A Délmagyar írt pénteken arról, hogy egy ember meghalt Pusztamérgesen, egy másik vállalkozót pedig a földre tepertek, miután a NAV ellenőrei próbavásárlást tartottak a falunapon.

Minden azzal kezdődött, hogy egy kürtőskalácsosnál vásároltak az ellenőrök, majd fél óra múlva megjelentek és megmutatták az igazolványukat. A Délmagyar szerint ebből lett a felháborodás, mivel több vállalkozó is azt mondta, mindig csak a kishalakat büntetik meg.

A szóváltás tettlegességig fajult. Egy üllési fiatalember a gyanú szerint üdítős palackot vágott az egyik NAV-os fejéhez. Az ellenőrök rendőrt hívtak. Az erősen ittasnak látszó férfi ellenállt, mire járőrök a földre nyomták, megbilincselték és előállították.

Egy kecskeméti vállalkozó, aki vendégként volt jelen a rendezvényen szívinfarktust kapott és összeesett. A mentősök hosszú ideig küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta, a helyszínen életét vesztette – olvasható a Délmagyar cikkében.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A NAV inkább az 1000 milliárdos fideszmaffiás áfacsalással foglalkozzon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ne mondok semmit csak azt próbélom észleltetni, hogy a csaló az csaló ...ha kicsi ha nagy.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Pontosan, aki csal az ne ússza meg. De a milliárdos csaló sem, s a kiszabott büntetés mértéke tükrözze a csalás/lopás nagyságát. Ezt várják el a Zemberek, az adózó állampolgárok.
Ezért volt jogos Pusztamérgesen a vállalkozók felháborodása, persze az is igaz, hogy nem az ellenőrökön kell elverni a port. De valahol el kell kezdeni a nemtetszés véleményezését.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Te, mint becsületes állampolgár tudnod kéne, hogy minden tevékenység eredménye a tevékenykedő tehetségétől függ. Ez tolvajnál bányásznál egyforma, szóval maradva a tolvajnál, aki többet lop az nagyobb körültekintéssel jobb álcázással stsb végzi a munkáját jogy kevesebb legyen a lebukási lehetőség...ilye a halász is. Kicsi halat akár szalmakalappal is lehet fogni de már egy ötkilós csukához komoly felszerelés és tapasztalat kell.
A milliárdokot csalók legjobb fegyvere az összejátszás. Aki ilyenben utazik az nem igényes sem nemre sem párállásra sem etnikumra csak azt nézi, hogy bármilyen változás vagy veszély fenyegeti legyen mivel álcázzon...az ilyeneket pedig nagyon nehéz elkapni...és ezt te is tudod csak űzöd az eszed.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Nem tudom a te értelmezésedben mit jelent, hogy űzöm az eszemet, de a témánál maradva azt mondom, tévúton jársz.
Ha a "tevékenység eredménye" nálad a vállalkozás sikerét jelenti, akkor nagyon leegyszerűsíted ha azt gondolod, hogy csak a "tevékenykedő tehetségétől függ".
De ez most nem releváns, izgalmasabb a folytatás.
Igazad van, léteznek azok a csalók akik mindig is a zavarosban halásztak, csaltak kicsiben.
Aztán jöttek a nagyhalak, akik láncolatba szerveződő csalások sorozatával nehezítették meg az akkor még APEH-nak hívott adóhivatal ellenőrzési munkáját.
Azt írod, "az ilyeneket pedig nagyon nehéz elkapni". Nem, nem nehéz elkapni őket, mivel a hivatal kezében van minden jogi- és technikai lehetőség, hogy felderítse és szankcionálja a nagyban csaló cégeket.
Ezt a baloldali kormány észrevette, s nagyon helyesen, 2007-ben létrehozta APEH-en belül az ezekre specializálódott, kiemelt ügyek osztályát.
2010-től viszont (Horváth és egy volt kollégája szerint) valami történt, előbb ennek az osztálynak a vezetője állította le a vizsgálatokat, vagyis el sem indíttatta, majd a NAV átszervezésekor meg is szüntették az osztályt.
Nos, innentől már politikai ügy,mert a politika szépen beletenyerelt, lehetőséget adott, esélyt kínált fel az évi 1 000 milliárdos nagyhalaknak, s az évi 700 milliárdos közepes méretű halacskáknak.

S mivel az egész biliborogatás a nyilvánosság előtt zajlott, a NAV a mai napig megnyugtatóan nem tudta cáfolni (még mindig hivatalosan az egy hétvége alatt lefolytatott belsővizsgálattal cáfolnak) Horváthot és társának állításait, így jogos az aprócska halacskák indulatai a NAV és a kormány felé.
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...unalmassá vált a folytonos kampányod...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ne túlozz, nem unalmas. Egyszerűen nem szeretsz szembesülni haverjaid bűneivel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.