A kormány újabb különadót vetne ki a hipermarketekre, a javaslatcsomag a Tescót érintheti a legsúlyosabban – írja az FN24.hu.

A lap iparági forrásai szerint a cégeket nem egyedül a vasárnapi nyitvatartás körüli vita tartja izgalomban. Több olyan javaslat van, min felháborodtak.

A kormány például leszámolna a veszteséges üzletekkel – a polgári törvénykönyv módosításával bezáratnák azokat a nagyobb boltokat, amelyek két egymást követő évben veszteségesen működnek. 2016. január elsejétől pedig bezáratnák a világörökségi területen működő diszkontokat, nagyméretű szupermarketeket és hipermarketeket, illetve megtiltanák, hogy ezekre a helyszínekre működési engedélyt kapjanak a kereskedők.

A lap azt írja, a kereskedelmi tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezeten a felügyeleti díj bevezetése a legnagyobb, forintosítható, új teher a hipermarketek számára. Ez is a Tescót érintheti a legsúlyosabban. Mindezt úgy, hogy a kormány jól láthatóan a „nemzeti élelmiszerláncoknak" kedvez.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Lehet köpködni,meg szívatni a multikat,csak a kivonulásuk esetén majd valahonnan pótolni kell az általuk befizetett nem kevés adókat,amit majd a rájuk köpködő kisember fog megfizetni,hogy észre sem veszi,megint átvágták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Ne háborogjanak! Azzal, hogy vasárnap nem lehetnek nyitva , segít rajtuk rétvári, hisz kevesebb bevétel után kevesebb felügyeleti díjat kell fizetniük...:)))))
pbalage
khmm... a teszkó amúgy is ki akart vonulászni Magyarországról, mert odahaza is gondok vannak.
hetöndöe
Lehet köpködni,meg szívatni a multikat,csak a kivonulásuk esetén majd valahonnan pótolni kell az általuk befizetett nem kevés adókat,amit majd a rájuk köpködő kisember fog megfizetni,hogy észre sem veszi,megint átvágták.
m.macskosz
@coyote3: A felügyeleti sarc is testreszabott lesz, a CBA mindenképpen jól jár.
joopapa
Na most mondják azt hogy nem a CBA-t akarják helyzetbe hozni, csak az a bibi hogy a CBA drága ugyanazért az áruért többet kell fizetni mint a "gaz" külföldi multinál!!! Ki kell fizetni a Lázár testvéreket!!!
Szimba
A kormány nem a tescora és a hipermarketekre szállt rá, hanem a magyar emberekre. Akiktől elveszi az olcsóbb vásárlás lehetőségét. Csak egy példa: neked mindegy, hogy akcióban az Auchanban 1 kg kenyeret 180 ft-ért veszel, vagy a nem hipermarkertben ugyanazt 280-ért? És sorolhatnám, végkimerülésig, nem csak az Auchan-t hozva fel példának. És mi köze a kormánynak ahhoz, hogy veszteséges-e egy üzlet (hipermarket) -Mo.-on, de lehet, hogy a többiben nyereséges és kompenzálja -, ha ezzel a magyar államra semmilyen terhet nem ró? Csak a magyar emberek javát szolgálja. Ellentétben a magyar kormánnyal, ami ezek szerint szeretné szegénysorban tartani ill. taszítani azokat akik még nem tartanak ott. De hála a fidesznek, nagyon gyorsan ott találják magukat.
m.macskosz
@hetöndöe: És az a pár tízezer ember is boldog lesz, aki elveszti az állását.
simmering73
Nálunk jelenleg a következő a helyzet. A nemzeti kis közértes elmegy a velünk szemben lévő italdiszkontba és megveszi az italt. Az Auchanból megveszi a pékárut meg egyebeket és mindezeket közel háromszoros áron árusítja.
KERKA
Nem állítom, hogy odáig vagyok a Tescó minőségért, de az viszont tény, hogy a legtöbb autó itt parkol. Pedig van LIDL ,Spár, és Penny is. Pénteken -szombaton parkolóhely sincs. Az akciók vonzzák az embereket. Egyébként a magán kisboltosok is a multikban szerzik be az áruikat és nem részesítik előnybe a magyar termékeket.
Szimba
@simmering73: Ez teljesen igaz. Látom, amikor egy hipermarketben tele a kosár 10-20 kg hússal, 100 körüli pékáruval. Nekem ne mondja senki, hogy ennyi mennyiség a háztartásba kell. Nem, a kisboltba, amit elad 3szoros áron.
coni
Plusz 10Mrd-ba fog fájni a Tesco-nak a felügyeleti adó, elsősorban kis Tesco boltok veszik el a forgalmat a "nemzeti" boltoktól. Mivel már tavaly veszteséges volt a Tesco ki fog vonulni a magyar piacról, helyette maradnak a drágább és rosszabb minőséget forgalmazó 3betűsök.
barew7
@coni: A Tesconál rosszabb minőség nem létezik Magyarországon! A Lidl viszont lényegesen olcsóbb, és valamennyire ad a minőségre is. Miattam az összes Tesco megindulhat hazafelé, nem fognak hiányozni.
Szimba
@barew7: Csak a kormány intézkedései nem csak a tescot érintik, hanem a lidl-t is és minden más üzletláncot, ami nem magyar.
Csizmás Kond
Ja hogy bezár a hiper és drágább lesz a tej...na és ha épp azért lesz olcsóbb ?
Szimba
@Csizmás Kond: A hiper még nem zárt be, de ha kimegyek a piacra -ritkán, mert drága- már most látom, hogy drágább a tej, mint a hiperben. És drágább, mint a nem hiperben, pl. lidl.És mondja meg már valaki, mi a minőségi különbség 2,8%-os tej és a 2,8%-os tej között, az árát kivéve, ami 199 és 300 ft között van?
m.macskosz
@Szimba: A nagyon magyar, piros-fehér-zöld festékkel összemázolt dobozos
2,8%-os tej 345,-Ft-ért azért elég undorító!
Szimba
@m.macskosz: Igen, undorító, főleg annak fényében, hogy hirdetik vedd a magyar árut. Akkor biztosítsák hozzá a magyar jövedelmet is, hogy meg tudd venni. Szívesen tenném, de az vesse rám az első követ, hogy aki elmegy vásárolni és nem az árat nézi, hanem a származási helyet. Azzal együtt van magyar tej azonos %-al, nagyon különböző áron . Na ezt magyarázza meg valaki.
Csizmás Kond
@Szimba: Pl az, hogy míg az egyik eredeti állapotú a másikat tejporból vegyítik vissza...
Az viszont tény, hogy a magyar termelés az ilyen mesterséges valamiktől vált versenyképtelené, és ha valami módon meg lehetne gátolni az ilyen szarságok behozatalát akkor a helyben termelt tej akár olcsóbb is lehetne.
KERKA
@m.macskosz: 20.39 Nálunk csak a gyerekek isszák a tejet, és mi is a magyarnak mondott 2,8%-os tejet vesszük, mert elhittük, hogy csak az a valódi tej, és ugye a gyereknek megadjuk a minőséget.
m.macskosz
@Szimba: Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 2,8%-os zacskós tejet
(magyar) egy kis tej/kenyér boltban 185,-Ft-ért kapok. Nem is veszem a Csányi-féle
termékeket háromszoros áron, majd, ha háromszor akkora lesz a jövedelmem,
bár a Bonafarmot talán még akkor sem.
Szimba
@Csizmás Kond: Eredeti állapotú? Az akkor volt, amikor a faluban leadták a tejet a tejcsarnokba a gazdák és onnan, vagy megvetted a frissen fejt tejet közvetlenül a gazdától. Attól kezdve, csak tejporból. Mind a 195 ft-os, mind a 300-on felüli.
Szerinted a magyar tej nem ilyen mesterséges valamikből van? Hol élsz te, milyen álomvilágban?
Csizmás Kond
@Szimba: Nem minden magyar gyártmányú tej van tejporból viszont minden külföldről ideszállított csak abból van, mert különben nem lehetne ennyiért eladni.
A tejpor meg már csak a nevében tej a többi kemikálé.
Szimba
@Csizmás Kond: Akkor mondd meg, melyik magyar gyártmányú, nem tejporból készült tejet vegyem.
darwin
@Szimba: @Csizmás Kond: A piacon a termelői /valódi / tej 160-180 Ft.Nem tejpor.
Csizmás Kond
@Szimba: Nemtudom...nekem kecsék vannak nem a boltból veszem a tejet.
nyanya001
@m.macskosz: Derék emberek, ezeket sem ártana átvilágítani egy független
hites könyvvizsgáló csoportnak !
szandokan
@Szimba: Nem, a bolti tej az tej. Agyon van tisztitva, átfőzve, stb, de tej.
Volt egy időszak mikor megjelent féig tejböl, félig porból készült tej a polcokon, de ezeket a termékeket szerencsére ma már nem árulhatod tej felirattal.
Egy trükköt azért még mindig bevetnek, azt irják rá hogy tejital. Na, az nem tej.
A többi viszont igen, természetesen minőségbeli különbségek vannak, épp mint egy sajtnál.
nemkati
Ajjaj! Most meg az angolokkal rugjuk össze a port? Lassan tényleg egyedül maradunk, barátok, támogatók, partnerek nélkül itt Európában, kis fekete undorító pöttyként.

De sebaj, vannak távoli barátaink, akiknek példaképül is szolgálhatunk akár, majd keblére ölel minket Putyin, Ilham Aliyev (holnap csókol kezet 0rbán az azeri elnöknek), Erdogan, a kínai akárki, és hasonló példaképek.
coni
@barew7: A Tescoban nem a felvágottat, zöldséget meg a húst kell megvenni. A többi pedig a jobb minőségű is, olcsóbb mint máshol (alkohol, üdítő, tej, olaj stb)
szandokan
@coni: Meg nem elhanyagolandó tény az sem, hogy a sajtok között nagyon jó minőségűeket is találni, a Lindt csokik meg máshol nem is igen kaphatóak. A legtöbb helyen csak azt a szar milkát meg bocit árulják, no meg a tibit, a különleges tejcsokoládét, hogy a többi silány szarról már ne is beszéljünk.
Equilibrium
Mit akarnak?
Hogy a NÉP az eddig a Tescoban megvásárolt áru helyett a "magyar mászek"-tól vegye megy ugyanazt az árut háromszoros-négyszeres áron???
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Elkeserítelek vettél már Farmer tejet megfagy a normál hűtőben.
Biztos hogy tejporból van.
Szlovák tej nemfagy meg a hűtőben a Farmertej meg fagy.
magyarbakancs
A bevásárló központokban van választék a kis boltokban nincs.
Őrölt borsból van vagy 20 fajta kis családiban meg jó ha találsz kettőt.
silber13
Mi van gyerekek? Nem pakoltátok teli " apró kis ajándékokkal " a főnök kocsijának csomagtartóját? Hát ez bizony baj, bünti jár érte!:-)))
silber13
@szandokan: 00:27-re : Tudod, az általad felsorolt " szzar " csokiknak a gyerekek 90 %-a örül, mert képzeld el, nekik, meg a cxsaládjuknak csak annyira futja!
Strong
Na akkor:

Amennyiben bezárnak sok-sok boltot, úgy a beszállítók emelni fognak az árakon. (ugye tudjuk, hogy egyetlen alkupozíciója van a multiknak: beszállíthatsz olcsón sokat - sok helyre)

A vasárnapi nyitva tartás azért van, mert csak bérköltség jön rá a multinak az amúgy is fizetendő alapköltségeke, ugyanis nyitva tartás nélkül is kell: fűteni, hűteni, világítani, őrizni, stb...
Tehát ha nincs nyitva vasárnap, akkor a költségeket 6 nap alatt kell kitermelni, ergo:
emeli az árakat...
libellle
@hetöndöe: Nagyszerü lessz itt az élet, megint lehet örülni ha egy kiló banánt tud a nép hosszú sporolás után venni Minnél több üzlet van, különösen nagy üzletek annál olcsóbban tudunk vásárolni. Integetnek a régi szép idök. Itt majd csak a kormány-maffioso banda dözsölhet. Ki a multikkal ki a Mercedessel ki az az Audival itt ezeknek nincs semmi keresni valójuk. Majd èpiti a kormány a vasfüggönyt. Igy lehet egy országot kivéreztetni. Magyarország jobban teljesit. A következö választásra már csak a fidessesek mennek választani. DRAMA!!!
Szimba
@Szimba: Ehhez képest nagyon határozottan állítod, hogy a külföldi mind tejporból, a hazai között meg van amelyik nem tejporból van.
Szimba
Bocs, nem magammal vitatkozom, válsz lenne
Csizmás Kond
@Szimba: Nemtudom...nekem kecsék vannak nem a boltból veszem a tejet.
hozzászólásához.
vitamin51
@szandokan: Valami gond azért csak lehet a bolti tejjel, mert valahogy nem sikerül belőle aludttejet készíteni, ami azért abszurd nemde? Az igazi tej, két nap után már megalszik, míg ezek a tejek még 5 nap után is ihatók, csak éppenséggel nem altathatók :-) Sajnos előbb büdösödik meg mint aludna, pedig nagyon jó lenne már végre egy kis igazi aludttejet fogyasztani.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Megfagy a tej...hormál hűtőben...ott valami nem hormális.
és többfajta őröltbors...ember nem az számít hogy hányféle neve van hanem miből van. ha bors akkor abból elég egy szemes és egy őrölt fajra.
szandokan
@silber13: Akkor sem jól már a milkák, legalábbis amiket a piacokon meg a Teszkókban árulnak például, mert ezek nem eredetiek már. A Müllerben még fellelhetőek a valódi milkák, de azokat nem adják táblánként 200-300 forintért, hanem szinte a Lindt - tel azonos árban.
szandokan
@vitamin51: Aludtejet nem is lehet, azt csak abból lehet, amit a tehéntől elhozol...:-)
darwin
@Szimba: A kisváros egyetlen előnye :) !
mekkelek
Nem a Tesco-val kötöttek stratégia partnerséget nagy csinnadrattával?

Amúgy a Tesco-nál csak a CBA-t rühellem jobban, de nem az államnak kellene belepiszkálni mesterségesen a piac mûködésébe. De a kommunista módszerek biztosabbak, kell a haveri körnek egy kis rásegítés...
rugacs
Ez a sok naggyon okos ember elfelejti, hogy volt élet a Tesco előtt is!
A multik előtt is meg lehetett venni mindent, többnyire lényegesen olcsóbban, mint a multikban.
Csak nem mindent egy helyen.
Viszont lényegesen több embernek volt munkahelye, a kisboltok nem keresték ugyan halálra magukat, de el tudták tartani a nyereségből a családjukat.
Aztán jött a Tesco, tönkrement vagy 1000 családi vállalkozás, míg a Tesco felvett 20 embert, akik éhbérért 12 óráztak, s ingyen túlórázhattak.
Ja igen, és a beszállítók sok árut vihettek sok polcra, amit 90-180 napra ki is fizet nekik a Tesco, persze ami nem fogy el, azt lejárat után vissza is vihetnek fizetés nélkül. Legfeljebb átcímkézik őket.
De jó, hogy van nekünk Tescónk! Mert a legkisebb is számít! Csak ők messze nem a legkisebbek!
Szívesen mellékelnék néhány szuper Tescós termék fényképét, amit az elmúlt időszakban sikerült náluk vennem. Van közte fánk, minek a belseje teljesen nyers, sajt, ami másnapra megpenészedett, májkrém, ami felbontás után szétfolyt, csirkecomb, ami felnyitás után büdös volt, stb.
De vettem kőkemény desszertet és betonkemény finomsót is.
Na én ezekért nem járok jóideje a Tesco-ba. Mert elegem van állandóan visszavinni és reklamálni.
És ha netán úgy hozná a sors, hogy kitámolyognának az országból, hálát adnék az Istennek érte, és örömujjongásban törnék ki.
És akkor sem keserednék el, ha a többi hiper-szuper multi is követné őket, mert biztosan tudnám, egy halom embernek ismét lenne munkahelye (mert a kis családi vállalkozások ismét beindulnának), a vásárlókat ismét KISZOLGÁLNÁK!
És akár hiszitek, akár nem: LESZ ÉLET A TESCO UTÁN IS!!
annyitisér
@szandokan: Igazad van, de inkább vegye meg a szülő a "szar" Milkát a gyerekének, mint a valóban kakaót sem látott olcsó szarokat. Tudod te, meddig tart egy tábla csoki, ahol mondjuk van két gyerek? Ja, hogyne tudnád öt gyerek mellett:-) Naponta 600 forint két Milka, az egy hónapban 18 ezer forint csak a csokira. A Lindt esetében meg ne is számoljuk ki inkább...
rugacs
@libellle: Téged beoltottak ész ellen? :-D
annyitisér
@rugacs: Szerintem csak rossz szériád lehetett:-)) Én is veszek ott sok mindent, főleg sajtokat, csokikat, meg egyéb tisztálkodó szereket, de még nem volt bajom soha velük. Ja, mondjuk a sajtok közül ne az akciósat vedd, de még májkrémből sem. Az akciós termékek nem véletlenül akciósak.
rugacs
@Csizmás Kond: Én nem hiszen el, hogy itt mennyi korlátolt van!! :-D
rugacs
@annyitisér: A Tesco-s, Lidl-es Milkák tejporból készült lengyel Milkák. A Müllerben eredeti osztrák-német Milka van, azok tejből készülnek. Tejporból lényegesen olcsóbb csokit készíteni, mint tejből. Meg lényegesen gagyibbat is. Teljesen más a csoki íze. Az eredeti sokkal krémesebb, lágyabb. A lengyel Milka eltarthatósága több, mint egy év, az erdetié 6-7 hónap.
Az olcsó lengyel Milka olyan, mint te: annyitisér! :-D
annyitisér
@rugacs: Valóban akadnak. Egyébként arra nem gondoltál, hogy hány embernek meg éppen megszűnne a munkahelye? Nem kell ennyire Jobbikos szinten gyűlölni a multikat. A kisboltok kereskedőinek a zöme is a hipermarketekben vásárolja meg azokat a termékeket, amelyeket utána dupla áron ad a boltjában.
annyitisér
@rugacs: Már sértegetsz is? Honnan tudod, én valójában mennyit érek? Sehonnan. Biztosíthatlak, annyit keresek egy hónapban, mint Lázár, csak nem vagyok tolvaj meg szélhámos. Én is Fidesz szavazó voltam sokáig, de itt már túl sok a "véletlen". A Milkákról pedig teljesen ugyanaz a véleményem mint szandokannak, kár, hogy nem ment a figyelmes olvasás.
rugacs
@annyitisér: Ja, lehet. Már mint a rossz széria. Csak hogy mi gyorsan romló termékekből ritkán veszünk akciósat. Sajtból, húsból, kenőmájasból mindig a már megszokott jó minőséget vásároljuk. A Tesco-ból ilyet csak az elején vettünk, aztán rájöttünk, hogy minőségi árut ne ott keressünk. Már egy jó ideje kialakult a vásárlási szokásaink, az adott termékeket mindig ugyanott vesszük meg. A Tesco nem szerepel a listánkon. :-)
Van Penny (1 termék), Lidl, Spar, hazai kistermelő, még vidékre is lemegyünk, mert kizárólag csak ott kapható (kolbász, császárszalonna), tojás meg faluról az Anyóstól. :-) Udvaron tartott echte magyar tyúk tojja.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Nem szeretnék veled parttalan vitába keveredni de a kis maszek boltok a szart is el adnák.
Mióta nálunk is van TESCO kulturált vásárlás van normális árú bőség és választék mindenki pénztálcához mérve.
Megveheted a drága és olcsóbb dolgokat.
Egy kis történetet elmesélek van itt a városban egy hús áruház szeretem a belsőségeket szív,máj,vese.
Vettem mindegyikből egy kilót.
Mit ad isten ,hogy ,hogy nem büdös volt hús.
TESCOBAN még nem jártam így.
A hús áruház vezetőjéhez hozzá vágtam a büdös húst ja maszek igazi maszek .
Egy kis csetepatét okoztam .
rugacs
@annyitisér: Éppen kifejtettem, hogy míg 20-nak megszűnik, addig esetleg 1000-nek meg lesz újra. A még meglévő kisboltos abban a cipőben jár, hogy a gyártók vagy pl. a Metro (ami elvileg nagyker.) drágábban adja nekik az árút, mint a multi!
A '90-es évek elején még volt szabály, hogy a nagyker. - kisker. árrésnek mennyinek kell lennie. Aztán áttértek arra, hogy aki többet vásárol, annak olcsóbban adják, mint aki kevesebbet. Pedig ez diszkrimináció.
Ha a kisboltos is annyiért kapna meg mindent a gyártótól, mint a multi (ráadásul a kisboltos rögtön, helyben fizet, míg a multi csak 90-180 napra!!), akkor a kisboltos is tudná annyiért adni a termékét, mint a multi, így pl. a vidékiek, falusiak már nem biztos, hogy bemennének a városba a multiba vásárolni és a kisboltos sem menne tönkre a falujában!!!
Amúgy meg a vásárlók 90 %-nak fogalma sincs, mi a különbség lengyel meg osztrák Milka között, őket csak az ár érdekli. Bemegy a kisboltba, leteremti az eladót (aki osztrák Milkát árul), hogy a Tesco-ban ez mennyivel olcsóbb, fingja nincs az íz-minőség különbségéről, aztán ha mégis a jobbat veszi meg, el van ájulva, hogy a Tesco-s miért nem ilyen krémes?! Persze a hülye utána is az olcsóbbat fogja megvenni, de az unokája azért okosabb, mert már ismeri a különbséget és a Tesco-sat nem fogja megenni. Így az a legdrágább csoki, amit legolcsóbban megveszel a Tesco-ban, de a kutya sem fogja megenni és kidobásra kerül.
Egyébként nem sértegettelek, csak párhuzamot vontam a nick neved és a lengyel Milka minőségét illetően. A nevedet te választottad. A mondást meg ismerhetnéd.
annyitisér
@rugacs: A nevemet Lázár után szabadon választottam, legalább olyan felejthetetlen maradt, mint annak idején az "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon":-) Egyébként megnyugtatlak, én sem veszek meg nagyon sok mindent a Tescoban, de a Lindt csoki ott is eredeti, amit én is nagyon szeretek, a másik kedvencemet viszont én is a Spar - ban szoktam venni, ez a Cote d'or. Abban igazad van, hogy a kisboltost leteremti a vevő, hogy miszerint a Tescoban sokkal olcsóbb ugyanaz a termék, de azért hidd el nekem, sokszor ő is ugyanazt árulja többért, csak a multiknál beleférnek ezek az árcsökkentések, mert visszahozzák másból.
rugacs
@annyitisér: Az árkülönbségek abból erednek, amit elég részletesen kifejtettem. A Lindt-nek nincs gyára se lengyel honban, se máshol, csak hazájában. A Cote d'or olyan Suchard termék (Mondelez tulajdonú), amelyet szintén nem az eredeti hazájában gyártanak.
Míg a Milka védjegye az "alpesi tej", addig a Suchard nem utal arra (pedig ők is abból készítik), hogy ettől lenne különleges. Ettől függetlenül érdemes megkóstolni egy eredeti Suchardot és összehasonlítani a nálunk kapható Cote d'or-ral. Azért az biztosan nem véletlen, hogy míg a Suchard közel 2x annyiba kerül, mint a Cote d'or. Egyébként Angliában is van Cote d'or és annyiba is kerül, mint a Suchard :-)
annyitisér
@rugacs: Ettem már olyat is párszor. Én maradok a Lindt híve.
musicerature
Az a baj, hogy itt megint nem értik mire megy ki ez az egész. Itt nem a tesco-ról van szó, meg a nagy multikról. Hanem megint csak a személyes szabadság megvonásáról. Hogy ne lehessen választani. Mert van, akinek a tesco igen is megfelel (közéjük tartozom én is). És mondhatjuk, hogy nem ugyanaz a termék van a két boltban, miután megnéztük a csomagolását. Nekem igen is szükségem van arra, hogy vasárnap is legyen bolt (mert az én vasárnapom, ne ők mondják meg mit tehetek és mit nem) igen is kell a hosszú nyitvatartás ( nem a kisboltos délig vagyunk szombaton), kell hogy egy hosszú program után (esetleg nyaraláson) be tudjak ugorni egy éjjel nappal nyitva tartó boltba és kell hogy ne kelljen horribilis áron megvenni ugyanazt a szemetet, amit a tesco reális áron ad. Kellenek a kisboltok? Kinek? Amíg nem volt tesco is volt élet? Persze. Mert emberek a nagy bevásárlásokat Ausztriába intézték. Végülis. Kinek mi a jobb. Így legalább valami pénz csurran-cseppen drága kormányunknak is. Munkahelyek? Nem véletlen hogy a kisboltok csődbe mentek. Mert nem lehetett ilyen gazdaság mellett fenntartani őket. És ez nem a tesco hibája. Visszatérve ahhoz amit a legelején mondtam. A legkisebb is számít. Kinek mit jelent ez a mondat. Nekem jelenleg azt, hogy a legkisebb embernek is kell ételt vennie. A legszegényebbnek is szüksége van arra, hogy ne haljon éhen. Nekünk pedig mire van szükségünk? Nem tescora, lidlre és sorolhatnám. Ezek csak nevek. Egy dologra van igazán szüksége a magyarnak. És az a választás lehetősége. Mert ezek a boltok megadják az embernek azt hogy döntsön. Nem adják a kezébe a döntést (amit más hozott meg helyette).
rugacs
@musicerature: Nem igazán értem amit mondasz?!
"ugyanazt a szemetet, amit a tesco reális áron ad." Ezek szerint te olcsón szeretsz szemetet venni. Én nem szeretek és nem is szoktam szemetet venni!
"nagy bevásárlásokat Ausztriába intézték" Gondolom ez rád nem érvényes, mert ugye Ausztria messze volt már a Tesco-s idők előtt is, és ott nem árulnak szemetet.
Akkor te a Tesco előtt hol vetted az általad imádott szemetedet?
"szükségem van arra, hogy vasárnap is legyen bolt" Gondolom sokat nem jársz külföldre nyaralni, pihenni, kikapcsolódni, mert ott nem igen találsz vasárnap is nyitvatartó multit, ahol kedvedre vehetnél olcsón szemetet.
A kisboltok pedig a multik miatt mentek tönkre, ezt akár elhiszed, akár nem, így van. Sőt még nyugaton is ugyanígy mentek tönkre a kis üzletek - mert a multik előtt ott is kis családi vállalkozások voltak, sőt a multik is azokból nőttek ki -, ha nem hiszed, járj utána.
De ha te is igényled, hogy dönthess, akkor szerintem a vasárnap éhbérért dolgozók, akik szinte nem is találkoznak a családjukkal, mert mindennap dolgoznak, még hétvégén is, szóval akkor nekik is lehetne beleszólásuk, hogy mennyit szeretnének dolgozni a megélhetésükért! Mondjuk én biztosan nem heti hét napot minimálbérért!!!
Ja, és az előző drága kormányunk felvett és eltékozolt hiteleit fizetjük most mi vissza, ők se nagyon törődtek a mi véleményünkkel, hogy akarjuk-e vagy nem!!!
musicerature
A véleménye mindenkinek a sajátja. Éljen csak abban a hitben, hogy amit ön megvesz az nem ugyanolyan szemét, mint amit máshol árulnak. Növekvő kereslet ezt úgy hívják. Többet kell gyártani estetlegesen ugyanabból az alapanyagból. A márkát fizeti nem a minőséget. Csak sajnos ez a kettő nem jár együtt. A 7 napos munkahét után tessék utána nézni, hogy ezt törvény szabályozza..ha valaki nincs tisztában a dolgokkal, ne beszéljen ilyen hangnemben az emberrel..és az én anyukám is dolgozik vasárnap hogy ön és a kis családja hétfőn friss kenyeret és zsemlét reggelizzen..az éhbér pedig..hát akkor ne dolgozzanak vasárnap..és keressenek még kevesebbet..nem nyitok vitát olyan emberrel aki kormány párti mivoltát a józan ész elé helyezi..vasárnapi zárva tartás pedig Németországban van jelen ahol hatalmas tüntetések is zajlanak ellene..most akkor tessék gondolkodni..Bár valószínű a szitkozódás előbb fog következni mint a gondolkodás..
rugacs
@magyarbakancs: Én ugyan így jártam a Tesco-ban, csak azért nem sikerült a vezetőhöz vágnom, mert nem jött elő egyetlen alkalommal sem. A mai napig nem tudom, hogy szokott-e ott vezető lenni, mert párszor én is kivertem a balhét, de csak biztonsági őr jött oda.
Viszont a kolbászt és a császárt én kizárólag kisvállalkozótól veszem évek óta, mert még sosem csalódtam benne. A Tesco-ban viszont a magasabb ár nem feltétele a jobb minőségnek. Példa:
évekkel ezelőtt a Tesco-ban lehetett csak kapni egy magyar prémium minőségű kenőmájast. Aztán egyik alkalommal felvágás után plötty lett. Gondoltam, kifogtam egy selejteset. Vettem másikat, de detto. Gondoltam, rossz szériát fogtam ki, tehát vártam pár hónapot, aztán megint vettem. Eredmény ugyanaz.
Ekkor már felment az agyvizem, írtam a cégnek. Érdekes választ kaptam:
a nyersanyagok árának emelkedése miatt a gyártó is árat akart emelni, ami nem tetszett a Tesco-nak. Ragaszkodtak az árhoz és a súlyhoz is. Egyedül a minőséghez nem ragaszkodtak. Így a gyártó kénytelen volt kevesebb szárazanyagot és több vizet tenni a termékbe. Így maradt a súly és az ár, de rosszabb lett a minőség. Így a Tesco továbbra is rendelte a terméket.
Egy darabig.
Mert ezek után kissé visszaesett a kereslet a termék iránt. Egyre többször találkoztunk vele az akciós termékeknél.
De ez korántsem csak magyar specialitás, jártam ugyan így osztrák termékkel is. A Nescafénak van olyan kapuccsinója, amit nálunk nem lehet kapni. 8 adagos és kint is jó drága. Viszont eszméletlen finom - volt.
Mivel itthon nem kapható, úgy szoktam rokonokkal meghozatni. Mivel minden nap fogyasztom, egyszerre úgy 10-15 dobozzal szoktak hozni.
Idén év elején megváltozott a csomagolása. Hamar kiderült, nem csak a csomagolása. Bár a habja most is szép nagy, az íze olyan semmilyen lett, inkább olyan tejeskávéra hasonlít, mint amiben elsokallták a tejet. Mivel sok dobozzal volt még, kikísérleteztem, hogy bizonyos mennyiségű porkávé hozzáadásával hasonló íze lesz, mint régen...
rugacs
@musicerature: Kisfiam, a szavak értelmét meg kellene nézni a gugliban, mit jelent a szitkozódás, mert én azzal elég ritkán élek.
Az Ön anyukája hiába dolgozik vasárnap, én a vasárnapomat nem bevásárlással töltöm! És bár válogatós vagyok, még sosem haltam bele abba, ha szombati kenyeret kell hétfő reggel ennem. Elárulom a titkát: szombaton lefagyasztom, hétfőn kiveszem a fagyasztóból, hagyom felengedni és ugyanolyan friss lesz, mint ahogyan két nappal előtte megvettem!
Butaság azt hinni, a minőség egyenlő az igénnyel. Én azt veszem, ami ízlik. Ártól függetlenül. Vagy mondom inkább úgy, hogy alapesetben nem az ár dominál. Kenyérből például a burgonyás és a félbarna jön be (de mindegyiket más készíti), és ezek egyike sem tartozik a drága kenyerek közé.
"A márkát fizeti nem a minőséget." Na ez sem igaz feltétlen. Mert ott van pl. a fent említett Milka. Van olcsóbb, van drágább. Ugyanabból a fajtából. De a kettő között jókora minőségi eltérés van.
Az éhbér meg elég sajnálatos. A munkavállalónak nem 7 napot kéne dolgoznia egy héten, hogy megkapja. A Tesco a forgalmából simán, megerőltetés nélkül tudna rendes fizetést adni minden dolgozójának heti 6 nap ledolgozása után is, még így is jelentős nyeresége maradna.
A vasárnapi zárvatartás meg körülöttünk minden országra igaz, nem kell azért Németországba menni. Hogy ott az emberek a zárva tartás ellen tüntetnek, azt tessék ide kitenni egy link erejéig. Hogy ne legyek már ilyen tudatlan... :-)
musicerature
Sajnos a tudatlanság ahogy érzem nem emiatt alakult ki magánál. De mostani hozzászólásában tökéletesen leírta ki is ön valójában. Egy kormánypárti pulikutya, aki "ártól függetlenül" vásárol..De így érthető miért védi azt, aki a pénzt dugja a zsebébe..Veszekedésre meg le sem állnék mert tökéletesen tanúsítja a se lát se hall politikát, amit a jelenlegi kormány is tanúsít. A maga véleménye a szent és tagadhatatlan. Ha az embernek nem kellene a tesco, nem ott vásárolna. Pont.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Én sem szerretnék veled szópárbajt vívni, de hidd el nekem, hogy mindennemű állati belsőség csak frissen jó. Tehát akárhol veszed azokat ha nem aznapi vágás akkor ne vedd meg.
És elárulok neked egy nemtitkot...Azok a szép hússzínű finomságok amik napokig sőt másnapig vagy többnapokig szépen megtartját a frisshús színüket, azok úgy készülnek, hogy a frissen levágott állatok húsát szépen berakják egy nagy ipar centrifugába és addig szédítik benne amíg ki nem préselik az egész véres levet belőle majd belerakják egy nagy tartályva és ugyanannyi hússzínüre festett folyadékkal telítik megitatthák...és így hetekig sőt hónapokig tárolhatő színvesztés nélkül.
...ennyit a húsról.
öcsi55
Kedves hozzászólók! Majd ha a Tescok helyett CBA-k lesznek minden probléma megoldódik. !
Linna
Szép lassan minden országgal kikezdenek ezek a ... a... szóval ezek, tudjátok. Mi lesz még ebből... de nem baj, valaki már majdcsak betöri az ostoba fejüket! Ugye: addig jár a korsó a kútra...
magyarbakancs
@rugacs: Sajnos itt ahol lakom a maszekok minden romlott szar árut a vevőkre sóznának.
Nekem tetszik a TESCO pénztárcámhoz tudok vásárolni.
Van választék és nem kell csak egy ,vagy két feléből választanom..
rugacs
@musicerature: Az általad "tudatlanságnak" nevezett dolog nálam úgy alakulhatott ki, hogy a múlt rendszerben születtem és éltem (lehet többet, mint te egész eddigi életedben, stílusodból ítélve) jó pár évet, így van "szerencsém" összehasonlítani ezt, azt és amazt. Amire neked már soha a büdös életben nem lesz lehetőséged, legfeljebb könyvekből, videókból, meg szóbeszédből vonhatsz le tanulságokat. Én ennek tudom be illetlenségedet és tudatlanságodat. Bizony, ártól függetlenül vásárolok, mert a szart olcsón sem veszem meg, a minőségit meg csak akkor, ha szükségem van rá. Vagy megkívánom. És bizony kormánypárti vagyok, mert van összehasonlítási alapom a többi párt kormányzásával, és messze nem voltam tőlük elájulva. Mert amit a mostaniaknak a szemére vetnek, azt az előzők találták ki és honosították meg az országban, tehát ezek azoktól lesték, tanulták el. Te is nyilván azt látod otthon, hogy az idősebbeknek nem kell tiszteletet adni, azért vagy ilyen szemtelen. Vagy talán itt látod ezt az ordenáré stílust, amit bőszen utánozol.
"De így érthető miért védi azt, aki a pénzt dugja a zsebébe" Te kis ostoba, ha korábban érkeztél volna, már rég tudatában lehetnél annak, hogy én egyik pártot, kormányt sem szolgálom, így juttatásokban sem részesedek. De még ha igazad is lenne, akkor lennék csak igazán görény, ha azt a kezet harapnám, amelyik enni ad!!! Szólásodból ítélve te PONT ilyen vagy!!!
rugacs
@magyarbakancs: Ahogy a Tesco-k választéka úgy a vállalkozók sem egyformák. :-( Bizonyára emlékszel még, hogy pár éve mekkora esemény volt, mikor az újra csomagolt élelmiszereket megtalálták és kiderült, ezek a cégek (akik újracsomagoltak) a multikat szolgálták ki áruval, főleg a Tesco-t. Ez persze "csak" annyiban érintette a Tesco-t, hogy mindent átvettek, ami olcsó. Persze lehet, hogy ez mára már megváltozott, de sajnos bennem még él az előítélet. De eszemben sincs mások vásárlási szokásait megváltoztatni vagy kritizálni!! Legfeljebb azon vagyok felháborodva, hogy ezek a külföldi multik a saját hazájukban nem mernének ennyi silány minőségű árut ilyen árakon árulni. Ami meg tényleg jó, annak horribilis az ára: Bécsben fedeztem fel pár éve a Landliebe joghurtjait, amit mostanában a Tesco is reklámoz. A különbség, hogy a bécsi joghurt üveges, tartalma kb. 430 ml az ára 0,89-0,99 euro. Az itthoni Tesco-s akkora, mint a Danone ivójoghurtjai (kb. 2 kanál), az ára meg 280-300,-Ft. Tehát majdnem ugyanazért az árért az ötödét kapja a magyar vásárló! Na ezt nevezik rablásnak!!!
JAJMÁR
Ez a kormány minden sikeres ágazatra rászáll, tönkreteszi, helyzetbe hozva így a saját érdekeltségi körét. Á, ez teljesen tisztességes, és pfuj, zusa !
rugacs
Sikeres ágazat? Multik, külföldi tévétársaságok, külföldi befektetők, bankok, szolgáltatók.
Magyar érdekeltség, magyar vállalkozás? Nuku.
Értem.
Amit viszont nem értek, hogy akkor 2004 előtt, vagy a rendszerváltás előtt hogyan, miből éltünk?
Vagy Magyarország is olyan, mint az az amerikai, aki 50 évesen csak tegnapelőtt óta létezik?
musicerature
Nem szerencsére én nem ilyen vagyok :) a tiszteletet pedig kiérdemelni szokás, nem úgy hogy egy ember kioktat mindenki mást mert tudja a kor és a bölcsesség nem jár együtt. Nem lesz összehasonlítási alapom sőt remélem hogy hamarosan mint külföldi munkavállaló költhetem el a külföldi jövedelmem esetlegesen egy külföldi tescoban :) ön pedig legyen kormánypárti csak vigyázzon nehogy forduljon a kocka..
rugacs
@musicerature: Nos, az első mondatodba még néhány vesszőt kirakhattál volna, hogy a szólásod valódi értelmét nem kitalálni kelljen, hanem közérthető legyen. :-)
Kívánom legyen szerencséd és valósuljon meg álmod!
A kocka sajátossága, hogy bár szögletes, ha eldobják, átfordul. Hogy hogyan vagy hova, nem rajtam múlik, így tök mindegy, vigyázok vagy sem.
De már írtam itt: én a múltban is elboldogultam, kormányzati segítségre sosem szorultam. És úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.