Újab kemény adóemelésre bukkant az Index a héten benyújtott adócsomagban. A gyógynövényes italokat és a pálinkákat leszámítva gyakorlatilag minden tömény jócskán megdrágul, például egy 46 százalékos alkoholos ital literjét 900 forint adó terheli jövő évtől – olvasható a lapban.

Ez szerepel a kormány által kedden beadott tervezetben. A kezdetben még csak csipszadóként emlegetett adótípust az utóbbi években egyre szélesebb körre terjesztették ki, energiaitalok, olcsóbb szörpök, cukrozott kakaópor, snackek, később ízesített sörök estek áldozatul - írja az Index.

Az adó nem érinti sem a bort, sem a sört, sem a pezsgőt, ezek külön jövedéki kategóriába tartoznak, és értelemszerűen nem vonatkozik az alkoholtartalmú gyógyszerekre sem. Jelentősen megdrágulnak ugyanakkor a kommersz italok, a vodka, a whisky, gin és likőrök.

109 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Te jó ég! Mibe fog kerülni a részegen internetezés!? :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem iszom alkoholt, ez az egy dolog nem érint, de akkor is disznóság! Egyébként senki sem vette észre a lényeget! Emelik a pia árát, mert JÖN AZ ITALMUTYI! Majd figyeljétek meg hogy igazam lesz! A ciginél is ezt csinálták! Egyébként a magam részéről szivesen összefogok egy alkoholistával is, ha meg lehet akadályozni az internet és a pia adót! Már azt sem tudja ez a főrabló, hogy mit találjon még ki! Hogy miért is nem vagyok Lucrezia Borgia! Megkínálnám jó kis ciánkális pálesszel!
Boszi27
@m.macskosz: A pálinka vérnyomáscsökkentő állítólag, de szerintem ihatatlan, borzasztó és a többi égetett szesz is. Kinek a papné, kinek a pap, nekem a fia. :))
tivoli
Jó emésztéshez sört iszom,
Étvágytalanság esetén fehérbort iszom,
ha alacsony a vérnyomásom vörösbort iszom,
Magas vérnyomás esetén konyakozok,
és ha meg vagyok hűlve, pálinkázok.
És mikor iszol vizet?
No, olyan betegségem még sosem volt!

A kormány a népi gyógymódok külön adóztatásával, a szeszadóval tovább rombolja az egészségügy helyzetét.
m.macskosz
@tivoli: Továbbá:
Az alkohol kis mennyiségben gyógyszer,
nagy mennyiségben orvosság.
bretagne
Nem baj, majd mindenki otthon pancsolja a pálinkáját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.