A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adott át Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a Parlamentben Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz Ál Szaúd hercegnek.

A kormányfő ünnepi köszöntőjében kiemelte: a kitüntetést azért adja a magyar állam, mert nagyra tartja azt a tevékenységet, amellyel a herceg túllép az üzlet hagyományos keretein.

Orbán Viktor kitüntetett egy szaúdi herceget

Ezt a nyugat-európai kultúrában társadalmi felelősségnek nevezik – fejtette ki a kormányfő. Hozzátette: mielőtt Magyarország ennek a nyugati kultúrának a része lett volna, egyszerűen úgy mondták volna: "a jó embereknek" adták a kitüntetést.

A herceg életútja rendkívül figyelemre méltó és elismerést vált ki a világon mindenütt – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arról biztosította a díjazottat: Magyarország büszke arra, hogy ezt a kitüntetést átadhatja.

Orbán Viktor kitüntetett egy szaúdi herceget

A szaúdi királyság uralkodócsaládjának tagja a magyar-szaúdi gazdasági kapcsolatok fejlesztésért végzett munkájáért részesült az elismerésben.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"Magyarország büszke arra, hogy ezt a kitüntetést átadhatja."

Nyomi 0rbán, szokjál már le erről, hogy Magyarország mit gondol, mit akar, mire büszke, stb. Magyarország nem te vagy. Meg a Jóisten se.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nincs ezen semmi csodálkozni való, régebben az egyháznál a perselypénzért kunyizott a vezér, de ma már sokkal több kellene...
tivoli
Ha figyelmesen olvassuk a cikket, akkor kiderül, hogy a szaudi hercegnek milliárdokat termelő építőipari birodalma van. Na már most.. Viktorunk bővíteni szeretné felcsúti családi házát, mert ugye kell a hely a jövő nemzedékének, meg saját magának is, nyugdíjas éveire.
Ezért a nagy nekiveselkedés Magyarország részéről.@nemkati:
Desischado
Az én nevemben ne dumáljon! Én nem vagyok büszke! Egy olyan országnak a hercege, ahol a legalapvetőbb emberi jogokat sem tisztelik! Gyémántokkal kirakott merci, az eszem megáll, micsoda luxus! Kiváncsi lennék rá, hogy a népe is jól él?
tivoli
@Desischado: ma, 02:13
Nyugodj meg, jól. Mármint aki számít!
bakegya
@Desischado: ezt már vicctorunk is kiharcolta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.