Hiába tűnt lagymatagnak az őszi önkormányzati kampány, négy korrupció ellenes civilszervezet szerint háromszor többe került, mint a négy évvel korábbi – írja a Blikk.

Míg 2010-ben a becslések szerint 925 millió forintért hirdették magukat a parlamenti pártok és jelöltjeik, idén már 2,8 milliárd forintért tették mindezt.

Leginkább a kormánypártoknak a költései növekedtek: 2010-ben még csak 359 millió forintra tették a kampánypénzeket figyelő civil szervezetek, most már több mint kétmilliárdra. Ebből 1100 milliót fizetett maga a Fidesz, közel 900 millió forint értékű kampánnyal pedig a kormány és a kormánypárti önkormányzatok segítették a fideszes jelöltek megválasztását. A baloldali pártok (MSZP, Együtt-PM, DK, MLP) 418 milliót fordíthattak a kampányra, a Jobbik 281 milliót, az LMP pedig mindössze 50 milliót.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Gondolom a 4/5 része zsebes pénz volt. Az egy tál ételek, alma, burgonya osztogatását valahonnan finanszírozni kellett!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Gondolom a 4/5 része zsebes pénz volt. Az egy tál ételek, alma, burgonya osztogatását valahonnan finanszírozni kellett!
dzurinda
Ennek ellenére a baloldal kampányát külföldről finanszírozták, ugye? Kérdem én, ha valóban külföldről finanszírozták, akkor miért nem volt pénzük kampányolni?
human
A hatalom megtartása nagyon sokba került a fidesznek.
bakegya
Tételesen-nyilvánosságra hozhaTNÁK,MENNYIT KÖLTÖTT VICCTORUNK ÉS MÉSZÁROS FITYISS-ÚTTÖRŐ-CSŐSZERVIZELŐ-FELCSUTI FOCIAKAÉMIKUSS-FÖLDBIRTOKOS COCIÁLIS GERÓF-ÉS MITTUDOM ÉN MIFÉLE MANGALICÁK NEVÉBEN ebből az összegből-néhai VÁRADI ANDRÁS ELLENKAMPÁNYÁRA,BELÜGYESEN,DE KÜLÜGYESEN MINDENKÉPPEN.
A hamis papirokkal halált okozó sógorral elbeszélgethetne valaki még mielőtt jobblétre szenderítik az ügyet vicctorék.
human
@bakegya: A képviselőjelölt elgázolásával kapcsolatban tudunk róla, hogy történt-e szondáztatás, vérvétel? Szerintem egy halálos balesetnél ez alap. A hírek arról szóltak, hogy a rendőrök hagyták elhajtani a gázolót. Ez hogy történhetett vérvétel nélkül?
m.macskosz
@human: ma, 07:32
Helyesebben nekünk került rohadt sokba,
ráadásul még fáj is. Szintén nekünk. :(
bakegya
@human: A-ban sokkal többet tudnak a történtekről,de még az elhallgatás tényéről is...magam részéről viszont fontosnak tartanám ezeket a sorozatban elkövetkeztettet
"életellenes cselekedetek" megválaszolatlan kérdéseit napi toppo tartani,,,de semmi reakció vagy válasz,egyenlőre...érdekes,folyvást üzenget,de erről hallgat!
Zsuga
@human: Ez nem annyira fidesznek került sokba, mint inkább nekünk. A gyomrom forgott az úton-útfélen, óriásplakátokon hirdetett hazugságoktól.
keresztapa
@dzurinda: Egyszerűen csak azért mert a külföldről bejövő összeg 90%-a belföldi zsebbe megy, ami nem korrupció ellenes! 10% az meg csak látszat kampányra elég. Mivel tudatába vannak annak, hogy esélytelenek a győzelemre, így még jó is jön részükre hogy milyen kevés pénzből kampányoltak! Csak hogy ez a idegen pénz elfogadása, a korrupció éltető eleme! A korrupció ellenesek, a legnagyobb korrupció elhallgatói. Ugyanis a lobbizás az maga a korrupció, az viszont törvény által engedélyezett, akkor kik is azok akik törvényerőre emelik a lobbizást? azok akik a legnagyobb korrupciót törvényesen tudják biztosítani.
KERKA
@keresztapa: Akiről te írtál az a FIDESZ. ezzel egyetértek. NIncs mégegy akkora korrüpt párt, mint a FIDESZ
Mobil123
Vajon a századvégnek adott pénz is benne van?
KERKA
@Mobil123: Benne hát, hacsak más el nem lopta:))a századvég milliókat juttatott vissza a fidesz kasszába:)
keresztapa
@KERKA: Igazad van, mindég a hatalmon lévő párt, a legkorruptabb, és aki meg már nincs hatalmon, az meg volt a legkorruptabb. Aki meg ezután lesz az a jövő legkorruptabb pártja lesz. Ez minden párt sajátossága, addig viselik a korrupció ellenességet, még hatalomra nem kerülnek. Becsület csak a hatalomra jutásig adatott meg részükre.
KERKA
@keresztapa: MIndaddig így is lesz amíg az üvegzseb csak duma.
Üvegzseb= áttekinthetőség
volvós
Ezt a pénz ( becsületes emberek ) nem tehették volna zsebre,
mikor a kamoány kezdetén tudták 100%-ig az eredményt De
hol van a pártokban " becsületes " ember (?)
A cigányoknál szokás ugy fogadni, hogy tudják az eredményt
elöre...Jó példa az " itt a piros, hol a piros " vásári csalók...
rugacs
Na ugye, tudtam én, hogy valami nem stimmel!!!

Hát persze, hogy nem azért, mert a baloldalnak nem volt egy épkézláb ötlete (mert nem volt).
Nem is azért, mert nem volt alternatívája (mert az sem volt).
Még csak nem is azért, mert még egymással sem tudtak megegyezni!

Hanem azért, mert a Fidesz többet költött a kampányára.
Hát így már érthető!!!
Micsoda malőr! :-D
rugacs
@human: Szóval a rendőrök ott álltak a helyszínen és végignézték a gázolást?
Ez új! És hagyták elhajtani a gázolót!
Ez is új!
Aztán mit álmodtál még? :-)
rugacs
@human: Mert ha legalább vérét vették volna és úgy hagyták volna elhajtani... :-DD
rugacs
@bakegya: "elkövetkeztettet" Ez konkrétan mit jelent? Nem találom egy szótárban sem... :-(
rugacs
@Zsuga: Vezetés közben ne az óriás plakátokat olvasgasd, mert baleset veszélyes. És ne egyél mindenfélét össze-vissza, egyél inkább egy almát, az olcsó és laktató, attól nem fog forogni a gyomrod. :-D
rugacs
@volvós: Szóval ezek szerint az " itt a piros, hol a piros"-ban valójában cigány cigány ellen fogad?
Hm?!
Zsuga
@rugacs: Nyugi! Többnyire nem én vezettem és kimondottan csak a plakátok láttán fordult fel a gyomrom a benne lévő kajától független. Tudod, mint a vidámparkban, mikor a körhinta hat akár az üres gyomorra is!
Zsuga
@rugacs: Dehát ha a fidesz olyan biztosra ment, mi a francnak költött mégis csillagászati összegeket a kampányra és bizonyos csoportok megvásárlására?
volvós
@rugacs: jobban mondva fidesz szavazó veled együtt !!!
mariaberta
Volt miből, annyit adtak össze a tagok, hogy dúskáltak a pénzben. Vagy Ti nem így gondoljátok,?? Hiszen olyan tisztességes társaságról van szó, hogy az Na
Desischado
@rugacs: Bocsi, téves lájk!
De ez nekem is új. Hogy hagyhatták elmenni?!
Desischado
Mindent a hatalomért! Hiszen csak így tudnak tovább lopni! Nem babra ment a játék! Addig adták a jófiút, - már akit meg tudtak téveszteni,- és amint tapasztalhatjuk, most meg ezerrel a lecsóba csaptak! Most már nem kell "udvarolni" a választóknak, azt hiszik, nekik mindent lehet! Jöhet a feketeleves a népnek!
bakegya
@rugacs: sajnálom,de most éppen.elmegy a párizsi gép nélkülem,így aztán türelmesnek kell lenned-amint időm lesz-vtsszatérhetünk a szóalkotási dilijeimre és annak az igazán mára már elég avit értelmező szótár rejtelmeire is, amit hazai visz. még használatos...na pá.
Toby
Na, látjátok kisnyugdíjasok, hogy miért csak 1.8 %-os lesz az emelés ? De még ez sem biztos...
mate03
@Toby: Azért mert Magyarország jobban teljesít!Tudod olyan ez mint a törökmézes! Kicsit kevesebb,de jóval drágább!
human
@rugacs: Tanulj meg szöveget értelmezni és utána kezd el ütögetni a billentyűket. Vagy olvasd át a mondatokat párszor újra. Első lépésnek az is megteszi ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.