Az MSZP szerint el kell távolítani a jegybankelnököt, aki "kontroll nélkül szórja a pénzt" – jelentette ki az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos kifogásolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank mintegy félmilliárd forintért megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, több milliárd forintért a budapesti Eiffel Palace-t, valamint több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak közgazdászképzés céljára.

Az ellenzéki politikus ez utóbbival kapcsolatban felhívta arra a figyelmet, hogy a kétszázmilliárd forint másfélszer több, mint a magyar egyetemi rendszer éves költségvetési támogatása. Korózs Lajos azt kérdezte, mit fognak ezek az alapítványok tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni, vagy hogyan kell kreatívan könyvelni? – sorolta kérdéseit.

Közölte, Matolcsy György MNB-elnök "Monopolyt játszik a magyar pénzügyi rendszer legfontosabb intézményével", és azt gondolja, hogy ha pénzzel dolgozik, akkor azzal azt tehet, amit csak akar.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"Hogy kell közpénzt lopni?" - na ezt minden politikus tudja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A szegény réteg gyerekeit nem tudják Fideszesnek nevelni, akik nyomorognak azokat.
JAJMÁR
Egyébként tényleg érdekes, hogy vajon mit fognak tanítani, meg az is, hogy ki? Mert ki van birtokában ennek az unortodox gazdaságpolitikának, aki taníthatja? (Persze a közpénzzel való bánást bármelyik politikus taníthatná, de meg kellene próbálni nem megtanítani az ifjaknak)
verőce21
Matolcsytól nemcsak a fiatal közgazdász növendékek, de a világ legtöbb jegybankárja is tanulhatna tisztességes, hazafias pénzügypolitikát!
Desischado
@verőce21: Miii?!?!?! Ezt most komolyan gondoltad?!
Desischado
Hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni a Nagy Nemzethy Cselez-lopezt!
F_Viktor
Ez jó cím lesz az RTL híradójában is: "Mit fognak tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni?" :-)
Dögleni fognak érte a Zemberek :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.