Schiffer András LMP-s képviselő levélben feltett kérdésére válaszolt André Goodfriend amerikai ügyvivő.

Schiffer ezután a Facebookra is kitette az amerikai ügyvivő levelét, amelyben azt fejtegeti, mit is tehetnének a magyar hatóságok. Például, ha valóban szeretnék kivizsgálni a korrupciós ügyeket, lenne mit lépniük.

Goodfriend tovább üti a kormányt

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Egyre kíváncsibb vagyok a többi öt eberre. Hiányoltam a tegnapi tüntetés szónokaitól, hogy csak Vida Ildikó lemondását követelték, a másik 5 megnevezését nem. Pedig a kormány nyilván nem a legféltettebb emberét dobta oda a népnek, hanem aki a legkevesebbet számít. Ki lehet a többi 5, ha az egy, aki meg van nevezve, az a személy, aki a befizetett adónkat felügyeli, amiből a kormány az ország működését biztosítja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Na akkor hogy is van ez? Hat ember? Egy ideje elérhetőek a kormány számára az adatok? Na akkor ki terel meg hazudik itt folyamatosan már több hónapja?
bencemacska
Hajrá Goodfriend!!!
Már csak a birkák nem értik!
nemkati
Egyre kíváncsibb vagyok a többi öt eberre. Hiányoltam a tegnapi tüntetés szónokaitól, hogy csak Vida Ildikó lemondását követelték, a másik 5 megnevezését nem. Pedig a kormány nyilván nem a legféltettebb emberét dobta oda a népnek, hanem aki a legkevesebbet számít. Ki lehet a többi 5, ha az egy, aki meg van nevezve, az a személy, aki a befizetett adónkat felügyeli, amiből a kormány az ország működését biztosítja?
Dr. Felipe
Remélem vicctor is olvassa ezt a "fecnit". Akkor nem kell játszania többet a hülye parasztgyereket.
Toby
@Dr. Felipe: A főpatkány nem játsza a hülye parasztgyereket, hanem talpig az ! Egy vadbarom - szabadlábon !
Sziszifusz
@nemkati: 15:33
Előttem is kérdés, hogy az írott és a sugárzott média miért nem firtatja a további 5 kitiltott személy kilétét.
Vida Ildikó a csetlő-botló megnyilvánulásaival csak a színjáték egyik ismert szereplője, aki viszi a "balhét". A történetben ő lehet a legkisebb súlyú szereplő.
A nagy ászok közben lapítanak, pedig aki közülük közszolga, az köteles lenne főnökeinek önként beszámolni érintettségérről. Ez lehet meg is történt, csak előttünk titok.
dömdödöm
Álljon elő a többi 5 személy és valljanak a nyíivánosság előtt arról hogy mit műveltek Amerikában :-(
wagabund
Azért, hogy ez a nő (el)viszi a balhét, elég szépen meg van fizetve...mint láttuk, úgysaccperkábá egymillióhatot visz haza havonta...nekem ez egy kicsit nagyon drága...
Namost, ha a másik öt titkosabb egy kicsínyt, akkor ott mennyi lehet a havi apanázs? ...vagy ha kevesebb, akkor több kárt okozhatnak ha megtudjuk kik is?

Nagyon büdös szar van a palcsintában, kérdés mikor üljük körbe? mert eddig még nem merték letolni a torkunkon...vajon miért?

sejtésem szörnyű...
coni
Goodfriend azt mondta csak akkor szoktak a kitiltás eszközéhez nyúlni ha a helyi hatóságtól már nem várható el a független kivizsgálás. A fecnin felsorolt dátumok alapján már évek óta kérik a kormányt és az adóhatóságot hogy folytassa le a kivizsgálást.
volvós
Ugy lenne 6-osom a lottón, amennyire Goodfried Úr tudja, hogy
mit tesz, és mit akar...Elöbb utóbb borul a bili, a börtönök
zsufoltságig lesznek ezekkel a rablókkal !!! Remélhetöleg
nem sokára !!!
Senara
Schiffer András LMP feltette a kérdést , amit már nagyon sokszor megválaszolt az ügyvivő. Miért nem kérdezi Polt Pétert , mert ő is tud erről a lehetőségről , végezte a dolgát , vagy nem ? Nekem ... olyan ez is megvolt , még sincs este ...pótcselekvésnek tűnik a kérdése . ...
m.macskosz
@Toby: @Dr. Felipe: Ha parasztgyerek lenne, másképp irányítaná az országot.
A paraszt ugyanis nem az Orbán -élék szinonimája!
Egy normális parasztember ezt a kuplerájt biztosan nem csinálta volna!
wagabund
@volvós: okos eber vagy, csak naiv, ami dícsérendő... méghogy a börtönök zsúfolásig...? azt ugye tudod, hogy ehhez nem árt egy jogerős ítélet, illetve sok-sok jogerős ítélet...
asszem hosszú életünk lesz, ha azt kivárjuk...
először is fel kell dőlni a bilinek...aztán kire ömlik..?aztán hol a takarítónéni? ... ha jön is, van-e kedve, szerszáma, vödre,stb..? mire belekezdene, felszárad.

szép remény, de picínyt odébb a beteljesülés...
bakegya
@Senara: ebből vicctorunk úgy állt bele-és ildikó nénit is úgy állította bele,hogy ebből ki tud lépni-de csakkk a világzűrbe!!!
volvós
@wagabund: ma 17:25
...akkor ez Neked jó !!! Gratulálok !!!
Köszönöm, nincs több kérdésem !! :-))
volvós
@Horizont: 1 (egy ) megoldás marad !!!
m.macskosz
@Horizont: ma, 17:26 Szörnyű, hogy az ember agya hogyan működik. A nagyfiam középsulis volt, amikor a hanyattesős maci becsődölt. Ott tartottuk az osztálypénzt.
(Nem ért kár bennünket egyébként.) Na, ki volt a Postabank főnöke? Princz Gábor.
És Toldy Mária és Malek Miklós gyermeke, Malek Andrea az ő neje volt. Tkp.semmi
jelentősége az egésznek, csak úgy eszembe jutott..
papa.49
Hát az a bankcsőd is megérne egy misét, hogy ki, kivel, kinek, volt érdekében és végül ki is nyert a bulin...
papa.49
@Horizont: Egyszerű a válasz a PÉNZ, és mint tudjuk az igen nagy úr, még a ,,maci,, is szerethető lett...
m.macskosz
@Horizont: @volvós: Mit vacakoltok már? Államosítás, oszt'jónapot!,
de nem Orbán módra!
Hány proligyerek lubickolhatna futsalos Petya medencéjében!
m.macskosz
@Horizont: Na, te sem lennél a mai világban
celeb, pay-mate, tévés személyiség..velem együtt.
Igaz, mi meg nem voltunk Qrvák.
Hofipisti
Egyszerűen nem értem, hogy még mindig csak Vidáról szól a történet. Próbáltam tegnap este bedobni a "Ki a másik öt?", sajnos csak páran, s csak röviden skandáltuk, pedig meggyőződésem, hogy akkor fog kibuggyanni a "lekvár".
Skandáljuk már együtt!!!
Szimba
Goodfriend jót röhög a kormány vergődésén.
coni
Az ellenzék szerintem képben van csak ők is zsarolhatóak ezért sunyítanak. Már az önkormányzati választások előtt is nagyon csöndben voltak, a Simon ügy így lecsendesedett, sőt a nokiás Hagyó is eltűnt.
Itt már csak a civileken múlik, hogy végre magyarázatot kapjon az ország a rendszerszintű korrupcióra, nem érdemes az alibi ellenzékre várni.
Desischado
Nekem is az a sanda gyanúm, hogy nem véletlenül takargatják a másik öt nevet! Mert az a véleményem, hogyha kiderülne, hogy kikről van szó, azonnal borulna a bili! Mondjuk, előbb utóbb így fog. Csak jobb lenne, ha előbb. bár nekem az is furcsa, hogy orbán milyen vígan vigyorgott tegnap harrachal, mint akinek az égvilágon semmi gondja. Ez azt jelentheti, hogy már elsikáltak minden bizonyítékot? Valahogy csak meg lehet őket fogni! Volvós ötlete nagyon tetszik, de nem lesz ez sajnos, annyira egyszerű!
Ami Goodfriend-et illeti, akasszanak fel hétszer, ha nem tudja pontosan, hogy mit csinál! A vida nagysasszony MIÉRT NEM KÉRT MÉG VÍZUMOT??? Na vajon miért? Mert akkor az USA onnantól boríthatná a bilit! Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy súlyos pénzt kap a banya azért, hogy vállalja a bűnbak szerepét!
nezelodo
És az nem lehet, hogy Orbán összekötötte a kellemest a hasznossal, és azért áldozta be a nagyasszonyt? Része lehet a Vida koncként való odavetése a népnek, a Simlicskával való háborújának. Az meg nem érdekes egyik hadakozó félnek sem, ha közben törnek-zúznak az országban.
mariaberta
Ennél világosabb válasz nem létezik, és a fiók fideszes Schiffer -aki szerintem a fidesz megbízásából írt levelet-, teljesen tisztában lehet a jogi helyzettel. Apropó? Sch nem jogász?
bencemacska
@mariaberta: Jó ügyvéd, de most nem működhet, mert képviselő!
mariaberta
@bencemacska: Nem működhet mint jogász, de hülyének sem kötelező lenni.
kukac50
Azt azért tudjuk,hogy nem csak Vida Ildikó, hanem az egész igazságszolgáltatás és a politikusaink is korruptak! Orbánnak az lett volna egy jó cselekedet ha Vidát felmenti a vizsgálat idejére,és mindent kivizsgáltatott volna.
Polt Péternek lett volna lehetősége a vizsgálatra de nem tette.
Húzzák az időt ezzel növelik a felháborodást.
Olyan adóvezető vizsgáltathat a kisembereknél, kisvállalkozásoknál aki a kicsiket ezer forintos eltérés miatt büntetik,még a milliárdos csalásokat nem vizsgálják,sőt támogatják. Nem olyan buta a Nép,hogy ezt elfogadja!
senkifia68
No kedveseim! Akkor már csak azt kellene végre tisztázni, hogy kinek mit jelent a KORRUPCIÓ szó, mert alapos a gyanúm, hogy sokan nem tudják, vagy meglehetősen, önös érdekek menetén értelmezik! Idézet a Wiki-ből

". Attól függően, hogy milyen pozícióban van az előnyhöz juttató, beszélhetünk például politikai, közigazgatási, rendőri, katonai vagy gazdasági korrupcióról."

"Egyöntetűen elfogadott definíciója nincsen, mint ahogy a korruptnak tekintett tevékenység határai is kultúráról kultúrára és korszakról korszakra változnak. Egyes definíciós kísérletek a közérdek vagy a társadalmi feladat fogalmán alapulnak, mások a piaci folyamatok elnyomásán"

Akkor most felhívnám szíves figyelmeteket arra a cseppet sem mellékes informáciróra (Goodfriend Schiffer Andrásnak írt válasz levelében) a kitiltás oka valószínűleg nem bűntetőjogi kategória. A gond ebben meg az, hogy Magyarországon elvileg AZ!
Tehát, ha amerikában nem büntetőjogi nálunk viszont az, feltételezem, a második idézett mondat alapján, hogy valahol itt beszél el egymás mellett a két fél.
A másik fontos dolog e tekintetben a kitiltás indoklásának az a megfogalmazása miszerint AMERIKAI ÉRDEKEKET SÉRT! Vagyis, ha nem sért amerikai érdekeket akkor az felett szemet lehet húnyni?
Nagyon de javu érzésem van amikor ezt a témát olvasgatom! Emlékezzetek csak! Irakról évekig nyomták, hogy vegyi fegyvereket vet be a harcokban. Miután Szadam Husszein nem volt hajlandó meghunyászkodni, hát lerohanták! Két éve pedig már nyiltan arról cikkezik a sajtó, hogy az amerikai és az angol elnök tudatában volt annak, hogy hazugságot állítva támadták meg elsősorban gazdasági okokból Irakot!
Aztán itt volt az a Kadhafi gyerek! Nyomta a pénzét, az aranyát az IMF-be, s miután nem volt hajlandó kapitulálni a WallStreati nyakkaendős "jogvédőknek" rommá bombázták!
Néha nem ártana bele kukkantani az EU video tárába! Csoda érdekes dolgokat láthatnátok! A kelet-európai országok szabadség és demokrácia értékeiről állapotáról készült...
senkifia68
bizottsági jelentésről ugyanis kiederült, hogy azt az itt működő multik véleményéra támaszkodva dolgozták ki! Liberálisan és demokratikusan!
Vizual
@kukac50: Igazad van. Lényegtelen ez a Vida affér. Korrupt az egész bagázs. Ehhez nekünk már nagyon bizonyitékot sem kell látnunk. Látszik az magától is.
tivoli
@senkifia68: ma, 14:32
Én azt a verziót ismerem, hogy Kadhafi Líbia olajáért kapott aranyát a Goldman Sachs banknál helyezte letétbe, s az élete legnagyobb melléfogása lett. Amikor különböző nemzetközi helyzetekre való tekintettel vissza akarta volna szerezni, megmutatták neki, milyen az amerikai demokrácia.
Azért járt úgy Szaddám is, ahogy járt, mert nem akart olajkereskedelemben petrodollárt alkalmazni, ő euróban gondolkodott.
bakegya
@kukac50: orbán húzatja a saját idejét egy néhány folyamatban lévő belügyeskedése céljából.A tüntetésekre is ennek okán nem enged reagálni,még a belügyeseknek sem.KEMÉNYEN ÖNURALMAT ERÖLTETNI MUSZÁJ ,MERT KÜLÖNBEN BUKJA A HATALMÁTA kurva nagy pénzek átmentegetésén dolgoztat,és hát a putyinnal babrál,most már nyiltan is.A HÜLYE SOK FIDESSNYIKKHAJ PEDIG EGYRE ZAVARTABB ...,MERT ÉRZIK LEHASZNÁLTA ŐKET-A KÉTHARMADDAL-a lelkiismeretlenség záloga-a volt komcsi ki is pofázta.Egy nagy szappanbuborékká korrumpálódott a narancsliget mára már iszonyúan meggazdagodtt derékhada és ezt nemzetbiztonsági kérdésként kezeli már a vicctor.Túl sok a veszteni valója-a népet pedig mindíg is leszarta.
bakegya
@nemkati: szerinted ez az ország működik?-Önkéntesek működtetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.