Az államnak fontosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy az utak tartalmi kérdései ne kerüljenek nyilvánosságra – mondta ma egy sajtótájékoztatón Lázár János, a közelmúltban napvilágra került luxusutazásai kapcsán.

Az észak-olaszországi, zürichi és londoni kiruccanásaival kapcsolatban Lázár János azt mondta: ezek hivatalos utak voltak, "nem kellemes időtöltés volt, nem hetyegéssel töltöttem az időt, hanem munkával" – közölte, hozzátéve, hogy a látogatások részben az Információs Hivatallal kapcsolatos tevékenységét fedték le, részben pedig a kormánytól kapott feladatait végezte el.

A vele tartó két munkatársa, Perényi Zsigmond és Sonkodi Balázs alapvetően tolmácsolási segítséget nyújtottak – ismételte meg korábbi nyilatkozatát.

Az utazásokkal kapcsolatos kérdést feltevő RTL Klubos riporterhez szólva – a csatorna reklámadó-fizetési kötelezettségére utalva – Lázár János hozzátette: "nem tudok abban segíteni, hogy ne kelljen adót fizetniük".

Kérdés továbbra is, hogy ha az utazások valóban hivatalos utak voltak, a botrány kirobbanása után miért fizette vissza rögtön Lázár a három szálloda kétmilliós költségét saját zsebből?

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
Mindig, milyen "tisztelettudóan" beszél mindenkivel ez az igazi "Pisztolyorrú Lázálom"!
:-(((
miazavalami
@lenalena: :-) Hááát ezt így nem gondoltam végig...
De ne közpénzből hetyegjen ám!
kukac50
Minden miniszter és képviselő aki az adófizetők pénzén utazik az nyilvános.
Hozzák nyilvánosságra ki hova, milyen ügyben mennyiért, és az utazás eredménye lett üzlet vagy csak potyára utaztak. Az adófizetőknek joguk van tudni!
Yoda69
@kukac50: Ne almodozz. orbanisztanban ez nem divat.
Le kell valtani a zsirdisznot, aztan majd megtudjuk.
pityuka
"Nem hetyegéssel töltöttem az időt" - mondta Lázár "Annyitisér" János. Nem bizony Jankó, hanem lepedőakrobatikázással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.