Elsősorban az Orbán Viktorhoz és Lázár Jánoshoz hasonló európai politikusok felelőtlen viselkedése és döntései okozták az első világháborút – emlékeztet a Magyarországon élő amerikai vállalkozó, Richard Field a Kövér Lászlónak írt nyílt levelében. Field online újságja a napokban azt írta: menekülnek a befektetők Magyarországról. "Az első világháborúnak igen sokféle oka volt, az viszont mindenképpen kijelenthető, hogy elsősorban az európai politikusok felelőtlen viselkedésének és döntéseinek volt köszönhető. Olyan politikusokénak tehát, mint amilyen Ön, Orbán Viktor vagy éppen Lázár János. Az a tény, hogy Ön érzéketlenül a Nyugat és Oroszország közötti, ukrajnai patthelyzetre úgy hivatkozik, mint a „negyedik világháborúra” (amely alatt azt érti, hogy ez második világháború és a hidegháború folytatása lenne) nem csupán a történelemben való járatlanságára utal, de Önt is azon felelőtlen politikusok hosszú sorába utalja, akik nem tettek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében,...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
R. Field írása a Goggle fordítón keresztül - röviden:

" Figyeljetek rám - ti hímtagok ! Vegyetek vissza a luxusmázas nagypofából, mert lesz akkora maflás, hogy többet borotválkozni sem kell !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Ezen levél sem lesz bekereteztetve! Járatlansága, nem csak a történelem ismeretében mutatkozik, de az egó...az maximális.
Ez a lengőajtó tipikus esete.
tivoli
Bárki meglássa, erről a Richard Field-ről még rakpartot fognak elnevezni Budapesten.
tivoli
@soljanka: ma, 14:27
Akkor annak esedékes új nevet adni.:-))
Csizmás Kond
Richard Field✡ amerikai állampolgár, *kb 1963. 1990-ben alapította magyar cégét, az Amerikai Ház Kft-t, amely 20 millió euró összértékű magyarországi ingatlanfejlesztést hajtott végre. Vidéki társasházak, illetve egy-egy kisebb irodaház és bevásárlóközpont építése után a ferencvárosi tömbrehabilitációban, és angyalföldi építésekben is részt vett. 2007 óta próbál a 15. kerületben egy 300 millió eurós értékű, Park City nevű ingatlanprojektet megvalósítani.
Baloldali liberális pártokat támogat. Richard Field korábban a Seres Mária-féle Civil Mozgalmat támogatta. Amikor a Seres Mária-féle párt a csornai időközi országgyűlési választáson indult és 4 százalékot szerzett, Field munkatársa, Datki Szabolcs vezette a kampányfelkészülést. „Számításaim szerint korábban körülbelül négymillió forintnyi támogatást nyújtottam a Civil Mozgalomnak, elsősorban szolgáltatásban, de pénzben is” – mondta Field. Seres Mária az Indexnek azt mondta, Richard Field munkatársain keresztül segített neki, illetve eszmei támogatást nyújtott. Az együttműködés azonban egy ideje megszakadt.
Jelenleg az LMP-t támogatja. „Erre a támogatásra úgy tekintek, mint egy befektetésre a magyar demokráciába” – mondta Richard Field. Három hete találkozott először az LMP listavezetőjével, Schiffer Andrással, akitől megkérdezte, hogy miben segíthet a pártnak. „Elmondta nekem – amellett, hogy bemutatta a Lehet más a politikát – hogy pénzügyi gondjaik vannak. 11 millió forintot ajánlottam, amit három ütemben biztosítok.”
...és még ott vannak a gyöngyöspatai események...
Senara
Kicsit túl értékelte őket , Orbán , Lázár , nem tud akkora sz"rt keverni , hogy háborúba keverje az országot .
picike
@Csizmás Kond: mért nem adnak nyugalmat Magyarországnak az embereknek ha már pénzt nem adtok mire jó ez a sok cirkusz mint egy házi cirkusz mindennap egyre erőteljesebben ezt mond meg sok itt a baj és az nem vaj az a baj
Csizmás Kond
@picike: ...dehát mi csak olvasgatunk meg írogatunk...a többit más végzi...:)
nemkati
@Senara: Lehet, hogy háborút nem tudnak kirobbantani, de Field is csak azok táborába sorolja őket, akik hozzájárulhatnak egy háborús helyzethez. A háborús hangulatot az elmúlt évek alatt mindenesetre megteremtették, és, hölgyeim és uraim, a helyzet fokozódik! :)

Ha kitör egy világháború, boraítékolhatjuk, hogy az azeriek és a kínaiak oldalán fogunk harcolni. Mindenki más addigra az ellenségünk lesz.
Csizmás Kond
@nemkati: A háborús helyzetet legtöbbször az ilyen másországi kereskedők politizálása robbantja ki...az első vh-t is az ilyenek okozták.
picike
@Csizmás Kond: akkor harcoljanak az elsősorban a kirobantók és a többi pihenj ennyi én nem harcornék érte minek ő se tesz ad nekem mióta élek semmit,ha férfiből lennék is igy tennék harcoljanak a hatalomért is ne csak a pénzt vegyék fel . azt könnyü felvenni én nem harcolok örülök ha élek az életnek örülök
nemkati
@Csizmás Kond: Nemmondod! Melyik kereskedők robbantották ki?
Senara
@nemkati: Nem érünk annyit , egyszerűen kiviszik vagy leállítják Audi , Merci , Suzuki gyárat . Fene tudja mennyi kincstárjegy , kötvény van külföldi kezekbe . Egy háború nagyságrendekkel sokkal többe kerülne .
Csizmás Kond
@picike: Nem fognak, nekik csak a pofájuk nagy és a zsebük.
Csizmás Kond
@nemkati: De mondom, az első háborút a gazdasági összeomlás okozta, azt pedig az ilyen gyüt-ment kereskedők...sőt a kimenetelét és a végletét is azok határozták meg...ebből lett, ez szülte a másodikat.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ja,mert a gyüt-ment kereskedők üzentek hadat más országoknak.Meg a gyüt-ment kereskedők írták alá Trianont.
Ne röhögtess,mert kiszáradnak a légutaim.
A háborúkat a Qrbánhoz hasonló nagyravágyó idióta diktátorok robbantják ki általában.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Szerintem nem csak a légutad van kiszáradva...
na de hogy némi bizonyítékkal is szolgáljak íme még a wikipédia is mivel kezdi :
" A 19. század végén a tudomány és technika vívmányai miatt gyorsuló ütemű termelés együtt járt a gyarmatbirodalmak nagyarányú növekedésével is: új nyersanyaglelőhelyek és piacok megszerzése lebegett az államok szeme előtt. Ebből az időből származik az imperializmus kifejezés is: a birodalmi státusz megszerzéséhez és a gazdasági növekedés fenntartásához szükséges volt új piacok bevonása gyarmatosítás révén, így ez vált a korabeli nemzetközi politika fő céljává."
A duma amit ta úgy egy az egyben átvettál nem vall valami nagy történelemtudásra, és főleg nem szolgálja a te érdemedet.
ja és ezt is írja :
" A győztes hatalmak által diktált, háborút lezáró békerendszeren alapuló új társadalmi-, politikai és hatalmi viszonyok a második világháború kitöréséhez vezettek."
nyanya001
Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Ha a német külpolitikát Edmund Stoiber befolyásolná, a lengyelekét pedig a Kacznynski fivérek, valamint az Önvédelem és a Lengyel Családok Ligája, s ha Magyarországon Orbán Viktor lenne a kormányfő, akkor nemsokára meglehetősen fojtó légkör uralhatja el és nyomaszthatja Közép-Európát - vélekedett Václav Havel a pozsonyi Sme napilapnak adott kolumnás interjújában, amely tegnap jelent meg.

Vaclav Havel nem volt baloldali kommunista meg végképp nem !
Viszont megvolt az az éleslátása ami kell egy politikusnak !
Desischado
@Csizmás Kond: Bocsi, véletlenül nyomtam lájkot!

Én sem tartom lehetetlennek Havel közleményét. Épp ezért, (is) kell minél hamarabb kirugdalni a hatalomból!
Toby
R. Field írása a Goggle fordítón keresztül - röviden:

" Figyeljetek rám - ti hímtagok ! Vegyetek vissza a luxusmázas nagypofából, mert lesz akkora maflás, hogy többet borotválkozni sem kell !
karma1
@Senara: Nyugodj meg, TUD! A sz@r keveres nagymestere, kulonben nem tartanank itt ! Ha vilaghaborut nem is, de polgarhaborut barmikor... Fergek...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: nem jól mondod, hogy férgek! A férgek addig élnek, amíg a gazdatest. Ezek viszont a harácsolt, lopott, rabolt vagyonukkal akkor is fognak élni valami hasonló diktatórikus államban, ha már kinyírtak minden MAGYART!
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Sajnos, egyet kell Veled ertenem, de ettol most valahogy nem lettem boldogabb...:o((((

Azert Kicsim Nagyon Boldog Ujevet kivanok Neked es szeretteidnek, ugyanugy minden blogolonak ezen az oldalon, parthovatartozastol fuggetlenul...:o))))
Szimba
Nézzük végig a kérdéseit:
1. Hogy lehet az, hogy nem a kormány hibája, hogy az október 12-i választások óta nem nyugodtak le a dolgok? Válasz magyarok?
2. Miért kellene az Egyesült Államoknak befolyást szereznie Kelet-Közép-Európában, amikor már most is jelentős befolyása ott és máshol is? - Igaz nem? És miért baj? figyelnek ránk én védeni próbálnak orbán király ellen.
3. Ha a magyar ügyészség vizsgálatot indíthat André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ügyvivője ellen rágalmazásért, akkor miért nem indíthat vizsgálatot Vida Ildikó, a NAV elnöke ellen korrupció miatt? - Na, és tényleg miért nem indít V.I. ellen?
És végül Lázárnak címezve:„Kíváncsi lennék, ön személy szerint mennyit áldozott 2014-ben olyan jótékonysági szervezeteknek, amelyek valóban a szegényeket segítették Magyarországon. Nem a Fidesz-párti Civil Összefogás Fórumára (CÖF) gondolok, melyet az a kormánytisztviselő működtet, aki eldönti, hogy mely civil szervezetek jogosultak állami pénzekre, és melyek nem, hanem olyan civil szervezetekre, amelyek anyagi támogatást nyújtanak annak a beszámolók szerint 3,3 millió magyarnak, aki anyagi nehézségek között élik az életüket.” -
Szimba
@Szimba: Jav:És miért baj? Figyelnek ránk és védeni próbálnak orbán király ellen.
Yoda69
@picike: Hogy mi lesz itt? Megmondom. Az orban rogan es lazar fele suttyo parasztok tovabb raboljak az orszagot immar maffia-szinten. Mar eleg sok embernek elege van beloluk, de meg nem eleg soknak. Majd ha szazezresse novekednek a tuntetesek, akkor el lehet kergetni ezeket a nepnyuzo fideszeseket, es szakerto kormanyt tenni az orszag elere. De elsosorban el kell szamoltatni orbanekat az utolso fillerig.
Desischado
@Yoda69: Pontosan ez az én véleményem is Yoda! N kaptak még eleget a magyarok! Mondjuk, nekem már sok is, ami itt folyik!
nemjoezigy
A cikk miatt nem akartam hozzászólni, de a kommentek megosztottság aránya miatt írom le a véleményem az egyetértőket erősítvén.
1. Attól, hogy amerikai és lehet, hogy ✡, attól még láthatja jól a helyzetet, pedig biztos nem érzi a bőrén a megszorításokat (4 millió embert biztos nagyon érint) mint mi!
2. nekem nemcsak az első vh.-t kirobbantás, hanem a hitleri, sztálini, rákosi-i megnyilvánulások is eszembe jutottak.
3. a polgárháborút is szóba hozta valaki, egy másik témában az éhséglázadás is elő került, sajnos mindkettőre látom én is az esélyt, ha ez az országrablás, nép szegényítés folytatódik. Elérkezünk oda, hogy a gyerekeink érdekében, a nincs már mit veszíteni alapon felkelés tör ki, egy tüntetés tovább fejlődik, mint már erre is volt példa!
4. se belpolitikában, se külpolitikában nem tud, nem akar normálisan viselkedni az uralkodó osztályunk.
5. a jövedelem olló az un. rendszerváltás óta nyílik. Tehát mindegyik uralkodó bagázs bűnös ebben. Bűnös, nem a jog értelmében, mert a saját érdekében írták meg a törvényt, hanem bűnös az erkölcsösség, a szociális érzékenység, az etika elleni vétkességük miatt!- -Tehát az igazi váltáskor a jogszabályokat, a törvényeket kell megváltoztatni, visszamenőleg az előre megfontolt országrablás miatt. A vagyonelkobzások érdekében.
6. az "akkor harcoljanak az elsősorban a kirobbantók"@picike,ma, 15:45 -hoz: sajnos ez nem így működött és most sem így működne, mert akik kirobbantják, vagy akik miatt kirobban, azok otthon ültek, ittak és szivaroztak, a kisemberek meg ölték egymást. Most is az lenne a politikusok és a gazdagok bezárkóznának, védetnék magukat a tekkel és a többi karhatalommal (most is ezt teszik) a megkárosított nép meg pusztulna!
7.
8.
.
.
n.
kkalman
Sok igazságot tartalmaz Richard Field levele. Kár, hogy azok akiknek címezte, akiket megszólított, vagy el se olvassák, vagy ha igen, nem értik a lényegét. Mondhatni, hiányzik náluk az értő olvasás képessége, egyéb a nép számára hasznos képességek hiányát már ne is említsem.
bakegya
Éles látásom nekem is van-ez a fidessnyikkhajok csapata-vagy serege?-BŰNÖZŐK.
bakegya
@nemjoezigy: pusztul már hosszú évek óta,mert mi lerablókban jók vagyunk !
-csakkk egy gyenge példa-már akinek az-egy rákbetegemnek,ha szerencsés volt és vidékről eljutott az onkológiára,akkor és még túl is élte a gyilkos kórt,öt évig az őrzőgyógyszeréért oda kell visszajárni ,mert csakkk ott írják fel-az ellenőrzővizsgálatok ugyanott-ez utazási és minden féle költség fáradság korfüggően és függetlenül.-kérdem én-ha egyedülálló,kisnyugdíjas és még mozgásdsérült is mi történik vele-hát könnnyen kiszámíthatók az életkilátások-a munkahelyek még egy náthással sem vesződnek-most vettem egy pályamatricát hogy ne kelljen pl okáért felcsuton át osonni a fővárosba egy ilyen és hasonló rakománnnyal-most vásárolhatok éves matricát-hát kösz éppen jó felé tolnak minhet MAGYAR ZEMBEREKET MIKÖZBE VÉGIGNÉZTEM A FELCSUTI ÜNNEPLŐ SEREGET MILYEN VÍGAN DICSÉRTÉK PFÁN EGYMÁST A MERCIK-LEXUSTEREPJÁRÓIK TENGERÉBEN-az EU VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ JUTTATÁSAINAK MILLIÁRDJAINAK PANCSÓ LELÁTÓJÁNAK MAGASLATÁN-ORBÁN -ÉS BANDÁJA IS EGY BŰNSZÖVETKEZET A MAGYAR ÁLLAMISÁG NYAKÁN.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.