Több mint 170 ezer ember ajánlotta fel az államnak adója egy százalékát azért, hogy abból parlagfüvet irtsanak. Ebből azonban a hvg.hu cikke szerint alig ment erre a célra.

Azt akkor a Propeller is megírta, hogy rendezvényt szervezetek belőle, irodaszereket és terepjárót vásároltak, de még süteményre is jutott a pénzből. Ugyanúgy, ahogy rengeteg végkielégítést is abból a több mint 1 milliárd forintból fizettek, ami a felajánlásokból összejött.

Katona Tamás közgazdász, egyetemi tanár a Népszavának elmondta, Fazekas Sándor agrárminiszternek nem volt joga a parlagfűirtásra szánt források átcsoportosítására. Ezt az intézkedését ráadásul a tárca vezetője el is ismerte. Azért nem lett volna lehetősége a tárca vezetőjének erre a lépésre, mert ebben az esetben a célhoz kötöttség elve érvényesül, magyarán a pántlikázott pénz csak a meghatározott célra fordítható.

A lap szerint a szaktárca, állítása szerint elszámolt a 2011. évben parlagfű elleni védekezésre szánt pénzekkel. Mint írták a " VM gazdálkodásáról beszámoló készült, amely nyilvánosan elérhető. A fejezeti beszámoló a 2011. évi központi költségvetés zárszámadásának része, annak tartalmát az Állami Számvevőszék vizsgálta és észrevételt nem tett. Ez a beszámoló tartalmazza a parlagfű elleni védekezésre szánt költségvetési források felhasználására vonatkozó információkat, és azokat az adatokat is, amelyekből kiderül, hogy mely előirányzatok javára csoportosított át a tárca összegeket" ismerte el már egy éve a szaktárca.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Naiv emberek! Miért, mire számítottak? Nem tudnak a vörös iszap károsultaknak összetelefonált 1.6 milliárd sorsáról, vagy a MANYUP 3000 milliárd Ft-os elsíbolt alapjáról? Nem hallottak a földárverésekről, a trafikmutyiról, a kreditbotrányról, a seszták jelenségről, lencikedvencről, simlicskáról, és sorolni lehetne a végtelenségig. Ez már csak egy apró szeplő a fidesz demokrácia pofázmányán...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Igen,azzal járnak gombázni és tüzifát gyűjteni is.Évente 1%-os receptre váltható ki-biztos kaszálás,kérdezze meg orvosát,gyógyszerészét!
bubu1
Hmm...Nem vagyok meglepődve.
Én mindig egy bizonyos kutyamenhelynek adom az 1%-ot , mert Tőlük fogadtam örökbe a kutyámat és tudom,hogy jó helyre kerül :)
nezelodo
Naiv emberek! Miért, mire számítottak? Nem tudnak a vörös iszap károsultaknak összetelefonált 1.6 milliárd sorsáról, vagy a MANYUP 3000 milliárd Ft-os elsíbolt alapjáról? Nem hallottak a földárverésekről, a trafikmutyiról, a kreditbotrányról, a seszták jelenségről, lencikedvencről, simlicskáról, és sorolni lehetne a végtelenségig. Ez már csak egy apró szeplő a fidesz demokrácia pofázmányán...
pityuka
Valahogy ki kell jutni a parlagfüves területre. Ennyi rosszindulatú embert.
Don Quijote
Már bocs, de a 2/3 az 2/3!! A többinek kuss...
Strong
..na igen..

Az iszapömléskor gyűjtött pénz? Az árvízre gyűjtött pénz? stb...

Kiadott a kormány sajtósa egy közleményt (komolyan): A károsultakat "kártalanították" a pénzekből. A legnagyobb károsult mindkét esetben a Magyar Állam volt, így a pénz jelentős része az államkasszában maradt...(ez nem vicc, nézz utána)

Tehát lenyúlja a pénzt a legnagyobb tolvaj: a kormány...
nyanya001
A vörös iszap károsultjainak gyűjtött adományok elsinkófálása
óta én nem huncut kanyit sem adok semmilyen célra !
Ha van rá lehetőség, akkor egyénileg adományozok !
coyote3
Ugyan már rég foglalkoztam állami költségvetéssel és lehet, hogy változtak alaptételek, de ha kiemelt tételként kezelendő, akkor nincs lehetőség átcsoportosításra. Egy azonban biztos! Ez az átcsoportosítás-ha esetleg törvényes is- semmiképpen sem erkölcsös...
picike
én se tudok cipő nélkül járni mint ő a telepjárónélkül ,ha jár a számitógépek sokaknak a munkavégzéshez akkor jár a telepjáró is jól tették ha vettek mivel nézzen széjjel gumicsizmában?
verőce21
Idefigyejjé' Zolika, ebben a házban három dolgot ne keressél. Vízszintest, függőlegest, meg derékszöget! Meg a hőszigetelést, mert abból van a terepjáróm! :)
A Tündik bündije
Akkor bezzeg hogy ment a nyálverés, mikor a norvég alapból vettek egy doboz cikit, meg két hambit... lehet fogadni tétre-helyre-befutóra, erről hány perces blokkot állít össze az M1 híradója. Bár gondolom semmit, hiszen Faztekasnak nincs Kossuth díja...
soljanka
@bubu1 : Én is csak ismert kutyamenhelynek. egyszer adtam iskolának, aztán abból elvittek 15 gyereket- +igazgató+ csókos tanárok- egy hétre síelni. Gyorsan visszatértem a menhelyekhez. :)
F_Viktor
"...a 2011. évi központi költségvetés zárszámadásának része, annak tartalmát az Állami Számvevőszék vizsgálta és észrevételt nem tett."

Ki volt az ÁSZ elnöke?
Az a fityeszes pártkatona, Domonkos László, aki már az első fityesz kormány alatt sem volt szemérmes ha pénzről volt szó.
1998-2002 között Békés megyei közgyűlés elnökeként mindenkori tiszteletdíján és költségtérítésén felül (budapesti lakósként ez is járt neki!) )negyedévente 4,5 millió forint prémiumot szavaztatott meg magának. Csak ez a prémium 4 év alatt 72 millió forintot tett ki.
tivoli
@F_Viktor: ma, 11:27
Neki is csak megszületni volt nehéz, mint Szíjjártónak.
nezelodo
"pityuka
Valahogy ki kell jutni a parlagfüves területre. Ennyi rosszindulatú embert."

Nem kell kijutni terepjáróval! Pl a vörösiszapos városban a betelefonálók pénzén a város mellett olyan gaztengert telepítettek bemutatás céljából (nyilván azért nem kaszálják), hogy párját ritkítja. Mellé meg kiplakátolták magukat, a már nem is olyan fiatal demokraták, mintegy illusztrációnak az óriásplakátokon, hogy aszongya "Bízzál a FIDESZ-ben"! Még jó hogy nem vagyok allergiás... a pollenre.
Yoda69
Reszemrol en csak a Klubradionak ajanlom, mert ok maradtak egyeduli radiokent a demokracia elharcosakent, es ok valoban raszorulnak.
Meine Ehre heisst Treue
Számomra (és valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül) az lett volna a meglepő, ha nem lopják el a közpénzt. Szégyen ez a rabló népség, az ilyeneket jobb helyen felkötik!
dr. prédikátor
Ha a fütyi-sz banda a saját temetésére költötte volna akkor még talán.,talán!!!De így simán csak ellopták!!!
radios45
@Don Quijote: elrakták, terepjáróra, luxus cikkekre költötték, vagyis magukra, a moslékarcú Fazekas et, és a fideSS haverok, a tárcánál, lenyúlták és kész.
Így működik a fityiszokrácia, nekik mindent, a többinek meg kuss...
Majd lekaszálják jövőre a közmunkások, oszt jó napot.
radios45
@picike: akkor járjál papucsba, manapság úgy is az a divat, a vidéken.
spórolnak ám azemberek"
Minek a cipő?
nahát.
coni
" tartalmát az Állami Számvevőszék vizsgálta és észrevételt nem tett"

A bankok hitelezését is vizsgálták 14 évig és csak a 15. évben jutott eszükbe, hogy ez így nem tisztességes.
Toby
Istenem ! Mennyi hülye van még ! Hát ezért van a gengszteteknek 2/3-uk !
surdillo
@picike: A munkavégzés feltételeit a munkáltató állja, ne adományokból fizessék a kekszet meg a végkielégítéseket!Ezután már csak a hibbantak fognak felajánlai ennek a pénzéhes lenyúló bandának!!!
Toby
Mindig az a piszkos, mocskos pénz !

Weisz felkeresi a rabbit.
Rabbi ! -mondja Weisz - Tegnap meghalt családunk imádott kutyusa, családtagként szerettük a rottweilert. A közelben sehol sincs álattemető, engedd meg, hogy településünk temetőjében helyezzük örök nyugalomra !

Rabbi: - Hogyan képzeled Weisz ? Az emberek örök nyugalméul szolgáló temetőbe temessünk egy kutyát ? Ezt semmiképpen nem lehet, erről mond le !

Weisz: - Rendben rabbi - s azzal elindul kifelé, miközben az orra alatt morogja, hm...hm...pedig 50 ezer dollárt tettem félre szegény kutyuskánk temetésére !

Rabbi: - Naaaa, várj csak, várj csak, ne rohanj ! Mit mondtál, hogy hívták a kutyuskát ? Róth Weilernek ?
Desischado
Ez teljesen "normális" fideszéknél. Mindent ellopni, még az adományokat is! Akkor miből fedeznék a luxus kiadásaikat? Undormány egy népség, annyi szent!
radios45
Na igen, de még hátravan a tengernyi milliárd államadósság, amit ők csináltak, termeltek ki, és mégis mi fizetjük vissza majd, áremelések, újjabb+újjabb adók formájában
Zsuga
...és ott vannak még azok a felajánlók, akiknek a nyomtatványát valamiért nem tartják szabályosan kitöltöttnek, amiért már nem is kerül oda, ahová szánták. Egyébként számomra a Madárkórház az egyik, akiknek szívesen szánom az adományt.
rumpundli
A terepjáróval közelitették meg a helikoptert, mert azzal járőröztek. A koptert biztos olcsón vették, lehet hogy nem is csak adományból!
Vasárnapiiskolás
@tivoli: 11:27 csak annyi javítás,ezeket nem szülik...sz@rják...
picike
@surdillo: végülis igazad ne adományokból, hanem ahogy mondtad a munkáltató adjon megfelelő munkaeszközöket ha kell autót is a munkák elvégzéséhez egyetértek . én igy gondoltam eredtileg is de mindenképpen szügséges a terepjáró itt ebben az esetben csak itt a munkáltató az állam ,mert ő végzi el a munkát illetve végezteti el a munkát a munka válalóval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.