Néhány hónap és a rendőrség vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok már nemcsak a telefonhívásainkba hallgathatnak bele, de azt is megnézhetik, hova utaztunk, kivel találkoztunk, meddig és hol várakoztunk.

Az állami adatbázisokba kerülő információk megosztásának jogi szabályozása őszre készül el, miután a rendőrség vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok belehallgathatnak a telefonhívásainkba, megnézhetik, hogy hova utaztunk, kivel találkoztunk, meddig és hol várakoztunk. Igen, ez Orwell világa, de a technikai korlátok rég elhárultak a teljes megfigyelés elől, így a kormány most megteremti a teljes ellenőrzés jogi hátterét. – jelent meg a NOL-ban, Kapitány Szabó Attila írása szerint.

A hatósági kamerarendszerek leolvassák az autók rendszmát, arcfelismerő rendszerük kiváló, a mobillal parkolók maguk árulják el, hogy hol voltak és meddig. A kormány márciusban döntött az „egyes közúti közlekedési rendszerek közötti együttműködési képesség feltételeinek megteremtéséről, valamint az ezen rendszerek által gyűjtött adatok kölcsönös felhasználása jogi kereteinek kialakításáról”. A kormány határozata alapján a belügyi és a fejlesztési tárcának június 30-ig kellett felülvizsgálniuk a „közlekedési rendszerekben keletkező, valamint az egyes kapcsolódó hatósági és közútkezelői nyilvántartásokban kezelt” adatok megosztását befolyásoló jogszabályokat.

"Az állami információs rendszerből néhány gombnyomással kinyerhető adatok valóban csak a tilosban járók megrendszabályozásánál kerülhetnek elő, vagy, mondjuk, a „nemzetbiztonsági” érdekekre hivatkozva meg nem nevezett felhasználók esetleg az üzleti és politikai csatározásoknál is hasznát látják. Esetleg megtudható, hogy a nemzeti együttműködés rendszeréből kimaradt pártok vezetői merre járnak, kikkel találkoznak." – vetíti előre a variációkat, a Népszabadság publicistája.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
ez nekik a szabadság meg a demokrácia . Undorító ! :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Most már modernebb eszközökkel de
éppen olyan aljasul mint a Rákosi érában, akkor az ablak alatt hallgatóztak
és a szomszédoktól érdeklődtek, na meg a gyanús egyén nyomába eredtek !
Gyomorforgató banda !
perfekt
:-)))))))) Elnézést-most sírjak a röhögéstől, avagy fordítva---ezt az "szolgáltatást"--nálunk intézményesítették már minium"--ötven éve--és ami szomorú,a hír csak most jutott el az illetékesekig.Itt elmarasztalhatóak, a híreket továbbító alakulatok.Kisebb településeken Mari néni percek alatt--lerendezi:))
dömdödöm
ez nekik a szabadság meg a demokrácia . Undorító ! :-)
pbalage
még egy feladat van, mégpedig az, hogy mindenkibe beépítenek egy chipet, amit rákötnek egy "MEGSEMMISÍTÉS" feliratú gombra.
qxy
de a parlamentbe és az állam kasszába is kellene egy két kamera nem?
Tisztelt igazságügy! Vagy az nem a mi dolgunk? ? " Sza meg! ! ! !
Január
@pbalage: Ne fesd az ördögöt a falra, mert még megjelenik!
Jankó123
@Január: Pontosabban :

"Ne fesd az ördögöt a falra, mert seggbe rúg a házmester!"

Remélem nem haragszol, hogy átírtam! :-)))
hetöndöe
Ez a baromarcú csúti tahó addig nem nyugszik,míg a népesség legalább fele le nem pattan ebből az országból.
Január
@Jankó123: Ezt még nem hallottam. :))))) Semmi gond.
A gond az lesz, ha beigazolódik amit ma sokan csak fantazmagóriának hisznek erről a megfigyelési folyamatról, eszkalálódásáról, akkor mi sem fogunk itt írogatni.
Jankó123
@Január: Gondolod, hogy nem írogatunk?
- Helyette azt halljuk, hogy "Vádlott álljon fel"! :)))
human
Épül a nagy testvér világa szépen. A kubatov listával kezdődött. Ott megkérdezték az embereket, hogy szerintük a szomszéduk a fideszre szavazna-e. Aki pedig nem volt szimpatizáns azt is ugyanúgy felírták, mint aki szimpatizáns volt.
1szomjas
@hetöndöe: Ez a b.cs. t. nem tart attól, hogy akad valaki, aki megelégeli, amit csinálnak az ő vezetésével, és eltakarítja a pereputtyával együtt ?
Desischado
Diktatúra, á la rákosi módra, a modern változat, hölgyeim, és uraim! A csuti hazugovics már ennyire paranoiás?
laszlobihari
Valamit nem értek, ha ennyire jó a rendszer akkor hogy a pi..paszárba nem tudják elkapni a bűnözőket? vagy ne adj isten össze játszanak velük?
human
Ha csak a bűnözők felderítésére használják az új jogkört, ok. De azt hiszen naiv gondolat ez tőlem. Az üzleti és politikai információk nagyon sokat érnek.
Senara
Nem véletlen a III/III és a III/II -es tapasztalt elvtárasak hatalomba emelése .
Yoda69
orbannak mar egesz regiment besugohalozata van. Tele van a fideSS volt 3/3-as es 3/2-es ugynokokkel (nemelyikuk meg allamtitkari beosztasban is van) A legtobb ex-komminsta is ott ul, akik atvedlettek fiatal demokratakka, holott elotte lehet hogy epp ok irtak ala halalos iteletet.
Ilyen rendor es besugo allamot egyetlen orszak sem uzemeltet, talan E.Korat es Kinat kiveve. De hat nem veletlen hogy a taho olyan gyakran latogat hozzajuk. Toluk tanul a zsirdiszno, mert az Unioban es az USA-ban mar nem kivanatos elem.
csikknorisz
Mindez egy olyan országban, ahol a XXI. század második évtizedében másfél évig tart egy népszámlálás adatainak feldolgozása, a beígért egyéni nyugdíjszámlák létrehozása képtelenség, a munkaviszonyaidat a fasse tartja nyilván, őrizgessél egy köteg papírt évtizedekig, ha nyugdíjat akarsz kapni, mert ilyen esetekre már nincs hájtek összevont adatbázis. Másra meg van.
folo
@csikknorisz: A tartalom jó,érthető,elfogadandó, a kivitel javítandó, még mielőtt valóban megszokja ezeket az elkövetett hibákat, magam 50 évvel ez előtt megkaptam az eligazítást a boldogult Ilkőy Sándor tanár úrtól...
soljanka
Mintha eddig nem működött volna a" rendszer". Csak szájon át terjedt :)
Nálam a csúcs az volt, amikor az áprilisi választások előtt pár nappal a főnököm megkérdezte, hogy kire szavazunk. Mert ő a mutyiszesre, mert ő az egyetlen, aki megérdemli...Hát én felröhögtem.
Aztán májusban beleestem a leépítésbe.
1szomjas
@soljanka: Úgy kell neked, miért nem vagy te is s.ggnyaló... Láthatod, hogy mit vár el alattvalóitól a Nemzetmegvezető Viktátor és csapatának ,,demokráciája"...
soljanka
Jogos...De jót tettek velem, mert mindenképpen ott akartam hagyni a helyet. Így meg még végkielégítést is kapok.
Nil
Már most is ez van- kellett nektek térfigyelő kamera- elhittétek hogy a bűnözés ellen szerelik fel - nem baj-nemsokára jönnek a gettók - a zajjvédőfalakkal (ami nem véd) már kijelölték a határokat.
Ha nem olvastam volna évekkel ezelőtt akkor el sem hinném-de szép lassan megcsinálnak ov-ék mindent ami a pusztuláshoz kell - roszz hírem van nekik - a pénzük nem menti meg őket sem
1szomjas
@Yoda69: Azt hiszem, hogy -sokan másokkal együtt- tévedés és ,,vakítás" áldozata vagy ! Nem szándékozom védeni a kommunistákat, de aki régen MSZMP tag volt, egyáltalán nem biztos, hogy kommunista volt . Sőt ! A kettő közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, még ha ezt ,,egyesek" -különböző érdekekből- meg is teszik . Persze, előfordulhat, hogy valaki megtér, megvilágosodik, ám jól látható, hogy ezek a ,,megtértek" és ,,megvilágosodottak" milyen táborba igazoltak át... Hogy az a tábor komcsizik ? Ez a fegyvertáruk része . (Csak mellesleg : nekem még a tágabb családomban se volt kommunista...) Most egyesek azt mondják, csak azért volt 1990 előtt piros könyvecskéjük, hogy belülről bomlaszthassák ,,a" pártot . Néhány százezren... Igaz, ebben lehet valami, csak meg kell nézni az 1990 óta eltelt időt . Hazudozásban, vakításban ma is a szélkakasok jeleskednek...
Yoda69
@1szomjas: Nem kell vedeni a mundert ha nem voltal kommunista.
En meg KISZ tag se voltam, csak uttoro.
m.macskosz
@Yoda69:Azt nem kell szégyellni, hogy valaki a szocializmust építő Magyarországon úttörő vagy KISZ-tag volt. Az MSZMP-tagság már más kérdés. Aki meggyőződésből volt az, és ma sem tagadja, az tiszteletre méltó dolog. Az viszont, aki akkor is önös érdekből, leendő előnyökért, elvtelenül volt párttag, ma viszont habzó szájjal komcsizik, na, az a szemét patkány.
varirmag
"A hatósági kamerarendszerek leolvassák az autók rendszmát, arcfelismerő rendszerük kiváló, a mobillal parkolók maguk árulják el, hogy hol voltak és meddig"

És ?? Engem nem érdekel !!! Nézzenek.

Az tény hogy a bekamerázott utcákban sokkal kevesebb a gk feltörés, a rablás és a lopás.

Csak azt nem értem hogy lomtalanításkor, a 3 napra idetelepülő ( 4 fő + 1 szgk + utánfutó ) 6 parkolóhelyet elfoglalót miért nem látták ???
A közterületes egyszer sem büntette őket,pedig nem vettek parkolójegyet.

Látták hogy mit művelnek ( bekamerázott az utca ) de lesz@rták !!! Nem tettek semmit !
Más meg 10 perc parkolásért ( megállt a gyógyszertár előtt ) már megkapta a büntit.
Meine Ehre heisst Treue
Nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani:
Akinek nincs félnivalója (jellemzően a mezei kisemberek), annak teljesen mindegy, hogy figyelik vagy sem.
Akinek van, nos ők simán megoldják, hogy az állam ne tudja figyelni őket vagy ha mégis megfigyeli, akkor utólag kiderül, hogy az a jármű nem az a jármű vagy az az ember nem az az ember, stb, stb... Az ember kreatív, öntudatos és gondolkodó lény, tehát nyugalom.
Grafix69
Megfigyelhetik ahogyan nem megyek haza lehet soha, azt is megfigyelhetik,hogy nem hagyom magamat meglopni , aztán megfigyelhetik azt is mikor a rengeteg szegény ember a seggükbe dugja a blankolt vezetéket amivel megfigyelték őket.
1szomjas
@Yoda69: Senkit nem védek, de, ha mi is csak eszetlenül, elvakultan vagdalkózunk tárgyilagosság helyett, akkor mi sem vagyunk különbek azoknál, akikről ítéletet mondunk .
almosd
Már most megfigyelve lehetünk bizonyos törvények szerint és szerintem meg is figyelnek,mint ahogy biztos hogy itt is vannak olyan embernek nem nevezhető egyének akik azt nézik , hogy miket írnak itt az emberek, mert a vérükben van a sunyiság és lételemük a besúgó szerep.
1szomjas
@Meine Ehre heisst Treue: Hatalom-mániás hatalmaskodók egyik fegyvere, hogy a pici, mezei polgárt azért is felelősségre vonják, megbüntetik, ha pl. kiesett a zsebéből egy használt buszjegy . Ezzel önmagában nem lenne baj, fő a tisztaság . Viszont, ahogy te is írtad, a ,,vajas-fejűek" és a ,,nagyobbacskák" ( általában...) ,,kimossák" magukat, vagy ki(meg...)egyeznek a ,,hatalommal" . A következményeket mindenkinek érdemes lenne végiggondolni...
intrepid
Nekem nyugodtan nézzék meg mit csinálok, csak ne nyúlják le a csajomat, és ha már wc használatomat is megnézik, akkor gyógyítsák is meg az aranyeremet.
Hellcat
ugyan már...ez egy diktatúra alapkelléke...a qrbán meg most mondta, hogy megszűnt a demokrácia.
bretagne
Én megyek fodrászhoz!!! Menjünk mindnyájan, hogy szépek legyünk a fotókon!
evacica
Ez az egész amit itt művelnek, beteg emberek agyszüleménye.Orbán a totális diktatúrára készül, ebbe beletartozik az emberek megfigyelése, majd jön a fekete autó hajnalba és eltűnsz, ha ki mered nyitni a szád ha valami nem tetszik. Megyünk vissza az 50 évekbe Rákosi rezsimjébe! Ez kell a magyar népnek, ezt választotta!Megérdemli! Jön a csengőfrász! Rákosi büszke lehet Orbánra, jó tanítvány, lassan túl tesz rajta.
gödörben
magyar=magyar, ember=ember akkor nincs kifogásom. Különben nem járulok hozzá a kukkoláshoz.
De mivel nekem nincs rejtegetni valóm, vagy nem sunnyogok oda is bekukkolhatnak ha hagyom. Lehetőleg jó meghajtós kaja után.
gödörben
@varirmag: Mert a magyar állampolgár nem = a magyar állampolgárral. Ha még nem tünt volna fel. Jogok és kötelességek terén is ez van. Meg egyéb dolgokban is.
Vadlaci
Nem izgulni ! Munkaalapú és illiberális megfigyelés lesz ! És még ezek ugatnak a korábbi rendszer megfigyelőiről, besúgóiról ! A hülye, nem tudja, hogy minden társadalom munkaalapú. Hiszen a munkától,tanulástól értelmes lény a társadalmat alkotó ember / persze már aki.../ OV Hitler méltó utóda, csak nem tudja, hogy elődje megírta a Mein Kampfot, aztán Mein Kampec lett belőle. Na, besúgók,megfigyelők, erre mit léptek?
Yoda69
orban kis-kinair akar Magyarorszagon. Mindenki megfigyel mindenkit. Szabad sajto nincs. Az internet korlatozva van. Evente 4000 kivegezes van az orszagban, annak fele politikai. Aki felemeli szavat a rendszer ellen, hipp-hopp 10 ev borton/kenyszermunkat kap.
Remek vilag lesz. Koszonom, de en nem kerek belole.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.