A földalapkezelő elkezdte beszántatni a kishantosi gazdaság növényeit szombat hajnalban, a táblákhoz vezető utakat lezárták – számolt be a hvg.hu Ács Sándornéra, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjére hivatkozva.

Ács Sándorné az MTI megkeresésére megerősítette a hvg-nek mondottakat. Az MTI-nek úgy fogalmazott: óriási károkozás zajlik a nemzeti földalapkezelő felügyelete mellett.

A 452 hektáron 21 éve vegyszermentesen gazdálkodó Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője a hvg-nek azt mondta: "győzött a kétharmad, megindultak a gépek". Ismertette: hajnalban arról értesítették barátai, hogy a Kishantos Vidékfejlesztési Központ által kezelt 21 földrészleten megindultak a munkagépek, elkezdték beszántani a növényeket, a földekhez vezető utakat pedig lezárták.

A kishantosi gazdaság 452 hektár állami földterületen folytatta tevékenységét, amelynek bérleti joga tavaly októberben lejárt. A földterület hasznosítását a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet döntése értelmében 8 gazdálkodó, illetve gazdasági társaság kapta. A döntéssel végveszélybe került a földek biominősítése, a kapcsolódó uniós támogatás, és teljesíthetetlenné az ezzel járó kötelezettségek: Kishantos pedig föld híján megszűnik – írta a hvg.hu.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ védelmében civil szervezetek, az LMP és az általános jogok biztosa is felszólalt, a Greenpeace Magyarország pedig büntetőfeljelentést tett a rendőrségen febuárban hűtlen kezelés miatt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karaj
Ilyenkor én szégyenlem magyarságomat , pedig a FIDESZ szerint nem is vagyok magyar.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tarhonya
magyarország jobban teljesít !!
hajrá magyarország hajrá magyarok!
Nil
Megtehetik mert hagyjuk
Magunk alatt vágjuk a fát mikor vesszük észre?
bundi
@tarhonya: miért erre kaptak felhatalmazást...
de innentől...
"De böjt s jámborság néked mint a pélva, mert vétkesek közt cinkos aki néma..."
Babits Mihály: Jónás könyve
coyote3
Köll az a qrva főd a cimbiknek oszt kész!!! Pofa be komcsik!!! :))))
craven
megnyerték a választást,illetve elcsalták,már mehet is a mutyi...most kezdődik csak az igazi lopás!!! Felkészülni,kész,rajt! Irány külföld!
postamester
@craven: Irány külföld! ...még egy pár millió ember...
oszt marad a mag...és nem lesz kitől lopni...!
rivi17
@craven: Inkább ezeket kellene száműzni! (Mert így tényleg nyernek, hosszú távon is..)
human
Lehet örülni a 2/3-nak. Gratulálok a szavazóknak.
taglo
Bármit megtehetnek .itt már csak a ,,kiegyenesített " kasza segíthetne !!! Majd 5-hüséges pártkatona, órás,körömépítő,szárított pénisz lakkozó ,igazi földműves kapja az egésszet !
nehogymá
azért,az,hogy valaki bio gazdálkodónak számitson,nem lehet 2 hét alatt elintézni.ahhoz kevés a kormány. de 21 évet munkáját tönkre tenni,ahhoz olyan mocskos vastag bör kell,amit csak a fidesz tudott növeszteni.szerintem fogalmuk nincs mit csinálnak,(ami nem mentség)de ha igen,akkor megint csak világbajnokok lettek pofátlanságban
kkalman
Az új földbirtokosoknak eszük, az nem sok van. A már elvetett növényi kultúrát beszántják, ahelyett, hogy betakarítás után értékesítették volna.
És ilyen barmok kaptak földet megművelni.
radios45
@taglo: a fideSS-es komcsik ezt is elintézték, nyilvánvaló olyanoknak adták a földet, akik nem értenek hozzá, viszont hűségesek voltak a párthoz, és +újak is ezért jóval több támogatást kapnak majd, az államtól, meg az Eu-tól.
Gazemberség megy itten, kérem
human
@kkalman: Ez nyomásgyakorlás és erőfitogtatás. Jelzik, hogy a terület az ővék. Mint amikor az állat megjelöli a territóriumát.
karaj
Ilyenkor én szégyenlem magyarságomat , pedig a FIDESZ szerint nem is vagyok magyar.
pesti
Ide vezet a határtalan arogancia.Ha ez kellett akkor meg van!!!
Sííva
Nem most kell már segítségért folyamodni a kishontiaknak, hanem április 6-án nem a fideszre szavazni a nagy többségnek! Sajnálom Őket, de segíteni? Itt? Ki?
Tekla
@postamester: Ezért csinálják, a zsidó politika már csak ilyen! Nem érdeke a rabszolga tartóinknak , hogy legyen egy hely ahol úgy tudunk élelmet termelni , hogy nem vesszük a vető magot, nem vesszük a vegyszert. Így bárki ingyen tudja magát élelmezni !!! Akkor a sárga csillagosok , honnan jutnak pénzhez? Nézetek utána mit csinált a Monsantó , Amerikába. Még a terror elhárítást is bevetik , hogy ne lehessen megőrizni a régi önfenntartó , vegyszernékül termeszthető fajtákat.
www.magyardiplo.hu/video-egyeb/729-monsanto-szerint-a-vilag
Ja és már a képviseleteik itt vannak!!
mindenes46
@human: Mármint annak a sok nemnormálisnak aki nem ment el szavazni!!!
Nyugodjunk meg,lesz még rosszabb,ha hagyjuk!!!
nehogymá
@Tekla: ugy el vagy keveredve,hogy ihaj. vannak a génmódositott fajták,vannak azok amelyeket kereszteztek ,nemesitettek amióta kitalálták a mezögazdaságot .éppen ,hogy itt kis hazánkban nálunk pld Szegeden is a gabona kutató,szárazságtürő betegséget jobban biró jobban többet termő akár búza fajtákat "csinálnak" ha te a 2 3oo évvel ezelötti fajtákból próbálnád fenn tartani magad ,legkésöbb a következő nyárra rájönnél,hogy hosszú lesz a tél. megintcsak fölöslegesen zsidózol.nem mintha egyébként bármi is indokolná..MINEK?a disznó pestist véletlenül nem ők találták ki?
Boszi27
@kkalman: Nem a föld szeretete mozgatja a csapatot, hanem a földalapú állami támogatás. Ha innen nézzük nagyon is okosak, mindez igen vastag bőrrel párosul. Nem érdekes hogy előtte ki dolgozott a földön, milyen értékeket teremtett, ha érdekük úgy kívánja egyszerűen elveszik. Ez tetszik a Békemeneteseknek, akik agyáig a rezsiszöveg jutott el.
bögöly
Előre bocsátom,hogy nekem annyi földem van,amennyi a virágcserepekben található.
De!
"Érdekes" módon azt a földet kezdték el villámgyorsan beszántani,amelyik 21 éve folyamatos művelés alatt állt.
Nincs tönkretéve műtrágyával,még a rovarirtást is biotechnológiával végezték.
Magyarán a legértékesebb!!
Nem,nem a 20 éve nem megdolgozott ugart törik fel!
Ha bolondok lennének.
Itt Borsodban néha percekig autózhatsz gazos,gyomos földterületek mellett.
Azt megmunkálni,valahogy senkinek nem "ízlik"?
silber13
Fideszre jellemző, szándékos emberi gonoszság!
silber13
Azért érdekelne hogy pl.: Mészáros úr ( ???) és a mélynövésű Belisarius vajh, mit szólna ha munkagépekkel elkezdenék felszántani a felcsúti stadion gyepszőnyegét?
tivoli
@Tekla: 8:35
Szerintem is valami ilyesmiről van szó. Megszüntetni mindent ami még működik Magyarországon. Ne legyen termelés, termesztés, tenyésztés, ne legyen itt semmi, szűnjön meg az önellátás lehetősége, hogy az itt élő emberek teljesen ki legyenek szolgáltatva egy felsőbb koncepció kénye-kedvének.
Lesz itt egy nagy vidámpark, térkövekkel kirakott, szökőkutakkal, fürdőhelyekkel, vellness, fitness, idejár majd a szórakozni vágyó vagyonos réteg összes képviselője. Az őslakos vagy megszökik, vagy beáll fürdőmesternek, kabinosnak, kozmetikusnak, fizikoterapeutának, limuzin sofőrnek...stb A munkalehetőség korlátlan lesz a szolgáltatásban és szép új világ köszönt mindenkire.
libelle
@human: èn pedig annak a 3 millio válsztónak aki otthon maradt és igy segitett a bandán.
herczeg0210
Barbár, primitív bunkó, öntelt és arogáns ez az egész! Azt már láthatod a budapesti belvárosban, hogy hogyan kell emléket állítani a mini Szterelnöknek, fideSS módra: a gödör azért kapta a nevét, mert nem akarta a hatalom azt folytatni amit más kezdett el! Inkább hagyta hónapokig, hogy a gödör mellett közlekedjünk, és épített egy frekventált helyen egy szinházat, de azt ő csinálta végig! Itt is erről van szó, öntelt pofátlanság és bukóság az egész mert nem őK vetettek és kezdtek ott földet művelni, ezért tarolnak. Reméljük nem gödör marad helyette! Bár amilyen bunkó ez a népség, még az is lehet...
Pálinkafőző Rézüst
Hol vagytok verőceiék?? Vélemény??
Nekem van, de egyrészt leírták a többiek előttem, másrészt meg rezeg a léc az egyik modinál, tehát majd telepatikusan közlöm Veletek...:)))
Nil
Kiváncsi lennék arra hol van ilyenkor az LMP? A nagy zöld párt?
OK - a holokauszt emlékmű felépítése ellen nem tiltakozik - valószínűleg egyet ért - na de Kishantosért miért nem áll ki?
Pálinkafőző Rézüst
@Nil: de, kiállnak mellette! Nézelődj a neten! Bár én messze vagyok az LMP-től, de ebben abszolúte igazuk van!! És másoknak is kellene csatlakozni a csúti tahóság, és lenyúlás ellen!!!
csikknorisz
Ezt a hírtévés szöveget figyeljétek:
"a kishantosi biogazdaság korábbi bérlői nem nézték jó szemmel, hogy az új bérlők megkezdték a tavaszi munkát a földeken"
www.youtube.com/watch?v=ULsErLEk-VI
A kormányseggnyaló média természetesen nem érti, hogy miért nem tapsolnak nekik. Hiszen az Orbán-kormány csak csupa szép és jó dolgokat tud véghezvinni.
kkalman
@human: Rosszabbak, mint az állatok, azok ugyanis, mikor megjelölik a területüket, nem okoznak kárt sem a másik állatnak, sem saját maguknak.
csikknorisz
Itt és most idézem azt is, ami a közmédia hírfolyamában elhangzott ez ügyben:
"

"
Igen, pontosan ennyit hallottam róla.
csikknorisz
A fidesz mantra-szerű dicsőítése, a szocik mantra-szerű fikázása viszont hatalmas hír mindig a kosúton. Ez a fostalicska adó már annyit sem érdemel, hogy helyesen írjam a nevét.
Desischado
Megmondtam, kezdődik! És senkinek ne legyen illúziója: Kishantos példája az első, így fognak mindenhez és mindenkihez hozzáállni! Gratulálok a szavazóknak, akik rájuk szavaztak és az otthonmaradóknak!
Nil
@Pálinkafőző Rézüst: Nem a neten kell kiállni- élőlánc- legyen ott az összes világhíradó.
lenhardtibolya
Ami Kishantoson történt, az valódi aljasság, hiszen a mintagazdaság több, mint húsz éve nevelte/oktatta az öko-bio gazdálkodásra a szakembereket. Nemzetközi hírnevére büszke lehet(ett) az ország, és most sikerült tönkre tenni. Miért? Nem igaz, hogy helyi gazdák nyerték a pályázatot, sőt! Én ott voltam ősszel a Greenpeace-val és rituálisan vetettük a búzát, reménykedtünk, hogy az igazságtalan pályázati eredményt megsemmisítik. Nem így történt. A mintagazdaság most ott van föld nélkül... Kinek az érdeke, hogy ez így legyen? Lerombolni valamit, ami eddig működött... Lehet, hogy Ács Sándorné "bűnös", mivel Ángyán professzor jó barátja, és - amint tudjuk - a professzor úr többször felemelte szavát az igazságtalan elbírálások miatt.
bakegya
El lesz hantolva,A TÖBBI ÖSSZES PROBLÉMÁNKKAL EGYÜTT,DE MÉG AZ IS LEHET HOGY A PROBLÉMÁSOKKAL EGYÜTT!
NARANCSRIASZTÁS IDEJÉN NINCS MIRŐL BESZÉLNI-VISZNEK MINDENT!
eRDŐT-MEZŐT-VIZET-LEVEGŐT-DE MÉG A NAPFÉNYT IS-A HOLD MEG CSAK PISLOGHAT.
gödörben
@kkalman: Nem napon barnulttól mit vártok??? Nekik mindent szabad, lopni, ölni, verni, pusztítani. Sajnos tényleg csak az utca fogja megoldani ezt a problémát, de annak még nem jött el az ideje. Addig még a maradék életeket is tönkreteszik és a befolyó pénzeket lenyúlják, az emberek meg majd fizetnek, de busásan. Elszámoltatást, vagyonelkobzást, mentelmi jog eltörlést AZONNAL!!!
gödörben
@lenhardtibolya: Igy van. De mivel itt már nyiltan gyilkolásznak nincs megállás. Vérszemet kaptak, mert a pusztítás amúgy is a vérükben van.
gödörben
A földalapkezelőnek nem az lenne a dolga, hogy megvédje a földet és a gazdaságokat?
bögöly
@csikknorisz: "Lássuk tehát a tényeket. Az elmúlt év szeptember 1-jéig mintegy 200 ezer hektárnyi területet pályáztattak meg – ám eredményt mindössze ennek alig több mint 16 százalékára, vagyis valamivel több mint 32 ezer hektárra hirdettek. Elgondolkodtató érdekesség, hogy a gazdára talált területek egyötöde – több mint hatezer hektár – a miniszterelnök megyéjében, Fejérben található."

Az egész linket tudnám ajánlani a T.topictársaknak.

Ui:- nem nagyon hallok a híres zsebszerződésekről,maradtak-é az osztrák bérlők,vagy sem.
Nem mellékesen,"Hansi" ide,vagy oda,azokat a földeket meg lehet nézni,melyeket az osztrákok művelnek!
Ők megművelik,a "mieink" meg nézzük meg "mit művelnek vele"!!
Aztabetyábszentségit.
filejo
Hol van a Jobbik aki megvédi a magyar földet és a mezőgazdaságot ?? Ez volt az egyik legfontosabb pontjuk a programjukban !!Ja, vagy NEM GYŐZTEK, és nem foglalkoznak vele???
bögöly
@filejo: Szerinted mégis mit kéne tenniük?
Eleddig nyavalyogtatok,hogy így menetelnek,meg úgy Magyar Gárda!
Én azt kérdem,hol vannak az eddig ellenük nyekergők?
Hellcat
Ilyenkor hol a jó anyámba van a jobbik? Most miért nem csapkodják habzó szájjal az asztalt hogy barmolják szét a magyar mezőgazdaságot? Ha a fidesz csinálja akkor oké vagy mi? nem fog itt változni semmi...a fidesz pofátlanul megtehet továbbra is bármit az ellenzék csak messziről nézi...a nép meg csak tűri tovább...majd megint kimennek külföldre dolgozni pár millióan aztán itt maradnak a nyugdíjasok meg a tanulók ...csak tudnám akkor ki fizeti majd meg az ingyenélő senkiházi paraziták fizetését meg segélyeit.
bögöly
@Hellcat: "Ilyenkor hol a jó anyámba van a jobbik?"D

Ott,pontosan ott,T.Hellcat!
"Tetszettek volna" JOBBan meggondolni azt az X-et!
Hellcat
@bögöly: "Tetszettek volna" JOBBan meggondolni azt az X-et!
Kérhetném ennek a kifejtését ha van rá mód? Köszönöm.
Hellcat
A jobbik facebook oldaláról..."kiállunk a kishantosiak mellett és amint lehetőségünk lesz rá, felélesztjük a projektet." Hát ez kutya füle...
gödörben
A bírtokvédelmi jog hol van, amig megy a huza-vona??? A bíróság miért nem intézkedik hivatalból és "kivételesen gyorsan". A földön addig is dolgozni kell, nem csak a milliós támogatást felvenni, mint azok akiknek a zsebébe vándorol munka nélkül a mi pénzünk. Bocs a buta kérdésért, hisz itt már jog nincs csak szabad rablás.
bögöly
@Hellcat: Nem "bántásiból" írtam.

Nagyobb támogatást kellett volna adni a Jobbiknak.
Ennyi.

Ui:- a vidéki lakosság nem fog kibírni 4 évet a rókaképű belügyér "Itt rend van" jelszavával.
Adja Isten,hogy most az egyszer ne legyen igazam.

A témához:- 80.000 Ft a földalapú támogatás hektáronként.
37 millióért vágták tönkre a mintagazdaságot??
A jó életbe!
Szóltak volna időben összedobtunk volna annyit,hogy a "nyertes" ne veszítsen.
Még mindig nem késő!
Adjon egy számlaszámot Kishantos,úgy éljek akár beszállok a "jóvátételbe"!
Hellcat
@bögöly: Én gondoltam adok nekik egy esélyt de már most kezdem megbánni... az Eu parlamentes termen pörögnek miközben idehaza sokkal fontosabb dolgok vannak.
Dr. Felipe
Csak szólok hogy ilyenért a fideSS által agyon majmolt horthy rendszerben akasztás járt.
bögöly
@Hellcat: Ne bánd meg!
Soha nem tudhatod,hogy mikor lesz szükség egy "megbízható ellenfélre"!D
kukac50
Ezt egy normális demokratikus államban nem tehették volna meg emberek,de egy Orbanisztán diktatúrában elfogadott! Azt kellene felakasztani egy villanyoszlopra intő példának, aki ezt elrendelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.