Lázár János szerint szemléletváltás lesz a városok irányításában a jövőben; a régi adottságok, régi axiómák nem működnek úgy, mint korábban, új megoldásokra van szükség.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Makón, a helyi képviselő-testülettel folytatott konzultáción azt mondta: a következő négy évben az önkormányzatok feladata a korábbiaktól eltérően nem a települések üzemeltetése lesz, hanem munkahelyek megteremtése és a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás.

Ez azt jelenti, hogy a helyi közösségeknek is rendelkeznie kell helyi gazdaság-fejlesztési elképzelésekkel. Ehhez szeretne a kormány forrásokat hozzárendelni. A pályázati lehetőségek a tervek szerint augusztus végén nyílnak meg – tette hozzá.

A politikus beszélt a következő uniós ciklus forrásainak felosztásáról is. Üdvözlendőnek nevezte, hogy azoknak az önkormányzatoknak, melyek közfeladat ellátásra igénylik a forrást, például óvodafejlesztésre, alanyi jogon jár majd a támogatás. Ennek kapcsán megjegyezte: kiemelt feladatának tartja a pályázati rendszerből a pályázatírók és a projektmenedzserek kivonását, akik az előző uniós ciklusban a 8400 milliárdból 1200 milliárdot vittek el.

Lázár János a térség országgyűlési képviselőjeként a rendkívüli testületi ülést megelőzően bemutatta a Fidesz térségi jelöltjeit. Makón a Fidesz Farkas Évát jelöli polgármester-jelöltnek. A 25 éves pedagógus tapasztalattal rendelkező szakember a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ha új rendszert akarsz Jani, akkor a saját párttársaid fognak kicsinálni, ami nem is olyan nagy kár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyuszicsibe
"...egyet a jobb zsebembe...egyet a bal zsebembe...egyet a jobb kezembe... egyet a bal kezembe..."
Senara
Csak nehogy összekeverje osztogatás helyet fosztogatás legyen :-)) Kiránduló partnernek is jut ?
nyanya001
Pofára ! Kifejezetten fideszes pofára !
silber13
Ha új rendszert akarsz Jani, akkor a saját párttársaid fognak kicsinálni, ami nem is olyan nagy kár!
Mobil123
Akkor nem kell pályázatot írni? Tehát akkor még egyszerűbb lesz a lopás?
varrólány
Jöhet erre is , ha osztani akar , volt olyan műsor hogy "Jani házhoz megy"!
sentinel216
Amit eddig ők csináltak a pénzekkel és megtollasodtak rajta, na ez ezután szigorúan tilos lesz. Azokat a módszereket amelyekkel a volt kollégisták meggazdagodtak, - kayaibrahim, székház, olajozás, offsorozás -, ma már szigorúan büntetik azok, akik a nemzeti tákolmánnyal és az abból fakadó tiltó törvényekkel mossák magukat tisztára. Nekik már ha rácuppannának egy jövedelmező üzletágra, csak törvényt kell rá hozni, hogy lenyúlják. Trafik, földek, szerencsejáték, legújabban a parkolás.
postamester
Ugy repkednek az 1000 milliárdok, mint legyek a szarkupac körül...
Grafix69
Nagyon egyszerű az osztás , aki be...ja az kap lóvét.:)))))))))))
Grafix69
Na elvtársak mától én vagyok itt az Gatya Úr Isten és aki csak kicsit is sandán néz rám ha elutazom valami egzotikus szigetecskére az alávaló alatvalók pénziből azt úgy kipenderítem mint macskát sz@rni. A pénzet a következő képen fogjuk elosztani ,az semmiféle képen nem kaphat belőle akinek rá látása van az ügyekre.Aki meg kap belőle arra meg én vagyok rá látással. Semmit nem lehet belőle épiteni csak stadiont ,de ezt már a párt kongresszuson kibeszéltük , akinek ellen javaslata van annak a személyi titkárom felveszi a személyes adatait a későbbiekre való tekintettel.
kkalman
"...kiemelt feladatának tartja a pályázati rendszerből a pályázatírók és a projektmenedzserek kivonását, akik az előző uniós ciklusban a 8400 milliárdból 1200 milliárdot vittek el."
Pontosan, ennyit kaptak, hogy a többiről ne tudjanak. Azért kell a pályázatírókat és a projektmenedzsereket eltávolítani a rendszerből, hogy többet lehessen szétosztani egymás között.
Desischado
Na ha lézer jani osztja a pénzt, akkor borítékolható, kik fognak belőle kapni! A fideszes haverok! A többi egy huncut vasat sem fog látni! Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt: Egy- két törvényecske, és máris egyszerűbbé teszik a nagy Nemzethíy Lopást, á la fidesz módra!
coyote3
Olvasva Annyit Is Ér János megnyilvánulásait lassan megértem mit takar a gyilkosság elötti lelkiállapota egy merénylőnek...
postamester
Lézerjanika !!! Mi ez a csend a londoni 2 milliós szexéjszakáidról
a vitatott nemü partneraiddal ??? Szeretnénk a részletes
tájékoztatást...- ha már pénzröl van szó !!!
Mobil123
@postamester: Visszafizette így már nem lehet kíváncsiskodni :-) (mit szólna az asszony otthon?.:-D)
postamester
@Mobil123: de én akkor is nagyon kiváncsi vagyok...pl. hogy miböl ???
Mobil123
@postamester: Miből, miből??!!! Devizahitelből vaze! :-D (amit az Erste banktól visszakap :-D)
Mobil123
De lehet Raiffeisen bank ? (A fene tudja már a sok kavarásába.)
postamester
@Mobil123: Mindegyikre rárakták a mocskos mancsukat...
Legjobb a nagymama módszere, a vagyont a párna alá...:-))))
Mobil123
@postamester: Hát ha van mit a párna alá rakni?! :-(
postamester
@Mobil123: Kötegszám, csak attól függ, hol van az a párna:-)))))
kukac50
A Fidesz közeliek kapnak meg Mészáros Lőrinc, akik nem Fideszes városok faluk azok nem kapnak.
Dr. Felipe
"Szemléletváltás lesz". Hát nem arról volt szó hogy "folytatjuk"?
evacica
Na kecskére bízták a káposztát! Haverok felkészülni zsebet kinyitni, osszuk a zsozsot, de csak magunknak és a magunk fajtáknak, a többinek a nagy bánat, örüljenek a közmunkának, meg a havi 47 ezernek, nekik havi, nekünk napi. Így igazságos, mert megérdemeljük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.