Rikárdó megszületett. Novák Előd cigányozott, a kommentelők megtapsolták, Gyurcsány Rikárdó lett, Lázár gazemberezett. Seggfejország 2015-ben is hozza a formáját. És most jelentkezett Rikárdó apja, aki megírta, mit élnek át napok óta. Legyen itt az ő levele is, mert itt kell lennie. Máshol, más korban talán majd csak annyi lesz: egy ember megszületett.

Amióta megjelentek az interneten a gyermekünket támadó írások, köztük egy parlamenti párt alelnökének, a jobbikos Novák Elődnek a bejegyzése, sem én, sem a feleségem nem tudunk aludni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy pici babánkat minden ok nélkül bántják.

Novák Előd nem ismer minket! Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgépkezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt. Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt. Ezért is történhetett, hogy környezetemben, aki csak ismer, kiáll mellettünk.

Rettenetes volt olvasni nemcsak Novák Előd, hanem mások gyűlölködő megjegyzéseit is az interneten, amelyre nem szolgáltunk rá!

Orvosi papírokkal tudjuk azt is igazolni, hogy nem időzítettük a szülést, a császármetszést és annak idejét a szülész szakorvos szakmai megfontolás alapján döntötte el.

Mélységesen elszomorít, hogy gyermekemnek és családomnak pusztán, mert január elsején elsőként jött a világra 2015-ben, ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.

Ugyanakkor az nagyon jó érzés, hogy sokan kiállnak mellettünk, és Makón, is országosan is érezzük az emberek szeretetét, ami felénk irányul. Velünk vannak nemcsak a barátok és ismerősök, hanem az orvosok, az önkormányzat dolgozói, sőt a polgármester-asszony is, amit ez úton is köszönünk mindannyiuknak!

Akik viszont nem így állnak hozzánk, azokat arra kérjük, kisfiunk, családunk, de az egész magyarországi cigányság érdekében is, hogy fejezzék be a gyűlölködést! Ilyet mi még nem tapasztaltunk, és egy világ dőlt össze bennünk, hogy egy újszülöttel ilyen történhet Magyarországon. Novák Elődöt pedig felszólítjuk, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a kisfiunktól!

a család nevében:

Rácz Péter,
Rácz Péter Rikárdó édesapja

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@papa.49: Egy római politikus azt mondta-" a népet meg kell osztani,mert a megosztott nép soha nem tud egységesen fellépni" ! Milyen igaza van. Mo .egy nagyon jól megosztott társadalomban él a gengszter váltás óta . Külön világa van a nyugdíjasoknak,a vasutasoknak,a rendőröknek,,a romáknak ,a pedagógusoknak stb. Jól látható a tüntetéseket nem együtt hanem külön-külön szervezik. Értek el nagy eredményeket ? NEM,csak legfeljebb "részengedményeket" de azt is csak csekély mértékben.A megosztott embereket időnként szembe kell állítani egymással. Ilyenkor megjelennek "célzott" /attól függ kiket akarnak egymással szemben állítani/ címek: "Sokba kerülnek a nyugdíjasok" az államháztartásnak.A romák "megélhetési gyermekvállalása",A tanárok,vasutasok béremelése, stb.Egyértelmű,hogy politikai megrendelésre készülnek az ilyen irományok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
freemanpetya
@keresztapa: Te úgy szeretnéd megélni a magyarságod, hogy mindenki felett állsz és tőled mindenki csak lejjebb áll? Ez alapvető probléma szélsőségeseknél mert attól, hogy szélsőjobbos gondolkodású valaki attól még nem biztos, hogy automatikusan magyar is vagy, vagy legalábbis a környezete annak tartja. Sokaknak ez a turbómagyarkodás csak egyfajta álca. Ez a legnagyobb baj.
freemanpetya
@keresztapa: Te úgy szeretnéd megélni a magyarságod, hogy mindenki felett állsz és tőled mindenki csak lejjebb áll? Ez alapvető probléma szélsőségeseknél mert attól, hogy szélsőjobbos gondolkodású valaki attól még nem biztos, hogy automatikusan magyar is, vagy legalábbis a környezete annak tartja. Sokaknak ez a turbómagyarkodás csak egyfajta álca. Ez a legnagyobb baj.
gödörben
@1magyar: Nem őket a politikát, ahol lehetővé tették az ingyenélést politikai megfontolásból.
keresztapa
@JAJMÁR: @freemanpetya: Ha valaki, a valóságos helyzetfelismeréséről, gyakorlatban történtekről, fejti ki vélelmét, az nektek szélsőség, magyarkodás. ugyan ti hol vagytok a valós élettől elzártan, burokban. @gödörben: Helyzetfelismerése egy mondatban rávilágít, amit ti valamilyen oknál fogva nem vagytok helyzetfelismerés közelben. Általam írtak tapasztalásból lettek megfogalmazva, és nem párt közeli brossurából. A legnagyobb baj az, hogy nincs helyzetfelismerése, következtetési ingere, egyes személyeknek. Liber szöveggel zárkózik el a mindennap valóságától.
@JAJMÁR: Igazad van a joggal kapcsolatban, joga minden állampolgárnak van, csak ezzel a joggal, hogyan él! A joggal törvénykövetően, vagy a kiskapuk jogával, visszaélten kötelezettségről megfeledkezve, jogait hangsúlyozottan azt maga előtt tolva, csak azt érzékeli követelvén. Az állampolgári jogok csak akkor egészséges, ha amennyiben a kötelezettséggel egy mérlegben kiegyensúlyozottan van jelen. Másként a mérleg serpenyőjéből a kötelezettség kiesik, és marad csak a jog!
JAJMÁR
@keresztapa: 10:41 Igen, ezzel nagyjából egyetértek, de a gyevi bírók nem biztos :)
JAJMÁR
@JAJMÁR: A "gyevi bírók" idézőjeles :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.