlik tovább a forint és hogy hány ezren kerülnek még kilátástalanabb helyzetbe.
szaboria1
@human: Bizony éltek is vele volt aki még dicsekedett, hogy neki sikerült.
rugacs
Kétségtelen, könnyebb egy embert (és családot, és országot) tönkretenni, mint megmenteni!!

Az mszp az elsőhöz már nagyon ért, az utóbbit még csak nem is próbálta...
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: józsika! Ki is találta kik a devizahiteles konstrukciót? És kik is vezették be? És kik is tették az egekbe az árfolyamot? Igen, ti voltatok, c. típusú vezéretek parancsára!
Akkor mi is a böffentésed valódi oka, tárgya, értelme??? Utóbbinak semmi köze hozzád, csak úgy írta a klavi...:)))
human
@rugacs: Inkább menny és fizess be az államadósság alapba, mert már megint csúcson járatja a fidesz.
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: @rugascs a kocsmában elfogyasztott napi kannásbora után csak az elmúútnyóócévre emlékszik.
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: na erre nem fog válaszolni. Értelemben ne legalábbis. :))
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: Ő konkrét példával, na adj Isten számokkal alátámasztott választ soha nem ad.
coni
Olyan szintre butították a népet, hogy senki nem rökönyödik meg, hogy a tavalyi évértékelőjük legfőbb mondanivalója az volt, hogy 20 év múlva milyen jó lesz nekünk.
Ezek után már rutinosan beadják a rezsicsökkentős maszlagot.

Ezért a kérdést inkább úgy tenném fel, miért nem rettegnek családok milliói mi lesz ennek az ámokfutásnak a vége?
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Ki is találta fel az autót..??
És most minden baleset után őt kell szidni???
De ha már itt tartunk, ki hozta azt a elmeháborodott törvényt 2009-ben, ami kimondja, hogy a bankok akár az ügyfeleik kárára is megváltoztathatják a már életbe lépett szerződések feltételeit???
És 2008-ig hány deviza hiteles dőlt be???
Vagy addig jó volt a konstrukció, csak utána romlott el, de mi végre??? Hát a két sorral fentebbi végre!!!
rugacs
@mariaberta: Amerikában még mindig a terroristákkal takaróznak 2001 óta...pedig az már több, mint 12 éve volt, ...s a tornyok még mindig nem állnak...vagy amit pár óra alatt ledöntöttek, azt tényleg nem lehet pár év alatt sem újjáépíteni..???

Nekem ez nem újdonság, de neked - látom - az...!!
juditida
@szablyafűrész: nem vagyok vallásos, de most veled imádkozom !
tűzróka0919
Én spec nem bánom , hogy Mr. 20 % és zselés csodacsatár petya bedöntötte a forintot :) Míg 2010-ben beváltásnál 1 €-ért 260 HUF-ot adtak , most 295 és 302 HUF között mozog az átváltási ár . ÉLJEN A FIDESZ !
juditida
@rugacs: egy húron pendülnek, a pénzosztásban mindig partnerek voltak! Azt próbálta Gyurcsány Ferenc az értésükre adni 2006-ban, hogy ne csak a saját kicsinyes érdekeiket nézzék, hanem talán dolgozzanak meg azért a bizalomért amit az emberektől a gengszterváltás után többször is megkaptak. Hát ezt azután sikeresen - együtt a fideszszmszp - megoldotta, azaz ellehetetlenítette az egyetlen embert, aki tényleg komolyan gondolta, hogy elég volt már a tökölésből (bocsi moderátor!) és talán ennyi év után már valóban a "zemberekért" kéne tenni valamit, hogy ők is érezzék azt a jólétet
ami csak keveseké lett 1990 után és amiben reménykedve szavaztak rájuk.
Ne felejtse el senki 2014-ben, hogy hova tegye az ikszet !!! Nem véletlenül skandálta a tömeg október 23.-án, pont akkor, amikor mesterházi lépett a pulpitusra, hogy "ÖSSZEFOGÁST" !!! Mi akik ott voltunk nem parancsszóra mondtuk, kértük, üvöltöttük,hanem figyelmeztetésnek szántuk - a magát legerősebb ellenzékinek gondoló párt elnökének - , hogy elég volt az egyéni érdekeik előtérbe helyezéséből. Tessék valóban az ország és a nyomorba döntött milliók érdekeinek megfelelően cselekedni és
Ö S S Z E F O G N I minden demokratikus erővel, hogy végre ne csak a szólamokat halljuk, hanem valóban emelt fővel, kulturált módon, emberséges körülmények élhessünk mi is akik nem vagyunk a "tojásban". De szarban sem akarunk tovább élni! (bocsi moderátor !)
juditida
@tűzróka0919: te nem forintban kapod a fizetésedet ? Mert Magyarországon még mindig a forint a fizetőeszköz. Mi kb. 9,8 millióan forintban vagyunk szegények!
Ha te is a tönkretevők között vagy nyakig a vezér alfelében, akkor csak várok - a hindu mondás szerint - a folyó partján és egyszer csak meglátom amint a hulláitok elúsznak előttem !!!
2014-ben biztosan !
rugacs
@juditida: Ez mind szép és jó...lenne, ha nem lennének aggályaim a legnagyobb ellenzéki stílusa és demokratikussága ellen...
Mert nem osztom azt a tézist, hogy az emberekhez csak ilyen alpári stílusban, az országot gyalázva lehet szólni (lásd DK kampányfilm!).

A demokratikussága ellen pedig az a kifogásom, hogy pont neki a demokrácia mindig csak akkor lényeges szempont, ha ellenzékben van...! (lásd 2006-os tüntetések leverése rendőri segédlettel, nem kimondottan demokratikus tett volt)
A 100 milliós végkielégítések osztogatása sem mondható demokratikusnak.
Az ország eladósítása sem nyerte el a tetszésemet, vállalkozó szektorban a minimálbér felbruttósítása sokak számára egyet jelentett a roló lehúzásával...
Nem sorolom, de ő lenne a legutolsó, akire szavaznék...értsd úgy, hogy rá sosem szavaznék..!!
Utolsó baloldali, akire szavaztam, létjóléti miniszter volt még a Horn kormányban - rövid ideig..., azóta nincs olyan baloldali politikus...
rugacs
Már én is megfertőződtem, s írok marhaságot: népjóléti miniszter volt...:-)
kiskutyauto
Továbbá több millió család retteg egész évben folyamatosan A FIDESZTŐL, az orbánrezsimtől.. pisszenni sem mernek, mivel fortélyos félelem igazgat.. mindenki inkább behúzza fülét-farkát, kussol, ne szólj-szám elven... nehogy kirúgják vagy másképp üsse meg a bokáját, ha rezsim ellenében szólna netán... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
F_Viktor
@rugacs: "Már én is megfertőződtem, s írok marhaságot..."

Régen megtörtént az a bizonyos fertőzés, mert te csak marhaságokat tudsz írni. Akkorákat, hogy már reagálni sincs rá kedvem.
Azért megkérdezem, hogy jártál e pl. 2001 után a USA-ben, esetleg Izraelben, vagy Dél-Kelet Törökországban? Vagy a 3,5 éve köd lepte Kárpát-medencéből próbálod az észt osztani?
juditida
@rugacs:sokra megyünk a fidesz és a kdnp ájtatos stílusával ! A 2006-os tüntetést a söpredék miatt nem nevezném demokratikusnak. Azt is ov és a bandája kavarta, az valóban az akkori kormány és a rendőrség hibája és tesze-toszasága miatt volt, hogy hagyták teleszarni a Kossuth teret, felgyújtani a TV-székházat, és, hogy megengedték ennek a mini népnyúzónak, hogy az Astoriához vigye a nagygyűlését, mert nem akartak evvel a törpezsarnokkal konfrontálódni!Az meg jót röhögött magában, mikor jól feltüzelve a népét, azonnal a páncélozott autójának a védelmében elmenekült a helyszínről. Valóban az akkor rendőri vezetés a sok
alkalmatlan (és mint azóta kiderült a vallomásaikból, melyekkel magukat mentegetik a bíróságon) nagyon sok aljas főrendőr "közre nem" működésével tehették az állítólagos tüntetők, tönkre a fővárost és belesodortak nagyon sok, valóban csak a fidesz nagygyűlésére kíváncsi embert a balhéba. A fidesz és ötletadóik pedig röhögtek a markukba ! Az mszp, pedig mint mindig, akkor is elugrott a felelősség elől ! Gyurcsány Ferencet lehet tisztelni, vagy elutasítani, de meggyőződésem, hogy tényleg azt hitte és hiszi, hogy lehetne nekünk jobban élni és nincs szükségünk ehhez zsarnokokra, akik csak a saját zsebüket tömik, miközben "térdre imához" parancsolnak egy egész országot! ! Kivánok békés ünnepeket !
Ami pedig a százmilliók osztogatását illeti csak halkan kérdezem, vajon ov és zsiványai mi a bánatból gazdagodtak meg pár röpke év alatt ?
Még egyszer sem hallottam, hogy a jelenlegi miniszterelnök és a zsandárjai nem vették fel a fizetésüket, vagy akár csak adakoztak volna bárki részére akinek szüksége lenne segítségre.
Viszont hoztak olyan nyomort erre az országra, amilyen a két világháború között és a második világégés után sem volt hazánkban !
tűzróka0919
@juditida: Akik ismernek tudják jól , hogy utálom a mini napoleont és bandáját . Hidd el én is forintban kapom a fizit (már mikor van:) . Ironikusnak szántam a mondandóm , de ami igaz az igaz nem mindegy , hogy 40 HUF-al több vagy kevesebb 1 € .
rugacs
@F_Viktor: Jajjjjjjj! Inkább ne is reagálj,...te még sosem hallottál párhuzamról, hasonlatról! Kihagytad az általánost? Vagy csak a magyar órákról hiányoztál?
Akkor te tényleg csak a fletó féle egyszerű szöveget fogod érteni..."kurva ország"...nyűves kurva ország"...? A térképen azért ne így keresd!!
rugacs
@juditida: Nem egyről beszélünk, én nem a csőcselék garázdaságáról tettem említést!
A másik, hogy az tud leginkább adakozni, akinek van miből...!
Fletónak van miből, és érdekes, hogy addig nem volt, amíg a Kisz pénz megvolt, aztán amikor az nyom nélkül eltűnt, hirtelen a fletónak is lett vagyona...?!
Nem tudom, Te tudsz-e olyanról, hogy elszámolt volna a felvett milliárdokkal, de én nem tudok róla..., az is eltünt nyomtalanul...abból azért telik adakozásra...kár, hogy azt is a kisembereknek kell visszafizetniük...!! Vagyis az én kontómra jótékonykodik, de nem kérte a beleegyezésemet!
Úgy én is tudnék nagyvonalú lenni, hogy felveszek néhány milliárdocskát, elköltöm, aztán majd mással fizettetem vissza..!!
Az Öszödi kormányüdülő esetét ismered?! Abból is származik némi pénzecskéje, bár nem tárta a nagy nyilvánosság elé!! Nem is csodálom, elég gusztustalan történet!
Egyébként hallottam jópár emberről, akik röpke pár év alatt tollasodtak meg úgy, hogy közük sincs a politikához!
Persze nem tartozik ezek közé pl. Suchmann Tamás sem, aki ugyan milliárdos, és lett röpke pár év alatt, de hogyan...??!
Meg van néhány Tocsik féle is...

Ami a két világháborúk utáni nyomort illeti, ha hasonlatként használod, akkor fogalmad sincs róla...!! De ha már használod, akkor talán azt is tudhatnád, hogy az is egy folyamat végeredménye lett, vagyis ha szerinted most is akkora a nyomor, ez is egy folyamat végeredménye kellett, hogy legyen, tehát egyáltalán nem valószínű, hogy az emberek 2010-ig jólétben éltek, aztán egyik napról a másikra nyomorba süllyedtek...!!
Az okokat (folyamatot) keresd a 2010 előtti időkben..
Ha a kormány adakozásairól szeretnél értesülni, szerintem figyeld a tévét, ott rendre foglalkoznak vele.

Egyébként neked is boldog és békés ünnepeket kívánok!
szablyafűrész
@juditida: Emberek ezrei inkább attól rettegnek, hogy ez a gengszterrezsim marad
és az egész ország közmunkás lesz, minimálért !

Miközben a szemetes konténerek meg üresek és lakatlanok, pedig jó pár csókos csicskával meg lehetne tömni ezeket is ! Sorsukat nem fogják elkerülni !
outsider
@nyanya001: Azért adjunk a külsőségekre is egy kicsit, abban is van mondanivaló:)

Miért tisztelném én ezeket jobban, mint ők engem? És örüljenek, hogy nem vagyok olyan aljas mint ők. Én legalább nem hazudok a szemükbe, nem lopom meg őket és nem is csapom be egyiket sem.. naponta, ahogy ők teszik azt a magyarokkal.
rugacs
@szablyafűrész: A "szebb" jövőt majd elhozza Mesterházy! Nála majd járadék nélküli munkanélküli lesz az egész ország...!!

És visszasírjátok a minimum bért!!!
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Inkább ne is reagálj,...te még sosem hallottál párhuzamról, hasonlatról! Kihagytad az általánost? Vagy csak a magyar órákról hiányoztál?"

Te nem "párhuzamról"(??) és "hasonlatról" írtál, hanem konkrétan megemlítetted a USA-t, hogy 2001 óta a "terroristákkal takaróznak"! Hol itt a hasonlat?? Mi a faxot tanultál általános iskolában a magyar órákon? Nagyon a hátsó padban ülhettél kiskomám!

Az általad említett fel nem épített WTC-re tudatlanságod miatt nem reagáltam, majd más forrásból tájékozódsz miért nem épült fel.
Konkrét válaszom @mariabertanak írt válaszodra annyi, hogy ha te is célkeresztben élnél, akkor egészen másképpen beszélnél!
F_Viktor
@rugacs: Mesélj arról a "Kisz" pénzről és a felvett milliárdokról? És az öszödi kormányüdülőről se feledkezz meg.
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: mi még úgy tanultuk, hogy a párhuzamosok a végtelenben metszik egymást...
Már ez sem biztos..:))
juditida
@rugacs:még mindig nem esett szó ov és bandája gazdagodásáról. Remélem nem gondolod úgy te is, hogy mindenki annyit ér amennyije van" , mint ahogy ezt az aranyszájú lázártól hallhattuk. ov stadionjairól mi a véleményed, főképpen arról amit a kertje végében épített ? Kicsit egyoldalúnak érzem az egyoldalú megkülönböztetést a gazdagodást illetően!
Nem tisztességes az apukának juttatott milliárdok elcsalása sem, hogy az ifjú vő fakivágásairól már ne is beszéljünk, vagy akár a tokaji szőlőknél, a "ne mi nyerjük a legtöbbet" elhíresült "nem taggyűlés"-ről, de ha akarod sorolok neked még sokat és nem csak a csutigazdát illetően. Ebben a családban anya is egy gyűjtögető típus, mint olvashattuk, már földhivatali ügyintézőként elkezdte áldásos működését, a család vagyonának gyarapítása tárgyában, apa csak segít neki mikor módjában áll (úgy nagyjából 23 éve). Dolgozni még egy percet sem dolgozott, mint tudjuk imád miniszterelnök lenni, és ezért az országot is képes volt kettéosztani zsandárjai és s...nyalói segítségével. Szó mi szó, egy felkapaszkodott parvenű uralja az országot és nyomorítja az embereket.
Változatlanul békés ünnepek kívánok !
rugacs
@F_Viktor: Hát igen, már látom, neked csak a szó valódi értelmét lehet írni...
Az amerikai példámban nem a terroristán volt a hangsúly (kiemeltem volna, de itt erre nem találtam megoldást), hanem azon, hogy amit több év alatt építettek fel (iker tornyok), azt röpke pár óra alatt elpusztították, s ahhoz hogy újjáépítsék ismét több esztendőre lesz szükség!

vagyis: SOKKAL KÖNNYEBB ROMBOLNI, MINT ÉPÍTENI!!

Véleményem szerint (de tudom, te másként gondolod) az mszp a 45 + 12 éve alatt elkövetett rombolást a Fidesz nem fogja 4 év alatt helyrehozni!

Más sem fogja egy ciklus alatt rendbe tenni amit a suták elkúrtak!
De főleg ők nem fogják megoldani a saját maguk által kreált problémákat!
Tehát én örülök, hogy leváltották őket, remélem ez így is marad, mert nem hiányzik, hogy folytassák az ország elkótyavetyélését!
NEKEM nem hiányzik, de lehet, hogy nektek az minden vágyatok!
És csak abban bízom, hogy van még több olyan lakos, aki szintén nem vágyik erre a lehetőségre!
Választások után kiderül...
És még valamit: én nem nyaltam soha senki hátsóját, soha nem is kaptam egyiktől se semmit, viszont van aki elvett tőlem olyat, ami az enyém!!
De még egyszer nem vagyok hajlandó szó nélkül átengedni!!!
Ezért nem vagyok hajlandó sem a szélhámosra, sem a tolvajra, sem csalóra, sem a bénára szavazni!
Amit (szerintetek) az OV elvesz, vagy a cimboráinak ad, azt én soha nem akartam a magaménak, az soha, semelyik kormány idején nem lehetett volna az enyém!!
De inkább legyen az övék, mint sem a balos szélhámosoké, akik 57 (45+12)éven keresztül vittek mindent, amihez hozzáfértek!!!
Ez az én véleményem ami ha nektek nem tetszik, akkor is ez van!
Hja, arról nem is beszélve, hogy az általatok imádott ellenzék még egymással sem tud megegyezni, mind magáénak akarja a hatalmat...!!! Ha ezek nyernének, pillanatok alatt ízekre szednék az országot!!
Én ilyen parazitákra az életbe nem szavaznék! (hozzáteszem, azért van kivétel, de ők még annyira gyerekcipőben járnak, tapasztalatlanok,...
Brother Louie
Azért annak örülök, hogy Selmeczi asszonynak, Rogán úrnak meg a többi élősködőnek sikerült idő előtt rendezni a 40-60-80 milliós devizatartozását és ők már nem rettegnek ezekben az időkben.

Igaz, a többség az megelégedett 10-20 milliós hitettel is ha már éveken át a fejükbe sulykoklták a " "Három szoba, három gyerek, négy kerék" rugmust.
rugacs
@juditida: Szerintem nem egy világban élünk...talán egy párhuzamosban...
Hogy 2006-ban ki mit csinált, azt teljesen másként látjuk. Te balról nézed, én jobbról látom. Volt az utcán pár száz garázda, meg több ezer békés tüntető, meg egy rendőrség, aki szintén nem látta (de nem is akarta) a különbséget!
Te nyilván nem láttad a magyarul nem tudó rendőröket sem...:-)
Biztos, hogy a te agyadban fel sem merült a provokáció gondolata..., pedig volt már ilyen a történelemben...
Érdekes, de én emlékszem a Fidesz kijelentésére, hogy elhatárolódik a tüntetőktől, mert ő nem így (forradalom által) akar nyerni, hanem a választáson!
Pedig talán jobb lett volna, hiszen egy csomó negatív dologtól megmenthette volna az embereket (legalábbis azokat, akiknek nem volt jó a suták országrombolása)!
De természetesen nem téged, hiszen neked tökéletesen megfelelt minden úgy, ahogy volt...
Mellesleg, ha te olyan világra vágysz, ahol mindenki jól él, a kormány csak a hétköznapi emberek jódolgát egyengeti, aki mindenkinek csak jót tesz, akkor álom világban élsz!
Ilyen sosem volt és sosem lesz!
Ha a szavaidat elemzem, már abból is kiderül, ez is lopott, az is lopott! Az sem tetszett, ez sem tetszik, ezért visszahoznád azt, aki ezelőtt volt, már bemutatkozott, hogy ő is lop!
Nekem nem tetszik ez az alternatíva. Inkább kivárnám, mi lesz ennek a vége, forradalmat bármikor lehet csinálni..., de mint mondtam, a régi jobban csípi a szememet, mint ez. S aki egyszer már lejáratta magát, az nálam többé nem rúg labdába...majd lesz valaki más...
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: De beoltottak ellened!!!
Látom (olvasom) téged is beoltottak...józan ész ellen...!
Szép karácsonyt!
rugacs
@kiskutyauto: Látom te nem rettegsz, pisszenésnél is többet mersz! Neked nincs semmi félnivalód! Hogy is van ez??!
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: alázunk, utána jó karácsonyt kívánunk..:)))) Nem vagy te fideszes?? ?? :) Nagyon rokon stílusod van Birnbaum-Finkelstein elvtársakkal..:))
rugacs
@Brother Louie: A valódi többség maximálisan elégedett lenne, a akkora lakásra telne neki, mint amekkorából az általad többségnek titulált nagyobba ment volna (10-20 milliós hitellel)!!!
Aki ekkora hitelbe simán belevágott az most sem az árok szélén ácsorog, vagy ha igen, annyira azért nem sajnálom őket, mint azokat, akiknek még normális lakásra sem telik, ráadásul ezek sokkal többen vannak!!!
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: A stílusodat kritizálom, de az embernek rosszat nem kívánok!
Egy párthoz sem tartozom, de ettől még van véleményem! Olyan amilyen!
Brother Louie
@rugacs: Te most miről zagyválsz itt tulajdonképpen?
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Ha rokon stílust vélsz felfedezni, az csak azért lehet, mert te ismered őket (én viszont nem!)! Vagy szerinted 7 milliárd embernek 7 milliárd féle képpen kellene normális esetben megnyilatkoznia??
Nekem meg úgy tűnik, ti itt mind egyformán fújjátok!
rugacs
@Brother Louie: Majd leírom kínaiul is, hátha úgy megérted!
kiskutyauto
@rugacs: Úgy bro, hogy egy időben az orbánmaffiával együtt bűnöztem, bűnsegédjük voltam különösen nagy értékű közbeszerzéses hűtlen kezelésben. Sokat tudok... ezért nem félek.. inkább akkor félhetnék ha kussolnék... így hogy ugatok, kevésbé kell félnem... vágod? ;)
szablyafűrész
@rugacs: Nem tűnt fel,hogy a szocikra nem a nyomor szinonimájaként gondolnak, csak a felcsúti törp-ördög rezsimjére e vonatkozásban ?
GeoCravker
Majd jön Balog, és meghív mindenkit egy pofa meleg vízre.
A Fidesz egy sunyi pofátlan bagázs.Ám
endresy.blogspot.hu/2013/12/karacsony-2013.html

" Talán pont a Karácsony lehet az az ünnep, ami alkalmas lehet az elfogadás elősegítésére. S akkor, ha csak egy fikarcnyit is enyhül a belső fagy a gyertyák melegétől, már jobbak lehetnek páran a csillanó fénytől. S akkor talán lelépnek az önhit butaság gólyalábáról, és meglátják a kóbor cicát, kutyát, vagy az önbizalmától, tartásától régen elkóborolt embert is. Csak úgy! Hivalkodás, pózolás, sajtótájékoztató nélkül.

1. Vigyázzatok, hogy alamizsnátokat ne osztogassátok az emberek előtt, hogy lássanak titeket; mert különben nem lesz jutalmatok a ti mennyei Atyátoknál.
2. Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, a hogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utczákon, hogy az emberektől dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
3. Te pedig a mikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed;
4. Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
(Mt, 6)
"
Desischado
@szablyafűrész: Igazad van! Én is ettől félek, de azért reménykedem is, hogy ennyire tán csak nem lesz a nép megint hülye?!
crow0131
Láttam a Blahán hogy rettegnek, de tőletek.
2014-ben is tőletek rettegnek.
Desischado
Már megint álszenteskednek! Gyomorforgató!
szablyafűrész
@Desischado: De ! Lesz ismét annyi kergemarha-kóros birka,hogy ezt a Cosa Nostrát megint a nyakunkba ültetik, itt lesz az ideje üldözni őket !
jancsik68
Ennyi éhező és ingyen konyhás csa a horthy fasizmus alatt állt sorba/ Lsd Róber bácsi konyhája//Magyarok!!Ez a fideSSz jővő!!Tovább az ORBÁNI úton!!
szablyafűrész
@rugacs: "Te nyilván nem láttad a magyarul nem tudó rendőröket sem...:-)"

És miről ismerted meg őket ? Mutogattak ? Hogyan kapták az utasítást ? Jelbeszéddel ?

A kurucinfós baromságot otthon kéne hagyni...vagy tedd ide a kétségtelen tényről szóló linket !
Dr. Felipe
Bizony rettegnek. Van is miért. Íme.

- Adójóváírás megszüntetése
- Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
- Cafeteria megadóztatása
- Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
- Munkavállalói járulékok emelése
- ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
- Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
- Illeték emelések
- Cégautó adó emelése
- „chips” adó bevezetése
- „chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
- A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
- A termoföldbol átminosített ingatlanok értékesítésébol származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
- Egyszerusített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
- Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
- Szeszes-ital jövedéki adóemelése
- Dohányáruk jövedéki adóemelése
- Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”
- Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
- Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
- Egészségügyi járulék emelése
- A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
- 30 napi táppénz után idoarányos szabadság csökkentés
- Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
- Szociális hozzájárulási adó bevezetése
- Kötelezo kamarai tagság (regisztráció fedonévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
- Autópálya használat 4 napról 10 napra történo emelése, természetesen áremeléssel
- A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelheto
- Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékrol 6 ezrelékre
- Telekommunikációs adó
- „cégadatok kötelezo frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
- a helyi adók nottek
- az egyetemi és foiskolai támogatások drasztikus csökkentése
- Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való...
Dr. Felipe
@Dr. Felipe: Folytatás

NAV al való állandó kapcsolat.

Bizony van mitől rettegni a magyar családoknak. A fideSS magyar kommunista rablópárt kurmányától.
Desischado
@szablyafűrész: Én is ettől félek nagyon! Nagyon sok a megvezethető, vagy nemtörődöm hülye, akiknek mindegy, de azért reménykedem! De ha igazad lesz, benne vagyok, hogy üldözzük őket, mert megérdemlik!
szablyafűrész
@Desischado: ott kell gáncsoskodni, ahol lehet, graffitikkel , szórólapokkal, hogy keményebb "figyelem felhívást" ne is mondjak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.