Vágó István a Facebookon próbálta összefoglalni, hogy mit érez a választások után és már a következőről beszél. Próbálják megfejteni a mondandót Önök is.

Ezt írja:

"Búcsú a bűnbaktól.

Tisztelt fikázók, mi lesz veletek? Eddig még volt valaki, akinek a nyakába varrtátok a várható, majd bekövetkezett vereséget, de most, hogy az összefogás pártjai ismét önállóan indulnak a következő választáson, kire zúdítjátok majd az indulataitokat? A beteges fóbiáitokat?

Persze, ti megmondtátok. Ez hiteles, az hiteltelen. Új arc kell vagy "leharcolt" figurák? Többet foglalkoztatok az ellenzéki győzelem lehetetlenségével, mint a Jobbik erősödésével. 2006-tal, mint 2014-gyel. Egy szakácskönyvvel, mint a felcsúti stadionnal. "Trükkök százaival", mint trükkök ezreivel. Kicsit se érzitek felelősnek magatokat a kialakult helyzetért?

Miről fogtok majd írni legközelebb? "Az elkúrásról"? Arról, hogy "Nem azt mondták, Feri!"? Az aggodalmaitok passzé, kereshettek új céltáblát.

Ennek ugyanis most már vége, szegény barátaim. Én nem tudom, kinek szurkoltatok idáig – ha volt ilyen egyáltalán. Vagy a "mindenki hülye" nyegle alapállása lenne munkásságotok értelme? Tekintsétek ezek után, kérlek, a nektek oly ellenszenves kis csoportosulás létezését fájdalmas adottságnak, amellyel nem érdemes annyit foglalkozni. Vagy legalábbis nem többet, mint a politikai palettán található többivel.

Aztán majd meglátjuk."

127 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hasonló megnyilvánulásokat tapasztalok én is. A fidesznek kedvező választási törvény ellenére is megmagyarázhatatlan az eredmény. Városomban senki nem érti, hogy kerülhetett soha nem látott fölénybe a fidesz. Ugyanaz az ember 4 éve még pökhendi földesúrként volt emlegetve, most meg egyszercsak szimpatikus lett?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Az április 6. választások kimenetelének következményeit sokan tudják
de nem akarnak róla beszélni . Véletlenek nincsenek , minden hibának megvan a következménye időnként pedig igen súlyos :-(
bretagne
Vágó úr! Higgye el, nem érdemes kiborulni. Bízni kell bennük, hogy leülnek és átértékelik a történteket. Tudom, kicsit késő ez, de meg kell tenniük!
varrólány
Nem is tudom felezzünk, vagy a közönség segítségét ,kérjük vagy telefonos segítséget az értelmezéshez? :-))
JAJMÁR
Bizony, felelős a sajtó is! Mindenki :(
kacsa0707
Össze- vissza vagdosta magát szerencsétlen.
leszúrt rittberger
Mindenki hibás ja, csak ti nem. Vén, aggastyán komcsi maradékok, akik nem tudtok a háttérbe húzódni már a sokadik vereség után sem. Hát persze.
human
Hasonló megnyilvánulásokat tapasztalok én is. A fidesznek kedvező választási törvény ellenére is megmagyarázhatatlan az eredmény. Városomban senki nem érti, hogy kerülhetett soha nem látott fölénybe a fidesz. Ugyanaz az ember 4 éve még pökhendi földesúrként volt emlegetve, most meg egyszercsak szimpatikus lett?
Manhattan
Most kiderült, hogy nem volt lehetőség váltani. A FIDESZ választási törvénye szerint, úgy is nyert, mégpedig 2/3-al a FIDESZ, hogy az ellenzék kb. 20%-al több szavazatot kapott együttesen. Elveszített 7-8ooooo szavazót. Most a lakosság 27 %-a szavazott rá. A választók 46%-os arányával lett 2/3-a. 2010-ben 53% kellett a 2/3-hoz. Olyan a törvény, hogy csak akkor lehet leváltani, ha még kb.1millió embert meg lehet mozdítani a szavazásra. Az ellenzékre 34%- szavazott.
Nil
Én nem borultam ki - benne volt a pakliban hogy az emberek képtelenek végiggondolni tetteik következményét.
És igen talán a nép nagy része Stockholm szindrómás. Ez az egyetlen magyarázat arra mi történt.
Ami történni fog az meg maga a tragédia.
Tragikusabb lesz mint az elmúlt négy év.
Abban reménykedem hogy egyszer még a rabszolgák is fellázadtak - talán egyszer a magyarok gerince is kiegyenesedik és azt mondja: "Ne tovább!"
Én ebben a fasizálódó országban csak egyet választhatok. Itt élni nem lehet ...
csa-csa
@Manhattan: "ha még kb.1millió embert meg lehet mozdítani a szavazásra. "
NA ITT A LÉNYEG! NEM LEHETETT!
Sőt a Váncsa reggeli nyilatkozata szerint úgy 2,5 millió embert nem tudtak érdekeltté tenni! a többi meg csak eldöntötte a fülkében hogy mit akar. Hát ezt.
laszlobihari
@leszúrt rittberger: Csak nem a fitymaSS-t akarod takarékra tenni? ugyanis a sok konjuktúra lovag kiugrott-kikeresztelkedett komcsi ott van, lásd kormánytagok.
csa-csa
@Nil: "Itt élni nem lehet ..."
ezzel teljes mértékben egyetértek!
DE mindennek ellenére csak a Fideszre szavaztak!
több helyen olvastam, (a Váncsa is erről beszélt tegnap reggel) hogy többen szavaztak a kormány ellen, mint mellette! Akkor hogy győzhettek! Valami nem stimmel! Csak többen kellett hogy az Orbánékra szavazzanak! Különben nem nyertek volna. nem?
csa-csa
@human: Ők valószínű 4 éve is szimpatikusnak tartották.
az eredmények "fényében" túl sokan.
bakegya
@Nil: folyamatos narancsriasztásban felelősségteljes munkát végezni,élni meg végérvényesen nem érdemes,HA ELKERÜLHETŐ.A kiszolgáltatott emberek többsége egyébként szorongásban tartott-a munkalehetőség megtartása miatt és ezzel magyarázza a fidess-re adott voksát.Kishitű-depresszív-jövőképnélküliségben dagonyáztatják az embereket.A korrupcióhoz való adaptáltságát sem felejthetjük a gazdaaságnak és az azt rejtve mozgatóknak meglétét.
A még itthon munka és életkilátás nélküli fiatalabbak pedig azon az egyszerű álláspontra helyezkedtek,hogy úgy is hülyére vesznek ezek az orbánfanatikusok mindnyájónkat-el se mentek szavazni.Az egzisztenciális kiszolgáltatottságot -csak a tartalékaik leürítése után -kezdik észrevenni az emberek.Rezisztencia helyett rezignálódni,ellenállás helyett asszisztálni-hát kíváncsian várom,törés után folyamatosságot produkálni-egy megosztott nemzet hogyan fog?-illúzió-éhes gyomorral versenytfutni!-marhaság-de bevették a nagypofával előadott néppárti duma-köz-gépelést-HIHETETLEN.
dömdödöm
@Manhattan: Ez az a párt ( fidesz ) aki 89 -ben nagy szerepet vállalt abban hogy elmozdítsanak egy másik 40 éven keresztül egyeduralommal működő pártot ( mszmp ) és megdöntötték a kommunista egypártrendszert és mind ezt tették úgy hogy résztvevőként beleláttak működésükbe megismerték gyengéjüket tudták erősségüket
Következő a helyzet :
A fidesz 25 év elteltével minden túlélési ösztönét az összes tudását és tapasztalatát felhasználva a demokratikus berendezkedés mellett csinált egy olyan 1 párt rendszert ami demokratikus úton megdönthetetlen . A 2010 -es 2/3 -os többség nyitotta meg nekik az utat egy ilyen fajta lehetőség felé . Hogyan sikerült ? Úgy hogy nagyon pontosan tudják hogyan kell védekezni egy egypárti uralom demokratikus leváltása ellen .
Az Orbán és társai erre a pillanatra vártak 15 -20 ( öszödi beszéd ) éven keresztül
és elég sokat tettek azért hogy ez a történelmi pillanat bekövetkezzenek .
Alaposan valószínűsíthető hogy 2006 .ban kicsit rásegítettek hogy belülről megpuccsolják az mszp -t és Gyurcsányt hogy megnyílhasson előttük az út a mostanra már elért egyeduralom felé . Sok nyugati eu -s ország csodálokozik rajta hogyan csinálja ,és azt gondpolják hogy ez egy zseni meg hogy biztos hülye a nép .
Nem ! Ezt csak az tudja megcsinálni aki belülről és közelről ismeri a diktatúra és egypártrendszer működését amit képes átültetni ,miközben ezek a rendszerek , a hatalomvágy , a pénz és a politika komplett lassan de biztosan az agyára ment :-(
dömdödöm
Szóval figyeljen ide mindenki most mert két nappal a katasztrófa után én kimondom azt amit mindenki érez de senki sem szeretne elismerni vagy bevallani magának .
Az orbány kormán sem a 2018 -as parlamenti választáson sem később demokratikus úton nem váltható le ! A fickó vagy őrült nagyot hibázik amiért le kell mondania és úgy dől az egész ahogy van , államcsőd esetén , belülről megpuccsolják némi külső segítséggel mint anno a fletot ,
Vagy ha a nép egy része kormánypuccsal eltávolítja mandátuma lejárta előtt .
(polgárháború )
:-(:-(:-(
dömdödöm
Ja és még a fentiekhez
Addig szabadon garázdálkodhatnak :-( :-(:-(

Köszönjük Emese ! :-( :-( :-(
perfekt
@geo: Én még megiszom 3xor két decit 6xor.hátha úgy ----
Nil
@csa-csa: valami biztos nem stimmel - a számoknak jó irányba kellett menniük szerintem mindenhol addig számoltak amíg jó irányba nem ment.
Én a rontottakra lennék kíváncsi- nálunk a szokott mennyiség volt - vagyis nagyon kevés
énnem értekhozzá
Nagyon egyszerűen hiába akarják leváltani a kormányt külön-külön, a váltáshoz az kellett volna csak hogy minden választókerületben vagy legalábbis több mint felében egyel több szavazatot szerez a kormányváltó mint a jelenlegi befutott fideszes.
miazavalami
@geo: Homályosítsd már fel derengő elmémet...:-)
hattorihanna
@csa-csa: Nem szavaztak rájuk többen,nézd meg ezt az ábrát és megérted.

www.facebook.com/photo.php?fbid=471779472922470&set=a.448549288578822.10
Mindössze 27% szavazott rájuk,de a sajátképükre alakított választással,amiben
44% fidesz szavazat ért 133 mandátumot, a többi pártra leadott 56% szavazat meg csak 66 mandátumot ezt produkálta.Nem hülyék ezek komolyan mondom,ez egy rohadtul kigondolt,megtervezett választás volt.Valószínű hogy a programjuk helyett is ezen ügyködtek,sajnos sikerrel.
bögöly
A topichoz..
Vágó Úr!

próbáljon megest' összejönni Stahl Judittal,aztán főzőcskézzenek kettesben.
A szadisták ámokfutásából /is/ rohadtul elege volt az embereknek.
Ha már egyszer kiborult,tépjen szét egy vizes papírt,attól talán megnyugszikD
bögöly
@dömdödöm: 18:03

" A 2010 -es 2/3 -os többség nyitotta meg nekik az utat egy ilyen fajta lehetőség felé . "

Hááát,T dömdödöm,akkor most néhány tőmondatot arról is kéne ejteni,miért is alakulhatott ki az a 2/3?
Ki cseszte el annyira,hogy "mindegy,hogy ki,csak Fletóék ne" hangulat alakuljon ki?
dömdödöm
@hattorihanna: Úgy bizony ! volt benne némi kockázat , a magas részvétel
de az előzmények a 2006 újra ismételgetése a Gyurcsánnyal való mumusolás kampány közbeni újabb karaktergyilkosságok és a rezsicsökkentés ami az összes fidesz által uralt médiában minden 10 mondatban 32 X hangzott el ,megtette a hatását hogy az emberek ne menjenek el szavazni . :-(
dömdödöm
@bögöly: szerintem teljesen mind1 ki cseszte el mert nincs ember aki ezt már visszacsinálja . Majd mikor olyan biszku korúak leszünk ( ha megérjük )majd talán megtudhatjuk az igazságot hogy kinek ,mikor ,miért ,( és főleg mennyiért ) mi volt a szerepe az mszp megbuktatásában ,lehet majd előbb ha valaki véletlenül halálos ágyán minden mindegy alapon kipakol .
Ezt a pártot teljesen ki akarták nyírni és ez csak egy valakinek állhatott érdekében és az Orbán Viktor !
Szóval Bögöly barátom , nagyon úgy néz ki hogy kisért a múlt !
Azonban a fent leírt teoriám mind érvénytelen akkor ha a kormányváltás szövetség
nem is akarta megnyerni ezt a választást mert akár ez is lehetett az április 6. bukás
oka . Csak be akartak kerülni a parlamentbe .
csip-csop
@dömdödöm: nem akarnak beszèlni, mert mindenki besz@ri alak, fèlnek,ès ez elèg szègyen a magyarokra nèzve. Kulfoldon mindig is leocsàroltàk a vikit, mostmeg ugy beszèlnekròla, mint egy ISTENROL!
csip-csop
@Nil: amit leirtàl az mind tuti! egyettèrtek veled.
dömdödöm
@csip-csop: az mszp -fidesz évtizedeken átívelő csatározása belügy
senkinek semmi köze hozzá még a jólismert mocskos eszközök bevetése ellenére sem .
A fidesz második . 2/3 -a és a szélsőjobb 23 % -a viszont már nem csak belügy - sajnos ez az ábra
labos
Sokáig vergődik még a reménytelen 25% ? Ideje lenne felkészülnijük a destruktív ellenzéki szerepkör folytatására!
tavaszi
mondja már meg valaki!...van jelentősége??,hogy egy megzakkant liberálbolsevik...mit pofázik???...ennyit foglalkozni vele ...tiszta időpocsékolás . azt ir amit akar...még csak meg-sem akarom érteni...ott ült gyurcsány gyűlésein...nincs miről beszélni...tudjuk ki ő...ő egy senkiházi...balos értelmiségi...vergődika saját világnézetében. leszarta az ország az ő köreit vastagon.----ennyi
akárkétharmad
Vágó úr, ön annyira hisz a misztikumban, talán forduljon az égiek felé, és kérdezze meg tőlük, hogy miért a Fidesz...:-)) Nagy kár egy egyébként okos emberért.
Zsuga
@csa-csa: Bizony, magam is sok emberrel találkoztam, akik kijelentették, nem mennek el szavazni, azt állítván, hogy nem tudnák kihez tegyék az X-et. Ők azok, akik csak elvannak egyszerű kis világukban, nem tájékozódnak mert nem is érdekli igazán őket a politika mondván: "mind egyforma!" Ezek az emberek nem néznek híradót (köztük pl. az ATV-t), az internetet is legfeljebb a sztár hírek átböngészésére használják. Ők azok, akik tulajdonképpen nem is élnek jól, de az már nem ér fel hozzájuk, hogy talán ezen ők is változtathatnának, ha a buta közönyüket feladnák. Ezek az emberek, akiknél szinte azonnal érezni, hogy mondhatnál nekik bármit a politikáról, akkor sem oldanád fel közömbösségüket aziránt. Mint mondtam csak azt tudják hajtogatni, hogy egyik sem különb a másiknál. Hozzá kell tennem azért, hogy RÉSZBEN ez is igaz, de még nagyobb érdeklődés hiányában is hallhatnának olyan dolgokról, mely megmutatná, mennyivel lehet gerinctelenebb mégis egyik a másiknál.
Zsuga
Vágóval pedig teljesen egyetértek. Az ember már csak tehetetlen dühöt és elkeseredést érezhet egy ilyen választás után. Szomorú, hogy ilyen sok buta és közömbös ember él hazánkban.
SpamKontroll
Én bíztam és még most is bízok abban, hogy kialakul egy erős ellenzék...

Nem széthullott MSZP-ésekből meg Neonáci csürhéből...

Én nagyon várok egy új, dinamikus vezetőt, aki demokratikus és jó szakember és előáll új stratégiákkal...

Én pl. baromira sajnálom, hogy az LMP elkávézgat... Ez a Schiffer annyit tesz, hogy kávéházi randevúkat az újságíróknak és "klub politizál"... El kezdi Ádám Évától, aztán mindenféle magasröptű, - bevallom, számomra még a szókincse is túl művelt - filozófiai fejtegetésekbe emelkedik..
Pedig ők lehettek volna egy legalább egy erős ellenzék. Egy jó és praktikus hozzáállással sok szavazót nyerhettek volna.
Hellcat
@bögöly: (21:33) 4 év ocsmány szardobáló és rágalmazó fideszes propaganda csodákra képes...ez az elmúlt 4 évből is kiderült meg az előtte levőből is. Nem azért kaptak elsőre kétharmadot mert annyira nagy volt az elkúrás, hanem mert a fidesz még rátett pár lapáttal...4 évig kampányoltak akkor is (2006-2010) meg most is. Bojkottálták a parlamenti munkát ezáltal tovább generálva a rosszat amit később a szocikra foghattak (persze a fizetésüket felvették úgy hogy be se jártak de mind1...) Szóval a hangulat a fideszes propagandának köszönhető, meg annak, hogy a jobbik még adta alájuk a lovat.
Vizual
@dömdödöm: Sajnos neked halvány tájékozodásod nincs az elmult rendszerváltásról. Orbán maga mondta el, hogy őt a rendszerváltás után kijelölte az SZDSZ, hogy mondja el azt a bizonyos beszédet. Kádár kijelentése után, hogy: " még egy Rajk per nem lesz !" már könnyen lehetett vigéckedni. 167, később rendszerváltó volt nyilvántartva a III/III aktáiban. És mint tudjuk Orbán és csapata MSZMP-s háttérrel politizált: Ők nem. Mit gondolsz, miért nem akarják ezek a "demokraták", hogy nyilvánossá tegyék az ügynök aktákat ?
Amúgy megszavaztátok őket, hát sok boldogságot nektek, ha lesz ?
Olvassál többet !
Yoda69
En sem akadtam ki, csak elhataroztam, hogy ezekutan meg ritkabban jovok haza. Csak azokat az ertelmes embereket sajnalom, akik kenyteletenek otthon elni es nem tudok tovabb lepni egy normalis orszagba.
Don Quijote
Vágó Úrnak!

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."
silber13
@tavaszi: Figyelj te nagypofájú szájhős! Egyelőre ö beszél több nyelven, nem te aki a magyarral is hadilábon állsz! És van annyira intelligens, hogy legalább azt tudja, hány éves, nem pedig hazudozik össze-vissza. 3 különböző életkort nobdtál, visszakereshetően! Ennyire agyament vagy? A szájhősséget magad mondtad, mikor azt állitottad, sok elenzéki plakátot téptél le. Vagy akkor is hazudoztál?
világlátó
@dömdödöm: Sok mindennel egyetértek. Számomra már nem érdekes hogy a kormányváltók nem kaptak elég szavazatot. Ami sokkal inkább érdekel, hogyan tovább? Hol vannak a szűk keresztmetszetek? Nézzük sorban, nem biztos hogy rangsorban. A szavazó, a nép. Ő a legfontosabb, azért ezt kiemelhetjük. Ha egy népet az ellenzékben majd kormányonlévő fidesz 12 év alatt " megszelidítette", magához láncolta az öszödi beszéd utáni utcai cirkusszal, Gyurcsány lemondásával, a kormányválsággal, majd a Bajnai lelibázásával, a kétharmados győzelemmel, majd a nemzeti erőtér és a szabadságharcos, CÖF.-ös politikájával, a gátlástalan pénzügypolitikájával, az egypárti alaptörvénnyel, az eszement stadionépítésekkel, a rezsicsökkentés trükkjével, a jobbikkal való összekacsintással, a föld- és trafik mutyival, a rezsicsökkentési örülettel, a határainkon kívül élő magyarok állampolgárságával és szavazópolgárokká kitüntetésével, a biznisz pártocskák életre hívásával, százmilliók elpocsékolásával, az adócsalások totális lehalkításával, a politikai krimi állandó fenntartásával, a kampány mindent és mindenkit elsöprő politikai marketingjével, végül a megismételt kétharmados " győzelemmel" amely események, történések olyan intenzitással, sűrűséggel történtek, hogy a népünk és ahogy az Európai Parlament, a Barroso vezette Európai Bizottság is csak tágra meredt szemmel ámult és bámult.Néhány , hozzánk hasonló ország politikai vezetése vérszemet kapott ettől és hasonló lépésekkel próbálkozik.A radikálisok pedig az uszítás jól bevált receptjével bátorítják ezeket.Az írott és az elektronikai média, az elvakúlt aktivisták, a legnagyobb munkáltató önkormányzatok politikai vezetése pedig betetőzte a koncepciót. Mert volt stratégia, taktika, emberek százezrei és pénz töméntelen mennyiségben.Biztosan több dolog kimaradt, de úgy is tudjátok.
Ezzel szemben mit tett a kormányváltó erőnek összeállt csoportosulás? Ha szabad, egy következő kommentben folytatom
világlátó
@dömdödöm: Miután a köpönyegemet annak idején 1968. - ban tőlük kaptam, bár miután az a formáció megszűnt, azaz kilépett belőlem, nem kerestem másikat, az eszmerendszerhez hű maradtam, most bátran bírálhatom. A Kádár korszak elején kisgyermek voltam, számomra az a korszak 1963. - tól vált úgy ahogy ismertté.
A rendszerváltás után mindennek vége lett. Az addig éltető KGST. az Állami gazdaságok, Mezőgazdasági Termelőszövetkezetek, a háztájik, a Gmk.-k de minden odalett. A legfontosabbakkal végeztünk semmi perc alatt.Ez az a pillanat, amit Horn Gyula sem tudott valahogy rendbe hozni. Azóta sem tudta egyetlen baloldalinak nevezett politikai érdekcsoport sem rendbe tenni. Ráadásul a neoliberális politikai irányzatok nálunk elrugaszkodtak az adottságok és a lehetőségek korrekt mérlegelésétől és a Kóka féle majd a piac ideológia " betette a kaput ".A többi azóta is unalmas, eredménytelen, koncepciótlan és tehetetlen.Mindezek mellett szembesülnünk kellett a baloldalon álló de nagyon is a másik oldal harácsoló tagjaival teljesen megegyező " elvtársunk " disznóságaival, így a " Beszólás " című elhiresült összehasonlító írásban megnevezett volt mszp.-s pénztáros udvarházával. Az írás egybevetette a két nagy párt tetteit, szinte egyenlőségjelet téve kettejük közé.
Mit tett a kormányváltásért összegyűlt csoportosulás, külön -külön, majd együtt?
Ez itt a másik szűk keresztmetszet. Talán inkább úgy kellene feltenni a kérdést, MIT KELLETT VOLNA TENNIE A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI HELYZETBEN? Persze ma már ezt felesleges firtatni.A semmit amúgy is nehéz komolyan boncolgatni. Miután a vezetéselmélet feltalálta a feladat tisztázást, helyzet megítélést, majd az idő számvetést és a döntés előkészítés lépéseit,végül a döntés felelősség teljes meghozatalát, talán ezen lehetne most elindúlni. Nem én fogom ezt megtenni természetesen. Csak kívbáncsi vagyok, lesz - e aki majd folytatja és hosszú, de értelmes vitát indíthatunk el itt.
Kérlek benneteket, tegyétek meg.
rugacs
@dömdödöm: Részben igazad van:
Kormányváltáshoz sok szavazat kell...
Ha teszem azt, csak két párt indul el egy szavazákor (jobb és bal), akkor az nyer, akire többen voksolnak.
Ha ezt az emberek megértik, akkor nem csinálnak egy csomó - csak pénz után sóvárgó - alibi pártot.
Vagy ha csinálnak is, de a választók érzik a csapdát benne - mert olyan intelligensek - akkor is csak a két pártra szavaznak.
Ha csak két párt van, tök mindegy, milyen a választási struktúra.
Ha az emberek végleg kiábrándulnának a Fideszből annyira, mint pl. te, akkor már 2018-ban bekövetkezhetne ez a lehetőség.

ÁM!

Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, szükség van arra, amire most is szükség lett volna: ALTERNATÍVÁRA!

Most nem volt ilyen a kormányváltók kezében.

Ha 4 év múlva sem lesz, akkor tök mindegy, hány párt fog elindulni megmérettetésre!

Mert program nélkül épeszű ember nem fog egy másik pártot támogatni, persze az olyan agyatlanok kivételével, akiknek nem az ország a fontos, hanem csak hogy más söpörje a zsebébe a lóvét, függetlenül attól, hova vezeti az országot!
rugacs
@Manhattan: Tudod, ebben csak az a bibi, hogy a régi választási rendszer esetén is a Fidesz nyert volna.
Másrészt a Fidesz nem ösztökélte az embereket, hogy a sok apró, hirtelen alakult pártra szavazzanak és így osszák meg az ellenük szavazókat!
Éppenséggel a jobbikosok is nyugodtan szavazhattak volna az együttpmre... :-)
Már ha annyira CSAK és KIZÁRÓLAG a kormányváltás lett volna a céljuk!
És én nem hallottam olyan választási rendszerről (persze ettől még lehet), hogy minden párt bejusson egy parlamentbe, akire szavazat érkezik...
Pedig de jó is lenne az ilyen, nem lennének ilyen összeborulások, mindenki fújná a magáét, persze jó nagy parlament kéne az ötmillió vagy tudomisén hánymillió pártnak, mert így mindenki csinálna egy pártot és önmagára szavazna...

De visszatérve hozzád, mi értelme lett volna mindenkinek bejutni?
Azt az egyet kivéve, hogy a többi mind a Fidesz ellen lett volna, de egyben a többi ellen is, hiszen aki a Jobbikra szavazott, az ugyanúgy nem kért a maszopból és az lmp-ből sem, mint ahogy a többi kis párt sem kért ezekből, mind a saját útját akarta volna járni...!

Nem nehéz kitalálni, mi lett volna, vagy mi nem lett volna...

Például egyetlen törvényt sem lehetett volna megszavazni, mert mindenki lehurrogta volna a másik javaslatát!!!

Na látod, az lett volna csak a KÁOSZ!

Persze, lehet, hogy te pont ezt szeretted volna látni!

És mond csak, mibe került volna ez nekünk?

Ahhoz képest, hogy topogtunk volna egy helyben?
rugacs
@Nil: Ezzel azt akarod mondani, az ellenzéki szavazatbiztosok is árulást követtek el?
dömdödöm
@rugacs: Ha az emberek végleg kiábrándulnának a Fideszből annyira, mint pl. te, akkor már 2018-ban bekövetkezhetne ez a lehetőség. Írtad ! .

Én már 2000 ben sem hittem neki ,( 3 szoba, 3 gyerek, 4 kerék ) mert a sok jó hangzatos duma mögött nincs semmi ami már sokszor kiderült . A fidesz nagyon ért az e fajta piárhoz . Semmi sem az ami valójában .
A fent emlitett 2000 - es elhíresült szlogenből tudod mi valósult meg ?

2 bedőlt devizahiteles hajléktalan akinek a bank és a végrehajtó elvitte a ( 3 szobát )
húz maga útán két kerekesszatyrot ( az összesen 4 kerék ) hajnalban pest belvárosában csikket szed és guberál a kukában aluminium flakonért és visszaváltható üvegért és "még megehető" élelmiszerért , közben a ( 3 gyerek) vagy meg sem született ha pedig igen akkor állami gondozásban lelledzenek :-(
rugacs
@dömdödöm: Gondolom, a bedőlt devizahitelest a Fidesz ármányul belekényszerítette a devizahitelbe?!
Nyilván szintén a Fidesz volt az, aki az emberekre - egyedüli választásként - ráerőszakolta a 30-40 milliós luxus lakásokat, házakat!
És persze csakis a Fidesz lehetett, aki 2009-ben aláírta az a törvényt, amely lehetőséget adott a bankoknak a már meglévő hitelek egyoldalú módosítására!

Mert ha a fenti állítások igazak, akkor valóban csak és kizárólag a Fidesz okolható a deviza hitelek elszabadulásáért!

De érdekes, hogy 2009-ig semmi probléma nem volt a deviza hitelekkel...!

Képzeld, nekem is van deviza hitelem...bár csak autóra szóló...és nem luxus autóra, hanem munkaeszközre!

Én utána jártam, és kiderült, már 2008-ban figyelmeztette az Unio az akkori magyar kormányt, hogy csak óvatosan a deviza hitelekkel, mert fennáll a bedőlés veszélye!

K.rvára nem törődtek a figyelmeztetéssel!

Pedig akkor ott ők még tehettek volna azért, hogy ennyi ember ne lehetetlenüljön el később..., de eszük ágába sem volt leállítani...!!

Ők azok,akik felelősek a kialakult helyzetért!

A Fideszt max. azért okolhatod, hogy nem tudták még megoldani úgy, hogy mindenkinek jó legyen!

Micsoda különbség: az egyik elköveti a hibát a másik nem tudja jól megoldani!!!

Holott még a kis megoldásaiért is komoly bírálatokat kapnak külföldről!!! Hogy a bankok ellen dolgozik a kormány...!!

Én a Dunába lőném az összes kib...tt bankvezért!!!

Az egész ott romlott el, amikor az első bank megnyitott! A bankrendszer csak arról szól, hogy az ingyenélők hogyan tudják elszipkázni a mások által megtermelt javaikat!!

Te és a tüdőrákban elhunyt esetében ki a hibás: a dohányos (akinek hiába mondták, a tüdőrák halálos, ne dohányozzon annyit) vagy a doki, aki a végső stádiumban már nem tudta megmenteni az életét?

Azt hallottad, hogy a Concorde-k már nem repülnek?
Mert állítólag nem voltak biztonságosak.
De míg ez kiderült, azért jó sokan utaztak vele gond nélkül...
Ha most egy...
dömdödöm
@rugacs: a régi ( komcsi ) és az új ( szintén 1 párt rendszeri alkotmányban ) fekete fehéren benne van ( olvasd el ! ) hogy a mindenkori kormányok vállalják hogy mindent megtesznek a fiatalok és családok lakáshoz való jutásáért .
Az Orbán aláírta a devizahitelek kiszórásának engedélyét és sosem lettt ezért felelősségre vonva . Egyszerűen tömegek lakásproblémáját átdobta a bankoknak . Tessék ott van ! Itt vagytok , azért vagytok .Oldjátok meg ,keresettek rajta , a mi nyakunkból meg lent a probléma . Ez volt :-( nézd meg mi lett belőle mert egyszerűen elszámították csúnyán magukat . :-( Lakásprobléma volt , ezt senki ne tagadja ,és most is van .Ne azokról beszéljünk akik 40 -50 milliókat vettek fel hanem azokról akik az első lakáshoz jutók és jelentős önerő befizetésével vettek fel pénzeket és mai napig a lakásukban laknak és vagy fizetik vagy már nem vagy késedelemmel fizetik és holnap -holnapután nem fogják tudni fizetni .:-(
kiskutyauto
Kár és ambivalens utólag rinyálni. Közismert személyként kellett volna a kampányban részt venni, és lobbizni a maffiakormány diktatúra megbuktatásáért.. már késő bánat...
csa-csa
@hattorihanna: ugyanezt a baloldal is rohadtul kigondolta, csak elkéstek!
rugacs
@dömdödöm: Bocs, de '89 után mintha több párt rendszer lenne...?!
A Kádár rendszerben minden állami kézben volt, tehát a lakásépítési szektor is, miért ne lenne benne az alkotmányban az általad leírt?
Rendszerváltás után a privatizációnak nevezett elkótyavetyélésben minden magán kézbe került. Vagyis kikerült a kormányok közvetlen kezéből.
Persze azért adhattak támogatást, így vagy úgy.
Ha jól emlékszem a panelprogram épp a Fidesz nevéhez kötődik...
Amúgy meg hadd emlékeztesselek arra az apró körülményre, miszerint az országunk népessége folyamatosan csökken...
Ehhez számítsuk még hozzá a külföldre költözők számát...
És ezek után azt állítod, az embereknek nincs hol lakniuk?
Hozzáteszem, a ruszkik kivonulása után egy sor laktanyát újítottak fel és csináltak belőlük lakótelepeket.
Nem tudom hol laksz, de gyere el a Dunántúlra és nézz körül, hány lakótelep áll elhagyatottan lakatlanul!!!
És hány új, újszerű házban vannak üres, eladatlan lakások!
Pesten is!
A devizahiteleket meg arra találták ki, hogy kisebb kamattal hosszabb távon kisebb törlesztőrészlettel lehessen lakást (újat vagy régit) vásárolni!
És a nagytöbbség nem kicsi vagy számára elegendő lakás vásárlására használta ezt fel (nézd meg az ingatlanpiacokon a kínálatot!), hanem luxust vásárolt magának.
Mondom: a nagytöbbség!
És mint írtam, nem a konstrukció hibás, hanem a válság kiteljesedésekor elszabadult lehúzó kamatszámítás.

Ha nem hiszed: CHF esetében a szerződéskori árfolyamhoz képest a frank a legrosszabb esetben is "csak" kb. 60%-kal lett magasabb.
Ennek vonzataként azonban a törlesztőrészletek gyakran a többszörösére emelkedtek, nem 60 %-kal!
Na már most, ha egy autóban elromlik a fék, ugye ritkán szokták az egész autót kidobni vagy hibáztatni!
Meg szokták javítani azt, ami elromlott...
Ebben az esetben is csak meg kellene "javítani" a hitel konstrukciót, csak a hibás részt kellene kijavítani!
Mert a többi részével alapból semmi gond nem lenne, hiszen mióta bevezetésre került,...
rugacs
@dömdödöm: Marhaság! A maszopot én is szívesen kinyírtam volna személyes okokból kifolyólag!!!
Van valami kifogásod ez ellen?
dömdödöm
@rugacs: ne menjünk bele mert nem érted . attól még hogy van kb 500 ezer üresen álló lakás ( amiről tudok én is ) attól még a fiatal házas aki költözne nem fog hozzájutni
mert nincs annyi pénze hogy kifizesse egyben . Érted ? hitelt sem kap ,semmit sem kap
úgyhogy esélye sincs lakáshoz jutni és elkezdeni az életét . Munkájuk sincsen és jövőjük sincsen mármint a többségnek ,és erre hogyan vállaljanak gyereket ,gyerekeket ?
( Az új alkotmány pedig 1 párti szerzemény ,miért nem hallottál róla ? ) április 6.-án legitimálták a választók népszavazással .
rugacs
@Hellcat: De ez "sajnos" az összefosásnak nem ment...
Mármint a 4 év kampányolás meg bojkottálás..., bár mintha ők se nagyon vettek volna részt a parlamenti munkában...!
Az egyik tudja, csinálja és bejön neki, a másik még utánozni is képtelen...
Húúúúú, de sajnálom őket!
Most végre megtudtam - pedig a Fleto még mást mondott, de hát ő honnan is tudhatná, hogy mi az igazság.. . -, hogy nem is kúrták el annyira... (?!)
Ezek szerint egy sima kampánnyal is lehet 2/3-dal nyerni!
Nem kell hozzá a másik hibázása, nem kell hozzá program, csak kampány...
Oké!
Akkor viszont nem a Fideszre kellene fogni a mostani suta vereséget, hanem le kell vonni a konzekvenciát: ez az összefosás semmihez sem ért!
De kormányozni akart!!!

Mázli, hogy nem nyertek!!! :-)
Hellcat
@rugacs: Direkt nem akarod érteni amit írok ugye?
2006-2010
Lebuktak a szocik hogy elbaszták onnantól indult a hadjárat...még puccskísérlet is volt...nem jártak be dolgozni, csak az országot járta a vitya is kampányolni...nem lehetett megszavazni semmit mert vagy nem voltak bent vagy leszavazták...akár jó lett volna az intézkedés akár nem, ez persze további problémákat szült amit szintén rákentek a szocikra.
2010-2014
A fidesz egymás után csinálta a vérlázító intézkedéseket mégse történt soha semmi mert a média a kezében volt (saját törvénnyel nem csoda). Hiába károgatak a szocik erőtlen volt...semmire nem válaszoltak érdemben csak annyit mondtak, hogy az emútnyócév miatt kuss...felelősséget sem vállalt a fidesz soha semmiért mindent vagy az EUra vagy a szocikra kent...4 teljes éven keresztül. Közben ment az átbaszós propaganda milyen jól teljesítünk...(államadósság a csúcson meg 310es EUR mást mutat de mind1) Hiába próbálták a szocik utánozni a fideszes szardobálást nagyon kezdők voltak benne...hiába vonultak ki a parlamentből is a fideszes törvény így is úgy is átment.
Szóval ne forgasd ki a szavaimat ha megkérhetlek. Nem kedvelem a szocikat, nem rájuk szavaztam most se, de a fidesz arrogáns mivoltát mindennél jobban rühellem. Mert a fidesz se ért szinte semmihez...és ők kormányoznak.
Bubu76
Kedves Mindenki!

A politika célja, hogy megosztottságot szüljön és ellentéteket az emberek között, és lám, jól dolgoztak!

Mivel szinte az összes parlamenti pártot az illuminátusok és szabadkőművesek pénzelnek, hoznak létre és támogatnak, és mivel nem az állam bocsájtja ki a forintot, hanem a banktól kapja uzsora kamatra, mindenféle "ez a párt jobb, mint a másik" hozzáállás semmit sem fog a latban nyomni.

Amíg ez nem szűnik meg, mindig lesznek kreált problémák és rá már jó előre eltervezett megoldások, ami azt láttatja majd, hogy bár egy kéz eteti és irányítja őket, az átlagpolgár úgy látja, mintha különbözőek lennének.

Nem így van! Az összes párt célja eddig - lehet, hogy egyszer máshogy lesz - az egységes EU létrehozásának segítése, az ország fokozatos eladósítása és ezeken keresztül az egységes Világkormány megalapítása. Ez volt szinte minden eddigi miniszterelnök dolga, hogy ezt elősegítse. Amíg ez így lesz, lehet vitatkozni, hogy hogy alakul a villanyszámla, rezsicsökkentés, adó, ..stb. de végső megoldás addig nem lesz!

Mi a megoldás? Izland példáját követni mondjuk.

Itt egy video némi adattal:

www.youtube.com/watch?v=ogbeh9iyYVw
nemjoezigy
@rugacs: ma, 12:37.
Én hiszem, hogy a sok kis párt a nagyoktól való elkülönülés, és a bennük való több éves csalódás miatt alakult.
Nem vitatom, hogy volt köztük megélhetési próbálkozás is, de mentségükre legyen mondva ezt tanulták a régiektől, mindtől egytől egyig. A korrupció melegágya a politikusok tömege. És ez nem a rendszerváltás következménye, ez volt a szocializmusban is, csak sokkal kisebb, szerényebb mértékben. (szocializmus volt Orbán úr és nem kommunizmus! Ezt nekik mint volt tagok igazán tudniuk illene. és nem még mindig ezzel takarózni -ráadásul- igaztalanul)
Én is úgy voltam vele, hogy egyik párt programjával sem tudtam azonosulni. Abban voltam biztos, hogy hatalmon levő és volt pártra nem szavazok, mert azokban csalódtam. (saját igazolásomra: még nem szavaztam olyan pártra, amelyik nyert volna)
Kérdem a nyert tábortól, hogy a sok korrupció, kivételezés, gyors meggazdagodás, a gazdagok segítése a szegények rovására miként magyarázható, hogyan szüntethető meg?
rugacs
@Hellcat: Hát te így látod, én másképp.
- 1989ig: Komcsik vagy elvették vagy erővel a közösbe rakatták a nép mindenét.
Nem volt magántulajdon (elvileg). Minden a kormány (a nép!) kezében volt.
1989 után privatizáció ürügyén állami vagyon kiárusítása, majd a befolyt összegek zsebrenyúlása. (résztvevők: Antall kormány, maszop, de a Fidesz is részt vett benne a maga idejében.)
Az akkori gyárak és egyéb cégek élén 99 %-ban egykori mszmp-s vezetők, akik többnyire 1 Ft-ért vagy hasonló nevetséges áron jutottak hozzá milliós, milliárdos vagyonhoz!
Hadd nem mélyedjek bele jobban..!
2004-ben beléptünk az Unióba. Sajnos...
Addig Európa éléstára voltunk, onnantól egyre lejjebb csúsztunk, köszönhetően az Unió ilyen irányú célkitűzésének: termelést beszüntetni, hogy piaca legyünk a nyugati gagyi termékeknek.
Mivel a privatizációban résztvevők pénzt akartak, ezért egyes jól menő cégeket nyugati befektetőknek jópénzért kiárusítottak, amit utána szintén zsebrevágtak.
A szerződések általában arról szóltak, hogy 5 évig nem lehetett bezárni a cégeket, nem lehetett a dolgozókat elbocsájtani, stb.
Letelt az 5 év és egymás után zártak be az üzemek, gyárak...
Nem foglalkoztam ennél behatóbban a témával, de jó példa erre, ahogy eltüntek a cukorgyáraink, a járműgyártásunk (Ikarusz, Rába, Csepel stb), a kohászatunk, a ruhagyártásunk, fonógyárak és minden más egyéb.
A Dunai Vasműt szintén 2004-ben adták el, annak az ukrán köcsögnek.
Persze előtte még telebeszélték a jó nép fejét olyan baromságokkal, hogy évek sosem volt nyereséges, meg hasonlók...
Dunaújvárosban az emberek könyörögtek a kormánynak, hogy ne adják el, mert az egész város erre épült, ebből él...
Hornt és tetü bandáját hidegen hagyta és eladták...
Ennek történetét ill. hogy hogyan lett a Vasmű veszteséges elolvashatod: Bajsikertörténet címmel íródott a könyv.
2006-ban a Fleto segítségével elcsalták a választásokat, hamis ígéreteikkel, amikről tudták, hogy egy szót sem tudnak betartani belőle, sőt pont...
rugacs
@Hellcat: A Fletonak van más, jóvátehetetlen bűne is: 2008-ban híre kelt a kórházakra vonatkozó megjegyzése, miszerint:
Nem kell minden nyugdíjast megmenteni!

Az Apám ennek lett az áldozata!
Ha rajtam múlna agyon ütném a rohadékot!
Ha lenne agya!
De már rájöttem, hogy NINCS!
Hellcat
@rugacs: Ha jól sejtem te a jobbikosból is a legnagyobb féle vagy ez a "felmenőm Árpád mellett lovagolt be" ugye? Az aki benyal a fidesznek csak ne a szocik legyenek meg köp az EU ra mi? Az akinek hirtelen vonzó lett a kelet holott átkozza a szovjet uralmat. Az aki támogatja a paksos eladósodást is mert a jobbik is aláírta. Amíg a szocik akarták addig rossz volt most hogy a fidesz már jó...A legnagyobb feldolgozói a fideszes propagandának ti vagytok...ittátok a fidesz minden egyes szidását mintha ima lenne...Ilyen vagy? Az írásodból ez derül ki. Inkább rabolja ki a fidesz 2x az országot mint a szocik 1x...ez ám a hozzáállás...gratulálok.
rugacs
@dömdödöm: De, értem.
De régen is volt ilyen, a szüleim évekig laktak a nagyanyáméknál, két szobában összesen vagy 8-an.
Kölcsön már akkor is volt, de nehéz volt hozzájutni, és fizetni a melóból.
Mi is sokáig laktunk otthon, mire lakáshoz jutottunk.
A mostaniak türelmetlenek, minden rögtön és azonnal kell...
Meg mint írtam, sokan erőn felül vették fel a hitelt.
Régen is voltak ilyen problémák és megoldották az emberek. Többségük a teljes anyagi ellehetetlenülés nélkül.
De biztos vagyok benne, hogy senkinek sem tartottak fegyvert a homlokához!
Akkor is lehetett választani a forint és a deviza hitel között.
Egyébként nem értelek, a kisebb kölcsönök esetében a forint kölcsön és a deviza hitel között nem volt érdemben akkora különbség, hogy érdemes lett volna a kockázatos devizát választani!
A deviza hitel főleg a nagyértékű kölcsönök esetében volt jelentősen előnyös.
De nagy összegű kölcsönöket viszont nem a kényszerhelyzetben lévő első lakásra várók vették fel. (?!)
rugacs
@Hellcat: Látom, kitört belőled a fajankó!
Az írásomból teljesen más derül ki, de a te értelmed azt fel nem foghatja!
Viszont az már kiderült, még a jobbikosokat sem ismered!
De én sosem voltam Jobbikos!
S bár változom én is, nem hiszem, hogy valaha is az leszek!
Te viszont echte maszopos vagy, akiből - ha már nem tud érvelni - jön a szitok és mocskolódás.
A szocik féle Paks-ról még csak nem is hallottam annak idején, de érdekesnek tartom, ha bennük is felmerült anno, mitől lett olyan hirtelen ellenszenves nekik?!
Talán mert a Fidesz elhappolta előlük a dicsőséget?
Jellemző!
Na látod, ez egy újabb ok, amiért a tetü bandát utálom!
Mert haszonlesők, s eszük ágában sincs az ország érdekeit szem előtt tartani, csak a saját zsebük tömése lehet szempont!
Az utolsó mondatod viszont igaz: inkább a Fidesz 2x (vagy többször), mint az a szarházi csirkefogókból álló összefosás (akiknek jutott előbb 40 év, majd még 12) ezek után akárcsak még 1x is!!!
rugacs
@nemjoezigy: Igaza van, sosem volt kommunizmus, azt mindig csak építettük, valójában szocializmus volt.
O.V. ezt biztos tudja, én nem tettem közte különbséget. Mert az akkori pártot ennek ellenére Kommunista párt-nak nevezték (MKP, 1944), tagjai a komcsik.

Másrészt az utolsó kérdése úgy lenne tökéletes, ha költői kérdés lenne! :-)
Hellcat
@rugacs: Rengeteg Jobbikos ismerősöm van és akár hiszed akár nem, maszopos létemre mind a 2 X et a jobbikra tettem...nem mintha ért volna bármit is...volt pár dolog a programjában ami tetszett de úgy se lesz már belőle semmi mert a fidesz csírájában fogja eltaposni az ellenzéket ...olyan jó demokratikus módon...Azért lettem fajankó mert sértőnek találtad amit írok? Netán magadra vetted? Azt pedig ne feledd...Az MSZMP egyik fele ott van a szociknál a másik meg a fideszben...és a fideszbe kerültek a mocskosabbak mert azok oda szarnak ahonnan enni kaptak...
"Mert haszonlesők, s eszük ágában sincs az ország érdekeit szem előtt tartani, csak a saját zsebük tömése lehet szempont!" Ez pedig tökéletesen illik a fideszre. Köszönjük. :)
Hellcat
@rugacs: Ja és édesapád miatt részvétem...azt sajnálom. Nekem a nagypapám halt meg orvosi "telibeszaromság miatt...de az az orvos hibája volt nem az éppen hatalmon levő politikusé...
Hellcat
@rugacs: "A maszopos létemre" rész pedig irónia volt mielőtt megint kiforgatnád a szavaimat...
tavaszi
@silber13: mi van silber felébredtél a hatalmas kiütésből??,...lehet hogy a libsibolsi vágó elvtárs sok nyelven beszél...és nagy műveltnek tartja magát ...én csak 2 nyelven beszélek...elég az nekem. számomra megvetebdő...és egy alja ember,aki a z öszödi hazudozó gyűlésén ott csápol...és annyi esze sincs,hogy több nyelven oda böfögne a fletó elé...gyurcsányi ne szinészkedj...és ne hőbörögj. és még ő van kiborulva...csak elérte őt is a z ideges frászkarika...meg is érdemli. 2022-ig lesz ideje vágó elvtársnak megbarátkozni a gondolattal...hogy ő most pályán kívülről ordibál...régen minden csapból ő folyt...ilyen ez a fényes győzelem...liberálisok...
tavaszi
@rugacs: ...olvasom soraidat...szinte mindenben egyetértek veled . de hidd el itt annyi eszement ...bigott balos komentelő van,hogy egy lovat hamarabb meg tudsz tanitani imátkozni...mint itt valakit meggyőzni arról,hogy mitől borult narancsba az ország ...hála a mindenhatónak...itt az ember büszkén viseki a fidesznyikező...birkázó ...kiszólásokat...kimondottan élvezem...de itt érvekre szinte alig van fogadókésség. most meg pláne ...a komcsikkal liberálisokkal egy ország lett felmosva...remélhetőleg 20 évre tisztába téve ...tőlük..a Hazát.
silber13
@tavaszi: Te két nyelven? Hiszen döcög a magyar is!! Amúgy hány éves is vagy? írj valami új életkort, hátha hihetőbb!
tavaszi
@silber13: nem : elenzéki!!!---e LL enzéki! két LL.++++++ : állitottad ...ez pedig hosszú Í - vel írják ---állítottad ----hosszú "í" billentyű balra lent a nagy A- betü alatt . 3 . gyöngyszem: "nobdtál"-----dobtál-t szerettél volna írni,de annyira ideges és "üthetnéked " van még most is ,hogy kapkodva vered a billentyűket. Ők pedig nem tehetnek róla ,hogy a gazdi kissé ideges . lesz időd lenyugodni.
rugacs
@silber13: Ő tíz ujjas gépeléssel több hibát véthet, mint te az egy ujjas kopogásoddal!
geo
@tavaszi: Miből gondolod hogy qwertz kiosztáson gépel?
rugacs
@Hellcat: Nézd, ha pártokat sértegetsz, az egy dolog. Ha engem ítélsz meg ismeretlenül (helytelenül), de sértve, azt magamra veszem.
Nekem nincs bajom se veled, se elv társaiddal, csak a tömörülésükkel. Ezért nem is szoktam itt személyeskedni.
Nekem se teljesen únszi a Jobbik programja, inkább futurisztikus...
A legnagyobb problémát nálam a politikusok tolerancia hiánya okozza.
A politika mocskos, én ezért is nem vennék részt benne.
A többség érdekből, önös érdekből voksol. Ez a választók esetében érthető is, a politikus viszont "közszolga", a köz érdekeit kellene képviselnie! Azokét, akik megválasztották.
Ehelyett az van, hogy mi megválasztjuk őket, de utána el kell fogadnunk a tetteiket, akár tetszik, akár nem.
Én hajlanék arra a megoldásra, hogy egy politikus visszahívható legyen választói által...

Az a baj Magyarországon, hogy itt szinte csak a politikus van abban a helyzetben, hogy "munkájával" megalapozhassa jólétét, családja minőségi (milliárdos) életét.
Akkora pénzek cserélnek gazdát, hogy azt egy normális, munkából élő ember el sem tudja képzelni.
Nekünk - a komcsi 44 év miatt - nem volt meg a lehetőségünk a folyamatos életszínvonal növekedésre.
Nyugaton egy család évek, évtizedek alatt alakította ki az egzisztenciáját.
Nálunk rendszerváltás után az ügyeskedőknek ez 1-2 év alatt sikerült (a zavarosban), a többinek a politika adta meg erre a lehetőséget.

A maszopos hívők arra büszkék, hogy Fleto nem a politikából gazdagodott meg.
Nohiszen, de jó neki. Ő "munkából", 1-2 év alatt a zavaros lehalászásából!
Mert ez tisztességesebb, mi?!

Persze vannak valódi siker történetek is, de jóval kevesebb, és nekik se 1-2 évük ment rá, hanem jóval több.

A LÉNYEG: én elfogadom, hogy sokak számára csak ez a lehetőség adott, és ezért ki is használják. Tegyék. Emberek vagyunk, jó létre vágyik mindenki.

DE!

A saját kis jólétét ne úgy tegye, hogy előbb elveszi tőlem, aztán használja azt a maga örömére, aztán az elcsócsált vagyonomért ad egy ezres...
Hellcat
@rugacs: Én meg jelenleg nem látok kiutat tudod? Senki nem azt látja a politikában most, hogy az országot előre kell lendíteni hanem hogy húsosfazék és kurvára meggazdagodunk...ezt csinálja/csinálná mindegyik...legjobb példa a fidesz mert ott az alap tagoknak aztán tényleg nem volt semmi munkahelye mára milliárdos vagyon...az még itt a rohadt nagy baj hogy mindenki másban keresi a hibát...a fidesznek is ezért jött össze...talált bűnbakot akire ráfoghatja miért szar a kisembernek...ráfogja a szocikra ráfogja az EUra és már kész is...véletlenül se vállal felelősséget...az ember tud gyűlölködni hogy neki miért szar...mér drágább a benzin vagy a kenyér...miért nagyobb a törlesztőm...a kurva szocik meg az EU miatt...amíg az ember nem kel fel ebből, hogy "bazzeg lehet én csinálok valamit szarul nem?" Addig itt nem lesz semmi...csak most már totál kilátástalan a helyzet. Ha jönne is egy forradalom és el lenne kergetve a parlamentből mindegyik...ki ülne oda vezetni? A szocikon meg nemtudom mit rágódtok még mindig...2x is bebizonyosodott egymás után hogy erőtlen szar az egész...kérdem én miért rajtuk rágódtok akkor még mindig? ki a faszt érdekel a gyuresz...csak azt akinek fóbiája van...annyira ment 8 éven át a gyűlölködés hogy már nem tudnak tőle szabadulni...a kurva fletózás megy még mindig...közben a fidesz szétszedi az országot darabokra...reménytelen a helyzet...halálra van ítélve az ország...
silber13
@rugacs: Sajna, de az új klaviaturámról, ami kínai, hiányzik a hosszú í billentyű. csak egy lyuk van a hellyén, abban pedig a lyuk aljánegy érintkező. Állítólag kicseréli a szerviz. Most azért van hosszú í, mert a cseréig egy gyufaszállal bökdösöm. Ennyi.
silber13
@tavaszi: " Aquila non captat muscas." Ezt jobb, ha megtanulod!
rugacs
@Hellcat: Én látom, hogy nem látsz kiutat - azért beszélsz össze-vissza.
Én viszont nem akarlak győzködni.
Ha vágysz a milliárdokra, politizálj!
Növessz jó vastag bőrt a fődre, békélj meg azzal, hogy mindenki utálni és mocskolni fog és állj be a sorba!
Ha neked ez hiányzik.
Nekem nem hiányzik ez!
Szerintem a bajod, hogy a fától nem látod az erdőt: a Fidesz csinál valamit, de a te érzékeidet eltompítja a mellékes tetteik.
Te azzal vagy elfoglalva, hogy kicsinyeskedsz, csak az érdekel, hogy mit csinál rosszul, mit rak el (függetlenül attól, hogy az sosem lehetne a tied), hogy mi jut neki (és miért nem neked), stb.
A politika mocskos. Mondtam már.
Politika volt, van és lesz.
Olyannak kell elfogadnod amilyen.
De nem muszáj részt venni benne.
Ráadásul az általad szeretett erők hasonló képpen gyarapítják vagyonukat.
Csak közben még annyit sem tesznek az országért, mint a Fidesz.
Persze te a fa miatt nem láthatod, mit is tesz valójában.
MEGVÁLTOZTAT!
Alapjaiban megváltoztat sok mindent.
De mert alapjaiban teszi, ezért le kellett menni az alapokhoz.
Ezért érzed azt, hogy rombol, ahelyett, hogy építene.
Általában azt a példát szoktam említeni, hogy gondolj a ledöntött ikertornyokra!
Azt is évekig építették, aztán pár óra leforgása alatt lerombolták.
Mennyivel könnyebb és gyorsabb volt elpusztítani, mint felépíteni!
De ott maradtak a csonkok.
Hogy újjáépítsék, el kellett azokat is dózerolni.
Ez a politikában is így van: a rosszat tövestől kell kitépni, csak utána lehet újjá építeni a rendszert.
Hogy ez tetszik neked vagy sem, momentán nem lényeges.
De most ez zajlik.
Mint mondtam, én is így csinálnám - szinte.
Csak a milliárdos zsebrerakást hagynám ki, de mivel ezt egyedül nem lehetne véghezvinni, társakra lenne szükség, így csak a magam nevében állíthatnám ezt, a többi lehet, hogy annál intenzívebben rakná félre magának a tartalékot!
Mert az ember gyarló!
Ezt én is tudom, te is tudod..., még sem bírod elfogadni!
Hogy miért drágább a benzin, miért...
rugacs
@silber13: :-)
Mások meg azért hibáznak a szöveggel (pl. én), mert a tíz ujjas gépeléskor az egyik kéz időnként gyorsabban üt, mint a másik, így a betűk felcserélődnek, vagy egyik-másik gomb szomszédja lőn leütve.
Ezt én mint tanult gépíró észreveszem és javítom, de aki nem tanulta a gépelést, az észre sem veszi.
1200-as leütésnél (ami nem sok) 1-2 hiba még elmegy.
Az ütésszám emelésével a hibaszám is emelkedik.
rugacs
@silber13: Szép mondás, de hogy jön ez ide?
És: az átvitt értelmére vagy a szószerintire gondoltál?
Mert a kettő nem ugyanaz!
Hellcat
@rugacs: Honnan tudod kivel szimpatizálok?...azért mert utálom a fideszt egyből bolsilibsinek gondolsz te is...szép amit leírtál de messze áll a valóságtól. Jelenleg nincsenek idehaza politikusok...csak okádék megélhetési bűnözők...paraztikák...a politikusok kb 100 éve kihaltak. Felőlem éljenezhetsz a fideszes diktatúraépítés mellé ám legyen...vagytok még 2 millióan...éljen a rendszervisszaváltás...itt be is fejeztem...elnézést ha közben megsértettelek. Felesleges erről beszélnünk úgy érzem.
silber13
@rugacs: Igazad van. Nem tanultam a gépírást. Sajnálom, hogy tudatlan maradtam.Ami meg a mondást illeti, nem neked szólt, nyilvánvalóan a mondás átvitt értelmére gondoltam. Abban biztos voltam, hgy te megérted, akinek szól..? Hát benne abszolute nem vagyok biztos!
rugacs
@silber13: Bocs, nekem ez itt szinte felér egy csörgő telefonnal: mindenbe beleszólok. :-)
Kapok is érte eleget...
silber13
@rugacs: Ha nekem címezed, mondom, csak nyugodtan, az építü jellegű tanácsokat mindig elfogadom.De áruld már el, az 1200-as leütés, az sok, vagy kevés? Sajna én csak a zenében, a metronom jelzéseket ismerem
rugacs
:-)
1200-as leütés 10 perc alatt: amatőrnek sok, tanultnak alapfok, gépírónőnek semmi...
Próbáld ki, 10 percig vered a klaviatúrát vakon, csak a szöveget nézd, amit másolsz, tehát a monitort is felejtsd el...
Aztán ha lejárt a 10 perc, számold meg, hány karaktert ütöttél le és olvasd el, mit írtál...:-)
Ha nem vagy szégyenlős, oszd meg velem is, kíváncsi lennék rá!
Én korrekt módon foglak kritizálni, ezt megígérhetem!

Anno zenére tanultuk a gépírást, vagyis ütemre kellett püfölni a billentyűzetet, régi Optima írógépen!
Még emlékszem az előadóra: Hot Chocolate volt! Azóta újra szeretem a forró csokit...:-)
rugacs
@Hellcat: Kétségtelen, nem vagy egyszerű eset:
" Ha jól sejtem te a jobbikosból is a legnagyobb féle vagy ez a "felmenőm Árpád mellett lovagolt be" ugye?"
Ezt írtad nekem.
Aztán meg ezt írtad:
"maszopos létemre mind a 2 X et a jobbikra tettem"

Tehát először lehúztad rólam a bőrt, mert fanatikus jobbikosnak hittél, aztán megdöngetted a melledet, hogy te maszoposként a Jobbikra szavaztál... (?!)

Szerintem elkelne hozzád egy használati utasítás!

Anélkül amit írtál, 1 összevissza katyvasz.
A jó isten se tud elmenni rajtad, talán csak a Józsi az úthengerrel!
Hellcat
@rugacs: Írtam neked...hogy ne értsd félre és ne forgasd ki a szavaimat...Maszoposnak te állítottál be...utána írtam hogy ahhoz képest hogy te azt mondod az vagyok ahhoz képest a jobbikra szavaztam most...aminek igazából semmi értelme nem volt...még külön kommentben írtam is hogy ne értsd félre irónia volt...ennyire nehéz a szövegértés? Azért találod katyvasznak mert képtelen vagy felfogni bármit is...olyan világtalan baromságokat mondtál hogy én irigy vagyok a politikusok milliárdjaira meg hasonló baromságokat...Csak szólok...a választásoknak vége...a fidesz maffia csalással nyert...már nem kell mocskolódni...már felesleges...vagy már zsigerből jön, hogy aki nem ért veled egyet az buta kommunista? Vakok vagytok az a nagy helyzet...majd kíváncsi leszek mit csinál a sok fanatista ha borul a bili...részemről ennyi...további szép napot...majd szóljatok ha felnőtök vitaképes szintre nem csak szitkozódtok meg kiforgatjátok amit a más mond.
rugacs
@Hellcat: Már megint fa Jankó vagy.
Vagy inkább ond.
A vak Ond!
Én állítani csak magamról és a nézeteimről szoktam.
Rólad csak feltételeztem meg költői kérdéseket tettem fel.
Lehet, hogy gond van a szövegértésemmel, a rovásírást pl. abszolut nem értem!
Se eddig, se azóta nem szoktam mocskolódni, ezt a jobbakra hagyom. Személyeskedni még kevésbé.
Örülök, hogy már neked sem kell mocskolódnod...
rugacs
@silber13: Csak nem vagy rapper vagy rapsztár?
Hellcat
@rugacs: Menjél szépen vissza és nézd meg azt a kommentet amin te felháborodtál...az egész egy nagy kérdés...alapból úgy indul hogy "Ha jól sejtem..."...én csak feltételeztem, még rá is kérdeztem a végén, te meg magadra vetted és felháborodtál.
"Te viszont echte maszopos vagy, akiből - ha már nem tud érvelni - jön a szitok és mocskolódás." ezt pedig te mondtad...ez nekem nem éppen feltételezésnek tűnik.
Belekeveredtél magadba megint...hiteltelen vagy. Szövegértés meg nagyon nem megy látom.
tavaszi
@silber13: Acta est fabula ...innentől: Vae victis.

egyébként pedig: A malis vituperari laus est. ...már érdemes volt felkelnem...ma te szájhős .
rugacs
@silber13, tavaszi: Tuti, hogy tudnátok Shakespeare-t is idézni eredetiben! Vagy csak a lírai talján megy?
tavaszi
@rugacs: ez szellemes volt. ----anno Tacitustól kellet sokat tanulnunk...és hát a punok csatáját ne is emlitsem
silber13
@rugacs: A rap nem az én műfajom. Maradok a barokk zenénél és az orgonánál, ha könnyűzenet művelet, akkor a "primus inter pares" az ELP, vagyis az Emerson Lake and Palmer valamikori trió zenéje!
silber13
@tavaszi: Szájhős? Ez a szájhős legalább tisztában van a saját életkorával és nem hazudozik mindenfélét!
rugacs
@tavaszi: Ha elég sokat tanultál tőle, akkor te lassan megírhatod a Magyarok újkori történelmét Antaltól :-)
rugacs
@silber13: Hát progresszív rockot könnyűnek nevezni lehet, de csak a barokkhoz képest... :-)
A közeli falszomszédok erről biztosan másként vélekednének... :-)
silber13
@rugacs: Az egyik már szóvá tette, mert a Black Moon idegesítette őket. Hihető, mert én nem szeretem halkan kagylózni egy Hammond, vagy egy Moog szinti hangját! De jöhet egy kis free jazz is, na annak nagyon örülnek!
rugacs
@silber13: Yess? Időben ott van... Stanley Jordan? Stephan Grapelli?
rugacs
@silber13: Úristen, ez mennyivel jobb téma, mint a politika!!!
silber13
@rugacs: Valamikor igen, még boldog zenész koromban, de sajna maradi vagyok kedvenc a Shadows, a Beatles éás a Who, meg a Raibow! Na és az ELP!, A " komoly zenénél ugye Bach. Aztán üresség, majd a többiek De Bach az orgona és a gitár miatt érthetőPersze, hogy jobb és tartalmasabb, mint a politika. Hálás téma, de nagyon keveseket érdekel.
csip-csop
Vàgò Pisti! Hidd el, hogy mi is teljesen shokkott kaptunk ettol az eredmènytol, egyenesen gutautèst kaptunk, mi se tudjuk feldolgozni, hogy milyen tragèdijàt èrte Mo.
tavaszi
@silber13: szimpatikus neveket írtál le ...mivel 14 évet zongoráztam,így "átjött",hogy szereted a zenét---és mint a nevekből látom...a jó zenét . Ne tagadjuk: ahol a szó elhallgat----ott kezdődik a zene. Röhögném, ha anno te is ott voltál a Spencer Davis group kistadioni koncertjén...amikor is lángra kapott a széksor...és úgy örjöngött a tömeg...----vagy anno az erkel szinházi :Ray Philips és a Nashville Teens koncertjén...amikor is a Tobacco Road-ra kitört az aréna...és azt hittük a rendőrök fognak elvinni.----az időpont : 1965-67 valamelyik évében...csak úgy eszembe jutott...youtu.be/O3AWbZcLpGw
tavaszi
@silber13: youtu.be/OgpnlLz7WR0...minden koment nélkül..."szájhőstő---szájhősnek"...volt amikor naponta többször is meghallgattam...(jó éjt!)
rugacs
@silber13: Én nem rajongok annyira a komoly zenéért, de Vivaldit néha szívesen hallgatok. Pedig valamikor zongoráztam... de csak a Für Elise-re emlékszem.. :-) Régen volt. Fiatalkori kedvenceim (és azóta is): The Ventures, Alan Persons Project, Moody Blues, ELO (Electric Light Orchestra), Foreigner, Boston és persze a megunhatatlan Santana..
Ne sajnáld "maradiságodat", jó ízlésed van ... a zenében mindenképp!!!
silber13
@tavaszi: 22:59-re : Sajnos nem volta azon az ominózus koncerten, de nálunk a 2. legnagyobb városban is volt itt a Nashville teens. Mi meg marháskodtunk, és azt terjesztettük, hogy egy "igazi szovjet jazz balalajka együttes" jön a városba, a Nesvill Tonszkíj, valami Réj Flippovics vezérletével. Többen nem vettek jegyet és amikor kiderült a hülyeség, többen meg is akartak verni!.
silber13
@rugacs: Jajj, az a Für Elise", számomra egy elemi csapás volt. Egyszerűen nem állt rá sem a kezem, sem az agyam. Szegény apámnak persze gyerekjáték volt lejátszani, de én nagyon nem csíptem Főleg akkor, amikor belehabarodtam a gitárba. Sok Shadows számot tudtam, de mindig jöttek az ujdonságok, új csapatok, jött a Beatles, a Cream, a Nice, jött Hendrix, Stanley Clarke, és a többiek. Manapság valahogy nem találok kedvemre való együttest. Rosszul leszek az olyanoktól, mint pl.: az AK.26, meg a társaik. Néha azt hiszem, a régi nagyok háttérbe szorulásával egyre inkább háttérbe szorul a zene is. De ez csak az én véleményem, lehet, hogy tévedek.
rugacs
@silber13, @tavaszi: Meg tudlak érteni benneteket! Én ugyan későbbi "garnitúrához" tartozom, de vannak hozzátok hasonló korú barátaim, akik már fiatal koromban megtiszteltek a barátságukkal és bevezettek a zene őrületébe.
Nyitott voltam szinte mindenre. Bár eleinte nem rajongtam az olyanokért, mint az Animals, Cream, Yess, Chick Corea stb, de erről mélyen hallgatta. Pl. a Rolling Stone-t sem szerettem...mostanáig. Tavaly ősszel a tévében volt egy koncertjük riportokkal és akkor döbbentem rá, hogy most már bejönnek!
Régebben voltam pár koncerten (Genesis, Santana, meg LGT a Tabánban), a jegyeket a mai napig őrzöm :-)
Az újakat én se ismerem, mai napig a régieket hallgatom, sőt gyakran előveszem azokat, akiket akkoriban nem értékeltem (Ten Years After, Eric Burdon, Jimmy Hendrix, Weather Report, stb.)
varrólány
@rugacs: 00:43 Te is szereted az Alan persons-ot , ELO-t, Foreigner-t, Boston-t? No és a Styx , Saga?
A Genesis koncerten én is voltam !
bögöly
Nashvelle Teens!
Istenem!
Az első csata 68-ban a Kisstadionnál.
Lovasrendőrök,kardlap!DD

Aki a Genesist szereti,az rossz ember nem lehet!:-))
Nekünk még volt Phil Collins,Joe Cocker!

Igen,az még zene volt,nem ilyen szintetikus konzerv,amivel most butítják a népet.
Komolyzene terén az oroszok,/ nekem/,persze a "könnyebb" hangzás is,Chopin,Schubert,Ravel.

És persze,csak silber topictárs kedvéért a gregorián!!:-))

Ui:- a mai zenében a jó musicalek.Tátrai,Dés,Presser.
Hölgyeim/ Uraim!
Hagyjuk a francba a politikát!
Bááár,szegény Wagnert is belevonták.
silber13
@bögöly: Nem teljesen kóser, mert nem kimondottan kedvencem a gregorián Ha már itt tartunk, akkor inkább egy " h-moll mise, vagy a Magnificat, mint egy Arezzoi Guido-féle gregorián meghallgatása. Komoly zenében szigorúan Ravel, aki szerintem a hangszerelés pápája, a zenei fokozás omnipotentje volt.
Igazad van, a politikába belerángatták Wagnert, de Liszt sem úszta meg.
rugacs
Én a komoly zenében is a könnyű zenét szeretem: Vivaldi, Mozart...( Princess :-)
Tenor életemben Farkas Ferencet énekeltem, közönség előtt ...
rugacs
@varrólány: Éjjel kicsit elérzékenyültem a fenti beszélgetés okán és újra meghallgattam az Anthology-t, meg egy kis Moody Blues-t ... :-)
A Styx is kedvencem, de gyakran hallgatom az ELO-t és a Foreigner-t...
Az ELO-nak egyszerűen nincs párja, talán a SPACE, ami hasonló, de az ELO vokálja utánozhatatlan...
A Foreigner (west coast) hangzását még a Boston, Kansas, Yourney képviselte, de nagyon bejött az Ausztrál vonal is: Men at Work, Little River Band, AC/DC, meg egy csomó más, akiknek nem jut eszembe a nevük ...:-)
varrólány
@rugacs: Zenével is milyen jól el lehet beszélgetni, egyszer régen Inkvivel is átzenéltük az éjszakát. Kezdtük a Hotel Californiával:-)
De biztos hogy mindenki más és más hangokat ,érzéseket hall meg a zene alkotóitól.
bögöly
@silber13: A gregoriánt én szeretem.
Megnyugtat,s valahogy egyben feldúl!

Itt,MIskolcon az Avasi templomban volt szerencsém meghallgatni Lehotka Gábort.
"Természetesen" Bach volt a repertoáron.

Életem egyik meghatározó élménye a Bécsi Fiúkórus előadása volt abban az időben,mikor a magyarok csak a Gorenjéért jártak Bécsbe.
/ Rendesen hülyének néztek,hogy koncertre költöttem a pénzemet.DD/

Ha már kórus:- élőben hallhattam 2011- Sopronban a Doni Kozákkórust!
Az a basszbariton!
Kontrabasszus!!
/ Most nem káromkodtam:-))/
Csak neked mondom el..:)) szeretem a zsidó kántorok énekét,a klezmert,a kólót.

Oly széles a paletta!
Anno a grúz néptáncosok lenyűgöztek!

Affene enné meg ezt a rohadt politikát,mikor alapjában nem "gyárilag" vagyunk mások..
rugacs
@bögöly: Ez a gregorian műfaj érdekes, meg a képviselőik is... hallottam Sarah Brightman-t, aki teljesen más stílusban lett világhírű...
Szó se róla, nekem is van egy kedvencem e stílusban: Michael Flatley: Gypsy
Érdekes, hogy a zenében a gypsy-k bejönnek, ezer éve az egyik kedvencem a Santa Esmeralda Gypsy-je volt, a hosszú változat...
Régebben tettem egy érdekel felfedezést: nekem a zene (mondjuk egy LP) olyan volt, mint másnak egy érdekfeszítő könyv...
...azok a számok úgy voltak tökéletesek, ahogyan az LP-n egymás után következtek...ezért én a teljes LP-t rögzítettem ...eleinte kazettás, majd szalagos magnóra...aztán megint kazettára, de már szereóban...
Most is meg van mind a kb. 600 db műsoros (általam felvett) kazettám, amiket még olyan műsorok alkalmával adtak, mint: a Beat kedvelőinek (minden pénteken 14:45-15:30), Lemezbörze helyett, Göczei Zsuzsa műsora (ez mintha mindig szombat délután lett volna), a Cure összes lemeze (hétköznap késő esténként), Filmzenék, stb.
Persze vannak LP-im is..., sok már élvezhetetlen, annyira karcos a sok hallgatástól ... :-)
rugacs
Mindenkinek bátran ajánlom, bár biztos, hogy mindenkinek nem fog tetszeni:
www.youtube.com/watch?v=O36RbBLXqWQ
rugacs
@silber13: Ha gitároztál, esetleg ezt is ismerheted:

www.youtube.com/watch?v=5ydvT0Le1hs

Fülbemászó a gitárjáték...
silber13
@rugacs: Sajna, de nem ismertem a csapatot. Mostanáig! Mert amit felraktál, arra bizony oda kellett figyeljek. Sallangmentes gitárjáték, nem cifrázzák, de minden hang a helyén van és nagyszerű a vokál. Megkagylózom a többi nótát is.Köszi, mert az az érzésem, hogy remek bandát ismerhettem meg.
silber13
Én is raktam most fel egy gitáros kislányt!
www.youtube.com/watch?v=JfkKm-dvTvY
Aztán, hogy mennyire tetszik, majd eldöntöd, viszont ilyen technikájú gitárost ritkán látni!
silber13
@rugacs: Na cserébe az egyik kedvenc ELP számom. Hát nem egy nyugis, szelíd zene!
www.youtube.com/watch?v=fK92hdp6u18
silber13
@bögöly: Akkor te Bécsben a híres Wiener Sängerknabent hallottad. Biz' Isten, irígyellek érte.
bögöly
@silber13: Az ám!
A Hofburg kápolnában Schubert Ave Maria-ra emlékszem a legjobban.
Itthon minden énekesünktől meghallgattam,legjobban Sass Szilvia előadása/hülye kifejezés/ hasonlított az ottani hangzásra.

Kis filmzene:-www.youtube.com/watch?v=hPXXuEel0fU
Nosztalgia:- www.youtube.com/watch?v=NKObilMtRFo

Ui:- én még láttam a koncertjét a Symában.
silber13
@bögöly: Látod, érdekes, szegény Apám Bécsben tanult a ferenceseknél, de én sosem voltam Bécsben, jóllehet fél Európát bejártam. Pedig élőben a Sängerknabeneket meghallgatnám.
bögöly
@silber13: Ma már nem oly nagy dolog.
Mármint Bécsben egy előadást megnézni.
Válogass!

www.viennaclassic.com/de/konzerthaus-wien/programm-tickets.html#eventid=20521

Két óra egy jó autóval Budáról,a szállás,meg a kaja még olcsóbb,mint itthon.

A helyedben átnézném a salzburgi műsort is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.